Paste fara gluten cu branza

M-am aprovizionat de produse fara gluten,fara lactoza,pentru copiii din franta daca vor veni de Paste iar pana atunci le fac eu proba.
Acum pastele sunt de mazare,sunt foarte bune,nu au nici un gust de mazare iar rezultatul final este unul super bun!
AVEM NEVOIE DE:
1punga cu paste fara gluten de mazare
500g branza de vaci
3linguri zahar
un praf de sare
coaja de lamaie rasa
5oua
1lingura unt pentru uns
CUM SE PROCEDEAZA:
Intr-un castron amesteci branza cu putina sare,zahar dupa gust,ouale batute,coaja de lamaie,apoi cu pastele fierte si scurse
Le rastorni apoi in vasul termorezistent uns cu unt si la cuptor 40min
Dupa ce s-a racit o tai cuburi si pui pe farfurie





0

Budinca de dovleac cu cocos

A pus Costel intr-o seara o jumatate de dovleac la cuptor;dupa vreo 2ore a inceput sa-si elimine aroma semn ca este gata;l-am scos,am crezut ca mananc si eu dar dupa prima lingurita m-am dat deoparte!!!asta e,daca nu-mi place nu ma forta!!
Dupa ce a terminat de mancat sotul meu,am intrat eu si am facut prajiturica asta care este foarte buna,am mancat de aceasta data!!
AVEM NEVOIE DE:
1cutie lapte de cocos
6oua
1cana cu zahar
3linguri gris
6linguri ulei de cocos
3felii de dovleac coapte si facute piure
5linguri cu varf faina
1plic praf de copt
CUM SE PROCEDEAZA:
Intr-un vas pe foc pui laptele,gris,1/2cana zahar,un praf de sare si amesteci cu telul pana se ingroasa apoi lasi deoparte sa se raceasca
In acest timp cureti dovleacul de coaja si partile care sunt uscate apoi il pui in blender si-l pasezi,intr-un bol freci galbenusurile cu ulei adaugat cate putin apoi in grisul rasturnat intr-un castron, adaugi galbenusurile,piureul de dovleac
faina cu praful de copt iar la final albusurile batute spuma cu restul de zahar,eu am pus si putina esenta de lamaie
Dupa omogenizare,rastorni in tava cu hartie de copt sau nu,doar unsa iar la cuptor va sta 45min la foc mic
Dupa ce o scoti din cuptor,presari deasupra nuca de cocos apoi tai cuburi si le pui pe farfurie
Deliciu!


 
 



0

Minitarte cu fructe

Eeee,cu aceasta reteta am vrut eu sa fac ceva frumos dar nu mi-a iesit pentru ca am pus prea multe fructe,crema a crescut iar cuptorul era presarat cu fructele mele!!!se mai intampla!!
AVEM NEVOIE DE:
1aluat de foietaj
150g pudra de migdale
60g zahar
1ou
2linguri visinata
200ml smantana lichida
fructe
CUM SE PROCEDEAZA:
Capitonezi formele cu aluat si le lasi deoparte.
Amesteci pudra de migdale cu zahar,visinata si smantana,dupa omogenizare imparti in forme,deasupra pui fructe si lasi la cuptor 20min.
Era mai bine daca puneam intr-o forma mare pentru ca nu se mai intampla asa ceva,dar nu-i nimic s-au mancat,au avut un gust extra!!
  

0

Minitarte cu ardei si feta

A doua reteta frantuzeasca de minitarte,buna rau ai impresia ca mananci pizza!!
AVEM NEVOIE DE:
1aluat de foietaj
2ardei kapia
100g felii subtiri de bacon
100g branza feta
2linguri mustar Dijon
2linguri smantana lichida
CUM SE PROCEDEAZA:
Capitonezi formele mici cu aluat si lasi deoparte

Intr-un bol amesteci mustarul cu smantana,rastorni in forme,deasupra pui fasii de ardei,bacon si feta
lasi la cuptor 20min,depinde de cuptor apoi scoti din forme si servesti,sunt delicioase!!


  

0

Minitarte cu dovlecei si branza

Daca nu am avut alte preocupari si afara era vreme urata,m-am pus pe copturi;am facut tarta cu napi,acum minitarte si inca alte doua feluri de minitarte,ca sa termin foietajul.
Toate sunt retete frantuzesti,scrise in caietul meu de multa vreme si uite ca acum le-a venit randul.
AVEM NEVOIE DE:
2dovlecei
1aluat de foietaj
100g branza feta
CUM SE PROCEDEAZA:
Dovleceiii curatati,taiati rondele fine,le pui intr-un bol la microunde 1min apoi le pui intr-o sita sa se scurga si sa se raceasca
Pui aluat in formele de minitarte,
apoi dovlecei si lasi la cuptor 15-20min,dupa acest timp scoti formele,pui deasupra cubulete de branza
apoi lasi la cuptor sa se topeasca inca 5min.

Dupa ce s-au racit scoti pe farfurie si mananci cu sarata sau ceva acritura pentru ca-i destul de dulce dovlecelul


  

0

Prajitura cu iaurt

O alta prajitura pregatita pentru Provocarea Weekend cu spor,a carei gazda este nimeni alta decat ambitioasa noastra prietena STRUMFI ALINA BUCATARI,cu al ei blog GATESTE GUSTOS SI SANATOS
Ei bine fata asta tanara si gospodina,a fost adoptata ca sa zic asa de Grecia si ea foarte repede si-a intrat in rolul de gospodina si mama!!
Am facut aceasta prajitura specific traditiei grecesti si ne-a placut foarte mult!

AVEM NEVOIE DE:
3oua
1pahar cu iaurt
2pahare cu zahar
3pahare cu faina
1pahar cu lapte
1pahar suc de portocale
3plicuri zahar vanilat
unt pentru uns tava
CUM SE PROCEDEAZA:
Bati bine ouale cu zahar,un praf de sare,zahar vanilat,adaugi sucul de portocale,lapte,iaurt iar dupa ce ai mixat bine totul,adaugi faina
Rastorni in tava cu hartie sau alta forma si la cuptor 40min

  Dupa ce s-a racit,scoti din forma sau tava,pudrezi cu zahar,tai si servesti
Multumesc draga mea pentru reteta! 
 
1

Tarta cu mere si napi

Imi aduce mereu de la gradina napi sotul meu si pregatesc cu ei diverse;din cate am observat nu prea e cunoscut napul de aceea voi explica putin aici,asta ca sa nu mai cautati pe google!
Printre multe alte denumiri,napii mai sunt cunoscuti ca fiind napi porcesti,topinambur(denumire frantuzeasca),cartoful saracilor
Tuberculii plantei au forme neregulate,asemeni cu ghimbirul,sunt comestibili,gustul lor fiind asemanator cu gulia sau cotorul de varza daca ati mancat in copilarie si nu numai de aceea se folosesc in salate dar si in diferite alte mancaruri
Napii sunt bogati in potasiu,fier,fibre vitaminele B3,B1,sunt total lipsiti de amidon,de aceea persoanele cu diabet pot consuma cu incredere

AVEM NEVOIE DE:
1pachet aluat de foietaj
4napi mai mari
3mere
100g cascaval
2oua
3linguri branza de vaci
sare
piper
CUM SE PROCEDEAZA:
Merele si napii curatate de coaja,taiate cuburi,le pui la aburi 20min

Pui foietajul in forma de tarta iar deasupra legumele
 Intr-un castron bati ouale cu putina sare,piper,branza de vaci,rastorni in tava,deasupra pui cascavalul taiat betisoare si la cuptor va sta 30min
Dupa ce s-a racit tai si servesti


 
 

0

Invartita moldoveneasca cu branza

Am primit de la tara ceva branza de vaci si eu cum nu sunt asa prietena in general cu branzeturile,si cum tot a fost Lasata secului,am facut o placinta dar am zis sa fie mai altfel decat cea obisnuita.
Ei bine,am facut-o si intradevar a fost deosebita,a fost o nebunie de nu ne puteam satura cat a fost calda dar si a doua zi!!
AVEM NEVOIE DE:
ALUAT:
1kg faina
2oua
1plic drojdie uscata
400ml lapte cald
1/2lingurita sare
UMPLUTURA:
1kg branza de vaci
putina sare
3linguri zahar
5oua+3galbenusuri
coaja rasa de lamaie
CUM SE PROCEDEAZA:
Pui ingredientele pentru aluat in masina de paine,mai intai laptele si ouale batute apoi faina cu sare si drojdie,alegi programul de framantare si astepti.
In acest timp intr-un castron amesteci branza cu sare,zahar,5oua batute si coaja de lamaie
Dupa ce s-a oprit masina,rastorni aluatul intr-un vas uns cu ulei


apoi rupi bucatele de aluat egale,intinzi foi pe masa unsa cu putin ulei
pui cate 2-3linguri cu umplutura,rulezi,pui ruloul in vasul uns cu unt,apoi urmatorul rulou il pui in continuarea primului si tot asa pana se acopera suprafata vasului
Urmatoarele rulouri le pui deasupra,eu am pus doua rulouri si in tava de cozonac pentru nepoti si mi-a ramas doar doua rulouri pe care le-am pus deasupra
Cele trei galbenusuri le amesteci cu o lingura lapte apoi ungi placinta
La cuptor vor sta 45min la foc mic;tava cu doua rulouri am scos-o mai devreme dar cea mare,fiind mai groasa a mai ramas
Treci cu un cutit de jur imprejur apoi rastorni placinta si daca rezisti,lasi sa se raceasca!!
Va spun eu ca nu poate rezista nimeni cum nici noi!





  

1

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme