Prajitura pufoasa cu piersici

Ingrediente:150g unt,3oua,150g faina,150g zahar,coaja de lamaie,3linguri iaurt,1lingurita praf de copt,piersici
Facem o cema pufoasa din unt,zahar si coaja rasa de lamaie;adaugam ouale pe rand,iaurtul iar la final faina amestecata cu praful de copt;rasturnam in tava cu hartie de copt iar deasupra punem felii taiate de piersica;lasam la cuptor 45 min la foc mic,iar dupa ce s-a racit o pudram si o servim.

0

Tarta crocanta cu piersici

Am facut aceasta tarta crezand ca blatul,totusi se va inmuia dupa ce se raceste,ca si la alte tarte dar aceasta  isi merita numele pentru ca in zadar am asteptat,blatul tot crocant a ramas.
Ingrediente:200g unt,200g faina,1praf de sare,3linguri zahar,2galbenusuri,300g branza de vaci,1lingura suc de lamaie,2linguri gris,fulgi de migdale,esenta de vanilie,piersici sau alte fructe
Intr-un castron amestecam faina cu sare,zahar,unt rece taiat cubulete,2galbenusuri;dupa ce am obtinut un aluat,formam o sfera,o infasuram in folie alimentara si o lasam la frigidrer 30min;in acest timp pregatim umplutura;intr-un bol amestecam branza cu zeama de lamaie,1lingura de zahar,esenta de vanilie,gris,omogenizam totul si lasam deoparte.
Punem aluatul intre doua foi alimentare si cu sucitorul intindem o foaie pe care o punem in tava de tarta;in interior punem amestecul de branza iar deasupra dispunem jumatati de piersica si printre ele fulgi de migdale;lasam la cuptor 30min iar dupa ce s-a racit o servim.


0

Budinca de dovlecei

Ingrediente:1kg dovlecei,200g boabe de porumb fierte sau 2conserve mici,200g cascaval ras,3cepe,1ardei gras rosu,1ardei gras verde,4catei de usturoi,4linguri ulei,3oua,2linguri faina,30g unt,sare,piper,2leg.marar verde
Calim in ulei ceapa si usturoiul taiate marunt,adaugam ardeiii cubulete,dovleceiii rondele subtiri,dupa 2-3min adaugam 1ceasca cu apa si lasam sa fiarba 10min;dam vasul deoparte adaugam boabele de porumb,condimentam cu sare si piper dupa gust,iar dupa ce compozitia s-a racit putin,incorporam galbenusurile,cascavalul ras,faina si untul topit;la sfarsit batem albusurile spuma si le amestecam usor in compozitie impreuna cu mararul tocat marunt;rasturnam in tava unsa si tapetata cu faina sau pesmet,nivelam suprafata si lasam la cuptor la foc mic 40-50min.
Se poate servi simpla sau cu un sos de rosii picant.

0

Tava cu cartofi si pulpe la cuptor

Asta este modalitatea mea de a pregati cartofii la cuptor,simpli sau cu carne deasupra.
Ingrediente:1kg de cartofi,2pulpe,1ceapa,3linguri ulei,4catei de usturoi,2linguri bulion,sare,piper,cimbru uscat
Calim ceapa in vasul cu ulei incins impreuna cu usturoiul tocate marunt,adaugam bulion,sare,piper,putin cimbru uscat dupa care dam vasul deoparte;amestecam cartofii taiati felii mai groase cu ceapa,rasturnam intr-o tava,adaugam 1ceasca cu apa,deasupra punem pulpele crestate si condimentate,acoperim tava cu folie de aluminiu daca nu are capac si lasam la cuptor la foc mic 40min;descoperim tava,intoarcem pulpele si mai lasam 20min.
Servim cartofii calzi cu salata sau acritura de sezon.

0

Tarta cu struguri

Ingrediente:aluat de foitaj,1plic crema pentru tarte cu fructe,500g boabe de struguri aromati,1cana cu zahar,2pliculete cu gelatina,esenta de vanilie
Tapetam forma de tarta cu aluat,intepam cu furculita si dam la cuptor 10min;eu am avut resturi de foitaj asa se explica aspectul dupa ce s-a copt;pregatim crema dupa instructiunile de pe plic,din zahar si 1cana cu apa facem un siropgros,fierbem aici boabele de strugure spalate,doar 3-4min,le scoatem,in sirop dupa ce s-a racit putin amestecam esenta de rom si gelatina hidratata in apa rece.
In forma punem crema,nivelam suprafata,deasupra dispunem boabele de struguri,apoi turnam siropul cu gelatina;lasam la frigider cateva ore dupa care putem servi.

0

Gem de piersici cu prune

Pentru ca nu mi-a placut culoarea gemului de piersici albe,pentru ca eu sunt obsedata de aspect,piersicile care mi-au ramas,le-am amestecat cu cateva prune;sa nu va imaginati ca am fost multumita si cu acest aspect!!!!!dar...asa ramane,pentru anul urmator daca ajungem cu sanatate voi sti cum procedez de la inceput.
Ingrediente:3kg piersici,500g prune,3cani cu zahar,1lamaie
Fructele spalate,curatate de samburi,le punem pe foc impreuna cu zaharul amestecand mereu;dupa ce s-a topit zaharul mai lasam 30min sa fiarba;dupa acest timp,dam vasul deoparte si pasam cu blenderul vertical apoi dam vasul la cuptor pentru 30-40min;scoatem vasul,adaugam zeama de lamaie,amestecam,punem gemul in borcane,tinem borcanele cu capacele in jos pana se racesc putin dupa care le depozitam la camara.
Cine nu doreste nu trebuie sa paseze fructele;eu le pasez pentru ca asa cere"majoritatea"iar eu ma supun!!!

0

Gem de piersici albe

Aceste piersici sunt din gradina proprie;au o aroma deosebita,nu sunt zemoase,de aceea pentru acest gem nu mi-a trebuit foarte mult timp pana l-am facut si apa nu am vrut ca sa pun.
Ingrediente:2kg de piersici cantarite dupa curatarea samburelui,3cani cu zahar,1lamaie
Piersicile spalate,curatate de samburi le punem intr-un vas cu zahar si lasam pe foc mic sa fiarba 30min;dupa acest timp pasam cu blenderul vertical si mai lasam sa fiarba 20min dar cu mare atentie pentru ca fiind compozitia groasa,vor sari stropi;adaugam apoi zeama de lamaie,amestecam si punem gemul fierbinte in borcane,tinem borcanele cu capacele in jos pana se racesc putin apoi le depozitam la camara.

0

Prajitura cu piersici

Ingrediente:5oua,1cana cu zahar,250g faina,50ml ulei,500g piersici,coaja rasa de lamaie
Intr-un castron batem albusurile spuma tare cu un praf de sare si zahar,adaugam galbenusurile frecate separat cu ulei ca la maioneza,coaja de lamaie si faina cate putin amestecand usor cu o lingura;in tava cu hartie de copt rasturnam compozitia,deasupra punem felii de piersica si lasam la cuptor 30-40min la foc mic.
Dupa ce s-a racit pudram su zahar si servim.

0

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme