Cornuri cu rosii si mozzarella

Aveam ceva aluat de foitaj in congelator de care am uitat,asa ca l-am scos si pe repede inainte am facut cornurile
AVEM NEVOIE DE:
1pachet aluat de foitaj
1ceasca piure de rosii
200g mozzarella sau cascaval
2linguri oregano
1galbenus
CUM SE PROCEDEAZA:
In primul rand am facut piureul de rosii,am pus in blender cateva rosii,am trecut rezultatul prin sita apoi l-am pus pe foc intr-un vas si l-am lasat pana a scazut si s-a facut gros,amestecand mereu sa nu se lipeasca.
Aluatul dezghetat,l-am intins pe masa,am pus deasupra cateva linguri cu piure de rosii
apoi oregano si din belsug mozzarella rasa.Am taiat apoi triunghiuri,le-am rulat si le-am pus in tava cu hartie de copt
Deasupra cu pensula,le-am uns cu galbenus apoi la cuptor 30min la foc mare
Le-am scos pe un platou si asta a fost tot;foarte bune,se potrivesc si la micul dejun sau de ce nu,la pachetelul pentru scoala!!

0

Somon si legume la gratar

Reteta pentru regim;asta este metoda mea de pregatire a unui gratar,indiferent daca este carne sau peste,alaturi de legume
AVEM NEVOIE DE:
2rondele de somon
1dovlecel
1ardei kapia
1lamaie
oregano
ulei de masline
CUM SE PROCEDEAZA:
Intr-un bol pui pestele spalat,uscat,pudrat cu sare si piper daca nu ai regim special,apoi cu oregano,pui deasupra 3linguri ulei de masline si 1/2lamaie stoarsa,amesteci usor sa se intrepatrunda aromele,acoperi bolul cu folie alimentara si lasi la frigider pana a doua zi.
Legumele curatate,spalate,dovlecelul taiat rondele,ardeiul taiat bucati,le pui intr-un castron,le pudrezi cu sare,piper si oregano,le stropesti cu putina zeama de lamaie si 2linguri ulei de masline,amesteci totul,acoperi castronul si lasi deoparte 2-3h(legumele le pregatesti a doua zi)
Pe gratarul Tefal bine incins,pui pestele,dupa ce s-au rumenit pe ambele parti le scoti pe 2 farfurii
Dupa peste pui pe gratar legumele iar dupa ce s-au rumenit,le scoti pe farfurii alaturi de peste.
Dupa ce ai terminat,servesti imediat cu felii de lamaie
Un deliciu sanatos!
0

Fasole batuta





Sau facaluita mai pe moldoveneste
AVEM NEVOIE DE:1kg de fasole,4cepe,1morcov 1ceasca ulei de masline,4-5linguri ulei de floarea soarelui,2linguri bulion sau 1cutie mica de rosii,sare,piper,1capatana de usturoi
CUM SE PROCEDEAZA:Fasolea curatata,o pun in apa de seara;a doua zi o pun la fiert si o las incet sa fiarba pana incep boabele sa pocneasca;ca o paranteza,imi amintesc mereu de vorba mamei,sa nu scurg fasolea decat atunci cand incepe sa rada,sau sa zambeasca pentru ca "rautatea"in interior este;deci dupa cum spuneam,scurg fasolea si o clatesc cu apa rece de cateva ori,apoi o pun din nou la fiert cu apa calda;adaug morcovul dat pe razatoare cu ochiuri mici,2cepe tocate marunt si 2cubulete de concentrat de legume;las sa fiarba 1h,poate si mai mult,scurg fasolea fara sa arunc apa,o pun intr-un vas si o pasez cu blenderul vertical,pana devine o pasta;acum cu mixerul frec fasolea adaugand cate putin ulei de masline,sare,piper si usturoiul pisat;daca mi se pare ca este prea groasa,mai adaug putina zeama de la fiert;pun fasolea in boluri iar deasupra cele 2cepe calite in ulei de floarea soarelui si rosii sau bulion;se serveste cu mamaliguta si muraturi;eu pentru o prezentare mai deosebita,am pus inelul metalic pe farfurie,in el 2linguri de mamaliga,deasupra 2linguri de fasole,2linguri de ceapa prajita,iar fasole si iar ceapa iar rezultatul este un tortulet de fasole;frumos nu???
5

Sufleu de pepene galben

Nu mai sunt acum pepeni galbeni dar daca am avut laptopul defect,am ramas in urma mult cu postarile.
AVEM NEVOIE DE:
1pepene galben mic
3oua
1lingura zahar
1lingurita zeama de lamaie
pepite de ciocolata
CUM SE PROCEDEAZA:
Pepenele curatat de seminte,pulpa taiata cubulete,o pasezi cu blenderul vertical,piureul rezultat il pui intr-un vas pe foc si-l lasi sa scada,amestecand sa nu se lipeasca
Dupa ce s-a racit,incorporezi galbenusurile frecate cu zahar,pui vasul pe bain marie si amesteci cu telul pana se formeaza o budinca apoi lasi vasul deoparte sa se raceasca bine.
Incorporezi apoi albusurile batute spuma tare cu un praf de sare si zeama de lamaie,amestecu usor cu telul sau cu spatula
Imparti compozitia in vase mici termorezistente,deasupra pui pepite de ciocolata
pui vasele intr-o tava cu apa fierbinte pana la jumatatea vaselor apoi lasi la cuptor la foc mic 1h
Dupa ce s-au racit,le servesti direct din vase

0

Strudel cu pere

De fapt strudelul este tot un fel de placinta,dar pregatita intr-un mod mai aparte;am vazut postari cu placinta in toata regula iar respectiva doamna-i spunea strudel!!
Acum sincera sa fiu nici eu nu stiu exact care-i adevarul,dar aceasta reteta am facut-o dupa reteta maestrului Horia Varlan si cred ca el e in masura sa spuna ce si cum!!
AVEM NEVOIE DE:
6pere mari
1cana cu zahar brun
300g nuca macinata
100g stafide
coaja rasa de lamaie
aluat de foitaj
1lingura ulei
1ou
CUM SE PROCEDEAZA:
Perele curatate,taiate cubulete mici,le pui intr-un vas pe foc impreuna cu zahar 
si le lasi pana s-a format o dulceata;dai vasul deoparte,adaugi stafidele,coaja de lamaie,miezul de nuca,amesteci totul bine si lasi deoparte sa se raceasca
Intinzi foaia de aluat pe masa,o mai subtiezi cu sucitorul,cu o pensula o ungi cu ulei,pui umplutura deasupra
 rulezi bine si strans,pui ruloul in tava cu hartie de copt,faci deasupra cateva crestaturi cu un cutit bine ascutit,ungi cu galbenus desfacut cu putin lapte
apoi la cuptor la foc mic 40min.
Eu pentru ca am rulat foaia pe lungime,ruloul mai,mai sa nu-mi incapa pe tava,asa ca l-am pus in colturi!! voi aveti grija sa-l rulati pe latime sau sa faceti doua.
Dupa ce s-a racit,tai strudelul si-l pui pe farfurie la masa!
Deliciu aromat!
Eliminand galbenusul,poate fi o delicioasa placinta de post!


 
 

0

Prajitura cu struguri si roscove

Se pare ca toamna si-a intrat in drepturi pentru ca pietele sunt pline de fructe dar mai ales struguri de toate soiurile.Am facut prajitura asta,pentru ca mi-a luat Costel niste struguri pe care eu nu-i mananc si daca tot aveam de gand sa fac ceva dulce,au fost bine veniti.
AVEM NEVOIE DE:
3oua
125ml ulei
1iaurt mic
1cana cu zahar
200g faina
1lingurita praf de copt
1lingura pudra de roscove sau cacao
1lingura lapte cald
1plic zahar vanilat
boabe de struguri
CUM SE PROCEDEAZA:
Bati spuma tare albusurile cu zahar,zahar vanilat su un praf de sare,freci galbenusurile cu ulei cate putin,adaugi iaurtul,amestecu usor cu albusurile apoi faina cernuta cu praf de copt si amesteci cu o spatula
Rastorni in tava cu hartie de copt,lasi in vas 3-4linguri de aluat pe care-l amesteci cu pudra de roscove si laptele caldut.
Dupa omogenizare,pui cu lingura deasupra din loc in loc gramajoare apoi cu o scobitoare faci model.
Eu nici in scoala nu am fost talentata la desen,asa ca a iesit o mazgalitura!!!
Dupa ce te-ai jucat,pui deasupra boabele spalate apoi lasi la cuptor la foc mic 40min.
Dupa ce s-a racit scoti pe un platou,pudrezi cu zahar si o tai.
Este super buna,super pufoasa!



 
 
0

Budinca de chia cu zmeura2

Iar am facut budinca asta si peste putin timp o voi face din nou ca tare ne place.
AVEM NEVOIE DE:
1cutie lapte de cocos
4linguri seminte de chia
1lingura miere
zmeura
CUM SE PROCEDEAZA:
Pui intr-un bol chia cu lapte si miere,amesteci bine cu un tel,acoperi bolul si lasi deoparte 30min.
Dupa ce semintele s-au umflat,imparti in cupe,deasupra pui zmeura si servesti.

 
 

0

Ciulama de pui cu ciuperci

Ne place mult acest fel de mancare si o pregatesc de cateori ne este pofta,indiferent daca am ciuperci sau nu.
AVEM NEVOIE DE:
500g aripioare de pui
500g ciuperci galbiori
1ceapa
2catei de usturoi
3linguri ulei
50ml vin alb
400ml smantana lichida
1lingura faina
sare
CUM SE PROCEDEAZA:
In vasul cu ulei incins pui aripioarele taiate,spalate iar dupa ce s-au rumenit se scot pe farfurie.In uleiul ramas pui ceapa taiata marunt,ciupercile bine spalate si taiate daca sunt mari
dupa ce a scazut apa din ele,pui vinul,aripioarele,1cana cu apa,putina sare,usturoiul pisat si lasi pe foc 30min
Dupa acest timp,intr-un bol amesteci cu telul faina si smantana apoi incet adaugi peste carne amestecand usor sa nu se taie
Dupa ce s-a ingrosat,potrivesti de gust si opresti focul.
La masa,aduci farfuria cu ciulama si mamaliga iar daca ai si ceva acritura,mai bun este.
Un deliciu,pofta buna!



  

0

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme