Peste cu sos de rosii

Cred ca v-ati saturat de mine cu aceste reciclari,dar asta sunt,eu nu-mi permit sa arunc;de regula nu fac mancare sa-mi ramana dar cat au fost copiii,era normal sa fac mai mult!
Cu pestele prajit am dat-o in bara pentru ca ei nu mananca peste si bineinteles ca imediat i-am facut sos, care nici asa nu l-au mancat!!!

AVEM NEVOIE DE:
peste prajit anterior
2linguri ulei
2catei de usturoi
1cutie rosii cubulete Sun Food
50ml vin alb
sare
piper
1crenguta de salvie
CUM SE PROCEDEAZA:
In cratita cu ulei calesti ceapa,adaugi rosiile,dupa ce s-a format un sos adaugi usturoiul pisat,vinul,sare,piper dupa gust,apoi pestele,daca e nevoie mai adaugi putina apa si lasi la cuptor 15min
Se mananca doar cu mamaliguta,da-i bun si cu paine!!


0

Fasole cu carnati

Pentru ca am primit de la prietenii meu Sun Food mai multe cutii cu tot felul de bunatati printre care si fasole si pentru ca mi-a ramas tochitura,dupa metoda reciclarii,am facut o mancare buna rau!
Nu stiu cum faceti voi daca va ramane ceva,dar la mine in bucatarie nu se arunca nimic,daca nu am cui sa-i dau,se recicleaza!!
AVEM NEVOIE DE:
2cutii cu fasole alba Sun Food
1cutie rosii cubulete Sun Food
1ceapa
1frunza de dafin
2linguri ulei
tochitura ramasa
CUM SE PROCEDEAZA:
In cratita cu ulei calesti ceapa,adaugi rosiile,dupa ce s-a format un sos,adaugi carnea,fasolea scursa si clatita,1pahar cu apa,dafin si lasi pe foc sa scada
La final potrivesti de gust si opresti focul
Ideal este ca sa fie mancata cu mamaliga dar eu nu am avut rabdare pentru ca era un miros in bucatarie de ma lovea direct la stomac!!
Multumesc SUN FOOD!!
0

Bors de capra

Am facut pana acum tot felul de borsuri si ciorbe;am spus asa,pentru ca sunt doua feluri diferite,nu o spun eu ci bucatarii adevarati!!
Mi se pare ca am mai explicat aici,borsul este facut din orice,incepand de la legume pana la oricefel de carne,dar este acrit cu bors facut in casa sau cumparat iar ciorba este acrita cu lamaie,otet,zeama de varza;pe la noi si implicit eu,nu acresc cu asa ceva pentru ca nu-mi place, decat ciorba de burta si radauteana,in rest borsul este la putere!!
Sa revenim la "caprele"noastre zic!!
Stim cu totii cat de sanatoasa pentru organism este atat carnea de capra cat si produsele pe care ni le dau aceste animale,gen lapte si branza
Bors de capra nu am facut niciodata,cand m-am apucat sa-l pregatesc am fost destul de sceptica pentru ca-mi imaginam un miros destul de neplacut in bucatarie,motiv pentru care nici poze nu am facut!!ei bine surpriza mea a fost foarte mare cand l-am gustat la final dar mai ales dupa ce am mancat prima farfurie,o nebunie de bors,fara miros,cu un gust foarte bun!!
AVEM NEVOIE DE:
Carne de capra cu os
1ceapa
1morcov
1felie de telina
1cutie rosii cubulete
3cartofi
1l de bors
1lingura orez
leustean
CUM SE PROCEDEAZA:
Carnea portionata,spalata,o pui in oala cu apa si putina sare pe foc,o lasi 20min,arunci apa si speli carnea si oala bineinteles,o pui din nou la fiert in apa rece cu 1lingurita zahar si 1lingurita sare;
Dupa 15min de fiert adaugi legumele curatate,spalate si taiate cubulete mici sau rase,dupa ce carnea este aproape fiarta,adaugi cartofii curatati si taiati cubulete ,rastorni cutia cu rosii si lasi sa fiarba incet.
La final adaugi leusteanul,orezul si borsul fiert in alt vas,potrivesti de gust si pofta buna!

0

Minitochitura

De fapt cu aceasta tochitura e o intreaga poveste!!
Cand au fost fetele am facut o tochitura clasica,carne prajita cu carnati si mirodenii,am mancat noi dar tot a mai ramas,pe principiul "suna un prieten",am sunat nepotul sa vina sa i-o dau dar nu a mai venit asa ca am pus-o la frigider si din ea am facut doua retete dupa metoda reciclarii!!!
AVEM NEVOIE DE:
tochitura ramasa
oua
branza
mamaliga
CUM SE PROCEDEAZA:
In vase mici termorezistente,pui tochitura taiata in bucati mai mici
acoperi cu mamaliga facuta putin mai moale decat normal,spargi in fiecare cate un ou,presari branza
apoi la cuptor va sta 15-20min
Se serveste calda!

0

Peste prajit pe orez cu sofran

Am avut la congelator un salau mare ramas de cand au fost fetele si cum nu am vrut nimic special,pur si simplu l-am prajit cu garnitura de orez!
AVEM NEVOIE DE:
peste
1cana cu orez basmati
cateva firisoare de sofran
sare
piper
faina
ulei pentru prajit
CUM SE PROCEDEAZA:
Portionezi pestele,bine spalat,uscat,pudrat cu sare,il treci prin faina apoi il prajesti in baie de ulei si scos pe prosoape de hartie
Orezul spalat,il pui in vasul de orez impreuna cu apa si sofran si dai drumul la aparat sa se faca
Eu am pus orezul in acest aparat pentru ca-l am si trebuie sa-l folosesc dar voi puteti pune intr-un vas pe foc 1ceasca cu orez spalat,4cesti cu apa,putina sare,sofranul si 1lingura cu ulei,lasi pe foc 20min amestecand sa nu se lipeasca apoi opresti focul si pui capac
Dupa ce orezul este facut,pui pe farfurie,deasupra pestele si lamaia

0

Budinca de quinoa

Am in "depozitul"meu de produse quinoa alba si rosie si mereu tot spuneam sa fac astfel de budinca pana azi cand i-a venit randul!
AVEM NEVOIE DE:
2cani cu lapte de cocos
2linguri miere de albine
1/2cana quinoa rosie
1/2cana quinoa alba
1ceasca cu merisoare confiate
2linguri zahar
1lingura coniac
CUM SE PROCEDEAZA:
In primul rand pui intr-un vas pe foc tot laptele din cutie sa se topeasca smantana
apoi imparti in doua vase cate 1cana cu lapte,1lingura miere si quinoa,lasi pe foc amestecand sa nu se lipeasca iar dupa ce boabele au absorbit tot laptele dai deoparte
Cat timp se raceste,pui merisoarele intr-un vas mic cu zahar,coniac si 1ceasca cu apa, lasi pe foc mic amestecand iar dupa ce s-a format o dulceata dai deoparte
Pui in cupe cateva linguri quinoa rosie,apoi aceeasi cantitate alba si deasupra 1lingura cu merisoare


0

Humus guacamole

Pentru ca humus nu am facut pana acum,guacamole am facut si-mi place foarte mult si pentru ca interesandu-ma despre humus,am aflat ca sunt 10feluri de a prepara acest super aperitiv,am optat pentru aceasta reteta mai mult pentru faptul ca aveam 1avocado si astepta sa fie luat in seama dar in reteta adevarata se pune in amestec si o rosie!
AVEM NEVOIE DE:
1cutie cu naut Sun Food
1lingurita pasta tahini(pasta de susan)
1avocado
1catel de usturoi
1lingura ulei de masline(trebuia ulei de susan dar nu-mi place pentru ca are aroma prea puternica)
zeama de lamaie
sare
CUM SE PROCEDEAZA:
Pui in robot nautul scurs si clatit putin,pulpa de la avocado,pasta tahini,usturoiul curatat,ulei,1lingura zeama de lamaie si putina sare
Procesezi pana rezulta o pasta,potrivesti de gust si vezi daca mai trebuie sare sau zeama de lamaie,apoi scoti pasta si o pui in bol
Se serveste cu chipsuri sau paine prajita
A fost bun,bun foarte bun!!
Multumesc Sun Food!!


0

Peste cu smantana la cuptor

Aceasta este o alta reteta pentru Provocarea Weekend cu spor ,in aceasta luna gazda fiind
MONICA HOROIU cu al ei minunat blog www.furnicutzabucatar.blogspot.ro
Eu cel putin am avut o mare surpriza cand am vazut grupele alese,printre ele fiind si pestele "leguma"mea preferata!!!😋😋😄😄😄
Monica draga mea,vreau sa spun ca m-ai facut de comanda cum se spune,cu aceasta reteta pentru ca a fost bestiala!!!!am facut putin pentru ca trebuie consumat imediat dar mi-a parut rau ca pe farfurie nu am avut mai mult!!!
Multumesc mult draga mea pentru reteta!!
AVEM NEVOIE DE:
4bucati de peste
200ml smantana lichida
1ceapa
3catei de usturoi
100g cascaval ras
sare
piper
oregano
lamaie
faina
ulei pentru prajit
CUM SE PROCEDEAZA:
Pestele(eu am avut cod alb congelat pentru ca-i un peste alb,fara oase si-mi place mult),curatat de solzi si bine spalat,uscat,pudrat cu putina sare,il treci prin faina apoi il prajesti apoi il scoti si-l pui intr-un vas de yena
Intr-un bol amesteci smantana cu sare,piper,oregano,ceapa calita impreuna cu usturoiul ambele taiate foarte marunt si rastorni peste peste
la cuptor va sta 30min,dupa acest timp scoti tava,pui deasupra cascavalul ras si mai lasi 4-5min dupa care servesti imediat cu felii de lamaie
Un deliciu!!
0

Paine picanta

Am ajuns si la reteta de suflet a Monicai din Provocarea Weekend cu spor
Amintirea din copilarie si nu numai a fost si este painea facuta in casa la cuptorul cu lemne,mirosind a paine calda in toata casa;buna alegere ai facut draga mea se pare ca ne asemanam cu ceva pentru ca si eu as fi ales aceeasi reteta de suflet.
Pentru ca eu pe blog am multe retete de paine,am ales aceasta paine picanta dintre toate painicile de pe blogul acestei fete harnicute si bine am facut pentru ca a fost super buna calda, a doua zi am folosit-o in combinatie cu ceva preparate la micul dejun iar rezultatul a fost unul pe masura
Multumesc MONICA!!
AVEM NEVOIE DE:
400ml lapte cald
1lingurita cu sare
4linguri ulei de masline
700g faina alba
1cub drojdie proaspata
1ou pentru uns
UMPLUTURA:
2cepe medii
1ardei iute
rozmarin
CUM SE PROCEDEAZA:
Eu am folosit metoda cea mai simpla pentru ca am avut si mancare de facut iar timpul meu este foarte pretios,deci drojdia frecata cu o lingurita de zahar pana se lichefiaza,o adaug in robot peste faina si restul ingredientelor mai putin ou si las sa proceseze aluatul 20min.
Scot aluatul,il rastorn intr-un vas uns cu ulei si las sa creasca
In acest timp,ceapa curatata si taiata foarte marunt,o calesti in putin ulei impreuna cu ardeiul taiat si el marunt si rozmarin verde sau uscat,putina sare apoi lasi deoparte
Rastorni aluatul pe masa cu faina,cu ajutorul palmelor faci un dreptunghi nu prea mare pentru ca trebuie sa incapa intr-o tava de cozonac;puteam s-o pun si in tava de la aragaz dar am vrut sa fie frumos crescuta in sus,deci aluat mai ramane
Mergem mai departe,dupa ce dreptunghiul este facut,tai trei fasii egale dar nu despartite de tot aluatul
pe fiecare fasie de aluat imparti ceapa prajita,aduni fiecare foaie in parte facand cate un sul bine sigilat
impletesti cele trei suluri obtinute si pui in tava cu hartie de copt
lasi sa creasca 30min,ungi cu ou batut de doua ori sa fie frumoasa si rumena
deasupra pui ce seminte vrei iar la cuptor va sta 40min
Calda este nebunie curata daca nu ai ceva udatura sa stinga ardeiul pe care l-am pus putin in exces pentru ca mi s-a parut ca nu-i agresiv!!
Multumesc inca o data draga mea prietena Monica,a fost pe placul tuturor celor care au gustat din ea!!
0

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme