Evantai cu legume si branza

Ingrediente:2cartofi fierti,2ardei grasi colorati,2rosii,1dovlecel,100g branza brie,100g mozzarella,100g cascaval feliat(am avut eu),50g masline feliate,200g smantana,2oua,cateva fire de busuioc,4-5linguri ulei de masline,sare,piper,1lingura unt
Dovlecelul curatat de coaja,taiat rondele,il prajim in putin ulei si-l scoatem pe o farfurie;restul legumelor spalate le taiem rondele iar branza felii;in tava unsa cu unt,punem alternativ felii de legume,branza si din loc in loc, cate o frunza de busuioc;daca au mai ramas rondele de cartofi,le punem pe marginea tavii;stropim deasupra cu ulei,sare,piper,busuioc uscat si lasam la cuptor 20min;scoatem tava,rasturnam amestecul de oua,sare,piper si smantana,deasupra presaram maslinele si mai lasam 10min la cuptor.
Se serveste calda!!
In acest evantai se pot pune si alte branzeturi,chiar si cate o felie de bacon.

1

Tartelete cu branza si cimbru verde

Ingrediente:aluat de foitaj,cimbru verde,100g branza brie,100g cascaval ras,100g mozzarella,1ou,100g smantana fermentata,1rosie sau 3-4cherry,piper,sare
Capitonam formele mici de tarta unse cu unt cu foitaj,ungem cu galbenus,punem in interior putin cimbru,cubulete de brie si mozzarella,1-2lingurite de smantana,jumatati de cherry sau rondele de rosie mare,pudram cu sare si piper,acoperim cu cascaval ras,(eu am avut feliat)apoi lasam la cuptor 15-20min si se servesc imediat.
Delicioase!!

1

Gai-pad cu pui

Dupa cum am spus si in scurta prezentare a mea,imi plac provocarile,imi plac noutatile culinare dar nu uit niciodata traditiile noastre.
Aceasta mancare este thailandeza si e minunata la gust.
Ingrediente:1piept de pui,1ardei iute mic,1ceapa,1-2catei de usturoi,1cana supa de pui,300g ciuperci,1ardei gras rosu,1morcov,1lingura sos soya,1lingura suc de lamaie,2-3cm radacina de ghimbir,busuioc,ulei
In tigaia cu ulei calim usturoiul taiat,adaugam pieptul taiat julien,ciupercile si lasam pe foc pana scade apa din ele;adaugam restul legumelor taiate bastonase subtiri,mirodeniile,supa,lasam sa fiarba incet cu capac iar dupa ce a scazut si totul este fiert,servim cu paste chinezesti.
Pstele chinezesti nu se fierb;se pun intr-un castron si se toarna peste ele apa clocotita cu putina sare;se lasa 10-15min amestecand din cand in cand apoi se scurg.

3

Cupcake cu fistic

Ingrediente:50g unt moale,50g zahar,1ou mare,3linguri lapte,80g faina,1/2lingurita praf de copt,esenta de fistic,1lingura fistic taiat,crema caramel
Facem o crema pufoasa din unt,zahar si putina sare,adaugam oul mixam in continuare apoi adaugam laptele,esenta si faina amestecata cu praful de copt;punem compozitia in forme de briose,le tinem la cuptor 25min iar cat sunt calde punem deasupra crema caramel topita la aburi si presaram fistic deasupra

0

Iepuras din pandispan

Trebuia de la Sarbatorile Pascale sa postez reteta dar am uitat de ea
Ingrediente:125g unt moale,125g zahar brun,vanilie,4oua,sare,150g faina,1lingurita praf de copt,100g nuci macinate,cateva picaturi esenta de migdale,2linguri lapte
Batem bine untul cu zahar,vanilie,sare,adaugam pe rand ouale apoi faina amestecata cu praful de copt,nuca,esenta de migdale si laptele;omogenizam compozitia apoi turnam in formele de iepuras unse cu unt si lasam la cuptor la foc mic 30min.
Le scoatem dupa ce s-au racit in forme.Cu restul de compozitie ramasa,am facut floricele cu ciocolata.

3

Paste cu ciuperci

Ingrediente:1punga cu paste scurte,500g ciuperci,2linguri ulei de masline,1piept de pui,1lingura boia,1-2boabe de coriandru zdrobite,3-4linguri smantana,sare,piper
Ciupercile curatate,taiate marunt,le calim in ulei impreuna cu pieptul de asemenea taiat cubulete si condimentat;adaugam coriandru,boia,sare,piper iar dupa ce s-au calit,dam deoparte,amestecam cu smantana si cu pastele fierte si scurse.
Se srvesc imediat.
0

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme