Sarmalute de post cu ciuperci cu mix de frunze

Pentru ca am intrat in Postul Craciunului,m-am gandit la niste sarmalute,dar nu oricum,ci facute cu ciuperci;sunt super delicioase,mai ales cand sunt servite cu mamaliguta cun ne place noua moldovenilor!!!
Acum eu "Gatesc sanatos pentru Concursul Philips AirFryer de pe Gustos.ro"
Ingrediente:1ceasca cu ulei,500g ciuperci,4cepe ,4morcovi,1telina mica,2cani cu orez,2legaturi de patrunjel verde,sare,piper,1cutie de rosii in bulion sau 500g rosii,2linguri de bulion de ardei(facut in casa),frunza de vita,1varza murata
Ceapa tocata marunt se caleste in ulei incins impreuna cu ciupercile curatate si tocate marunt;dupa ce a scazut apa din ele se adauga radacinoasele date pe razatoare apoi cutia de rosii sau rosiile taiate in cubulete mici;se lasa pe foc mic cu capac,dupa ce s-au inmuiat toate legumele,se condimenteaza cu sare,piper,putin cimbru,se adauga bulionul de ardei,orezul spalat si bine scurs,verdeata;se amesteca bine totul,se mai potriveste de gust apoi se lasa vasul la rece sa se odihneasca,timp in care ne pregatim frunzele;frunzele de vita daca sunt de la saramura se tin in apa rece 30min iar frunzelor de varza li se taie nervura groasa;
In vasul in care se pun sarmalutele de varza,se pun cateva crengute de cimbru uscat,se acopera cu varza tocata apoi sarmalutele;deasupra lor se pune din nou varza tocata si cateva ciuperci taiate;pentru cine doreste reteta mea,eu pun 1cana cu vin alb la fiert,in completare cu apa si suc de rosii,dar se pot fierbe si numai cu apa;se da vasul la cuptor la foc mic 1h dupa care se servesc asa cum am spus si la inceput,cu mamaliguta.
Pofta buna!! 
6

Minitarte cu bostan

Pentru ca nu-i frumos ca sa va trimit la reteta de Placinta cu bostan mere si gutui,voi repeta ingredientele si pregatirea;dar stiti de ce??pentru ca mi-a ramas umplutura de la placinta si am facut aceste minitarte.
Ingrediente:1felie de bostan,1gutuie,3-4mere,1lingura de zahar,putina scortisoara,2linguri cu ulei,aluat de foitaj
Bostanul curatat de coaja,merele si gutuia se dau pe razatoare dupa care se calesc intr-un vas cu ulei si lingura de zahar;dupa ce s-a inmuiat si racit se adauga scortisoara si putin miez de nuca taiat;formele de minitarte,capitonate cu aluat de foitaj,se umplu cu pasta de bostan,deasupra se pun fasii de aluat taiat si se dau la cuptor 25-20min la foc moderat;se servesc dupa ce s-au racit presarate cu zahar pudra,
0

Placinta cu bostan mere si gutui

O placinta cu un gust atat de bun,foarte rar mi se intampla sa pregatesc sau chiar sa mananc de la cineva;merita incercata macar din curiozitate!!                                                          Ingrediente:1bostan mic placintar,2gutui,500g mere ionatane,2linguri zahar,100g unt sau 3linguri ulei,1lingurita scortisoara,1pachet foi de placinta,1mana miez de nuca,sare
Bostanul taiat,curatat de coaja dat pe razatoarea cu ochiuri mari,gutuile si merele spalate,de asemenea rase si ele se pun intr-un vas la calit cu 1lingura de unt si 2linguri zahar;dupa 15 min timp in care se amesteca mereu sa nu se lipeasca se da deoparte iar dupa ce s-a racit se adauga scortisoara si miezul de nuca taiat;
Se pune pe masa de lucru cate 2foi de placinta,se ung cu unt topit,se pun cate 2-3linguri de umplutura,se ruleaza,se pune in tava si tot asa pana se termina tot;cu restul de unt se ung rulourile si se da la cuptor 30-40min;dupa ce s-a copt se acopera cu un prosop de bucatarie,dupa ce s-a racit se taie si se pudreaza cu zahar.
Alt an,alta placinta,aceeasi reteta doar ca acum sunt putin mai dotata cu aparatura

0

Tort de mere

Fata mea,mereu imi spunea de acest tort ca este minunat dar eu nu prea aveam curaj sa-l fac,cum de altfel in toate dulciurile se simte lipsa de curaj("cine stie,cunoaste")!!!dar acum m-am hotarat sa-l fac si intradevar este minunat;m-am cam grabit sa-i pun frisca,nu era suficient de rece si mi s-a topit;nu-i nimic,sunt hotarata sa-l mai fac o data cu mai mult simt de raspundere!!
Ingrediente:6 mere sau mai multe,depinde de vas,100g zahar brun,50g unt,1lingurita de zahar,1/2lingurita de scortisoara,cateva migdale sau miez de nuca,5oua,5linguri de zahar,5linguri faina,frisca
Intr-o cratita se pune zaharul brun,apoi merele curatate de coaja,scobite de seminte si cotor,in scobitura se pune putin unt,cate o migdala si zahar amestecat cu scortisoara;se acopera cratita si se da la cuptor 20min pana se topeste zaharul brun iar merele sunt coapte;in acest timp se freaca intr-un bol galbenusurile cu zahar pana devino crema pufoasa,se adauga albusurile batute cu un praf de sare,amestecand cu o spatula apoi faina cate putin;se rastoarna compozitia in cratita peste mere,se da din nou la cuptor si se tine ale 20-30min;dupa ce s-a copt,se infasoara in prosoape de bucatarie,dupa ce s-a racit se rastoarna pe un platou si se orneaza cu frisca.
1

Pui rusesc

Ingrediente:1piept de pui,condimente pentru pui,4linguri ulei,200g ciuperci,100ml smantana lichida sau 3linguri obisnuita,1lingura mustar,1/2pahar vin alb,100g cascaval,sare,piper,1punga cu paste scurte,1ceapa
Pieptul dezosat,taiat cubulete,condimentat din belsug,se prajeste in ulei cateva min.dupa care se scoate;in restul de ulei se caleste ceapa tocata marunt,ciupercile feliate,dupa ce a scazut apa din ele se adauga smantana,mustarul,sare,piper,vinul iar dupa cateva clocote se opreste focul;
Intr-un vas de yena se pune carnea,apoi sosul de ciuperci,se acopera cu cascaval ras si se da la cuptor 30min.dupa care se serveste alaturi de paste fierte si scurse.
Este o mancare foarte delicioasa,dar eu am uitat putin tava la cuptor!!!!!!!
Se mai intampla!!
0

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme