Clatite umplute gratinate

Cateodata sotul meu ma surprinde cu cate ceva gatit de el;de aceasta data m-a surprins cu clatite,pentru ca de ceva vreme-i spusesem ca mi-e pofta de clatite!!
Nu am mancat decat doua pentru ca la momentul respectiv chiar nu-mi era pofta de ele dar ca sa nu-l fac sa-mi spuna ca de alta data nu ma mai surprinde cu nimic,am "dus la vale"2bucati!!😅😅😅😅
Restul clatitelor ramase,de aceasta data am intrat eu pe interes,le-a facut gratinate pentru ca de ani buni nu mai facusem asa ceva!
AVEM NEVOIE DE:
clatite gata facute
dulceata de mac
Umplutura:
500g ciuperci
1lingura unt
2catei de usturoi
1ceasca vin alb
300g smantana fermentata
3oua
100g cascaval
1piept de pui
1leg.marar verde
sare
piper
CUM SE PROCEDEAZA:
In tigaia cu unt pe foc,se pun ciupercile taiate cubulete mici si pieptul de asemenea,dupa ce s-au calit si apa a scazut din ciuperci,se adauga vinul,usturoi pisat,sare,piper si se lasa pe foc pana scade
La final se adauga 1lingura cu smantana,mararul taiat marunt,se amesteca si se da vasul deoparte
Pe fiecare clatita,se pune cate 1 sau 2linguri de umplutura depinde cat de mari sunt clatitele,se ruleaza cu marginile adunate in interior
se pun rulourile intr-un vas termorezistent
iar deasupra se pune amestecul de oua,restul de smantana si cascaval ras;se poate doar cu cascaval dar eu am vrut sa-mi creasca colesterolul😆😆😆😆
Se lasa la cuptor 30min apoi se servesc calde sau reci dupa preferinte
Si clatitele umplute cu dulceata de mac,un borcan gasit ratacit prin camara









0

Pogacele grecesti

Am primit de la prietena mea de suflet din Grecia o reteta de pogacele;este adevarat ca nu-s pogacelele noastre dar m-am bucurat ca se fac foarte repede si foarte simplu.
Am modificat putin reteta ei,trebuia sa le prajesc dar mi-a fost teama ca se desfac,asa ca le-am pus in tava la cuptor si rezultatul,un deliciu!
AVEM NEVOIE DE:
1aluat de foitaj
100g salam felii rotunde mai mici
100g cascaval
1lingurita seminte de susan
1galbenus
CUM SE PROCEDEAZA:
Se intinde aluatul,se decupeaza cu o forma rotunda discuri,se pune pe un disc o felie de salam,o felie de cascaval,se acopera cu un alt disc de aluat
se sigileaza bine marginile apoi se pun in tava pe hartie de copt
Cu un cutit se face cate o crestatura pe fiecare,se ung cu galbenus,se presara seminte de susan apoi la cuptor 15-20min
Dupa ce s-au copt,calde sunt un deliciu mancate!!





0

Curcan cu legume

Am strans toate legumele din frigider,le-am pus in tava si a iesit un ghiveci dar facut in felul meu diferit de alte retete,am adauga si 3bucati de aripa de curcan si a iesit o nebunie!
AVEM NEVOIE DE:
1aripa de curcan
1ceapa
1morcov
3cartofi
cateva pastai congelate
1borcan de bame puse de mine
1borcan de rosii cherry de asemenea puse de mine
1ardei kapia
1dovlecel
4napi
3catei de usturoi
1pahar cu vin
20ml ulei
sare
piper
CUM SE PROCEDEAZA:
Aripa taiata in bucati mai mici,spalata,se rumenesc bucatile in ulei apoi se scot pe o farfurie.Toate legumele spalate,mai putin cele congelate,taiate cuburi,se pun in tava,se adauga bamele,rosiile,pastaile,sare,piper,vin,cateva linguri de ulei de la pajitul carnii,se amesteca totul foarte bine,daca e nevoie se mai adauga putina apa
  
Se pun bucatile de carne in asa fel ca sa fie acoperite cu legume,se acopera tava cu folie de aluminiu si la cuptor se lasa 1h
Se serveste imediat dar si rece este foarte bun.




0

Chec cu seminte

Aceasta este o reteta frantuzeasca si este un chec sarat cu seminte cu un gust foarte bun!
AVEM NEVOIE DE:
1pachet amestec de seminte
200g faina
3oua
150g cascaval ras
180ml lapte
1lingura unt
1lingura ulei
1plic praf de copt
CUM SE PROCEDEAZA:
Se pun in robotul de bucatarie ouale,se bat bine cu ulei adaugat cate putin,lapte de asemenea apoi faina cernuta cu praf de copt,
cascaval iar la final semintele
  Se rastoarna in forma de chec bine unsa,eu folosesc tavi de silicon si nu e nevoie sa fie unse,apoi la cuptor se lasa 45min
Dupa ce s-a racit se scoate din tava,se taie si se mananca asa calda(are un gust senzational)sau la micul dejun cu o cana de iaurt

 

0

Panna cotta cu vin si cacao

Drept sa va spun am pornit la treaba nu cu toata inima,pentru ca nu stiam ce va iesi,de aceea am folosit mai putine cantitati,in caz ca nu-mi iese,sa nu plang dupa bani!!
Ei bine dragilor,stiti si voi ca atunci cand esti cu inima indoita,atunci rezultatul e unul de exceptie,asa am patit si eu;a rezultat un desert incredibil,cu un gust fenomenal.
Cand am rasturnat forma pe platou am ramas uimita de ce am vazut;exact ca la Prajitura Inteligenta,stiti ca totul se amesteca iar in cuptor se formeaza straturile,dar aici nu a fost vorba de cuptor ci de frigider;deci sa va spun ce am vazut:un strat de panna cotta cu cacao,un strat de panna cotta cu smantana si un strat de vin(incredibil!)
AVEM NEVOIE DE:
PANNA COTTA CU SMANTANA:
100ml smantana lichida
100ml lapte
2linguri cacao
1lingura zahar
3foi de gelatina

PANNA COTTA CU VIN
100ml smantana lichida
100ml vin alb dulce si aromat
1lingura zahar
1baton de vanilie
3foi de gelatina

SOS DE CIOCOLATA:
100ml frisca lichida
100g ciocolata neagra
boabe de strugure
CUM SE PROCEDEAZA:                                                                                1-Se fierbe laptele cu cacao intr-un vas,se strecoara in alt vas,se amesteca cu smantana si zahar iar cand a ajuns la punctul de fierbere se da deoparte si se incorporeaza gelatina hidratata in apa rece
2-Se pune intr-un vas pe foc smantanacu vinul,se adauga semintele de la pastaia de vanilie si zahar,se amesteca usor sa nu se taie iar cand a ajuns la temperatura de fierbere se da deoparte si se incorporeaza gelatina hidratata.
Se imparte compozitia in forme sau cupe si se lasa la frigider sa se intareasca
Dupa ce s-a intarit se pune deasupra panna cotta cu vin si se da din nou la frigider iar in acest timp se pregateste sosul;intr-un vas pe foc se pune frisca si ciocolata iar dupa ce s-a topit se amesteca bine apoi se strecoara;dupa ce s-a intarit panna cotta,se rastoarna pe un platou;aici se observa foarte bine cele trei straturi formate
Se toarna deasupra sosul de ciocolata si se orneaza cu boabe de strugure.
Si cupele care nu prea sunt reusite
Sfatul meu pentru cine doreste sa incerce aceasta reteta:nu folositi orce fel de vin,doar unul dulce si aromat,altfel veti avea o panna cotta usor amaruie.

missgrey.ro






0

Inghetata de soc

Din soc daca se face socata,sirop si numai stiu ce au mai facut fetele bloggerite,de ce nu ar fi si inghetata??
Asa m-am gandit intr-o noapte cand nu aveam somn,a doua zi i-am spus lui Costel sa-mi aduca flori de la gradina si m-am apucat de treaba, m-am complicat putin dar finalul a fost unul de exceptie;acum stiu mai bine cum sa procedez si voi mai face cat mai sunt flori!
AVEM NEVOIE DE:
10-15 flori mari de soc
1l de apa
4linguri zahar
2lamai
400ml frisca lichida neindulcita
1lingura pepite de ciocolata
CUM SE PROCEDEAZA:
Florile scufundate intr-un vas cu apa rece pentru a fi spalate de praf si alte gaze,se scot si se pun in alt vas cu 1lde apa,
se preseaza cu o lingura florile sa fie cuprinse bine de apa iar dupa 5min de fiert se da deoparte si se lasa la infuzat cateva ore
Dupa acest timp,se scot florile,se pune apa la fiert cu zahar,se adauga o mana de flori mici"pieptanate"cu o furculita cu dintii mai desi cine are(se tine floarea mare de codita cu florile in jos si se trece cu furculita ca si cum a-ti pieptana o cosita de fetita,astfel cad doar florile mici)
Deci,se pun in apa florile mici si se lasa pe foc pana apa ajunge la aproximativ 1cana iar la final se adauga zeama de la cele doua lamai
Dupa ce siropul s-a racit foarte,foarte bine,se amesteca usor cu frisca batuta tare
Se rastoarna in masina de inghetata,se proceseaza 30-40min
iar daca dupa acest timp nu este facuta,pentru ca se mai intampla atunci cand compozitia nu este suficient de rece ceea ce mi s-a intamplat si mie,se tine cuva la congelator 30min apoi se amesteca din nou iar la final se incorporeaza pepitele de ciocolata.
Dupa ce inghetata este gata,se rastoarna intr-o cutie,se tine la congelator si se scoate cand se consuma.
Eu am facut un sos de capsune pentru servit
Am invatat din greselile mele iar data viitoare nu voi mai astepta o zi intreaga sa se faca inghetata;asta pentru ca am fost prea nerabdatoare sa fie gata si am amestecat siropul mai caldut!!!!
O NE_BU_NI_E,pe cuvant!!
Pentru persoanele care nu au masina de inghetata,rasturnati comozitia gata facuta intr-o cutie de preferinta rotunda si cu capac,o lasati la congelator si din 30 in 30 de minute,scoateti cutia si mixati cu mexerul de mana iar cand vedeti ca inghetata este gata,puteti servi cu topingul de capsune deasupra
Atentie,frisca sa fie foarte rece si siropul de asemenea!








0

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme