Budinca de cocos cu jeleu de zmeura

Am primit printre altele, de la Tania o prietena draga mie care traieste in Iordania(sper sa nu gresesc) cateva pachete cu pudra de diferite fructe din care se pregateste jeleu.
Ei bine,nu puteam sa le pun la pastrare,ci am facut primul pachet cu fructul care-mi place foarte mult si anume zmeura.
Bun,jeleul e asigurat dar sa-l consum asa singur,parca nu merge si am facut aceasta budinca de cocos;mmmm ce buna a fost!!
AVEM NEVOIE DE:
1cutie lapte de cocos
2linguri amidon
esenta de vanilie
2-3linguri zahar(dupa gust)
1pachet pudra pentru jeleu
1cana cu zmeura
CUM SE PROCEDEAZA:
Intr-un vas pe foc se pune laptele cu zahar si amidon,se amesteca continuu pana se ingroasa iar la final se adauga esenta de vanilie
apoi se lasa deoparte.
Pentru jeleu se pune praful intr-un vas impreuna cu 460ml apa,se adauga fructele si se lasa pe foc mic pana se ingroasa apoi se lasa sa se raceasca.
Se imparte budinca in boluri,deasupra se imparte de asemenea jeleul si se lasa la frigider pana in momentul servirii
Eu nu am facut decat doua portii pentru ca asta a fost dorinta mea, sa fie mult intr-un bol sa ma satur!!!






0

Pizza star

Am vazut intr-o zi pe FB un filmulet cu pregatirea acestei pizza si mi-a facut o pofta nebuna;cum nu era greu de facut si aveam totul in frigider,m-am pus pe treaba dar,intamplarea a fost sa ma sune fata si am uitat de pizza din cuptor!!!!!!
Acum stau cu gandul s-o fac din nou ca asta a fost un esec!
AVEM NEVOIE DE:
aluat de pizza din comert
1cana cu sos de rosii
100g mozzarella
4felii subtiri si lungi de bacon
diferite umpluturi de ce are fiecare,salam,sunca presata,ciuperci,masline
CUM SE PROCEDEAZA:
Aluatul de pizza rotund se pune in tava pe hartie de copt sau o foaie de silicon
se fac pe mijloc 3taieturi incrucisate de 5cm lungime,se unge apoi foaia cu suc de rosii dar nu pana in margine iar deasupra se pune mozzarella rasa
Se aduce apoi cate o portiune din margine spre mijloc,se acopera cu cate o portiune taiata din mijloc,se acopera cu cate o felie de bacon,se unge cu sos de rosii iar portiunile ramase libere,se pune ce alte umpluturi are fiecare
se lasa la cuptor 20min
Se pune pe un platou si se serveste cu ketchup








0

Placinta cu prune

Am facut placinta asta dupa reteta prietenei mele dragi Jana din Alba Iulia;nu am facut niciodata asa ceva dar va spun ca are un gust senzational si voi mai face ca ne place tare mult.
AVEM NEVOIE DE:
3cani cu faina
1pachet de margarina
3linguri zahar pudra
1plic praf de copt
1zahar vanilat
3linguri smantana

 Umplutura:
500g prune
2linguri scortisoara
1ceasca cu gris
2linguri zahar

CUM SE PROCEDEAZA:
Cu margarina la temperatura camerei impreuna cu restul ingredientelor se face un aluat iar daca se lipeste de palme,se mai adauga faina.
Se pune in folie alimentara si se lasa la frigider 1h
Dupa acest timp,se taie in doua aluatul,se face o foaie,se pune in tava si putin pe marginea tavei sa nu curga siropul,se pudreaza cu jumatate din gris apoi se pun jumatatile de prune cu taietura in sus,una langa alta.

Se pudreaza din nou cu restul de gris,zahar si scortisoara
Din restul de aluat se face alta foaie,se pune deasupra peste prune,se sigileaza bine marginile,se inteapa cu o furculita si se lasa la cuptor 30min pana se rumeneste.
Prunele mele au fost mari iar eu am pus jumatati,trebuia sa le tai mai mici,ca mi-a dat siropul pe afara;data viitoare voi sti ce am de facut.
Eu am mancat calda ca nu mai puteam astepta sa se raceasca,mai ales ca era un miros in bucatarieeee!!! dar de regula rece e foarte buna!





 

0

Caracatita cu paste

Aveam prin dulap o conserva de caracatita in sos de rosii si am folosit-o in amestec cu paste si uite asa am pregatit o cina rapida si gustoasa!
AVEM NEVOIE DE:
1pachet cu spagheti
1conserva cu caracatita in sos de rosii
1lingura ulei de masline
50ml vin alb
busuioc
4catei de usturoi
 
CUM SE PROCEDEAZA:
In tigaia cu ulei incins se caleste usturoiul doar cat sa-i dea aroma uleiului,se adauga vinul iar cand s-a evaporat alcoolul se rastoarna conserva
Se lasa pe foc cateva minute,se adauga putin busuioc uscat apoi se opreste focul
se serveste pe farfurie paste iar deasupra sosul de caracatita.
Super bun!

 
0

Guvizi cu sos de rosii aromat

Cand am peste si trebuie sa-l gatesc,de fiecare data vreau sa fac alta ceva,o alta reteta;asa s-a intamplat si de aceasta data,am facut un altfel de sos,mai aromat si o alta metoda.Rezultatul,fiind unul de exceptie bineinteles.
AVEM NEVOIE DE:
1kg guvizi
1cana cu faina
ulei pentru prajit
2rosii 

SOS:
1cana suc de rosii
150ml vin alb
sare
piper
cimbru
3linguri ulei de masline
ierburi speciale pentru peste din comert
1capatana de usturoi
1cana cu apa
CUM SE PROCEDEAZA:
Pestele curatat,spalat,pudrat cu sare,se trece prin faina si se prajeste in ulei;cand este gata,se scoate si se pune intr-o tava sau un alt vas
Se amesteca intr-un castron toate ingredientele pentru sos,se potriveste de gust
apoi se rastoarna peste peste,deasupra se pun rondele de rosii
apoi se lasa la cuptor 20min
Se serveste imediat cu mamaliguta




  



0

Mancare cu carnati si legume

Am facut putina ordine in congelator si mai mult loc pentru fructele care urmeaza sa le pun si am dat peste niste resturi de legume care au ramas de la alte retete;cum aveam in frigider tot un rest de carnati cabanos,am pus de-o mancare si rezultatul a fost tare bun;in concluzie a fost o mancare cu resturi gasite!!nu a fost nevoie nici de foc mult si s-a mancat foarte repede!
AVEM NEVOIE DE:
4carnati cabanos
1ceapa
4linguri ulei
4rosii
mazare
baby morcov
legume mexicane toate congelate
3cartofi
CUM SE PROCEDEAZA:
Se caleste ceapa in vasul cu ulei incins,
se adauga rosiile cubulete,apoi carnaciorii bucatele mai mari,
se amesteca bine iar dupa 4-5min se adauga toate legumele,cartofii cubulete,2cani cu apa,1lingurita rasa cu sare si se lasa la foc mic sa fiarba
Dupa ce a scazut si totul este fiert,se potriveste de gust daca e nevoie,se opreste focul si se serveste imediat.
Super bun!!




 
0

Inghetata tiramisu cu zmeura

Cu aceasta inghetata,m-am intrecut pe mine si pentru prima data o fac!este foarte usor de pregatit,este adevarat dar nu vi s-a intamplat niciodata ca sa gresiti ceva la o reteta super usoara??mie da!!
Ei bine,acum a mers totul ca pe roate,parca o mai facusem de zeci de ori iar la gust este ceva divin!!Hai ca prea m-am laudat,se observa da??
AVEM NEVOIE DE:
1cutie lapte condensat dulce dar nu lapte care se pune in cafea
400ml frisca lichida
250g mascarpone
piscoturi
50ml votca sau coniac
1cana cu cafea
2linguri Amaretto
1cana cu zmeura
pepite de ciocolata
CUM SE PROCEDEAZA:
Pentru inceput se pregateste piureul de zmeura ca sa se poata raci bine pana cand e gata crema.Zmeura spalata,se pune intr-un vas pe foc si se lasa 5min amestecand mereu;se da deoparte,se paseaza bine cu furculita apoi se trece prin sita pentru eliminarea semintelor;piureul obtinut,se mai lasa pe foc cateva minute sa scada apoi se lasa deoparte sa se raceasca foarte bine. 
                                     Se amesteca bine intr-un castron laptele votca si mascarpone
Se bate bine frisca,apoi se amesteca usor cu mascarpone
Se da deoparte 1/3din cantitatea de crema si se amesteca cu piureul de zmeura rece,oprind 2-3linguri pentru ornat iar in crema alba se amesteca cu cateva picaturi de esenta de vanilie
Intr-o cutie se pun 2-3linguri de crema alba,apoi piscoturi inmuiate in cafea amestecata cu Amaretto
deasupra jumatate din crema cu zmeura,se niveleaza se pune apoi zmeura
se acopera cu jumatate din crema alba,se niveleaza si se procedeaza din nou piscoturi inmuiate,restul de crema cu zmeura,zmeura,se acopera cu restul de crema alba,se niveleaza suprafata apoi se presara pepite de ciocolata se acopera cutia si se lasa la congelator 6h
 Dupa acest timp se scoate se se serveste deasupra cu piureul oprit
Eu la inceput am scos cu lingura de inghetata si am pus in cupe,pana s-a mai golit din cutie ca sa pot taia frumos







3

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme