Varza la cuptor cu carne de capra

Aveam prin congelator un pachet cu carne de capra adus de la tara;nu am gatit-o la timpul respectiv pentru aveam alte prioritati dar acum i-a venit randul.
Cunosc gustul pentru ca am mai facut cate ceva cu astfel de carne,fierbe bine si nu are un miros exagerat,ei bine,asta probabil a fost mai batrana pentru ca mirosul chiar exagerat a fost!😝😝
Nu a ramas nemancata pentru ca nepotilor le-a placut!
AVEM NEVOIE DE
varza murata 2buc
1kg coaste de capra
2linguri untura de corc
2linguri pasta de ardei
100ml vin alb
sare
piper
boia de ardei
4catei de usturoi
cimbru
CUM SE PROCEDEAZA
Se amesteca intr-un bol sare,piper,boia si cimbru,se condimenteaza costitele dar inainte se freaca cu usturoi pisat
apoi se pun in tigaia cu untura sa se rumeneasca putin si la final se pun intr-o tava,se adauga vinul,1cana cu apa si se lasa la cuptor 30-40min
Dupa acest timp,se scot costitele pe un tocator,se scot oasele iar carnea se lasa deoparte
Sosul de la costite,untura de la prajit,se pun intr-un vas,se adauga apoi varza desarata in prealabil daca e cazul,taiata fideluta,se adauga apoi pasta de ardei,se amesteca si se lasa pe foc 15-20min
Se pune apoi carnea peste varza,presand-o in interior,daca e nevoie se adauga putina apa si la cuptor va sta 45min
Se serveste cu mamaliga si ardei iute!




  

0

Panetone

Cred ca majoritatea dintre voi stiti ce este un Panetone,mai ales ca au inceput si pe la noi sa apara!
Este un produs de panificatie asemeni cozonacului,specific bucatariei italiene si in mod traditional,acesta contine stafide si alte fructe confiate iar acest Panetone,se consuma in Italia doar in perioada Sarbatorilor de iarna sau Pascale
Eu, de cand i-am cunoscut gustul,am incercat mereu sa-l fac cu diferite retete dar niciodata nu am reusit sa realizez un adevarat Panetone,doar un cozonac!!!
De aceasta data daaaa!!!!!! Mihaela mea este brava!!💖💖💖
Este adevaratul Panetone,cu gustul specific lui,pufos si cu stafide,asemeni celui traditional,imi pare rau ca nu am avut mai multe si daca tot am aceste forme speciale pentru panetone de la Anyta Cooking,le-am folosit!
AVEM NEVOIE DE
5oua
20g drojdie uscata
200g zahar
750g faina
350ml lapte cald
80g stafide
50ml rom(bautura nu esenta de rom)
coaja rasa de lamaie
200g unt topit
un praf de sare
80g migdale tocate
1ou pentru uns
Asta este faina folosita de mine,de la LIDL

CUM SE PROCEDEAZA
Se dizolva drojdia in100ml lapte caldut si putin zahar apoi se lasa 10min sa activeze
In acest timp se pun stafidele intr-un bol si se acopera cu rom
Intr-un castron se amesteca 120g faina cu restul de lapte,
dupa ce s-a omogenizat bine,se adauga drojdia,se amesteca bine cu un tel sa nu ramana cocoloase apoi se acopera cu un prosop si se lasa deoparte 30min
Se separa albusurile de galbenus,se bat albusurile spuma tare cu sare si jumatate din zahar si se lasa deoparte
Galbenusurile frecate cu restul de zahar iar cand a rezultat o consistenta cremoasa,se adauga romul scurs de la stafide,coaja rasa de lamaie apoi se omogenizeaza
Peste galbenusuri se adauga maiaua si se amesteca,
apoi cu miscari usoare se incorporeaza albusurile si la final se rastoarna peste faina cernuta intr-un castron
La inceput se amesteca pana se omogenizeaza,cu o lingura pentru ca aluatul este moale si moale va fi pana la final,de aceea trebuie sa va spun ca in nici un caz nu mai adaugati faina

Veti vedea ca avand palmele inmuiate in untul topit,foarte bine se va modela
Acum se incepe framantatul,adaugand unt cate putin iar framantatul nu este ca un cozonac obisnuit ci prin impaturire,exact cum se impatureste un material textil pentru cine nu cunoaste termenul
Aici as fi facut un filmulet dar daca nu a avut cine sa ma ajute,sper sa intelegeti cum va explic,daca nu,ma contactati in privat sau telefon pentru cine are numarul meu
Deci,se continua acest framantat pana nu se mai lipeste de palme,chiar daca v-a mai ramas putin unt,se foloseste la modelare
Se formeaza o sfera,se acopera cu un prosop si se lasa deoparte la loc caldut,30-40min

Dupa acest timp,cu palmele unse,se rastoarna pe masa tot unsa,se modeleaza un sul si se imparte in patru
Mai departe nu am poze din motivul de mai sus
Fiecare bucata de aluat,se aplatizeaza putin cu palmele unse,foaia nu trebuie sa fie subtire apoi se pun stafide si migdale,se ruleaza apoi se modeleaza o sfera si se pune in forma de panetone unsa si ea
Eu restul de aluat l-am pus intr-o tava,mai am forme de panetone dar poate mai fac si alta data
Se lasa acoperite cu prosop sa creasca,apoi se ung deasupra cu ou batut si se presara ce aveti
La cuptor va sta 45min la foc mic dar depinde de cuptorul fiecaruia si nu scoateti fara testul cu scobitoarea

Se scoate din tava sau formele in care ati facut si se pune pe un platou
Eu nu am mai avut rabdare si jumatate l-am dat gata asa cald,suuuuper bun!
Sa va fie de volos!








  

0

Curry cu pui

Am achizitionat cu ceva timp in urma trei cutii cu pasta de curry,rosie,verde si galbena,fiecare avand rolul lor cu carne,legume,peste,paste
Acum daca tot stau in casa,fac un inventar ce am,ce am facut si ce as face iar ce se vede in farfurie,nu e ce mi-am propus dar cand am gustat si am vazut ca-mi ia gura foc,am curatat repede un cartof si putin i-a mai luat din iuteala!
Ce sa fac acum na,doar nu era s-o arunc,cu salata verde,s-a dus la vale!😅😅
AVEM NEVOIE DE
1piept de pui
1ceapa
3linguri ulei de masline
2linguri pasta de curry rosu
sare
oregano
2cartofi
1lingura bulion
marar
CUM SE PROCEDEAZA
In vasul cu ulei se pune pieptul taiat cubulete,si ceapa julien,dupa ce s-au calit se adauga pasta de curry,bulionul,1cana cu apa iar dupa 3-4min.cartofii cubulete
Dupa ce a scazut si totul este fiert,se condimenteaza,se adauga oregano,mararul taiat,se amesteca apoi se opreste focul
Se serveste cu salata verde
Pofta buna!

  

0

Prajitura cu migdale si cocos

Aceasta prajitura este dintr-o fila de calendar,si este o reteta foarte buna,usor de pregatit si delicioasa!
Nu este prima reteta incercata din calendar si spre surprinderea mea,tot ce am facut,a fost foarte bun,in comparatie cu retetele de pe Google!
AVEM NEVOIE DE
4oua
200g unt
160g zahar pudra
100g faina alba
100g faina de cocos
100g faina de migdale
1plic praf de copt
2linguri cacao
150ml lapte cald
esenta de migdale
CUM SE PROCEDEAZA
se pregateste o crema fina din unt si zahar,se adauga pe rand ouale mixand energic dupa fiecare,laptele cate putin apoi amestecul de faina,cacao si praf de copt,cernute
Dupa omogenizare se adauga cateva picaturi de esenta de migdale,se amesteca apoi se rastoarna in tava patrata sau alta tava cu hartie de copt si la cuptor va sta 45min la 180de grade
Dupa ce s-a copt se scoate pe un platou,se pudreaza cu zahar,se taie si se serveste
Sa va fie de folos!



  

0

Paste cu ragu de ciuperci si fructe de mare

Mai aveam in borcan la congelator cateva linguri cu ragu de ciuperci si l-am adaugat la reteta cu fructe de mare,bun a fost!
AVEM NEVOIE DE
1cutie cu spaghete
3-4linguri ragu de ciuperci reteta o gasiti  AICI
mix fructe de mare
3linguri ulei de masline
2catei de usturoi
fulgi de chili
busuioc
oregano
CUM SE PROCEDEAZA
In tigaia cu ulei se pune usturoiul intreg curatat,dupa ce si-a eliberat aroma,se scoate,se adauga fructele de mare si se lasa pe foc pana scade apa din ele,amestecand
Se condimenteaza cu busuioc,oregano,fulgi de chili iar dupa ce se amesteca se opreste focul
Pastele fierte intr-un vas cu multa apa si putina sare apoi scurse,se amesteca cu ragu si fructele de mare
Se servesc imediat simple

Sau cu parmezan
Pofta buna!



 
0

Peste cu legume si sos de mustar

Mai aveam in congelator o bucata de peste si parca ma indemna cineva s-o scot,ei bine am scos-o am gatit-o,am mancat-o iar Duminica de Florii,ma uit la poza pentru ca am ramas fara nici o coada de peste in congelator,ca niciodata!!
AVEM NEVOIE DE
1fileu de peste,eu am avut de crap
1lingura mustar Dijon cu boabe
1portocala
2lingurite cu miere
3cartofi
1ardei kapia
1punga cu legume Bonduelle
3linguri ulei de masline
3catei de usturoi
sare
piper
CUM SE PROCEDEAZA
Intr-un castron se pregateste un bait din:zeama stoarsa de portocala sau doua daca s-a nimerit fara zeama,mustar,miere,dupa ce s-a amestecat se adauga pestele,si se lasa deoparte 30min,intorcanu-l din cand in cand
Intr-o tava mica sau un vas termorezistent,se pun cartofii curatati taiati cuburi si fierti pe jumatate,apoi legumele,kapia taiat suvite,,usturoiul pisat,ulei,sare si piper dupa gust,se amesteca,se pune deasupra pestele,se adauga baitul,si la cuptor va sta 30min
Se serveste imediat,un deliciu!
Pofta buna!


  

0

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme