Minitorturi cu zmeura si ciocolata

Am primit de la Mihaela mea niste sabloane pentru prajituri iar eu ca sa le incerc,am ales varianta cea mai simpla;am cumparat foi de pandispan,frisca si am facut cateva minitortulete.Poate cu alta ocazie voi face ceva mai spectaculos!!!
Ingrediente:2foi de pandispan albe,2foi de pandispan maro,2plicuri cu praf de frisca,1ceasca zmeura,4linguri cacao,1ceasca suc de fructe dar se poate si fara,crema de lapte
Crema de lapte:400ml lapte,4linguri zahar,2linguri amidon,200ml frisca lichida
Punem intr-un vas pe foc 350ml lapte cu zahar,restul de 50ml il amestecam cu amidon iar cand incepe sa clocoteasca laptele,rasturnam amidonul amestecand continu sa nu se lipeasca,pana se ingroasa;dupa ce s-a racit foarte bine,amestecam usor cu frisca batuta apoi dam la frigider
Cele doua plicuri cu praf de frisca le pregatim dupa instructiunile de pe plic,apoi impartin in doua boluri;in primul amestecam zmeura zdrobita cu furculita iar in al doi-lea 3linguri de cacao
Din foile de pandispan scoatem discuri cu ajutorul cercului de prezentare,punem apoi cercul pe un platou,introducem in el cate un disc intercalat (alb,negru) iar pentru tortul cu zmeura,punem intre discuri crema cu zmeura si crema de lapte;imbracam cu crema de lapte si ornam cu zmeura
Pentru tortul cu ciocolata,intre discuri punem crema cu cacao si crema de lapte,imbracam cu crema cu cacao si ornam cu fulgi de ciocolata;dam la frigider pentru cateva ore apoi le servim.
1

Peste cu cartofi si sos picant

Aceasta reteta nu se face cu pestele prajit dar mie nu-mi place gustul de peste crud
Ingrediente:4fileuri de peste alb,3cartofi,1ceasca sos picant de rosii,3catei de usturoi,sare,piper,2crengute de salvie,3linguri faina,ulei pentru prajit
Pestele spalat,uscat,pudrat cu sare,il trecem prin faina,il punem la prajit si-l scoatem pe prosoape de hartie;in vasul de yena,punem 2linguri de ulei de la prajit,cartofii fierti taiati cubulete,sare,piper,usturoi taiat marunt,salvia,deasupra pestele,peste peste sosul picant si lasam la cuptor 15-20min si servim imediat.
SOSUL PICANT:2kg de rosii oparite,curatate de coaja si seminte,le dam la blender,il punem intr-un vas pe foc cu 1lingura de boia iute,sare,putin zahar si putin cimbru;lasam pana ce scade apoi il punem in sosiera.

1

Salata mexicana

Imi place aceasta salata si cumparam mereu pungi de la supermarchet,pana acum cand m-am enervat!!!!
adica eu nu pot face asa ceva,fara sa dau un pumn de bani???si iata ca am reusit fara sa dau bani pentru ca toate ingredientele le-am avut in casa.
Ingrediente:1piept de pui,1ceasca mix de orez(alb,rosu,negru),1ceapa mica,1ardei gras rosu,1conserva mica de porumb,1cutie mica de fasole boabe rosie,1lingura condimente mexicane,2linguri ulei de masline,sare,2-3linguri vin alb,cateva pastai verzi congelate taiate mai mici
In primul rand punem orezul in apa pentru 2-3h,apoi il punem la fiert impreuna cu ceapa taiata marunt;pieptul dezosat,taiat cubulete mici,condimentate,le calim in ulei incins,adaugam vinul iar dupa ce s-a evaporat alcoolul,adaugam ardeiul taiat cubulete,orezul scurs,porumbul,fasolea de asemenea scurse si clatite cu apa rece,pastaile si mai lasam pe foc 3-4min,amestecand sa nu se lipeasca,potrivim de gust si oprim focul.

Servim imediat!!
1

Prajitura pufoasa cu afine

Am cumparat niste afine de la piata foarte mici si sincera sa fiu mi-a fost teama sa le folosesc,pana am vazut la tv.astfel de afine care sunt de padure!!!asa ca le-am pus la aceasta prajitura minunata si intradevar pufoasa!
Ingrediente:2cani faina,100g unt,1plic praf de copt,1/2cana zahar,1ou,coaja rasa de lamaie,1/2cana lapte,1/2cana smantana,sare,vanilie,2cani afine.
Facem o crema pufoasa din unt moale,la temperatura camerei si zahar,adaugam oul,smantana,aromele amestecand dupa fiecare apoi faina amestecata cu praful de copt,sare si cernuta iar la sfarsit incorporam amestecand cu o lingura usor sa nu le strivim,afinele spalate si bine scurse;aluatul final va fi unul vascos dar nu va ganditi ca e gresit,veti vedea rezultatul!!
Rasturnam compozitia in tava unsa,nivelam suprafata si lasam la cuptor 30min;rasturnam dupa ce s-a racit bine apoi pudram cu zahar si servim.

1

Peltea de nectarine

Cand eram copii ne facea mama Peltea de gutui;era atat de buna incat si acum parca simt acel gust parfumat de gutui;pelteaua are aceeasi metoda de pregatire iar pana se coc gutuile am facut de nectarine
Ingrediente:Coaja si samburii de la 2kg de nectarine de la dulceata,zahar,2anason stelat,2cuisoare,2pastai de cardamom,1lamaie
Punem la fiert intr-o oala toate ingredientele,fara zahar;dupa ce au fiert bine,strecuram,cojile le pasam cu blenderul vertical(restul aruncam),piureul obtinut il punem inapoi in oala,mai dam cateva clocote apoi strecuram prin sita,masuram lichidul obtinut iar la 1l de lichid,punem 1kg de zahar,adaugam si coaja de lamaie rasa lat si fierbem la foc mare pana se leaga.
Atunci cand siropul si-a schimbat culoarea si deasupra face spuma multa,inseamna ca e gata dar ca sa fim mai siguri facem si testul cu picatura in apa;punem pelteaua in borcane,intoarcem cu gura in jos,lasam pana se racesc putin apoi le depozitam la camara.

2

Gem de nectarine cu levantica

Ingrediente:1kg nectarine cantarite dupa curatare,1kg zahar,4lingurite levantica uscata,sau 6lingurite levantica verde daca se mai gaseste,1/2lamaie
Nectarinele spalate,curatate de coaja si sambure,taiate,cantarite le punem in vas cu zahar,levantica tocata si mai lasam 30min sau 1h sa-si lase suc;punem apoi pe foc,dupa ce s-a topit zaharul dam la blender dar nu de tot,sa mai ramana ici colo cate o bucatica de fruct,continuam fierberea la foc mare adunand spuma care se formeaza,timp de 30min;stoarcem lamaia,si punem gemul fierbinte in borcane,rasturnam borcanele cu gura in jos pana se racesc putin,apoi le depozitam la camara.
1

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme