Strudel cu dovleac si mere

M-am jucat intr-o zi ploioasa cu dovleacul si am facut detoate inclusiv aceste strudele care mie-mi plac foarte mult.
AVEM NEVOIE DE:
2felii de dovleac
4mere
3linguri ulei
scortisoara
nucsoara
 coaja de lamaie toate de la Kotanyi
aluat de foitaj
zahar optional(eu nu am pus deloc)
 CUM SE PROCEDEAZA:
Dovleacul si merele curatate de coaja si seminte,se rad
Apoi se pun intr-un vas cu fundul gros pe foc impreuna cu unt, zahar daca e cazul si 1/4lingurita cu sare
iar dupa ce a scazut sucul din ele se lasa deoparte iar dupa ce s-a racit se adauga scortisoara,nuscoara si coaja de lamaie
De regula nu aceasta este umplutura pentru strudele dar dovleacul si merele nefiind zemoase,nu a fost nevoie sa adaug amidon cum am facut un alt strudel cu visine.
Sa spun drept,aceasta umplutura se poate folosi si la placinta.
Foitajul dezghetat,intins pe masa de lucru,taiat in fasii late de 10cm,
se fac pe fiecare foaie,la mijloc,4-5taieturi apoi se pune cate 1-2linguri peste aceste taieturi
Se aduna peste umplutura marginile lungi,apoi se suprapun partile pe latime,se intorc cu taieturile in sus si se pun in tava pe hartie de copt
Se ung deasupra cu galbenus si se lasa la cuptor 20min
Dupa ce s-au copt se pudreaza cu zahar si se servesc.




 

0

Paste chinezesti cu ciuperci si sos ragu

Am facut cu ceva timp in urma o reteta cu acest sos,diferit de sosul ragu traditional si mi-a placut foarte mult.Mai aveam putina carne tocata si am facut repede doar o portie(mai mult nu a iesit),dar dintr-o portie am mancat doua persoane,c-asa-i frumos,sa imparti cu aproapele tau!!
AVEM NEVOIE DE:
paste subtiri chinezesti
200g ciuperci
2linguri ulei de masline
SOS:
250g carne tocata de vita
3-4linguri ulei de masline
1morcov
1ceapa
1capatana mica de usturoi
100ml vin alb
1cutie rosii cubulete
oregano
busuioc
CUM SE PROCEDEAZA:
Se pregateste sosul in primul rand pentru ca-i trebuie mai mult timp de fierbere.
In tigaia cu ulei incins se pune ceapa tocata marunt,morcovul la fel,dupa cateva minute se adauga carnea,se amesteca iar cand s-a albit,se adauga vinul;dupa 5min,timp in care s-a evaporat alcoolul,se adauga cutia cu rosii,1cana cu apa,usturoiul pisat,sare,piper si se lasa la fiert cu capac 40min.Dupa 30de minute,se adauga ciupercile feliate si calite separat,se lasa in continuare pe foc
Se amesteca totul bine iar dupa cateva minute se potriveste de gust,se adauga oregano si busuioc uscat apoi se lasa deoparte
Pentru paste,se pune un vas cu apa pe foc,iar cand incepe sa clocoteasca,se adauga pastele,se opreste focul si se lasa 15min acoperit vasul cu capac
Se acot pastele iar dupa ce s-au scurs bine se pun pe platou
deasupra sosul ragu cu ciuperci si se serveste imediat.





 
  

0

Briose cu ciocolata si banane

Din cartea Nigellei Lawson am pregatit aceste briose,pentru ca aveam cateva banane care erau pe punctul de a fi aruncate(eu nu mananc banane)!
AVEM NEVOIE DE:
3banane coapte
125ml ulei
2oua
100g zahar brun
225g faina
2linguri cacao
1lingurita bicarbonat
CUM SE PROCEDEAZA:
Se paseaza bine bananele curatate de coaja cu o furculita,se mixeaza adaugand zaharul apoi cate putin ulei,ouale adaugate pe rand mixand energic dupa fiecare,
 apoi amestecul de faina,cacao si bicarbonat
Se imparte aluatul in forme de briose si la cuptor 30-40min
Se scot apoi din forme,se pun pe un platou si se pudreaza cu zahar






0

Prajitura cu ciocolata si limeta

Din cartea Nigellei Lawson am facut aceasta prajiturica mmm,se topeste in gura!!
AVEM NEVOIE DE:
150g ciocolata neagra
150g unt
6oua
250g zahar
100g pudra de migdale
4lingurite cacao
coaja si zeama de la 1limeta
 Se topeste pe bain-marie ciocolata si unt,se amesteca pentru lichefiere apoi se lasa deoparte sa se raceasca
Se face o bezea tare din albusuri cu jumatate din zahar si un praf de sare,se freaca galbenusurile cu restul de zahar
se amesteca usor amandoua,apoi se adauga pudra de migdale si cacao
dupa omogenizare se adauga ciocolata
iar la sfarsit coaja si zeama de limeta
Se rastoarna compozitia in tava cu hartie de copt si la cuptor 40-45min
Dupa de s-a copt,se acopera cu un prosop deasupra iar dupa 30min se rastoarna si se pudreaza cu zahar.








0

Dovleac copt cu lapte

Zilele trecute cat a fost frig afara si a plouat,mi-am facut de treaba pe la cuptor si pentru ca nepotul meu m-a rugat sa-i fac bostan copt,i-am facut dar nimanui,nici chiar mie nu mi-a placut!!!
Ce sa fac cu el,parca nu-mi venea sa-l arunc,cand se trezeste amintirea din copilarie a sotul meu,sa-l fac cu lapte;ce sa zic,eu nu am mancat niciodata asa ceva si nici nu stiam cu sa-l fac,asa ca m-am lasat indrumata de el;sunt si barbatii buni la ceva in casa omului!!!!(in afara de alte treburi!!)
Vreau sa spun ca mi-a placut si mie de aceasta data!
AVEM NEVOIE DE:
1dovleac mic
cateva cristale de sare de mare
1lingura zahar,dupa gust
500ml lapte
nucsoara
CUM SE PROCEDEAZA:
Dovleacul taiat felii,curatat de coaja si seminte,se pune in tava pe hartie de copt si se lasa 1h la cuptor,pana este foarte moale
Dupa ce s-a racit,se curata coaja intarita din jurul feliilor,miezul se paseaza la blender sau cu instrumentul de facut piure de cartofi
apoi se rastoarna in vasul cu lapte pe foc,se adauga putina sare,zahar,iar dupa cateva clocote se serveste fierbinte cu putin praf de nucsoara
Daca va place mamaliga cu lapte,acelas gust are si aceasta supa,nici nu stiu in ce categorie s-o incadrez! buna foarte buna!!

 
 
 

0

Cheesecake cu gutui

Am pregatit aceasta reteta pentru provocarea unde sunt eu gazda la Cutia misterioasa,dar si pentru faptul ca aveam multe gutui de la gradina,nu prea erau coapte si incepeau sa se strice.Va spun ca are un gust fantastic si o aroma deosebita si aceasta reteta s-a nimerit sa fie cu numarul 1700,waw cate retete,cata activitate am avut in acesti 4ani de cand am blogul,parca nu-mi vine sa cred,frumos nu??
AVEM NEVOIE DE:
BLAT:
200g biscuiti
150g unt


UMPLUTURA:
400g crema de branza
4linguri zahar
3linguri smantana

10linguri piure de gutui
3oua
1praf de nucsoara
1/2lingurita scortisoara
1praf de ghimbir
1/2lingurita praf de curcuma(sa-i dea putina culoare)
  
CUM SE PROCEDEAZA:
Biscuitii facuti pesmet fin la blender,se amesteca cu untul topit iar dupa omogenizare,se pune in forma rotunda cu hartie,se preseaza bine si pe margini,apoi se lasa la frigider.
Gutuile curatate de coaja si seminte,taiate,se pun la fiert intr-un vas cu apa iar cand sunt foarte bine fierte se scurg si se paseaza in blender
Se mixeaza branza cu zahar,pentru cine doreste mai dulce,poate adauga,se adauga smantana,ouale pe rand mixand energic dupa fiecare,apoi piureul de gutui,mirodeniile iar dupa omogenizare se rastoarna peste blat
Se lasa la cuptor la foc mic 50min,facand testul cu scobitoarea iar dupa ce s-a rumenit se lasa in tava sa se raceasca pana a doua zi la frigider.
Se scoate cu atentie din forma,se pune pe platou si se orneaza cu frisca
Eu am folosit tava de tarta cu fundul detasabil care a ramas pe platou.





2

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme