Pizza cu humus

Mi-a trimis fata mea din Franta reteta asta s-o fac eu,apoi sa-i spun cum este ca s-o faca si ea!!!ia uite la ea,daca nu-i buna sa stric eu ingredientele!!😃😃😃😃😃😃
Ei bine nu am stricat nimic pentru ca a fost super buna,abia astept sa-mi spuna daca le-a placut!

AVEM NEVOIE DE:
aluat de pizza(eu il cumpar,nu-i greu de facut dar am devenit mai comoda)
1dovlecel
1ardei gras,eu am avut ceva resturi de ardei colorati
6ciuperci
200g humus clasic
masline
piper
busuioc uscat
CUM SE PROCEDEAZA:
Aluatul pus in tava pe hartie de copt,eu l-am taiat si am facut mini pizze,intinzi pe toata suprafata humus

deasupra pui rondele fine de dovlecel,fasii de ardei,ciuperci feliate fin,toate puse pe gratarul Teflon
apoi rondele de masline,putin piper deasupra si busuioc apoi lasi la cuptor 20min
Se servesc imediat,sunt senzationale!!
Pentru humusul clasic,pui in blender nautul scurs si clatit,adaugi 2linguri pasta tahini,1catel de usturoi,putina sare daca e nevoie si putin ulei de masline


   
0

Osso buco

Doamne,de cand tot zic sa fac si eu aceasta reteta dar nu prea ma induram sa cumpar asemenea bucati de rasol ca-s destul de scumpisoare,pana acum cand am avut o fixatie pe reteta sii....na,am deschis portofelul!!😜😜😜
Bine am facut pentru ca a fost nebunie curata!!
AVEM NEVOIE DE:
3bucati taiate de rasol de vita/vitel
3linguri cu varf cu faina alba
60ml ulei de masline
1ceapa mare
4catei de usturoi
1cutie rosii cubulete Sun Food
2morcovi
2tije de telina Apio
200ml vin rosu
1l supa de vita
2foi de dafin
sare
piper
cimbru
rozmarin
orez basmati

GREMOLATA:
1/2legatura patrunjel verde
1catel de usturoi
coaja rasa de lamaie
sare
piper
CUM SE PROCEDEAZA:
Legi bine rasolul cu ata alimentara sa nu se piarda osul cu maduva la fiert
apoi il treci prin faina amestecata cu sare si piper,il pui in vasul cu ulei incins iar dupa ce s-a rumenit pe ambele parti scoti pe farfurie;in uleiul ramas pui ceapa taiata marunt de asemenea si telina,morcovul rondele mai groase,stingi cu vin,adaugi apoi carnea iar dupa cateva minute acoperi totul cu supa si lasi la foc mic 1h;adaugi apoi rosiile,dafin,putin cimbru,o crenguta de rozmarin,1lingurita rasa cu sare,piper dupa gust si lasi pe foc mic pana scade si carnea e fiarta bine
Eu am avut rasoale de vitel si in 2h a fost mancarea gata.
Reteta traditionala spune ca deasupra trebuie sa pui aceasta gremolata;eu nu am avut cele necesare dar cred ca v-ati dat seama cum se face;
amesteci intr-un castron patrunjelul taiat marunt,sare,piper,coaja rasa de lamaie si usturoiul pisat.
Pentru garnitura de orez,pui intr-un vas pe foc 3masuri de apa,putina sare,cand clocoteste adaugi o masura de orez spalat si scurs,lasi pe foc cateva minute amestecand,adaugi cateva firisoare de sofran,acoperi vasul si lasi focul foarte mic;dupa ce orezul este fiert,incorporezi 50g unt,amesteci bine,potrivesti de gust apoi opresti focul.
Pe farfurie pui o insula de orez,alaturi carnea cu sos si deasupra gremolata


  
 


0

Prajitura cu mere

Imi plac si nu prea-mi plac prajiturile cu mere dar le fac pentru Costel pentru ca lui ii plac merele.
AVEM NEVOIE DE:
100g unt moale
250g faina
1plic praf de copt
150g zahar
2oua
coaja rasa de lamaie
esenta de vanilie
75ml lapte
4mere
1lingura zahar brun
1/2lingurita scortisoara
CUM SE PROCEDEAZA:
Intr-un castron puifaina,un praf de sare,zahar,unt,ouale batute,,coaja rasa de lamaie,esenta de vanilie,laptele cald cate putin si mixezi totul;adaugi apoi 2mere curatate si taiate cubulete apoi amesteci cu o lingura
  
Rastorni compozitia in tava cu hartie de copt,deasupra pui merele ramase si taiate felii subtiri
peste mere pudrezi cu zahar brun amestecat cu scortisoara
apoi la cuptor lasi 45min la foc mic iar dupa ce s-a rumenit,o scoti pe un platou si pudrezi cu zahar apoi tai


0

Crema de tapioca

Am facut pana acum doar budinca de tapioca pentru ca ne place foarte mult dar crema nu;este asemanatoare cu budinca,doar ca-i putin mai fina.
AVEM NEVOIE DE:
1/2cana de perle de tapioca
3cani lapte de cocos
2linguri miere
1lingurita esenta de vanilie
2galbenusuri
un praf de sare
CUM SE PROCEDEAZA:
Intr-un vas pui tapioca,laptele,amesteci apoi lasi deoparte 1h.Dupa acest timp adaugi mierea,un praf de sare si pui pe foc pentru 5min amestecand,lasi deoparte si adaugi vanilia
Scoti cateva linguri intr-un bol,amesteci bine cu galbenusurile apoi adaugi in vasul cu tapioca si amesteci pe foc mic pana se ingroasa putin
Imparti compozitia in cupe,ornezi cu ce ai si lasi la frigider pana in momentul servirii!


 
 

0

Tocana de praz cu vitel la Crock Pot

Am aceasta bijuterie de ceva timp,nu am pregatit pana acum nimic la ea dar acum mi-am invins teama s-o las in priza toata noaptea si am tinut-o ziua;m-am trezit dis-de-dimineata,am pregatit totul iar dupa 4h a fost gata!
AVEM NEVOIE DE:
1kg praz
700g carne de vitel
1capatana mica de usturoi
1frunza de dafin
1lingura pasta de ardei
1ardei iute
1/2lingurita cimbru
3linguri ulei
1ceasca suc de rosii
1ceasca vin alb
sare
piper
50g masline
CUM SE PROCEDEAZA:
Pui pe aragaz o cratita cu ulei,carnea taiata cubulete mici,dupa ce s-a albit adaugi prazul curatat si taiat rondele,ardeiul iute taiat marunt,pasta de ardei,sucul de rosii si vin
  Lasi pe foc pana scade putin si se evapora alcoolul,adaugi maslinele,amesteci apoi rastorni in cuva si fixezi la nivelul HIGH pentru 4h;daca era digitala,fixam si timpul
Cu 20min inainte de a opri,adaugi usturoiul zdrobit,condimentezi cu sare,piper daca mai e nevoie,cimbru,dafin
Pentru ca nu am stiut toate secretele acestui vas,mi-a iesit mancarea cu sos mult,eu am crezut ca in 4ore,are timp sa scada dar m-am inselat pentru ca aparatul face de toate,doar sa scada apa,nu si asta e motivul pentru care am facut o garnitura de orez.
A fost super buna,voi mai repeta experienta pentru ca acum i-am deprins secretul!!


 

0

Snitel vienez

Abia acum am descoperit,cam tarziu recunosc dar niciodata nu e prea tarziu,ca snitelul vienez se pregateste intr-un anume fel si nu este acelas snitel pe care-l pregatim noi din piept de pui si majoritatea le spun snitel,ce facem noi e pui panee!
Sa va spun si voua poate nu stiati:
1-Se pregateste doar din carne de vitel sau vita dar nu din orice carne,din muschiul alb pentru ca este fraged si nu are fire de grasime prin el
2-se bate carnea portionata intre doua folii doar cu ciocanul de lemn cu partea nezimtata
3-se condimenteaza doar cu sare si putin piper
4-se trece prin faina,ou batut si pesmet alb iar cand se scoate din faina si din pesmet,se scutura excesul
5-la prajit se folosesc trei feluri de grasimi in cantitati egale de:ulei,untura de porc si unt
6-carnea pusa la prajit nu trebuie sa atinga fundul,deci trebuie sa fie bine incinsa si grasime suficienta
7-la prajit se lasa atat cat este rumenita crusta in culoare aurie apoi se scoate cu clestele pe prosoape de hartie
8-crusta pe snitel nu trebuie sa fie lipita de carne,si sa fie in valuri
9-garniturile pentru snitele sunt:salata de cartofi cu ceapa rosie.cartofi mici noi fierti si trasi in unt tot cu ceapa rosie deasupra si legume fierte la abur dar cea mai des intalnita garnitura sunt cartofii prajiti
Astea fiind zise sa ne apucam de treaba!
AVEM NEVOIE DE:
500g muschi alb de vitel
sare
piper
2oua
1cana cu faina alba
1cana cu pesmet alb
1ceasca ulei
1ceasca untura
1ceasca unt
cartofi
salata verde
CUM SE PROCEDEAZA:
Feliezi muschiul,il bati intre doua folii cu ciocanul de lemn fara sa-i distrugi fibrele dar nici sa ramana gros,il pudrezi cu sare si piper dupa gust si lasi deoparte pe farfurie
In trei boluri pui oua batute cu un praf de sare,faina alba si pesmet apoi treci carnea prin faina,scuturi excesul,oua batute,tii carnea deasupra sa se scurga excesul apoi prin pesmet de asemenea scuturi si pui in tigaie in grasimea incinsa
Nu intorci carnea decat o singura data,cand este rumenita si are o culoare aurie apoi le scoti pe hartie de bucatarie
Ale mele nu sunt aurii pentru ca nu am avut pesmet alb dar valurile se observa daa???
Servesti snitelul cu ce garnitura doresti,eu am optat pentru cartofi prajiti si salata verde.
Doamne,nu mi-as fi imaginat ca voi reusi si eu gustul acestui snitel asa cum am mancat in Austria,este incredibil de bun,doar daca se respecta regulile spuse la inceput.

Pofta buna!

  

0

Orez cu fasole Louisiana

In biblioteca mea,pe langa multe alte carti din timpul scolilor mele,am adaugat si carti de bucate dar si reviste cumparate de prin tarile pe unde am fost!
Intr-una din zilele geroase,cum stateam eu cu gandurile mele,mi-a atras atentia o carte groasa cu retete internationale,nu ca n-as fi stiut-o dar asa mi-a venit s-o mai rasfoiesc odata.Ei bine surpriza mea a fost ca  multe retete am gasit pe care curiozitatea mea le-ar incerca.
Aceasta reteta este din statul Louisiana din sudul Americii si daca tot n-am facut nimic "americanesc"am pregatit-o si bine am facut pentru ca are un gust senzational!!
AVEM NEVOIE DE:
3-4linguri ulei de masline
1ceapa mai mare
1ardei gras rosu
200g ciuperci
4catei de usturoi
200g orez basmati 

1conserva rosii cubulete Sun Food
600ml bulion de legume
sare
piper
maghiran uscat
250g spanac proaspat sau 6cubulete congelate
200g mazare congelata
1cutie cu fasole rosie Sun Food

CUM SE PROCEDEAZA:
Pentru ca in carte spune bulion de legume,voi explica ce este si cum se pregateste
Intr-un vas cu apa pe foc pui la fiert tot ce inseamna leguma,curatate,spalate si taiate;le lasi sa fiarba incet 45min cu putina sare,apoi strecori iar lichidul obtinut este bulion,in varianta noastra e supa de legume doar ca bulionul trebuie sa fie o supa limpede
O alta varianta dar nesanatoasa zic eu,sa faci  bulion dintr-un concentrat de legume 
Bun acum sa mergem mai departe;
In cratita cu ulei calesti ceapa taiata marunt,ardeiul de asemenea,usturoiul zdrobit,si ciupercile feliate,
dupa ce s-au inmuiat,adaugi orezul spalat,rosiile,supa,sare,piper dupa gust,1lingurita maghiran si las la fiert pana scade la jumatate
Adaugi apoi spanacul daca e proaspat,curatat,spalat si taiat,mazarea,fasolea scursa si clatita,amesteci si mai lasi pe foc 20min
Dupa ce a mai scazut putin,potrivesti de gust si servesti calda.
Acum vin cu o remarca:
ingredientele la reteta sunt originale doar ca eu fiind sceptica vazand cate amestecuri trebuie sa pun,am redus din ele si am pus mai putin din fiecare,noi fiind doi la masa,a iesit exact cat trebuie iar
spanacul si mazarea se pun fara sa fie decongelate



 
0

Panna cotta cu iaurt si zmeura

Am vazut pe fb.postata de o prietena asa ceva,am incercat si eu sa fac,bineinteles ca nu mi-a iesit cum era,motiv pentru care spun inca o data sa nu mai fac ce vad;daca vreau sa fac ceva,am zeci de reviste si carti,punct!!!
Nu mi-a reusit,nu ca as fi o incepatoare pentru ca am facut panna cotta,nici eu nu mai stiu cate,dar fiecare are cate un secret pe care nu-l spune cum fac eu de exemplu si asta pentru ca nu vreau sa mi se "umple frigiderul"in ziua de Paste!!
Panna cotta de cand am descoperit-o la Mihaela in Italia si am inceput s-o fac,a devenit desertul favorit pe langa alte cateva.
AVEM NEVOIE DE:
300ml iaurt
300ml smantana lichida
300g zmeura proaspata sau congelata
1ceasca cu zahar(150g)
1pachet foi de gelatina
CUM SE PROCEDEAZA:
Zmeura pasata,o treci prin sita,piureul obtinut il pui intr-un vas pe foc cu zahar iar dupa ce s-a topit,dai deoparte si amesteci cu 4foi de gelatina hidratate 5min in apa rece
Intr-un bol amesteci iaurtul cu smantana usor sa nu se taie,dizolvi restul de gelatina pe bain marie in 20ml apa si amesteci bine
Pui in forma aleasa,piureul de zmeura apoi iaurtul si lasi la frigider pana a doua zi cand rastorni cu atentie pe un platou
iar dupa ce l-ai ornat cu zmeura si frunzulite de menta,tai si pui pe farfurie


  


0

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme