Turtata sandwich

Este reteta Anei Olson de pe Paprika;am vazut-o si mi s-a parut interesanta,de aceea am facut-o si eu pentru ca-mi plac provocarile,imi place sa incerc noutati care mi se par interesante dar si gustoase bineinteles!!!
Ingrediente:1paine toast alba,1paine toast intermediara
Salata de ou:4oua fierte,4linguri maioneza,50g masline verzi tocate,sare,piper
Salata de pui:1piept fiert,1catel de usturoi,4-5linguri smantana,sare,piper
SAlata de branza:1cutie crema de branza,1cutie smantana,1ceapa rosie,3linguri sos pesto
Feliile de paine le taiem cu o forma sau pur si simplu decupam coaja;cu aceste felii capitonam o forma de tort care in prealabil a fost ca[pitonata cu folie alimentara;feliile de paine vor fi intercalate,albe,negre iar golurile cu bucatele mici;adaugam salata de pui,nivelam suprafata,acoperim cu felii albe,apoi salata de branza din care oprim 3linguri pentru ornat),acoperim cu felii negre,urmeaza salata de ou,acoperim cu felii albe,adunam folia si o presam usor deasupra apoi dam tava la frigider pana a doua zi;
Scoatem turtata din forma,eliminam folia,apoi ornam cu un posh cu crema de branza oprita.
Se serveste simpla sau alaturi de o friptura rece.
Pentru salata de ou dam pe razatoare ouale fierte si amestecam cu restul ingredientelor si condimentam
Pentru salata de pui,tocam pieptul cat mai marunt,apoi amestecam cu usturoiul pisat,restul ingredientelor si condimentam
Pentru salata de branza,amestecam ingredientele intr-un bol,condimentam daca e nevoie,pentru ca sosul pesto e suficient de sarat.
Nu mi-am dat seama si abia dupa ce am terminat-o;feliile de deasupra trebuie sa fie de acelasi fel,sau albe sau negre,cum de altfel nici pozele nu sunt prea reusite pentru ca am intrat in noapte cu reteta!
0

Somon in sos de marar

Ingrediente:1kg de peste alb feliat,1ceapa,1pahar cu vin alb,1lingura cu mustar iute,250ml smantana,2legaturi marar,1lingura unt,sare,piper
Pestele spalat,uscat,condimentat,il punem intr-un vas termorezistent uns cu unt iar deasupra rasturnam sosul din smantana,amestecata cu vin,mustar,marar tocat marunt,ceapa de asemenea,sare,piper apoi dam vasul la cuptor 30min
Servim cald cu cartofi fierti;este delicios!!
Eu aici am redus ingredientele pentru 1persoana,pentru ca doar o bucata de somon am gasit prin congelator!!!!

0

Aperitive cu clatite sarate

Imi pare rau ca va trimit la reteta de Tort cu clatite sarate,stiu ca nu-i frumos dar...mergeti la reteta dand clic aici http://lulu-povestidinbucatarie.blogspot.ro/2013/03/tort-cu-clatite-sarate.html
Deci facem clatitele(mie mi-au ramas de la tort) si le tinem pe farfurie.
Ingrediente:clatite,1ceasca cu spanac congelat,2catei de usturoi,2lingurite unt,4linguri parmezan,1cabanos,4ciuperci1/2ardei gras colorat,rosii cherry,masline fara samburi,frunze de ceapa verde
1-In tigaia cu 1lingurita unt,calim spanacul taiat impreuna cu 1catel de usturoi de asemenea taiat marunt;dupa ce nu mai lasa apa,dam deoparte si adaugam 2linguri de parmezan,amestecam repede si punem continutul pe clatita si rulam cu cabanos;punem ruloul pe o folie alimentara si strangem bine dupa care dam la rece
2-Calim ciupercile taiate foarte marunt,impreuna cu usturoiul de asemenea taiat marunt;dupa ce s-a evaporat apa din ciuperci,dam tigaia deoparte si amestecam repede cu parmezan;punem umplutura pe clatita si rulam impreuna su suvite de ardei gras rosu;la fel ca si prima clatita,punem ruloul pe folie alimentara,strangem si dam la rece
Dupa 2-3h,desfacem rulourile,indepartam folia si taiem bucati late de 2degete;punem pe frigarui mici(sau le mai taiati),1maslina,un cubulet de ardei apoi clatita taiata;in alta frigaruie punem 1/2rosie,1cubulet de ardei si clatita taiata.
Pe farfurie intercalam frigaruile si ornam cu legume.
Aceste ingrediente ajung doar pentru 2clatite,atat mi-au ramas de la tort(au mai fost si rupte) si ca sa nu le dau la catei,am facut ce am facut!!!!

5

Tort cu clatite sarate

Am incercat acest tort,nu am facut niciodata si surpriza mea a fost ca mi-a reusit,a fost chiar bun,bun de tot!!!    Praful de clatie l-am adus din Franta,dar se pot pregati clatite dupa reteta stiuta de fiecare,sau aveti o reteta de clatite cu bere mai jos, doar ca aluatul trebuie putin mai gros si atentie la copt,sa nu ramana crude!
AVEM NEVOIE DE:                                                                                                                              1plic praf de clatite sarate
Umplutura:100g telemea,200g cascaval,200g branza de vaci proaspata,100g sunca presata,200g crema de branza,3-4linguri smantana,100g masline fara samburi,1ardei gras rosu,2fire de ceapa verde,
Pentru inceput facem clatitele;nu stiu daca se gaseste si la noi dar eu am acest praf din Franta;este foarte bun si nu trebuie sa adaugam decat apa;deci in castronul cu praf adaugam 500ml apa cat scrie pe pachet dar eu am trecut cu 1/2cana in plus,pentru ca am mai facut o data si au iesit prea groase;lasam aluatul 10-15min sa se odihneasca apoi facem clatitele si le tinem pe farfurie pana terminam cu umplutura.
Ardeiul gras taiat cubulete il oparim in apa 3-4min,il scurgem si-l punem intr-un castron unde adaugam cascavalul ras,branza dulce,telemeaua sfaramata cu furculita,sunca taiata in cubulete mici si maslinele de asemenea;amestecam bine,condimentam cu sare si piper dupa gust,apoi umplem clatitele
Crema de branza amestecata cu smantana si putina sare,imbracam tortul cu ea,apoi ornam dupa imaginatia fiecaruia;dam la frigider 1-2h dupa care-l feliem ca pe orice tort.Imaginatia mea la momentul respectiv,a fost cam lipsa!!
CLATITE CU BERE:350g faina,400ml lapte,400ml bere,3oua,2linguri ulei,sare,pregatiti aluatul din aceste ingrediente iar dupa ce s-a odihnit 10-15min.pregatiti clatitele dupa reteta traditionala pe care o stim .

4

Pui la tava

O reteta foarte gustoasa cu un sos deosebit,la fel de gustos
Ingrediente:1pui intreg sau pulpe sau piept,ce aveti,cartofi pentru garnitura
SOS:3linguri ulei de masline,2linguri sos soya,2linguri miere,1lingura mustar de Dijon,1/2lingurita 5arome(din comert)1lingura paprika,1lingura otet de mere,3linguri seminte de susan,patrunjel,cimbru,ceapa verde
Intr-un castron amestecam ingredientele pentru sos,punem puiul portionat in acest sos,amestecam bine,acoperim si lasam la frigider pana a doua zi cand rasturnam totul in tava,adaugam 1cana cu apa,acoperim tava si lasam la cuptor 40-50min;in ultimile minute descoperim tava si lasam sa se rumeneasca.
In acest timp daca scade prea mult sosul mai adaugam apa,vin sau supa de pui.
Servim cu piure de cartofi si salata de sezon!
1

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme