Smoothie cu nectarine

Nu prea am facut asemenea bauturi,pentru ca nu sunt un mare fan dar din cand in cand mai merge cate una!
AVEM NEVOIE DE:
3nectarine
1banana
1/2lingurita scortisoara
1baton de scortisoara
5pastai de cardamom
60g nuci caju
200ml lapte de orez
1lingura miere
1pastaie de vanilie
1cana cu zmeura
CUM SE PROCEDEAZA:
Se pun in robot nectarinele curatate de coaja si taiate,banana de asemenea,semintele din pastaile de cardamom,mierea,alunele caju tinute in apa calda 1h,pastaia de vanilie taiata marunt,laptele,pudra de scortisoara si se proceseaza bine,apoi rezultatul se rastoarna intr-un pahar inalt
 Zmeura spalata,se pune in robot,dupa pasare se rastoarna intr-un bol apoi piureul rezultat se adauga in pahar cu atentie peste smoothie



 Se lasa paharul la frigider iar inainte de servire se adauga batonul de scortisoara.
 

0

Paste cu ciuperci

Cu aceasta reteta particip la Provocarea Weekend cu spor initiata de STEFANIA ANASTASIU iar gazda din aceasta luna este LAURA MARIA DIN
Din categoriile selectate,am ales sa pregatesc paste si am ales trei retete,nu stiu daca voi avea timp pentru toate dar incerc;am ales pastele pentru ca-mi plac mult si am vazut ca Laura are ceva retete pe care eu nu le am si la felul cum arata...mmmm!!!
AVEM NEVOIE DE:
1punga cu paste colorate(cu busuioc am avut eu)
2cepe
cate 1/4 de ardei gras colorat
rosu
galben
verde
1/2cutie cubulete de rosii
300g ciuperci
1/2piept de pui
3linguri ulei
sare
piper
busuioc
CUM SE PROCEDEAZA:
In tigaia cu ulei se caleste ceapa,ciupercile taiate marunt,pieptul de asemenea,cateva linguri cu apa de la fiertul pastelor,
Dupa cateva minute de fiert se adauga rosiile,ardeiii taiati suvite,sare,piper,si lasi pe foc pana scade
apoi se amesteca totul cu pastele fierte si se pun pe farfurie,sau se pun paste pe farfurie si deasupra sosul de ciuperci si piept;eu am facut ambele variante,pentru ca sotul meu nu prea mananca ciuperci iar daca sunt amestecate dar mai ales daca sunt taiate marunt,trec spre stomac,neobservate!!!
Laura,mie personal mi-a placut foarte mult dar si sotului,multumesc mult pentru reteta si pentru gazduire!!


 
 

1

Inghetata de merisoare

De cand am facut inghetata asta,nu stiu cum de am scapat-o sa nu o postez!
Deci,cand mi-a adus Costel de la gradina o sacosica cu merisoare,primul gand a fost la inghetata pentru ca tot erau niste zile toride;nu am consultat retetarul ca sa fie o inghetata de top,am facut asa la repezeala,foarte simplu si daca a iesit putina,s-a consumat imediat!
AVEM NEVOIE DE:
1cana cu merisoare
cateva crengute de menta
1/2lamaie
200ml frisca lichida(in poza am gresit cutiile si am luat smantana in loc de frisca)
3linguri zahar
100ml apa
CUM SE PROCEDEAZA:
Merisoarele curatate,spalate,se pun intr-un vas cu apa,zahar si menta pe foc iar dupa cateva minute de fiert se rastoarna in robot,dupa procesare,rezultatul se trece prin sita si se adauga zeama de lamaie
 
 
Frisca batuta tare,se amesteca usor cu piureul rece de merisoare
Dupa omogenizare,se rastoarna intr-o cutie de preferinta rotunda si se lasa la congelator 2h,timp in care din 30 in 30 de minute se scoate si se amesteca energic cu mixerul




0

Sarmalute de post cu ciuperci cu frunza de vita

Pentru ca-mi plac sarmalutele,am cateodata o pofta nebuna de sarmalute de post,indiferent ca-s cu ciuperci sau nu;asa am facut si acum iar cand am cautat pe blog,am ramas surprinsa ca asa ceva nu aveam!!!bun,norocul meu ca am facut ceva poze!!
AVEM NEVOIE DE:
1kg ciuperci
500g ceapa
2morcovi
50ml ulei
250g orez
1cana suc de rosii
1ceasca pasta de ardei
sare
piper
cimbru
verdeata
frunza de vita
ardei grasi,eu de fiecare data cand fac sarmalute cu frunza de vita,adaug si 2-3ardei grasi
CUM SE PROCEDEAZA:
In vasul cu ulei incins se pune ceapa taiata marunt,morcovul ras fin,1ceasca cu apa si se lasa la fiert pana scade,se adauga ciupercile spalate sau curatate daca e cazul si taiate marunt,dupa 5min.timp in care amesteci mereu sa nu se lipeasca,se afdauga pasta de ardei,putin suc de rosii iar dupa ce a scazut si uleiul a iesit la suprafata,se adauga orezul spalat si scurs,sare,piper,putin cimbru,verdeata taiata marunt,se amesteca bine iar dupa omogenizare,se lasa deoparte cateva ore.
Eu de regula de cate ori fac asa ceva,fac umplutura si o lasa pana a doua zi.
In acest timp se oparesc frunzele,ardeiii se spala si se scot cotoarele,apoi se incepe operatiunea de infasurare a sarmalutelor.
Imi place sa le mananc dar cand vine vorba de infasurat,parca-mi vine sa fug de acasa!!!
In vasul de fiert,daca se poate un tuci,se pun pe fun cateva crengute de cimbru,se acopera cu frunze de vita oparite,apoi se pun pe mijloc ardeiii iar in jurul lor sarmalute
Se acopera totul cu frunze,se adauga restul de suc de rosii,1-2cani cu apa(cine doreste poate adauga si putin bors),putina sare,se acopera cu un capac mic sau farfurie apoi se lasa vasul la cuptor la foc mic1h.
Se serveste dupa dorintele fiecaruia dar noua nu ne lipseste mamaliguta cand avem sarmalute!



 



0

Paste cu ciuperci galbiori

Am spus, si mereu voi spune ca-mi plac pastele,imi plac ciupercile,mai ales acesti galbiori iar combinatia e super buna!

AVEM NEVOIE DE:
1punga cu paste integrale
500g ciuperci galbiori
1ceapa
2linguri ulei
50ml vin alb
200ml smantana lichida de soia,eu am folosit de cocos
sare
piper
CUM SE PROCEDEAZA:
Ciupercile foarte bine spalate,scurse,taiate marunt,le calesti in vasul cu ulei impreuna cu ceapa tocata fin sau cine vrea sa elimine calirea,se fierb in apa cat sa le cuprinda cu 1lingura ulei

Dupa ce a scazut apa din ele,adaugi vinul iar dupa ce s-a evaporat alcoolul, adaugi smantana si  lasi pe foc amestecand pana se ingroasa
iar la final  potrivesti de gust apoi opresti focul
Pastele fierte 8-10min(pastele integrale au un timp mai mare la fierbere pentru ca sunt facute din faina de grau dur),le pui pe platou sau farfurie,deasupra sosul de ciuperci si se serveste.




0

Peste cu sos de rosii si masline

Imi place mult aceasta reteta,am mancat-o prima data cand am fost la Mihaela in Italia,cand am ajuns acasa am facut-o si eu iar de atunci,mereu pentru ca are un gust deosebit!
AVEM NEVOIE DE:
1kg peste alb,al meu a fost cod 
500g rosii bine coapte
1capatana de usturoi
1ceapa mica
50g masline
1cana cu faina 
ulei pentru prajit
sare
piper
1frunza de dafin
1crenguta de salvie
 CUM SE PROCEDEAZA:
Pestele curatat,portionat,spalat,pudrat cu sare,se trece prin faina apoi se prajeste in ulei si se scoate pe hartie de bucatarie
Intr-o tigaie cu 2-3linguri cu ulei curat de la prajit,se caleste ceapa tocata foarte marunt,usturoiul pisat apoi rosiile pasate,putin piper si sare,frunza de dafin si se lasa la fiert la foc mic
 Daca ceapa este fiarta,se adauga pestele,crenguta de salvie,maslinele
iar dupa cateva clocote se opreste focul si se serveste cu mamaliga

 

0

Pandispan cu fructe

Iar am facut o nebunie cum imi place mie sa spun.
AVEM NEVOIE DE:
7oua
7linguri apa
7linguri ulei
11/2 cana cu faina
1cana cu zahar
1plic praf de copt
2linguri cacao,eu am folosit pudra de roscove
1cana cu visine

CUM SE PROCEDEAZA:
Albusurile batute spuma tare cu un praf de sare,adaugi in fir siropul fierbinte facut din apa si zahar
 apoi ulei cate putin,galbenusurile pe rand iar la final faina cernuta cu praful de copt si amesteci usor cu spatula.
Rastorni in tava de placinta unsa si tapetata cu faina,lasi putina compozitie pe care o amesteci cu cacao
rastorni deasupra,marmorezi cu o furculita iar deasupra pui visinile bine scurse
La cuptor va sta 45min iar dupa ce s-a copt rastorni de doua ori pe un platou,pudrezi cu zahar,tai si servesti.
Eu am intampinat greutati cand am rasturnat-o pentru ca m-am increzut in aceasta tava de la Delimano si nu am uns-o!!gresit,trebuia unsa si tapetata cu faina sau hartie de copt pentru ca mi s-a lipit!!!



 
 

0

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme