Croque monsieur

Este un mic dejun frantuzesc,am postat cu ceva timp in urma Croque madamme,acum i-a venit si randul domnului!!😉😉😉
AVEM NEVOIE DE:
2 pachete aluat de foitaj
150ml sos bechamel(eu am avut din comert si i-am facut proba)
200g sunca presata felii subtiri
200g cascaval felii subtiri sau branza topita feliata
1lingura mustar Dijon
1ou
ketchup pentru servit
CUM SE PROCEDEAZA:
In tava pe hartie de copt se pune o foaie de aluat,se intinde deasupra bechamelul,
apoi feliile de cascaval,feliile de sunca,fiecare felie se unge cu putin mustar
peste feliile de sunca un alt rand de cascaval,se acopera cu a doua foaie,se sigileaza marginile,se inteapa cu o furculita,se unge cu ou si la cuptor 25min
Se portioneaza si se serveste cu ketchup imediat
Deliciu!


 
 

0

Oua si spanac la cuptor

Am tot ocolit sa pregatesc asa ceva,nu stiu de ce dar acum m-am enervat cum imi place mie sa spun si le-am executat!
Este ceva gustos,chiar foarte gustos daca va place spanacul!
AVEM NEVOIE DE:
Pentru 2persoane
500g spanac
1fir usturoi verde
1/2lamaie
2linguri ulei de masline
2oua
50g cascaval ras
sare
piper

CUM SE PROCEDEAZA:
Spanacul curatat,spalat,oparit cateva secunde ,doar cat i se schimba culoarea,apoi scurs si taiat,se pune in tigaia cu ulei incins si usturoiul taiat marunt
 se lasa 3-4min,apoi se condimenteaza cu sare si se adauga zeama de lamai dupa gust
Se imparte spanacul in vase mici termorezistente,in mijloc se face un locas in care se sparge cate un ou
se pudreaza cu sare si piper apoi se acopera cu cascaval ras
Se lasa la cuptor 10-15min sau mai putin pentru cine doreste oul moale
Se serveste direct din vas



 
 

0

Floare umpluta pentru copii

Am facut o placinta asa cum stiu eu s-o fac si cum imi place de mor,mi-a ramas aluat si am facut floricica asta pentru copii!!
AVEM NEVOIE DE:
500g faina
1plic drojdie uscata
1ou
1lingura zahar
1/2lingurita sare
1cana cu lapte cald(250ml)
3linguri unt topit
3linguri nutella
1galbenus
CUM SE PROCEDEAZA:
In masina de paine se pun ingredientele umede apoi cele uscate,se da drumul la programul pentru framantare,dupa procesare se rastoarna aluatul intr-un vas uns cu putin ulei,se acopera si se lasa la crescut.
Dupa ce si-a dublat volumul,se imparte aluatul in doua bucati egale,se intind foi rotunde nu prea subtiri,se pune foaia in tava pe hartie de copt apoi se pune  nutella,peste nutella se presara nuca macinata cine are
  se acopera cu a doua foaie,se sigileaza bine marginile,in mijloc se pune usor o cana apoi se imparte aluatul in segmente egale
apoi cu ambele maini se apuca fiecare segment si se rasuceste unul in dreapta,altul in stanga dupa care se sigileaza la capat
se da deoparte cana,se unge cu galbenus amestecat cu putin lapte iar pe mijloc se pun cateva seminte
La cuptor se lasa 20min pana se rumeneste apoi se serveste.



 

0

Chiftelute de post manastiresti

Aceste chiftelute,da!! sunt,de fapt au fost pentru ca s-au terminat foarte repede;abia astept sa termin mancarea din frigider si sa mai fac dar de aceasta data,portie dubla!!😋😋😋
AVEM NEVOIE DE:
2cani cu fasole boabe
1/2franzela
1ceasca ulei
2cepe
1capatana de usturoi
1morcov
1pastarnac
1frunza de dafin
sare
piper
putin cimbru
multa verdeata(marar,patrunjel)
1cana cu faina

GARNITURA:
Pentru garnitura,fiecare ce doreste si ce are;eu am tot felul de amestecuri de seminte si am folosit amestec de chia si quinoa
 
CUM SE PROCEDEAZA:
Procedeul este simplu,cum stie fiecare sa fiarba fasole.
Se pune intr-un vas fasolea curatata si spalata la umflat de seara,a doua zi se scurge apa si se pune la fiert pentru 20-30min,se scurge din nou,se clatesc boabele cu apa calda apoi se pune din nou la fiert cu apa fierbinte.Cand incepe sa fiarba,se adauga legumele curatate si taiate cuburi,dafin si 1lingurita rasa cu sare
Dupa ce totul este bine fiert,se strecoara,se lasa sa se scurga bine apa,se scoate dafinul,apoi totul se paseaza cu furculita.Cine doreste poate pasa cu blenderul dar eu mi-am dorit ca sa semene a chftea cu carne daca se mai vad bucatele mici din fasole😃😃😃
Dupa ce totul este pasat,se adauga miezul de paine inmuiat si bine stors,verdeata taiata marunt,usturoiul pisat,sare,piper si putin cimbru apoi se amesteca bine.
Se ia cu lingurita din umplutura,se formeaza chiftelute,se trec prin faina apoi se pun in tigaie la prajit
Dupa ce sunt rumenite pe ambele parti,se scot pe prosoape de hartie
Aceste chiftelute se servesc cum doreste fiecare,simple cu rosi sau salata sa cu o garnitura de orez,cartofi sau diferite alte seminte
Eu daca tot am amestecuri de tot felul de seminte,am optat pentru aceasta garnitura
Se fierb semintele in apa cu putina sare,dupa ce sunt fierte,se strecoara apoi se folosesc







 
 

0

Dulce de leche cu fructe

Aveam o cutie de crema de lapte si parca as fi vrut sa fac ceva mai altfel dar nu complicat si uite asa daca tot aveam si fructe am facut un desert rapid!
Nu a fost pe gustul meu,pentru ca aceasta crema este exagerat de dulce,stiam de cand am facut inghetata dar mi-am zis ca fructele acrisoare,mai compenseaza  gustul;asta e doar parerea mea care nu mananc dulce exagerat,insa pentru alte persoane,este un desert excelent si foarte rapid facut!
AVEM NEVOIE DE:
1cutie dulce de leche
fructe
CUM SE PROCEDEAZA:
Se pun in vase mici fructe cubulete sau intregi daca sunt mici
deasupra se imparte cutia cu crema de lapte,se pun formele intr-un vas cu apa fierbinte
si la cuptor 40min sau mai mult depinde de cuptor,pana cand crema are aspectul unei budinci
Se servesc direct din forme,ornate cu felii de fructe




0

Ciuperci umplute

Sunt cele mai simple ciuperci umplute,atunci cand ti-e foame si vrei ceva mai altfel la micul dejun!!

AVEM NEVOIE DE:
Pentru 1persoana
2ciuperci mari
2cubulete mici de unt
2cubulete de cascaval(eu am avut branza frantuzeasca de capra)
sare
piper
CUM SE PROCEDEAZA:
Ciupercile curatate daca e nevoie,cu piciorusele scoase,se pun intr-un vas mic termorezistent,in interiorul lor se pune unt,se pudreaza putin piper,apoi branza
Pe langa ele se pun 2-3frunze de busuioc apoi la cuptor se lasa 20min sau mai mult,depinde de cuptor
Se servesc imediat


 
 

0

Pizza

Nu stiu altii cum sunt,vorba lui Ion Creanga,dar eu dupa boala am tot felul de pofte si as manca ce cu gandul nu te duce!!
Asa mi s-a intamplat si acum pentru ca ceva timp nu am mancat nimic doar ceai,mi se pare normal ca dupa ce te faci bine sa mananci si un urs,ca sa zic asa!!
Mi-am facut repejor o pizza cu ce am avut prin frigider si s-a rezolvat totul,si pofta dar mai ales foamea!!
AVEM NEVOIE DE:
aluat de pizza din comert
1ceasca sos de rosii
100g salam
100g cascaval ras
1ardei kapia
3-4ciuperci
CUM SE PROCEDEAZA:
Se pune aluatul in tava,se unge cu sos de rosii,deasupra se pune feliile de salam,ciupercile feliate
apoi cascavalul ras,rondele de ardei si eu am gasit ratacite 3rosioare cherri prin frigider,le-am taiat in doua si le-am pus si pe ele
La cuptor se lasa 20min apoi se serveste imediat cu ketchup.


  

0

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme