Tort cu crema de capsune

Am facut acest tort pentru fata mea Mihaela,care implineste o frumoasa varsta si nu e langa mine ca s-o pot imbratisa, sa-i doresc tot binele din lume!!!......
LA MULTI ANI draga mea copila,sa fii fericita in mijlocul frumoasei tale familii!!!
Ingrediente blat:6oua,250g zahar,300g faina,10linguri apa,1praf de copt,sare
Ingrediente crema:500g capsune,5foi de gelatina,2linguri zahar,200ml frisca
Sirop:1cana apa,3linguri zahar,cateva picaturi de esenta de capsune
Galbenusurile batute bine cu zahar adaugand cate o lingura de apa treptat,adaugam apoi faina amestecata cu praful de copt si cernuta iar la sfarsit albusurile batute spuma cu un praf de sare,amestecand cu o lingura;rasturnam compozitia in forma de tort cu hartie,lovim forma de cateva ori de masa pentru a se elibera aerul ramas in aluat si dam la cuptor 30min;dupa ce am facut testul cu scobitoarea,oprim focul,lasam tava in cuptor dar usa o lasam intredeschisa pana se raceste.
In acest timp facem crema;capsunele spalate,curatate,taiate le punem intr-un bol si cu blenderul vertical facem un piure pe care-l punem intr-un vas impreuna cu zaharul si tinem pe foc doar cat se topeste;adaugam gelatina care a stat in apa rece 5min iar dupa ce s-a racit bine mixam impreuna cu frisca
Pentru sirop,punem intr-un vas apa cu zahar pe foc,lasam pana se topeste iar dupa ce s-a racit adaugam esenta
Pe un platou punem blatul taiat pe orizontala,insiropam,punem crema,acoperim cu a doua foaie insiropata,imbracam tortul cu crema si ornam cu fructe.

4

Marinata de macrou

 Recomand aceasta marinata foarte buna dar nu pe termen lung;nu este o marinata pentru iarna;este pentru un sfarsit de saptamana,pentru zilele in care se mananca peste,de luat cu noi in vacante,de facut diferite salate(sa nu mai dam bani pe marinatele din comert).                                                           AVEM NEVOIE DE:macrou congelat,sare de bucatarie,otet,frunze de dafin,boabe de piper,boabe de ienibahar,1ardei iute mic,optional masline si ceapa
CUM SE PROCEDEAZA:Pestele dezghetat,curatat,bine spalat,taiat capul si coada,restul taiat in rondele groase de 2degete,il punem intr-un vas si masuram cu cana apa cat sa-l cuprinda;aceasta cantitate de apa in plus 1/2cana,o punem la fiert impreuna cu un pumn de sare,frunze de dafin,ardei iute,boabe de piper si ienibahar;dupa ce este rece(rece nu calda)o turnam peste bucatile de peste,dam cu mana prin ele,acoperim si lasam la frigider pana a doua zi.
Daca peste peste am pus 4cani cu apa,acum punem la fiert 2cani cu apa si 2de otet,impreuna doar cu mirodenii(fara sare) si lasam sa se raceasca foarte bine;scoatem pestele din saramura,il punem in borcane,intercaland cu masline si rondele de ceapa,apoi umplem borcanele cu otet,infiletam capacele si dam la frigider iar dupa 2- 3zile se poate consuma.
Pentru ca aceasta marinata sa reuseasca perfect,este foarte important ca apa care cuprinde pestele sa fie masurata,altfel daca este prea multa apa si doar un pumn de sare,nu mai are putere
De asemenea este foarte important ca apa si otetul sa fie RECI atunci cand este turnata peste peste;altfel otetul se va tulbura iar pestele va fi moale.
Pentru curiozitatea voastra,incercati doar un borcan sa-l pastrati mai mult timp dar in nici un caz nu va recomand sa-l fierbeti.
3

Tarta tatin

Ingrediente:1cana zahar,100g unt,6mere,1lingura scortisoara,4oua,4linguri faina,4linguri zahar,100g stafide
In cratita pe foc punem zaharul,dupa ce s-a topit adaugam untul,apoi merele curatate si taiate cubulete,stafidele,scortisoara,amestecam pana se inmoaie apoi dam deoparte;intr-un vas frecam galbenusurile cu zahar,adaugam faina apoi albusurile batute spuma cu un praf de sare;rasturnam compozitia peste mere si dam la cuptor 30min iar dupa ce s-a racit putin,o rasturnam pe un platou si servim simpla sau cu frisca;recomandarea mea e sa fie servita rece si tor recomandarea mea e ca sa se puna mai putin zahar!!!!

2

Turtata sandwich

Este reteta Anei Olson de pe Paprika;am vazut-o si mi s-a parut interesanta,de aceea am facut-o si eu pentru ca-mi plac provocarile,imi place sa incerc noutati care mi se par interesante dar si gustoase bineinteles!!!
Ingrediente:1paine toast alba,1paine toast intermediara
Salata de ou:4oua fierte,4linguri maioneza,50g masline verzi tocate,sare,piper
Salata de pui:1piept fiert,1catel de usturoi,4-5linguri smantana,sare,piper
SAlata de branza:1cutie crema de branza,1cutie smantana,1ceapa rosie,3linguri sos pesto
Feliile de paine le taiem cu o forma sau pur si simplu decupam coaja;cu aceste felii capitonam o forma de tort care in prealabil a fost ca[pitonata cu folie alimentara;feliile de paine vor fi intercalate,albe,negre iar golurile cu bucatele mici;adaugam salata de pui,nivelam suprafata,acoperim cu felii albe,apoi salata de branza din care oprim 3linguri pentru ornat),acoperim cu felii negre,urmeaza salata de ou,acoperim cu felii albe,adunam folia si o presam usor deasupra apoi dam tava la frigider pana a doua zi;
Scoatem turtata din forma,eliminam folia,apoi ornam cu un posh cu crema de branza oprita.
Se serveste simpla sau alaturi de o friptura rece.
Pentru salata de ou dam pe razatoare ouale fierte si amestecam cu restul ingredientelor si condimentam
Pentru salata de pui,tocam pieptul cat mai marunt,apoi amestecam cu usturoiul pisat,restul ingredientelor si condimentam
Pentru salata de branza,amestecam ingredientele intr-un bol,condimentam daca e nevoie,pentru ca sosul pesto e suficient de sarat.
Nu mi-am dat seama si abia dupa ce am terminat-o;feliile de deasupra trebuie sa fie de acelasi fel,sau albe sau negre,cum de altfel nici pozele nu sunt prea reusite pentru ca am intrat in noapte cu reteta!
0

Somon in sos de marar

Ingrediente:1kg de peste alb feliat,1ceapa,1pahar cu vin alb,1lingura cu mustar iute,250ml smantana,2legaturi marar,1lingura unt,sare,piper
Pestele spalat,uscat,condimentat,il punem intr-un vas termorezistent uns cu unt iar deasupra rasturnam sosul din smantana,amestecata cu vin,mustar,marar tocat marunt,ceapa de asemenea,sare,piper apoi dam vasul la cuptor 30min
Servim cald cu cartofi fierti;este delicios!!
Eu aici am redus ingredientele pentru 1persoana,pentru ca doar o bucata de somon am gasit prin congelator!!!!

0

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme