Prajitura cu pepene

Vad ca se trec pepenii si eu nu am facut nici un dulce cu ei;ei bine m-am gandit si am facut delicioasa prajitura!
AVEM NEVOIE DE:
BLAT:
4oua
200g zahar
200g faina
1plic praf de copt
3linguri lapte
120g unt
1-2linguri nuci macinate,eu am avut migdale
 CREMA:
350ml frisca lichida
300g iaurt
1plic gelatina
2plicuri zahar vanilat
4linguri zahar
pepene galben
pepene verde
CUM SE PROCEDEAZA:
Pentru blat faci o crema fina din unt moale si zahar,adaugi pe rand ouale mixand energic dupa fiecare,faina amestecata cu praful de copt si nucile,laptele iar dupa omogenizare incorporezi albusurile batute spuma tare si amesteci usor cu o spatula.Rastorni in tava unsa si tapetata cu faina si la cuptor o lasi 40-50min la foc mic
Dupa ce s-a racit,pui deasupra mici sfere scoase din pepeni,lasate in sita sa se scurga apoi intr-un vas bati frisca iar in alt vas amesteci iaurtul cu zahar,zahar vanilat,incorporezi gelatina hidratata in 50ml apa rece si dizilvata pe bain marie,dupa omogenizare amesteci cu frisca si rastorni in tava peste sferele de pepeni
Lasi tava la frigider pana a doua zi apoi tai cubulete din prajitura,le pui pe un platou iar deasupra ornezi cu sfere de pepeni.



 

0

Orez cu dovleac

Mancare de regim,mancarea lui Costel!!!
AVEM NEVOIE DE:
2felii dovleac
1ceapa
1ardei kapia
100g orez
1/4lingurita curcuma
3linguri ulei de masline
sare
piper
CUM SE PROCEDEAZA:
In cratita cu ulei sio ceasca cu apa,sotezi ceapa taiata marunt,ardeiul suvite,dovleacul cubulete
Dupa ce s-au inmuiat,mai ales dovleacul adaugi orezul spalat,curcuma si lasi sa fiarba foarte incet cu capac
Potrivesti de gust iar dupa ce s-a racit,servesti


 
 

0

Tarta cu prune

Prunele abia acum incep sa apara pe la noi,ma refer la prunele romanesti si tot acum incep si eu sa fac una,alta depinde de inspiratie si de cat de bine ma simt.
AVEM NEVOIE DE:
150g faina
60g amidon
3linguri zahar
1plic zahar vanilat
1plic praf de copt
2oua
120g unt
sare
prune
CUM SE PROCEDEAZA:
Mixezi bine ouale cu un praf de sare,zahar si zahar vanilat,dupa ce ai obtinut o crema pufoasa,adaugi untul moale,cate putin din amestecul de faina,amidon si praf de copt
Dupa omogenizare,rastorni intr-o forma de tort sau de tarta unsa si tapetata cu faina,deasupra pui sferturi sau jumatati de prune,depinde cat sunt de mari si la cuptor lasi 40min.
Dupa ce s-a racit,scoti din tava pe un platou,pudrezi cu zahar,tai si servesti!

 
 

0

Prajitura cu pere

Pere din belsug si in piata si la gradina,am facut de toate,acum i-a venit randul si la prajitura.

AVEM NEVOIE DE:
5-6pere mari, coapte si moi
200g ciocolata cu lapte
3oua
120g unt moale
120ml lapte
150g zahar
250g faina
1plic zahar vanilat
1plic praf de copt
CUM SE PROCEDEAZA:
Topesti pe bain-marie 100g ciocolata cu 2linguri lapte si dupa ce ai frecat-o bine sa se lichefieze,o lasi deoparte
Faci o crema fina din unt moale,zahar si zahar vanilat,adaugi ouale pe rand mixand energic dupa fiecare,amesteci apoi bine cu ciocolata si la final faina cu praful de copt alternand cu laptele
In forma de tort mica(22cm)unsa si tapetata cu faina,pui jumatate din compozitie,deasupra pui pere curatate de coaja si seminte si taiate in sferturi
acoperi cu restul aluatului,deasupra pui perele ramase si la cuptor la foc mic 40min.
Scoti prajitura din forma,o pui pe un platou si o lasi deoparte sa se raceasca.
In acest timp,topesti ciocolata ramasa tot pe bain-marie cu 2-3linguri lapte,dupa ce s-a topit,amesteci energic sa se lichefieze,apoi o torni incet peste prajitura incepand din mijloc si lasi sa se scurga pe margini
Lasi prajitura la frigider sa se intareasca glazura apoi tai.
Deliciu aromat!


 
 

0

Paste cu scoici

Imi plac pastele,imi plac fructele de mare iar aceste combinatii le ador,de aceea de cate ori merg la cumparaturi,mai strecor in cos cate o caserola sau de creveti sau de scoci sau de mix.
De aceasta data am luat scoici ca erau mai ieftine!!
AVEM NEVOIE DE:
1pachet paste tip tagliatelle
300g carne de scoici
2linguri ulei de masline
2catei de usturoi
1ardei iute rosu mic
50ml vin alb
cateva rosii cherry
busuioc
CUM SE PROCEDEAZA:
In tigaie cu ulei,calesti usturoiul taiat cu ardeiul pana-si elibereaza aromele fara sa se arda,adaugi apoi scoicile,rosiile,vinul si lasi pe foc mediu pana scade
La final adaugi sare doar daca e nevoie,frunze de busuioc rupte
apoi pastele fierte si scurse.
Dupa omogenizare pui in farfurie cu busuioc deasupra si servesti.

Eu nu am mai pus in farfurie ci in vasul special pentru paste.

 
 

0

Peste la cuptor

Am avut o perioada cand l-am tinut pe sotul meu intr-un regim mai strict,adica doar peste,legume si piept de pui i-am facut;a fost destul de dificil pentru mine pentru ca noi nu am avut nevoie pana acum de regim si deodata,hop cu regim!!!!
Spun ca a fost dificil si pentru ca daca-i faceam ceva,nu era bun pentru o anumita boala,daca faceam o combinatie,la fel,ceva era bun pentru o boala dar restul nu si asta pentru ca la analize l-a gasit cu multe probleme,pfuuu!!!
In concluzie m-am dus la piata,am luat diferite soiuri de peste,l-am pus in pungi la congelator cat sa-i fac odata si asta e tot!
AVEM NEVOIE DE:
1kg de peste mai mare,eu am avut chefal si mreana,peste de apa dulce
rosii cherry
1lingura dulceata de ardei iuti
condimente pentru peste
4catei de usturoi
3linguri ulei
1lamaie
crengute de salvie verde
putin cimbru
sare
piper
CUM SE PROCEDEAZA:
Pestele curatat,fara cap si coada care au mers la bors,condimentat cu sare medicinala,piper,cimbru,usturoi pisat,si condimente pentru peste,il pui in tava
In burta pui crengute de salvie si 2-3rosii,deasupra ungi cu dulceata,stropesti cu ulei de masline,pe langa el pui rosii,salvie,cateva rondele de lamaie,adaugi putina apa,acoperi tava cu folie de aluminiu si lasi la cuptor 20-25min.
Dupa acest timp descoperi si mai lasi cateva minute sa se rumeneasca daca vrei
Servesti imediat,sau nu dupa cum aveti preferinta!

 
 

0

Paste cu sos de prosciutto

Am gasit la Kaufland caserola cu bucatele de prosciuto(sunca italiana),am cumparat-o in ideea ca o voi folosi la ceva nu numai la paste dar pana la urma tot la paste a ajuns, pentru ca mi-era pofta
Buna a fost,un deliciu!
AVEM NEVOIE DE:
2cutie cu paste tagliatelle
250g prosciutto 
3catei de usturoi
1ardei iute rosu mic
2linguri ulei de masline
cateva rosii cherry
50ml vin alb
busuioc
CUM SE PROCEDEAZA:
In tigaia cu ulei calesti prosciutto taiat cu usturoiul taiat si el si ardeiul iute;dupa ce s-a rumenit adaugi vinul si lasi sa fiarba
daca e nevoie,mai adaugi putina apa;dupa ce a scazut,adaugi rosiile intregi si lasi cateva minute cu capac,amestecand din cand in cand
Dupa ce s-a format un sos,potrivesti de gust,dar nu mai trebuie sa potrivesti pentru ca prosciutto este sarat,adaugi busuioc verde sau uscat de care ai,apoi amesteci cu pastele fierte si scurse
Dupa omogenizare servesti pe farfurie cu busuioc verde deasupra,era bun si putin parmezan dar nu am avut.



  

0

Chiftele cu carne de curcan si dovleac

Iar m-am intrecut pe mine!!Am facut chiftelele pentru Costel pentru regimul lui si stiind ca,carnea de curcan(scuzati cacofonia!) are un gust fad si chiftelele ies cam tari,am adaugat 3felii de dovleac pe langa alte alea si au iesit super mega!!
AVEM NEVOIE DE:
500g carne tocata de curcan
3felii dovleac
1capatana de usturoi
1ceapa
2leg.marar
1cartof mare fiert
1ceasca pesmet
3oua
1/2lingurita cimbru
sare
piper
salata verde
1cana cu faina
ulei pentru prajit
CUM SE PROCEDEAZA:
Intr-un castron se amesteca carnea cu dovleacul curatat si ras fin,ceapa tocata marunt,cartoful fiert bine si pasat,usturoiul pisat,mararul taiat marunt,ouala batute,1lingura rasa cu sare,piper dupa gust,1/2lingurita cimbru apoi se amesteca totul foarte bine.
Dupa 10min de odihna, se ia din compozitie cu lingurita,se trec prin faina,se formeaza chiftelute aplatizate in palme apoi se prajesc in ulei incins sau se pot pune in tava pe hartie la cuptor
Dupa ce s-au rumenit,se scot pe hartie de bucatarie
Si se servesc cum doreste fiecare


 
 

0

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme