Lingurite cu frisca si zmeura

Ingrediente pentru lingurite:200g unt moale,100g zahar pudra,300g faina,1plic zahar vanilat,un praf de sare
Garnitura: semintele de la o pastaie de vanilie,250ml frisca lichida,1lingura zahar,fructe de padure proaspete sau congelate
Batem bine untul cu zahar,zahar vanilat si un praf de sare apoi adaugam faina;dupa ce totul este omogenizat,formam o sfera,o acoperim cu folie de aluminiu si o lasam la frigider 1h;in acest timp,batem bine frisca impreuna cu zahar si semintele de la pastaia de vanilie si lasam la frigider pana in momentul servirii.
Intindem o foaie groasa de 2-3mm,decupam lingurite cu forma,le asezam in forma de silicon si le lasam la cuptor 10-15min;alatul ramas il strangem si-l lasam din nou la frigider apoi procedam la fel dupa ce s-au copt primele lingurite si tot asa pana se termina aluatul.
La servire punem linguritele pe un platou,frisca intr-un posh si umplem linguritele iar deasupra zmeura sau ce fructe aveti.

0

Lingurite cu lamaie si salata de quinoa

Am primit si eu de la Mosul francez,pe langa alte bunatati si aceste mici carti cu retete frantuzesti  usor de realizat,foarte gustoase dar si cu aspect(parerea mea)
Am studiat retetele si in functie de ingredientele pe care le-am avut,am inceput sa "construiesc"!!!
Iata ce mi-a iesit!!
Ingrediente pentru lingurite:70g unt,1ou,30ml ulei de masline,2lingurite coaja rasa de lamaie,180g faina,sare de mare(Fleur de sel)
Salata:2rosii,1lamaie,5linguri ulei din seminte de struguri,1ardei rosu,coriandru verde,1lingura coriandru uscat,100g mix de quinoa(alb si rosu),sos de mango(optional),sare
Amestecam untul moale cu ou,coaja de lamaie,uleiul de masline si faina;dupa omogenizare,formam din aluat o sfera,o punem in folie alimentara si o lasam la frigider 2h;in acest timp,pregatim salata
Punem la fiert semintele de quinoa in apa cu putina sare pentru 20min,dupa ce au fiert le strecuram si le punem intr-un bol alaturi de rosii cubulete,ardei de asemenea,coriandru uscat si verde taiat marunt sau patrunjel cine nu are;pregatim si vinegreta cu ulei,zeama de lamaie,putina sare si 1lingura de sos de mango apoi lasam la frigider pana in momentuil servirii.
Facem o foaie de aluat groasa de 2-3mm,decupam cu forma lingurite,le asezam in forma de silicon,in scobitura presaram 2-3cristale de sare de mare apoi dam la cuptor 10min,pana se rumenesc usor;scoate linguritele usor pentru ca se rup repede,le punem pe un platou,in mijloc bolul cu salata amestecata cu vinegreta si se poate servi.

0

Tort de albusuri

Pentru ca mi-au ramas cele 10albusuri de la cozonac si deja mai am prin congelator albusuri,am facut acest tort ultra rapid si pufos si delicios si tot ce vreti voi mai bun
Ingrediente:10albusuri,1cana de zahar pudra,1praf de copt,15
0g unt,1fiola esenta de vanilie,150g faina
Crema:200ml frisca lichida,1lingura cacao,100g nuca macinata
Facem o crema fina din unt moale si jumatate din cantitatea de zahar,adaugam aromele si faina amestecata cu praful de copt;va rezulta un aluat care nu va curge dupa cum v-ati fi asteptat dar nu va speriati,asa trebuie;adaugati apoi albusurile batute spuma cu un praf de sare si restul de zahar,amestecand cu telul sa nu ramana cocoloase de aluat;rasturnam compozitia in forma de tort unsa pe margini cu unt iar pe fundul formei hartie de copt si lasam la cuptor fara sa deschidem usa 30min(depinde de cuptor) la foc mic
In acest timp batem frisca,amestecam cu cacao,blatul dupa ce s-a racit il taiem un doua,punem crema,deasupra nuca macinata,imbracam tortul cu restul de crema si-l ornam.
Lasam la frigider pana in momentul servirii.

3

Cozonac in straturi

LA MULTI ANI PRIETENI!!2014 sa va aduca numai bucurii in familie si nu numai,multa sanatate si realizarea tuturor dorintelor voastre;sper ca in acest an sa-mi calce pragul umilului meu blog,mai multi prieteni dar si restul persoanelor sunt bine primite!!
Cu multi ani in urma,a fost invitata la o emisiune tv DRAGA OLTEANU MATEI si a facut un astfel de cozonac care arata demential vreau sa va spun;nu l-am facut pana acum pentru ca nu am un vas corespunzator dar acum am riscat cu olita mea si a iesit ceva bun daca nu uitam de el in cuptor ceva mai mult decat trebuia;asa ca ATENTIE mare!!
Ingrediente:1kg faina de buna calitate,1cub drojdie,10galbenusuri,300g zahar pudra,1cana(300ml)lapte cald,100g unt topit,coaja de lamaie si portocala rasa,1lingurita sare
Umplutura:50g nuca macinata amestecata cu 1lingura cacao,5cubulete rahat taiate marunt,5og fructe confiate taiate marunt,50g fulgi de ciocolata,50g martipan taiat cubulete,50g stafide
Intr-un castron mare punem faina cernuta;intr-un bol punem 4linguri faina,o oparim cu putin lapte clocotit,amestecam bine cu un tel sa nu se formeze cocoloase iar dupa ce s-a racit amestecam cu drojdia frecata cu o lingura de zahar,acoperim bolul si lasam sa dospeasca;restul de zahar il punem in lapte impreuna cu aromele si amestecam pana se dizolva;galbenusurile le frecam cu sare iar dupa ce drojdia a crescut,rasturnam in vasul cu faina,de asemenea si galbenusurile,si laptele,amestecam totul cu mana iar daca e nevoie,mai adaugam lapte(la mine a mai fost nevoie cam de 100ml);cand aluatul a devenit lipicios,adaugam unt topit cate putin,framantam bine aluatul,dupa ce am terminat untul,acoperim vasul si-l lasam sa creasca;dupa acest timp,in oala unsa cu unt din belsug,punem un rand de aluat aplatizat in palme(sa nu ramana goluri),deasupra punem un strat de umplutura,acoperim cu alt aluat,apoi alta umplutura si tot asa pana ajungem la trei sferturi din inaltimea vasului;lasam sa creasca,ungem cu galbenus,presaram mac sau susan si lasam la cuptor la foc mic aproape 1h,facand testul cu scobitoarea(un bat de frigarui)
Dupa ce l-am scos din cuptor,eu am turnat deasupra ciocolata alba topita cu unt si putina frisca iar deasupra am presarat minibezele.
2

Tort cu crema de nuci

SARBATORI FERICITE,UN CRACIUN FERICIT,DORESC TUTUROR PRIETENILOR DAR SI NEPRIETENILOR CARE_MI VIZITEAZA BLOGUL IN ACEASTA PERIOADA,IN ASTEPTAREA SFINTELOR SARBATORI SI VA DORESC UN AN MAI BLAND,INCARCAT CU MULTE BUCURII,SANATATE SI SA FITI FERICITI IMPREUNA CU CEI DRAGI VOUA!!
 LA MULTI ANI!!
 Va recomand un tort delicios,poate va inspirati pana la sarbatori
Ingrediente blat:2oua,2cani cu zahar,3cani cu faina,2linguri unt,1praf de copt,1cana cu lapte
Ingrediente crema:1pachet unt,200g nuca macinata,100g zahar,200ml cafea preparata2-3linguri cacao,50g stafide
Ouale frecate cu un praf de sare,zahar si unt pana rezulta o crema,adaugam faina amestecata cu praful de copt si laptele;dupa ce am omogenizat bine,rasturnam in forma unsa cu unt si tapetata cu faina,daca folositi o forma de silicon,nu e nevoie de uns;lasam forma la cuptor 30-40min la foc mic dar facem si testul cu scobitoarea;pentru crema,punem intr-un vas pe foc sa se opareasca nuca in cafea,supa cateva minute adaugam cacao si stafidele,amestecam bine apoi lasam sa se raceasca.

Intr-un bol facem o crema fina din unt si zahar,adaugam nuca foarte bine racita iar daca se intampla sa fie prea moale,se poate adauga 2-3linguri de pesmet alb;blatul dupa ce s-a copt si racit,il taiem,il insiropam(optional)cu orice sirop avem,punem crema intre foi,pe margini punem stik-uri de ciocolata,il legam cu panglica de sarbatoare iar la sfarsit ornam deasupra cu sablon;dam tortul la frigider pana in momentul servirii.Acum vin cu un sfat din propria mea greseala:daca folositi sablonul la tort,lasati la sfarsit;eu am folosit imediat si deja incepuse sa mi se topeasca zaharul pudra pana l-am terminat de ornat!!!

4

Cartofi cu oua la cuptor

La prima vedere pare ceva banal dar daca gustati asa ceva,veti descoperi ceva deosebit
Ingrediente:5oua,4-5cartofi mari,1ceapa,50g unt,200g cascaval,1lingurita faina,250ml lapte,sare,piper
Cartofii fierti in coaja,apoi taiati rondele;intr-un vas de yena sau o tava unsa cu unt,asezam un rand de cartofi,deasupra felii de oua fierte,condimentam cu sare si piper,urmeaza un alt rand de cartofi,oua si tot asa pana se termina,avand grija ca ultimul sa fie cartofi;intr-o cratita,punem 30g unt,calim ceapa tocata marunt,dupa ce s-a aurit,adaugam faina,stingem cu lapte si lasam sa fiarba la foc mic pana se ingroasa ca smantana,adaugam apoi cascavalul ras,condimentam cu sare,piper si rasturnam in tava peste cartofi;lasam la cuptor 40min apoi servim cald.

1

Colacei cu branza

Am participat la un concurs si am castigat si eu alaturi de alte fete "puternice"
Sponsorul fiind DELACO,am primit bineinteles produse bune,bune de tot de branzeturi iar cu 2cutii cu branza fina si smantana am facut acesti pufosi colacei.
Ingrediente:500g faina,1plic drojdie uscata,250ml lapte caldut,coaja rasa de lamaie,50g unt,1ou,sare
Umplutura:500g crema de branza sau branza proaspata cu smantana,100g stafide,2linguri gris,3linguri zahar,esenta de vanilie
Pentru aluat,amestecam toate ingredientele,framantam un aluat adaugand cate putin unt topit,acoperim vasulsi lasam sa creasca;intr-un castron amestecam ingredientele pentru umplutura,oprind cateva stafide pentru copt
Dupa ce aluatul este crescut,rupem din aluat bucati,intindem cu sucitorul foi dreptunghiulare,punem 1-2linguri de branza,rulam,capetele le rasucim in forma de melc(colacelul sa arate in forma literei S),asezam in tava pe hartie de copt,ungem cu galbenus,punem pe capete stafide si lasam la cuptor 30-40min pana capata o culoare aurie;servim colaceiii calzi cu o cana cu lapte dar si reci sunt buni.

1

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme