Chec cu portocala si ciocolata

Sunt abonata la sit-ul Garbo.ro,de unde primesc regulat cate o reteta culinara printre care si acest minunat chec;cand am intrat pe reteta,pe fotografie era iscalitura lui "ce a mai gatit Timea"
Bravo Timea si multumesc pentru reteta!!
Ingrediente:2oua,250g zahar,150g faina,1/2plic praf de copt,1plic zahar vanilat,100ml ulei,coaja rasa de la o portocala,4linguri zeama de portocala,8og ciocolata
Intr-un bol amestecam faina,cu praful de copt si zaharul vanilat;intr-un alt bol mixam ouale cu zahar pana-si dubleaza volumul,adaugam ulei cate putin,sucul si coaja de portocala,faina,amestecam cu o spatula iar la final ciocolata rasa pe razatoarea cu ochiuri mari;rasturnam compozitia in tava de chec unsa si tapetata cu faina dam la cuptor 30-40min la foc mic iar dupa ce s-a racit turnam glazura si radem portocala deasupra.
Glazura:100g ciocolata si 50g unt topite in bain-marie
Am repetat aceasta reteta pentru ca mi-a placut
2

Mancare de peste ungureasca

Este o reteta deosebita fata de mancarea noastra dar ce-i al nostru e mai bun!
Ingrediente:2buc.de crap,2cartofi,1lingurita de boia dulce,1/2lingurita de boia iute,1ceapa mica,1/2ardei gras rosu,2-3catei de usturoi,1lingura bulion,lamaie,ulei,sare
Pestele curatat,spalat,condimentat cu sare si piper,sestropeste cu zeama de lamaie si se da deoparte;intr-un vas punem la fiert in apa cu sare cartofii curatati si taiati in jumatati;dupa ce au fiert se scot pe o farfurie fara sa aruncam apa;in cratita cu 3-4linguri de ulei,calim ceapa tocata fin,dupa ce s-a aurit adaugam ardeiul dat la blender,boiaua si apa de la fiertul cartofilor;lasam sa fiarba pana scade putin,adaugam usturoiul pisat,bulionul si pestele iar dupa 10min oprim focul si servim pe farfurie cu cartofii pusi in sos.
Optional(asta nu face parte din reteta) la fiert in sos mai putem adauga o frunza de dafin sau o crenguta de rozmarin.
0

Hamburgher

Nu stiu de ce toata lumea spune ca hamburgherul nu este o mancare sanatoasa????
Parerea mea este ca facut in casa dupa aceasta reteta,este un mic dejun foarte sanatos si gustos;incercati!!
Ingrediente:500g carne tocata de vita,1ceapa,4chifle,sare,piper,putin cimbru,4linguri ulei de masline,salata verde,rosii,ardei gras.
Carnea data prin masina de tocat de doua ori,adaugam ceapa tocata foarte fin,sare,piper,cimbru,amestecam bine cu mana si turnam cate putin ulei,amestecam pana ce uleiul intra bine in carne,dupa care o lasam la frigider 1h
Formam hamburgheri nu prea mari(eu am forma speciala de facut hamburgheri) si-i punem pe gratarul de teflon bine incins cate 2-3min pe ambele parti;in acest timp,taiem in jumatati chiflele si le punem in cuptor cat sa se incalzeasca,apoi intre ele punem hamburgherul cu salata,rondele de rosie si felii de ardei gras.
Se servesc imediat.
0

Prajitura igloo


Ingredientele pentru acest desert, nu sunt la gramaj,pentru ca fiind vorba de o prajitura cu resturi de cozonac,fiecare o face in functie de cozonacul ramas.
AVEM NEVOIE DE:felii de cozonac mai vechi,inghetata de orice fel,fructe confiate,ciocolata menaj,sirop de fructe,nuca de cocos
CUM SE PROCEDEAZA:Un bol rotund,tapetat cu folie alimentara,marginile lasate,punem felii de cozonac apoi inghetata,deasupra fructe,acoperim cu alte felii de cozonac,din nou inghetata si fructe,ultimul strat fiin cozonac,turnam pe margini siropul sa fie absorbit de cozonac,acoperim cu folia si dam pentru cateva ore la congelator.
La servire,scoatem prajitura din bol,scoatem folia,dupa 10min turnam deasupra ciocolata topita peste care presaram nuca de cocos.
Au trecut ceva ani de cand nu am mai facut asa ceva pana acum in 2018 cand mi-am adus aminte de aceasta reteta gustoasa!daca aveam cocos era altfel!

Se taie si se serveste alaturi de o cupa de inghetata.
0

Minitorturi tiramisu

Ingrediente:100g unt moale,100g zahar,2oua mari,6linguri lapte,160g faina,1lingurita praf de copt,2linguri ness,2linguri lichior Amareto,100ml cafea,200g mascarpone,40g unt,2linguri zahar pudra
Facem o crema pufoasa din unt si zahar,adaugand pe rand ouale mixand in continuare,adaugam laptele in care am dizolvat nessul,lichiorul si la urma faina amestecata cu praful de copt;impartim aluatul in forme si le coacem 20-25min;
In acest timp facem crema din branza frecata cu zaharul pudra pana se topeste,adaugam untul moale si dam la frigider;dupa ce s-au racit tortuletele,le taiem pe mijloc,le insiropam cu cafea,punem crema intre ele si le ornam deasupra cu crema pusa in posh.
6

Aripioare crocante

Sunt multe retete de astfel de aripioare,va propun sa incercati si varianta mea;sunt delicioase rau de tot!!
Ingrediente:1kg de aripi de pui,1ceasca faina,1cana supa de pui,1lingura pasta de ardei,1lingurita boia,cateva picaturi de sos de ardei iute,1lingurita praf de usturoi sau 3catei pisati,ulei pentru prajit,sare
Intr-un bol punem aripioarele curatate,spalate si date cu sare
In alt bol amestecam faina,supa,pasta de ardei,sosul de ardei,boia,amestecam bine apoi rasturnam peste aripi,le amestecam bine cu mana sa se lipeasca bine acest aluat de ele dupa care le punem cate una in baie de ulei la prajit;le scoatem pe prosoape de hartie si le servim cu cartofi prajiti si salata verde.
Cam grea,dar gustoasa;ca doar nu mancam in fiecare zi asa ceva!!!!
1

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme