Paste cu branza

Mi-au ramas paste fierte de la reteta anterioara si mi-am adus aminte de nepotica mea Elisabeta cum spunea ca cele mai bune paste sunt pastele simple cu putin unt si multa branza
Ei bine asa am facut si tare buuune au fost si mare dreptate a avut puiul meu!!
AVEM NEVOIE DE:
paste
1lingura unt
200g branza rasa
CUM SE PROCEDEAZA:
Pastele fierte 10min,pentru ca sunt paste fara gluten facute din grau dur si au nevoie de mai mult timp de fierbere
Se scurg bine,se pun inapoi in oala cu unt incins,se amesteca bine,se adauga si branza rasa,din nou se amesteca bine apoi se rastoarna pe farfurie si se mananca cu pofta,cu multa branza deasupra.
Mmmm ce bune sunt cand se intinde branza de la farfurie pana la gura!!!
 
  missgrey.ro
0

Paste cu pui si sos de rosii

Am facut intr-o zi cateva aripioare prajite(mi-a fost pofta de ele!!) si cum nu le-am mancat pe toate,am facut a doua zi un sos de rosii si le-a pus pe un pat de paste,buuuun a fost!
AVEM NEVOIE DE:
cateva aripioare prajite pe care nu le mai manca nimeni
1cutie de rosii SunFood
5linguri ulei
1ceapa mica
3catei de usturoi
50ml vin alb
1frunza de dafin
sare
 1punga cu Spaghetti Riso Scotti fara gluten
CUM SE PROCEDEAZA:
Se caleste in ulei ceapa tocata marunt,se adauga rosiile pasate,dafin,vin,1/2lingurita cu sare,1ceasca cu apa iar cand incepe sa clocoteasca se adauga aripioarele
Dupa ce au fiert,se potriveste de gust si se opreste focul
Se fierb pastele 10min in apa cu sare,se scurg,se pun pe farfurie,deasupra carne cu sos si Pofta buna!

 
 

missgrey.ro
0

Chifle cu masline verzi si branza pecorino

Este o reteta italiana gustoasa,iar chiflele pot fi consumate la micul dejun alaturi de un iaurt si pentru ca tot mi-am achizitionat o tava cu despartitoare,am facut reteta.
AVEM NEVOIE DE:
500g faina
100g pecorino rasa,nu am avut suficienta si am completat cu branza Gouda
300ml apa
1lingurita drojdie uscata
60g masline fara samburi,sare
20ml ulei
sare
 CUM SE PROCEDEAZA:
Se pun in castron ingredientele lichide apoi se rastoarnapeste ele ingredientele solide,inclusiv maslinele taiate,se framanta bine aluatul,se acopera si se lasa la crescut
Dupa ce si-a dublat volumul,se imparte aluatul in bucati egale,se pun in tava cu despartitoare
Se acopera tava cu un prosop si se mai lasa deoparte 20min,apoi se ung cu ulei de masline si se lasa la cuptor 30min
Se scot din tava,se pun intr-un cosulet si se tin acoperite cu un prosop de bucatarie


 

missgrey.ro
0

Tocana de cartofi cu pulpa de curcan

Am cumparat de la LIDL o conserva cu pulpa de curcan dezosata;am pus-o la camara si am uitat de ea pana intr-o zi cand nu stiam ce sa gatesc,ceva usor si repede am dat de cutie si gata papica!!
AVEM NEVOIE DE:
500g cartofi
1conserva cu pulpa de curcan
1ceasca pasta de ardei
1ceapa
3linguri ulei
1frunza de dafin
2catei de usturoi
sare
piper
patrunjel
CUM SE PROCEDEAZA:
Se pune in cratita cu ulei ceapa tocata marunt,dupa 2-3min se adauga pasta de ardei,cartofii cubulete
dupa alte 2min,se adauga 2cani cu apa,dafin,si se lasa la fiert cu capac;dupa ce cartofii au fiert se adauga carnea taiata,se potriveste de gust,se adauga usturoiul zdrobit,patrunjel iar dupa 2-3clocote se opreste focul.
Se serveste cu salata de sezon;pentru ca reteta este reciclata,la timpul respectiv am mancat-o cu muraturi!


 
 

0

Varza la cuptor cu ceafa de porc vietnamez

Date despre acest porc fara colesterol,le gasiti AICI
Gata,cu reteta asta am terminat pe ziua de azi cu porcul minune;mai am un pachet da-l pastrez mai tarziu cu alta ocazie!
AVEM NEVOIE DE:
3bucati de ceafa 
3kg de varza verde
1ceapa
3-4linguri cu untura de la topit
2ardei grasi
1ardei iute
3catei de usturoi
1morcov
1ceasca cu bors
1ceasca cu pasta de ardei
1borcan cu rosii cherry puse de mine
cateva crengute de cimbru uscat
sare
piper
boia de ardei
CUM SE PROCEDEAZA:
Ceafa,spalata,uscata,condimentata cu sare,piper si boia se lasa la frigider pe o farfurie
In acest timp,intr-o clatita mai mare cu 3linguri de untura de la topit,se pun ceapa si ardeiii taiate marunt,morcovul ras fin,rosiile scurse de apa,
apoi pasta de ardei,varza taiata fin,eu am pus si cateva jumari,
se amesteca totul bine, se adauga borsul,1lingura rasa cu sare si se lasa pe foc 15min.amestecand sa nu se lipeasca;dupa acest timp,se rastoarna intr-o tava pe fundul careia am pus cateva crengute de cimbru
Dupa nivelare,se pun bucatile de carne,apasand in varza ca se se faca bine
apoi se lasa tava la cuptor 1h la foc moderat
Dupa ce este gata,se serveste cum altfel,decat cu mamaliguta!
Un deliciu nebunesc!!









0

Bors cu carne de porc vietnamez

Date despre acest porc fara colesterol,le gasiti AICI
Doamne ce bunatate de bors am facut,asa cum doar eu stiu sa-l fac si mama(Dumnezeu s-o odihneasca)ca doar ea m-a invatat multe!!
AVEM NEVOIE DE:
oase pentru bors
1ceapa
1morcov
1ardei gras
1ardei iute
1dovlecel
1borcan cu rosii cherry puse de mine
1ceasca cu pasta de ardei
1miez mic de varza verde
1lingura orez
1cartof mai mare
1legatura de leustean
1l de bors facut de mine
CUM SE PROCEDEAZA:
Carnea spalata,o pun intr-o oala cu apa si 1lingura cu sare(sa iasa tot sangele din oase,astfel borsul nu va avea o culoare tulbure)pe foc si o las pana se aduna deasupra spuma urata si neagra
Scot carnea,arunc apa,spal oala si carnea,o pun din nou in oala cu apa pe foc iar cand incepe sa fiarba,adaug legumele mai putin cartoful,curatate,spalate si taiate cubulete mici,rosiile scurse de apa,1lingurita de sare,pasta de ardei si las sa fiarba cu capac,incet
Rosiile daca s-au ridicat la suprafata,le-am zdrobit cu o furculita;dupa ce totul este aproape fiert,adaug cartoful curatat,spalat si taiat in sferturi si miezul de varza taiat fin;mai lasa sa fierbe si acestea,adaug acum borsul fiert separat,orezul,potrivesc gustul de sare si de acru,cand incepe sa clocoteasca adaug si leusteanul spalat si taiat marunt apoi opresc focul.
Eu nu am avut rabdare sa se mai raceasca,imediat mi-am pus un castronel si l-am savurat cu mare,mare placere!!





0

Tochitura de porc vietnamez

Date despre acest porc vietnamez fara colesterol le gasiti AICI
Cu nerabdare am facut aceasta tochitura care in general vorbind,mie-mi place de mor!!
Nu am facut exact cum se face tochitura pentru ca am vrut sa fac mai bine deosebirea intre acesti porci,al nostru autohton si vietnamez,iar daca adaugam si alte maruntaie cumparate,si oua deasupra,nu mai simteam nimic pentru ca gusturile se amestecau;am cumparat doar 2carnaciori dar nu trebuiau nici ei!!
Insfarsit,finalul a fost unul de exceptie,super buna tochitura,super buna carnea!!
AVEM NEVOIE DE:
500g carne
2carnaciori 
1capatana de usturoi
1cana cu vin
sare
piper
putin cimbru
CUM SE PROCEDEAZA:
Am scos de la bucatile de carne ce a fost mai gras,am taiat marunt si le-am pus in tuci;dupa ce s-au topit am scos jumarile iar in untura ramasa am pus carnea taiata in bucati potrivit de mari.
Dupa ce s-a rumenit,adaug vinul si putina apa,las sa fiarba 4-5min,adaug carnaciorii taiati in bucati mai mici,iar cand a scazut,adaug usturoiul pisat,sare,piper,putin cimbru,amestec totul bine,daca tochitura este prea scazuta mai adaug putin vin sau apa iar dupa 2-3clocote opresc focul.
Intre timp pregatesc si mamaliguta iar pe farfurie pun un pat de mamaliga,deasupra carne si pudrez cu putin parmezan!
Mmmmm,daca aveam si o muratura sau varza murata,muream,ma trezeam si iar ma apucam sa mananc!!




0

Sunca de porc vietnamez cu boia

Date referitoare la porcul vietnamez,gasiti AICI
Dupa cum va spuneam,gusa si alte bucati de sunca de la spate,le-am facut asa cum stiu eu cu boia.
Nu vreau sa dau explicatii din nou de ce aceste bucati se numesc SUNCA!!!asa cum eu accept tot felul de regionalisme si nu dau ochii peste cap,as vrea sa-mi fie acceptate si mie unele cuvinte pentru ca asa se spune pe la noi si punct!!!
AVEM NEVOIE DE:
bucati de sunca
sare de bucatarie
1plic cu boia dulce Kotanyi
1plic cu usturoi praf Kotanyi
SARAMURA:
6frunze de dafin
1lingura boabe de piper
1lingura boabe de ienibahar
1lingura boabe de ienupar
2capatani de usturoi
CUM SE PROCEDEAZA:
Intr-un vas se pun bucatile de sunca cu multa sare pe ele,se acopera cu un capac sau cu alt vas
 si se lasa vasul sa stea la rece 4-5zile
Dupa acest timp,eu obisnuita cu porcul nostru autohton,ma pregateam sa fierb sunca dar surpriza mea a fost mare cand am taiat o suvita sa vad cat de sarata s-a facut,sa observ ca aceasta sunca este foarte frageda,imi intra degetele in ea de ziceai ca-i fiarta!!!
Vazand aceasta situatie,am schimbat datele problemei,am fiert intr-o oala 5l de apa cu toate mirodeniile de la saramura, usturoiul pisat,fara sare pentru ca are sunca suficienta sare,apoi am rasturnat apa in vas peste sunca
Am pus un capac care sa stea direct pe sunca sa fie cuprinsa toata de saramura,si am tinut la frigider 3zile
Dupa acest timp am scos sunca,am tamponat-o cu prosoape de hartie,am taiat o suvita sa vad rezultatul si este EXCELENT
Am pudrat fiecare bucata cu amestecul de boia cu usturoi apoi am pus in pungi la congelator cate o bucata cat se consuma
Dar un rezultat si mai excelent ar fi fost daca era afumata,dar in lipsa de "aparatura"e foarte buna si asa!!



  

0

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme