Chec cu fructe uscate

Acum vin cu o reteta de ceva dulce si am terminat pe ziua de azi ca m-am obosit deja!!
Am facut o revizuire a fructelor uscate,am scos ce am gasit si gata checul!!
INGREDIENTE:5oua,200g zahar,5linguri ulei,2mere,smochine uscate,1lamaie,1cana faina,1/2plic praf de copt,1lingurita amidon,kumquat confiate
Aceste fructe sunt rudele portocalei pentru ca au acelas gust,doar ca sunt foarte mici si au o forma ovala
Cam atat sunt de mici pentru persoanele care nu le cunosc
Merele curatate,rase,se pun intr-un bol si se stropesc cu zeama de lamaie;smochinele se taie cubulete se pun si ele intr-un bol si se amesteca cu amidon ca sa nu se lipeasca intre ele
Se bat albusurile cu un praf de sare si zahar,galbenusurile frecate cu ulei se toarna peste albusuri si se amesteca,se adauga faina cu praful de copt,cernuta si se amesteca usor



La sfarsit se adauga merele,smochinele,coaja de lamaie si se amesteca usor
Se rastoarna compozitia in forma de guguluf,deasupra se pun rondele de kumquat
si se lasa la cuptor la foc mic 50min;dupa ce s-a racit se pudreaza se taie si se serveste.



0

Paste cu ragu de peste

Recomand o alta reteta din Italia cu peste, mult prea delicioasa;de fapt mie-mi place tot ce inseamna peste!!
INGREDIENTE:600g peste alb,2ramuri de rozmarin,1ceapa,2catei de usturoi,5-6linguri ulei,sare,piper,patrunjel verde,paste
Pestele curatat,spalat(eu am avut fileuri),se fierbe in apa cu sare si rozmarin 15min;se scoate(apa se pastreaza),se curata de oase si piele si se lasa deoparte
In tigaia cu ulei incins se caleste ceapa,usturoiul tocat,se adauga pestele bucatele ,2cani de apa de la fiert,sare,piper si se lasa pe foc pana scade
Se scoate 2linguri de sos pentru ornat iar restul se amesteca cu pastele fierte,scurse si cu patrunjel tocat
Se serveste imediat!!


0

Pastrav in sos de portocale

Va recomand o reteta pentru iubitorii de peste,super delicioasa si usor de pregatit
INGREDIENTE:2pastravi,25ml ulei de masline,1leg.patrunjel,1lamaie,1portocala,1cutie de rosii cuburi,3linguri capere,sare,piper,orez
Pestele curatat,spalat,uscat,condimentat cu sare si piper,se pune in tigaia cu ulei incins si se tine cate 1min.pe fiecare parte
se adauga patrunjelul tocat,
coaja rasa si sucul de lamaie si portocala
se lasa pe foc 3-4min,apoi se adauga rosiile si caperele iar dupa cateva minute se rastoarna intr-un vas de yena
si se lasa la cuptor 30min.in acest timp se pune orezul la aparatul de facut orez,apoi se serveste
Se rastoarna orezul pe platou,deasupra se pune pestele cu putin sos iar restul sosului se pune in sosiera pentru cine doreste mai mult.




0

Supa de legume cu paste de orez

Aceasta supa are si o poveste!!
Am fost in plimbare pe Dunare pe un frig de-ti cadea capul,impreuna cu copiii si nepotelele din Italia, care au venit la noi intr-o scurta vizita(cu treburi)
Dupa aceasta plimbare,nimeni nu a avut nimic de suferit,dar eu am cazut la pat cum se mai spune!!!eram singura(ei deja plecase),sotul si el plecat si uite asa mi-am petrecut 2zile doar cu medicamente,stand in pat!!
Mi-a adus vecina de langa casa care nici o data nu te lasa,un castronel cu supa de legume,o supa pe care eu nu o fac asa;sau eu eram slabita dupa boala si medicamente,sau intradevar a fost foarte buna;abia dupa ce am facut-o si eu mi-am dat seama ca intradevar a fost si este foarte buna!
AVEM NEVOIE DE:1ceapa,2morcovi,1rad.patrunjel,1/2telina,1/2ardei gras,1rosie ratacita prin frigider,3cartofi,2linguri ulei de masline,1lingura vegeta,1dovlecel,sare,paste de orez chinezesti
Toate legumele curatate,spalate,taiate,se pun la fiert in apa cat sa le cuprinda si vegeta;cartofii taiati in sferturi pentru ca dupa fierbere se pun in supa gata preparata.
Dupa ce totul este fiert bine,se paseaza,se condimenteaza,se pune din nou pe foc,se adauga pastele,se fierbe 2-3min,apoi se serveste fierbinte cu cateva picturi de ulei deasupra



0

Supa crema de conopida

Voi continua cu retete de supe pentru ca am multe de recuperat,am ramas in urma rau de tot cu postarile pe aici;dar nu-i nimic imi revin eu!!!
Am facut supa asta pentru ca aveam ceva conopida tot de la gradina si nu mai stiam ce sa mai fac,imi epuizasem toata imaginatia dar intr-un tarziu, mi-am amintit ca supa nu am facut
AVEM NEVOIE DE:1conopida mica,1ceapa,1/2telina,10cm radacina de ghimbir,200ml smantana lichida,2catei de usturoi,sare,piper,2linguri ulei de masline
Conopida,ceapa,telina,ghimbir,usturoi,toate curatate,spalate,taiate,se pun la fiert in apa cu putina sare;dupa ce au fiert bine,se strecoara,se paseaza cu blenderul vertical,
se amesteca cu smantana si supa de la fiert,obtinand consistenta dorita,se pune din nou pe foc pentru 1-2clocote,se condimenteaza,apoi se serveste cu cateva picaturi de ulei deasupra si crutoane
Pofta buna!!
Pentru zilele de post,exista si smantana lichida vegetala,sau pentru ingrosare,adaugati la fiert 1-2cartofi.


1

Supa crema de napi

Chiar daca li se spun cartofi porcesti,acesti napi au un gust deosebit fata de alte legume;nu am pregatit niciodata napi dar acum daca tot mi-a adus sotul meu de la gradina,mi-am luat inima in dinti si am pregatit aceasta delicioasa supa crema.
Imi pare rau de calitatea pozelor,dar de cateva luni bune de cand am noul aparat,inca nu am reusit sa-l invat cum trebuie!!
AVEM NEVOIE DE:1kg napi,2cepe,1morcov,3catei de usturoi,1tija de telina,1lingura ulei de masline,30g unt,700ml supa de pui sau legume,1buc.galangal(este un condiment asemanator cu ghimbirul care este folosit in mod special in supe),1crenguta de cimbru,1cutie lapte de cocos,sare,piper,parmezan
In cratita cu ulei si unt amestecat,se caleste ceapa taiata julien,usturoi,morcov rondele,telina cubulete si napii curatati de coaja si taiati;dupa ce s-au inmuiat se adauga supa de pui,galangal,cimbru,sare si se lasa la fiert incet 30-40min
Dupa ce au fiert,se strecoara,se paseaza(se scoate galangalul),se amesteca cu laptele de cocos si supa de la fiertul legumelor,obtinand consistenta dorita,se pune din nou pe foc pentru 1-2clocote,se condimenteaza,se amesteca bine cu 3-4linguri de parmezan apoi se serveste fierbinte cu crutoane
Pofta buna!!
Pentru zilele de post,untul se inlocuieste cu ulei de masline,parmezanul poate fi eliminat.
Pentru ca ne-a placut aceasta supa,in aceste zile si in acest an adica 2016-martie,am facut din nou dar de aceasta data nu am folosit laptele de cocos,ci smantana lichida de cocos pe care am adus-o din Franta(suuuper!),asa ca acest bol poate fi consumat fara grija pentru ca-i 100% de post daca se elimina si untul!
Legumele folosite,mai putin ardeiul gras,am adaugat un bulb de fenicul si 10cm de ghimbir proaspat,iar procedeul e la fel.






3

Tort tiramisu cu zahar aurit

Am ramas "fixata"pe foita aurita comestibila de cand am vazut la Master chef,de aceea pe unde am umblat(Italia,Franta),numai dupa asa ceva ma uitam;nu am gasit,in schimb am gasit zahar aurit,folosit pentru decor,cum de altfel si foita era folosita tot pentru asa ceva!!
In ziua de 8Noiembrie(Sf Mihail si Gavrila),a venit Mihaela din Italia cu toata"gashca"intr-o scurta vacanta si i-am intampinat cu acest delicios tort cantandu-i Multi ani traiasca!!!
AVEM NEVOIE DE:1pachet piscoturi de sampanie,500g mascarpone,3galbenusuri,200ml frisca lichida,50ml lichior de cirese amare Amaretto,2linguri zahar,1cana cu cafea proaspat facuta,2linguri cacao,zahar aurit pentru decor
CUM SE PROCEDEAZA:Se amesteca branza intr-un castron cu zaharul,un praf de sare,galbenusurile si frisca batuta
Eu am folosit inelul detasabil de la o forma de tort patrata,l-am pus pe un platou mare,apoi piscoturile inmuiate in cafea amestecata cu Amaretto,peste piscoturi,crema de branza
urmeaza un alt rand de piscoturi,iar crema si tot asa pana se termina,ultimul strat fiind de crema
Se pune platoul in frigider pana a doua zi cand se scoate inelul detasabil si se pudreaza cu cacao,apoi se orneaza dupa imaginatia fiecaruia.Eu am avut alte idei,fiind si ziua Mihaelei,dar ar fi trebuit sa consum tot zaharul aurit;stiu,carcotasii vor spune ca pentru copilul tau faci orice!!este adevarat dar tinand cont ca acest zahar nu este de "ici de colea"am facut putina economie!!

Asta este produsul finit,iar mai jos este gashca de fete(baietii stau pe margini si ne admira)!!!

Un alt an 2016,aceeasi gashca,aceeasi reteta,alte poze!





1

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme