Briose cu masline

Cu aceasta reteta particip la concursul Prepara briose si castiga o tava pentru ele,organizat de blogul Pe masa din bucatarie
Multumesc Domnului ca se gandeste si la mine cineva;multumesc Liana!!
http://www.pemasadinbucatarie.blogspot.ro/2013/04/concurs-prepara-briose-si-castiga-o-tava-pentru-ele.html
Ingrediente:100g masline negre fara samburi,200ml ulei de masline,250ml iaurt,500g faina,3oua,50g cascaval,1praf de copt,sare,piper alb
Intr-un bol mixam bine ouale pana-si dubleaza volumul,adaugam ulei cate putin,iaurt,cascavalul rassare,piper,faina amestecata cu praful de copt si cernuta apoi maslinele taiate marunt si amestecam cu o lingura;punem in forme pana la treisferturi,pentru a lasa loc sa creasca;dam la cuptor 30-40min si se servesc alaturi de un pahar cu suc sau bere,fiind delicioase aperitive.
4

Nalangate

Este o reteta pur moldoveneasca!!                                                                                                                Cine nu-si mai aminteste copil fiind de acele gogosele pe care ni le facea mama sau bunica cand ni se facea pofta de ceva dulce;zahar in aluat nu punea pentru ca ni se stricau dintii;nu spunea biata mama ca zaharul era prea scump sa mai puna si in gogosi;asa ca presara pe deasupra putin zahar dat prin masina si atat!!
Eu acum nu am schimbat cu nimic reteta,chiar daca am zahar,darde fapt nici nu stiu daca intradevar in aluat trebuie zahar!!
Ingrediente:2oua,100g branza telemea
1cutie mica cu iaurt,1lingurita cu praf de copt stins cu otet,arome,ulei pentru prajit,faina
Batem bine ouale intr-un vas,adaugam branza rasa,aromele,iaurtul,bicarbonatul apoi faina cate putin,amestecand continuu sa nu se formeze cocoloase;cand am ajuns la consistenta unei smantani,lasam aluatul sa se odihneasca,apoi luam cu lingura din aluat si le dam drumul in ulei incins;le scoatem pe prosoape de hartie,le pudram cu zahar farin si se servesc calde.
Focul la prajit trebuie sa fie moderat,altfel se ard la suprafata si interiorul ramane crud.

4

Paste cu sos de smantana

 Pentru ca am primit o sticluta cu ulei de trufe,deocamdata am facut paste si la sfarsit am adaugat putin ulei;au iesit cu un gust incredibil de bun!!                                                                                      Ingrediente:1pachet de paste chinezesti (de orez),1ou,4-5linguri smantana,2linguri parmezan,1lingura busuioc uscat sau verde,1lingura unt,ulei de trufe.
Punem pastele la fiert in apa cu sare doar cateva minute,le scurgem,oprim 1cana cu apa iar cat sunt calde le amestecam cu unt;intr-un bol amestecam oul batut cu smantana,putina sare,parmezan,amestecam cu pastele cu vasul pe foc mic,adaugam si 1-2polonice de apa de la fiert,dupa ce s-au ingrosat dam deoparte si adaugam busuiocul si 1lingura de ulei de trufe.
Servim pe farfurie ornat cu busuioc verde.
Cu alta ocazie voi face o reteta mai deosebita in care sa-si merite locul!!


1

Peste in crusta de hrean

Ingrediente:fileuri de peste alb,1legatura de ceapa verde,2radacini de hrean ras fin,2linguri pesmet,2linguri zeama de lamaie,sare,piper,75g unt topit
Sos:1pahar vin alb,1pahar supa de pui sau legume,1legatura marar,cimbru verde,100g unt,coaja de lamaie
Cartofi ducess:500g cartofi,100ml lapte,sare,piper,2linguri parmezan,1galbenus
Punem in blender ceapa verde taiata,hreanul,sare,piper,pesmet,zeama de lamaie si untul topit;impartim aceasta pasta peste fileuri,le punem in tava pe hartie si dam tava la cuptor 30min;
Pentru sos,punem intr-un vas pe foc vinul,dupa cateva minute supa,iar dupa ce toata cantitatea a scazut pana la 1/4adaugam pe rand cubulete de unt rece iar dupa ce sosul s-a ingrosat condimentam si adaugam mararul tocat si putina coaja de lamaie
Pentru cartofii ducess,facem un piure de cartofi clasic,adaugam sare,piper,lapte,parmezan,amestecam bine apoi facem cu poshul motzuri pe care le punem direct in tava cu hartie de copt,le ungem deasupra cu galbenus desfacut cu 1lingura de lapte si lasam la cuptor sa se rumeneasca.
Se serveste pe farfurie peste cu sos si ducess iar alaturi salata de papadie.

1

Peste cu capere

Ingrediente:1kg de peste mai mare,4cepe,2ardei kapia sau grasi,1cutie mare cu rosii in bulion,200ml vin alb,1lamaie,4-5catei de usturoi,3linguri capere,1rosie,piper boabe si macinat,ulei sare
Calim ceapa taiata julien in 2linguri ulei,impreuna cu usturoiul taiat si sare;adaugam ardeiiitaiati fasii si jumatate din vin,amestecam iar dupa 2-3min,dam deoparte;pestele curatat,spalat.portionat in felii groase,il pudram cu putina sare si-l lasam deoparte;
Punem intr-o tava cutia cu rosii,compozitia cu ceapa,boabe de piper,bucatile de peste iar peste ele rondele de rosie si lamaie,cateva capere taiate,restul de vin,o crenguta de rozmarin,acoperim tava cu folie si dam la cuptor 40min;dupa acest timp,descoperim adaugam restul de capere si mai lasam 5min.
Se serveste cald.

0

Tort cu somon afumat

Un aperitiv minunat cu un gust deosebit pe care l-am facut in ziua de Florii;retetei i se spune tort pentru ca are forma de tort dar face parte din categoria aperitive sau torturi sarate mai bine zis.
Ingrediente:300g somon afumat,1castravete de sera sau 3-4 de gradina,1legatura marar,1ceapa rosie,300g smantana,2lingurite de zeama de lamaie,3foi de gelatina,sare,piper
O forma mica de tort sau un castron,uns cu cateva picaturi de ulei,capitonat cu folie alimentara,il lasam deoparte;intr-un vas amestecam jumatate din somon taiat cubulete,castravetele curatat de coaja taiat si el cubulete,mararul si ceapa taiate marunt,zeama de lamaie,smantana,sare si piper;gelatina hidratata in 4-5linguri de apa rece,dupa cateva minute o dizolvam pe baie de aburi,apoi o adaugam la pasta de peste;amestecam din nou,potrivim de sare si piper dupa gust;
Punem in forma somonul dat deoparte,iar deasupra pasta de peste,nivelam suprafata,acoperim cu folia de pe margini si dam la frigider pana a doua zi,cand o rasturnam pe platou si ornam cu castravete si marar.

0

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme