Paste cu sos pesto de fistic

 Am gasit sos pesto de fistic,o curiozitate pentru mine si ce era sa fac,decat paste iar rezultatul a fost unul senzational!

AVEM NEVOIE DE
100g spaghete
2linguri sos pesto de fistic
sare
parmezan
granule de fistic
CUM SE PROCEDEAZA
Foarte simplu,cine nu a facut paste in viata lui??procedeul este acelas doar ca difera sosurile,deci pui un vas cu apa si sare,eu pun si putin ulei sa nu se mai lipeasca de fundul vasului iar cand clocoteste pui pastele si lasi sa fiarba
Eu nu le fierb dupa ceas,ci le incerc sa vad daca sunt fierte,dar fiecare le fierbe dupa cum s-a obisnuit sau cum le place
Dupa ce au fiert,le strecori,le pui inapoi in vas si le amesteci cu sosul pesto
 

 
Dupa omogenizare,pui paste pe farfurie,deasupra pui parmezan din belsug daca va place si presari fistic granulat

 
Un gust inimaginabil,pofta buna!

 

0

Prajitura cu piscoturi si fistic

 Imi place fisticul sub orice forma si de cand am descoperit sit-ul unde gasesc orice cu fistic,fac din cand in cand comanda si ma aprovizionez cu ce-mi trebuie,bineinteles cremele cu fistic cu care pot pregati orice desert printre care si aceasta super prajitura!
 

AVEM NEVOIE DE
BLAT
200g piscoturi de sampanie
200ml cafea de fistic
50ml lichior de fistic
CREMA
250g Mascarpone
200ml frisca lichida neindulcita
2linguri crema de fistic
1lamaie
un praf de sare
1picatura de colorant verte,optional
ORNAT
2-3linguri fistic granulat
3-4 buchetele de coacaze rosii
CUM SE PROCEDEAZA
Pregatesti cafeaua,in 200ml apa care clocoteste,opresti focul si pui 3lingurite cu cafea de fistic,amesteci bine si lasi sa se raceasca
Dupa ce s-a racit adaugi lichiorul,amesteci apoi rastorni intr-un bol

 
 

 
 
Intr-o tava sau orice alta forma,pui piscoturi inmuiate in cafea in asa fel ca sa fie acoperite toate golurile,apoi lasi deoparte
Intr-un bol bati frisca tare si o lasi deoparte,
Mixezi Mascarpone cu un praf de sare si crema de fistic,la final amesteci usor cu frisca si colorantul(eu am pus un strop,pentru ca nu se deosebea culoarea,fiind multa branza si multa frisca)
Pui peste piscoturi jumatate din crema,nivelezi si adaugi un alt rand de piscoturi inmuiate in cafea


Dupa ce ai nivelat suprafata,presari deasupra granule de fistic,buchetele de coacaze si lasi la frigider pana a doua zi


Scoti tava din frigider,treci cu un cutit de jur imprejur apoi tai si servesti
 

Sa va fie de folos!

0

Prajitura cu piscoturi si jeleu de fructul pasiunii

 Am eu cateva fructe cu care as pregati dulciuri continuu printre care si fructul pasiunii,pentru ca el consumat are un gust senzational,de aroma nu mai vorbesc iar dulciurile bineinteles ca sunt la fel cum e aceasta prajitura care pur si simplu mi-a parut rau cand s-a terminat.
 

 AVEM NEVOIE DE
300g piscoturi de sampanie
250ml cafea de fistic
CREMA
500g Mascarpone
400ml frisca lichida
3linguri jeleu de fructul pasiunii
3linguri zahar pudra
100ml lapte
1plic gelatina
ORNAT
2linguri zahar verde
ornamente pentru decor
CUM SE PROCEDEAZA
Intr-o tava rotunda de 22cm diametru pui piscoturi inmuiate in cafea rece si lasi deoparte
Mixezi branza cu un praf de sare si zahar,adaugi jeleul iar dupa omogenizare amesteci usor cu frisca batuta iar daca e prea groasa crema cum mi s-a intamplat mie,adaugi cate putin lapte iar la final gelatina hidratata in 50ml apa rece si topita pe bain marie
Aici de asemenea daca am adaugat lapte in compozitia cu frisca batuta,normal ca s-a subtiat crema,de aceea a fost nevoie de gelatina,am facut greseli una dupa alta dar le-am reparat.
 

 
Pui jumatate din crema peste piscoturi,dupa nivelare pui deasupra un alt rand de piscoturi trecute prin cafea apoi restul de crema,nivelezi si la frigider va sta pana a doua zi
 

 
A doua zi,scoti tava din frigider,cu un cutit treci de jur imprejurul prajiturii si scoti inelul de la tava,o pui pe un platou,presari zaharul verde si ornamentele deasupra apoi tai si servesti
 

 




 
 
 
Pentru ca am ramas cu mult in urma cu postarile retetelor,sanatatea mi-a dat de furca,unele dintre ele au si decor si ornamente de sarbatori de iarna,nu cred ca deranjeaza pe cineva doar am spus sa se stie sa nu spuna cineva ca am luat-o razna!
Sa va fie de folos! 
0

Pandispan cu ciocolata

 Mmm ce mult imi place sa fac dulciuri mai ales cand nu sunt complicate
 

AVEM NEVOIE DE
100g ciocolata neagra
4oua
4linguri zahar
100g ciocolata alba
125g faina
un praf de sare
1plic zahar vanilat
CUM SE PROCEDEAZA
Ciocolata rupta o pui intr-un bol si o topesti la microunde cateva secunde sau pe bain marie cine nu are ,amesteci energic cu telul dupa ce s-a topit sa se lichefieze bine apoi lasi deoparte sa se raceasca
Bati albusurile spuma cu un praf de sare,2linguri zahar si zaharul vanilat pana rezulta o bezea lucioasa
Freci galbenusurile cu restul de zahar,adaugi ciocolata topita si mixezi continuu apoi cu o spatula amesteci usor cu albus si la final cu faina cernuta
 
Rastorni in forma rotunda de 22cm cu hartie,deasupra razi ciocolata alba,pui si cateva patrate in aluat si la cuptor va sta 40minute la 180de grade

 

Dupa ce s-a copt,scoti pe un platou,pudrezi cu zahar si tai

 
Sa va fie de folos!

0

Conopida carbonara la cuptor

 I-am spus carbonara,pentru ca sosul facut este cel pe care-l adaugam la pastele carbonara iar rezultatul este unul super bun!

AVEM NEVOIE DE
1conopida
300g paste scurte
200g bacon
SOS
50g unt
1lingurita plina cu faina  
250g cascaval ras
sare
piper
praf de nucsoara
750ml lapte
CUM SE PROCEDEAZA
Conopida desfacuta buchetele,spalata sub jet de apa rece,o fierbi 5min intr-un vas cu apa si sare apoi o scoti,intr-un alt vas cu apa si sare,fierbi pastele 8minute apoi le strecori
baconul taiat cubulete,il pui intr-o tigaie pe foc iar dupa ce s-a topit din grasime opresti focul
Intr-o tava sau vas de yena pui conopida,apoi pastele bine scurse si deasupra baconul apoi lasi deoparte
Pentru sos,pui intr-un vas pe foc untul,dupa ce s-a topit adaugi faina si amesteci repede cu telul,apoi laptele cate putin amestecand continuu pe foc mic
Dupa ce s-a ingrosat,adaugi sare,piper dupa gust,putina nucsoara,jumatate din cascavalul ras,amesteci bine apoi rastorni in tava si deasupra pui restul de cascaval

 




    La cuptor va sta 30minute sau pana se rumeneste la foc mediu

 Se serveste calda,este super buna,asa ceva am mancat si eu!😂😂
 

 

Pofta buna!
0

Conopida la cuptor cu sos de rosii

 Nu-mi place conopida decat pane dar daca tot imi aduce sotul de la gradina,o fac pentru ca lui ii place

AVEM NEVOIE DE
1conopida
500g rosii
1morcov
1ardei gras
4catei de usturoi
fulgi de chili dupa gust
50ml vin alb
200g cascaval ras
ierburi de Provence
sare 
3-4linguri ulei
CUM SE PROCEDEAZA
Conopida desfacuta buchetele,spalata sub jet de apa rece,o oparesti in apa cu putina sare 5minute apoi o scoti
Intr-o tigaie pui ulei si calesti morcovul ras,ardeiul taiat suvite scurte,usturoiul zdrobit,iar dupa ce s-au unmuiat,adaugi vinul si un pahar cu apa iar dupa ce a scazut,adaugi rosiile pasate,fulgi de chili,o lingurita cu ierburi,putin cimbru si lasi din nou sa fiarba amestecand din cand in cand iar dupa ce a scazut,opresti focul si dai deoparte
 
Intr-o tava sau un alt vas,pui buchetelele de conopida,deasupra sosul,jumatate din cascavalul ras si la cuptor lasi 20min la 180de grade

 


 
Dupa 20minute,scoti vasul,pui restul de cascaval,mai lasi la cuptor 3-4minute cu focul oprit apoi servesti calda cu acritura de sezon

 

Pofta buna!

0

Prajitura cu piscoturi

 Imi plac mult aceste prajituri cu piscoturi pentru ca ai ocazia sa te joci cu cremele si nu neaparat daca sunt facute cu piscoturi s iar eu daca am tot felul de creme comandate,foarte repede merg amestecate cu Mascarpone,o pui peste piscoturi si gata prajitura,bine asta am spus in mare sa nu va ganditi ca doar asa se face o prajitura!

AVEM NEVOIE DE
400g piscoturi de sampanie(depinde de tava cat de de mare)
250ml cafea de fistic
50ml lichior Amaretto
700g branza Mascarpone
400ml frisca lichida neindulcita
4linguri crema de fistic
200g zmeura
1plic gelatina granulata
GLAZURA
300g ciocolata neagra
200ml smantana lichida de gatit
20ml ulei
ornamente pentru decor
CUM SE PROCEDEAZA
Intr-o tava sau orice alt vas aveti,pui un rand de piscoturi inmuiate in cafea facuta in prealabil si racita

 

Intr-un castron amesteci branza cu crema de fistic si un praf de sare,la final amesteci usor cu frisca batuta si cu gelatina inmuiata in 50ml apa rece si topita pe bain marie iar dupa omogenizare pui peste piscoturi jumatate din crema,deasupra pui zmeura,acoperi cu alt rand de piscoturi inmuiate



 
apoi restul de crema,nivelezi suprafata si lasi la frigider pana a doua zi
 
Pentru glazura,topesti ciocolata rupta impreuna cu smantana si ulei pe bain marie,la final amesteci energic cu telul apoi cu lingura pui peste prajitura si ornezi cu ce ai,mai lasi la frigider 1h dupa care tai si servesti.

 



 


Sa va fie de folos!
0

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme