Piept de pui in sos de rosii

Eu,aceasta mancare i-as spune "mancare reciclata",pentru ca dupa cum veti observa,toate ingredientele sunt din resturi!!
Nu conteaza daca-s resturi,important e sa fie buna si a fost!!
AVEM NEVOIE DE:
1piept ramas de la un rasol de gaina
4linguri ulei de masline
1/2ardei gras ramas prin frigider
1ceapa mica
3catei de usturoi
3rosii care nu mai puteau fi facute salata
sare
piper
cimbru
paste chinezesti ramase de la alta reteta
CUM SE PROCEDEAZA:
Pieptul taiat,prajit in ulei,scos pe o farfurie;
In uleiul ramas,se caleste ceapa,ardei,usturoiul zdrobit, si rosiile cubulete,
dupa cateva minute se adauga 1ceasca cu apa,sare,piper,putin cimbru,carnea si se lasa la fiert 15min,dupa care se opreste focul
In acest timp,se pun pastele intr-un vas cu apa fiarta pe foc,se lasa 15min,apoi se scurg,se pun pe farfurie si se servesc cu piept deasupra

 
 

0

Supa de legume cu paste

STRUMFI ALINA BUCATAR,locuieste in Grecia si pe pagina ei face multe provocari si concursuri;m-am inscris si eu din curiozitate pentru retetele grecesti,eu nestiind decat sos tzatzichi!!!
Am facut pana acum cateva retete,sunt bune,dupa parerea mea nu au prea multe diferente fata de retetele noastre cum e aceasta supa de exemplu,sau poate nu am reusit eu sa cunosc mai multe;in sfarsit voi vedea pe parcurs.

AVEM NEVOIE DE:
1ceapa
1morcov
1ardei gras
1felie de telina
paste
1cubulet concentrat de legume sau pui
1lingura ulei de masline
sare
paine prajita si lamaie pentru servit
CUM SE PROCEDEAZA:
Toate legumele curatate,spalate,taiate,se pun intr-un vas la fiert,impreuna cu concentratul de legume
Dupa ce au fiert bine,se strecoara
se paseaza cu blenderul vertical si se lasa deoparte;in apa de la strecurat,se pune o mana de paste,dupa 5min se adauga piureul de legume,se amesteca bine,se potriveste de gust,se adauga uleiul,se opreste focul si se serveste.


 
 
0

Inteligenta cu clementine

Tare sunt bune aceste prajituri inteligente,am facut de foarte mult timp cu reteta simpla,acum cu clementine dar merge ci orice suc de fructe si mai am una cu ciocolata,bune rau toate!


AVEM NEVOIE DE:
6oua
6linguri faina
750ml lapte
250ml suc de clementine proaspat stors
240g zahar
200g unt topit
coaja de lamaie rasa
nuca de cocos

CUM SE PROCEDEAZA:
Se freaca galbenusurile cu zahar si unt topit cate putin,pana rezulta o crema fina,se adauga incet laptele,sucul de clementina si coaja rasa de lamaie;albusurile se bat spuma cu un praf de sare,se amesteca usor cu faina apoi cu galbenusuri,amestecadu-se cu o spatula
Se rastoarna compozitia in tava unsa cu unt si se lasa la cuptor 40-50min la foc mic,pana se rumeneste
Dupa ce s-a copt,se scoate tava se presara deasupra nuca de cocos si se tine la frigider pana se raceste foarte bine,apoi se taie

Anca draga,dupa cum ai observat nu am folosit nici un ingredient dat de tine si pentru ca eu sunt sincera mereu,la sugestia fetei mele am pragatit reteta,simpla si gustoasa;am fost prea ocupata luna asta cu copiii ca sa ma concentrez la ceva mai deosebit,sper sa nu te superi.
Multumesc pentru intelegere dar si pentru gazduire!



0

Vin fiert aromat

Cu aceasta reteta particip la o alta provocare si anume Cutia misterelor,provocare initiata de CERASELA BADR EL-DIN
si care tot in fiecare luna este cineva gazda iar in aceasta luna,gazda este  ANCA BAN ROMAN
Pentru Anca am facut si aceasta reteta,de fapt a fost prima din cele doua,a fost ceva care mi-a trecut prin minte fulgerator,ingredientul surpriza fiind CLEMENTINA
 AVEM NEVOIE DE:
 500g vin rosu
1mar
1clementina
2-3linguri miere de albine
anason stelat
1-2batoane de scortisoara
CUM SE PROCEDEAZA:
 Se pune vinul intr-un vas pe foc impreuna cu coaja de la mar si clementina(nu toata),anasonul si scortisoara
Se pune un capac pe vas ca sa nu se imprastie aromele iar dupa cateva clocote se serveste in cana cu miere de albine dupa gust.
Sfatul meu:pentru cine doreste sa foloseasca coaja de mar,este bine sa fie mai intai uscata pentru ca are aroma mai puternica dar nu uscata in cuptor;cand mancati mere,le curatati de coaja,le puneti pe o hartie si le lasati la uscat;eu le pun pe hota de la aragaz;acum nu am avut pentru ca eu nu mananc mere(imi fac rau),sotul e cu merele dar nu le curata de coaja.
Pentru aceasta luna,mi-am facut datoria,sper ca bine si multumesc pentru gazduire draga mea.







0

Nisetru cu sos mediteranean

Reteta asta si gata nisetru s-a papat;drept sa spun nu m-a dat pe spate!
Are valoare icrele,nu are oase doar pe mijloc un cartilaj,in schimb carnea si pielea de asemenea sunt destul de tari,a trebuit fiert mai mult decat 30min.
Dar,fara piele a fost bun,a fost o alta experienta culinara pentru mine,printre alte multe!!
AVEM NEVOIE DE:
2-3buc.nisetru
4linguri faina
ulei pentru prajit
4cartofi
Sos:
1ceapa
1cutie mare cu rosii cubulete sau de la congelator
250ml vin alb
4catei de usturoi
frunze de dafin
sare
piper
oregano
cimbru
ierburi provensale
CUM SE PROCEDEAZA:
Pestele pudrat cu sare se trece prin faina apoi prajit in ulei si scos pe farfurie

In cratita cu 2linguri ulei curat de la prajit,se pune ceapa taiata julien,usturoiul zdrobit,rosiile
 dupa cateva minute se adauga vinul,dafin,sare,piper,oregano,putin cimbru,ierburi iar dupa ce s-a evaporat alcoolul se adauga pestele,1ceasca cu apa si se lasa la fiert 30min
Dupa ce sosul a scazut,se potriveste de gust,si se serveste alaturi de cartofi fierti.




0

Bors cu sfecla rosie

Nu am facut niciodata asa ceva dar mi-am zis ca nu are de ce sa nu fie bun;ei bine,nu a fost bun,a fost super bun de aceea de cate ori am ocazia il pregatesc pentru ca ne place mult,mai ales ca-mi aminteste de tata pentru ca el era innebunit dupa asa ceva!





AVEM NEVOIE DE:
1sfecla rosie mare
1ceapa
1morcov
1felie de telina
1radacina de patrunjel
rosii congelate sau 1cutie cu rosii cubulete,eu am avut cherry la borcan
1lingura pasta de rosii
500g cartofi
1miez de varza verde
20ml ulei
1l de bors
1ardei gras
1ardei iute
sare
leustean
1crenguta de cimbru

CUM SE PROCEDEAZA:
In oala cu ulei se pun ceapa si ardeiii cubulete,radacinoasele rase
se adauga 1/2din sfecla rasa,pasta de rosii si sosiile
dupa 2-3min.se adauga cartofii cubulete,1lingurita cu sare
1-2l de apa si se lasa la fiert incet.Dupa ce cartofii sunt aproape fierti,se adauga varza taiata fideluta,crenguta de cimbru,dupa ce totul este fiert se pune borsul fiert separat,se completeaza cu apa dupa gust,crenguta de cimbru,leustean,cand incepe sa fiarba se adauga cateva oua intregi iar dupa ce sunt fierte, restul de sfecla rasa fin,pentru ca si-a pierdut culoarea la fiert,dupa cum se observa in oala
Dupa 2-3clocote se potriveste de gust,se opreste focul se serveste cald sau rece cu ceapa.
Nu a trecut mult de cand am facut acest bors si l-am repetat;cat mai am inca de la gradina sfecla cred ca de multe ori il voi repeta pentru ca e super bun!!
2017

Pentru zilele de post,se elimina ouale!
2018

2021,cam de mult nu am mai facut asa ceva


2

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme