Placinta cu oregano

Am vazut la Tania prietena mea cea mai buna din mediul virtual care traieste in Iordania aceasta placinta si arata intr-un mare,mare fel!!!
Am rugat-o sa-mi dea reteta si am facut-o imediat;nu mi-a iesit 1la 1 pentru ca,fiind nerabdatoare am deschis usa cuptorului mai devreme si a dat inapoi,ea fiind crescuta cat tava iar la final tot din nerabdare nu am lasat-o sa se rumeneasca mai bine si am scos-o,ei bine vreau sa spun ca este super super buna!!
AVEM NEVOIE DE:
4pahare cu faina
1pahar oregano uscat tinut in apa calda
300g branza semisarata
1plic drojdie uscata
1lingura zahar
50ml ulei de floarea soarelui
70ml ulei de masline
4linguri iaurt
apa calda pentru framantat
1ou pentru uns
seminte de mac si susan pentru decor
CUM SE PROCEDEAZA:
Amesteci intr-un castron faina cu drojdia pusa in putina apa calda sa dospeasca apoi zahar,branza taiata cubulete mici sau zdrobita cu furculita dar nu de tot, sa se vada bucatele de branza,apoi iaurt,oregano scurs de apa,apesteci adaugand cate putina apa calda iar cand a devenit lipicios incepi sa framanti adaugand cate putin ulei de floare
Cand a ajuns la un aluat nelipicios si usor de modelat,acoperi si-l lasi sa creasca 45min.
Dupa ce si-a dublat volumul,rastorni aluatul pe masa,faci un sul,imparti in 24bucati egale sau mai putine,depinde de tava,apoi fiecare bucata de aluat,o treci prin ulei de masline pus intr-un bol,modelezi in palme aluatul cu un aspect de parjoala apoi le pui in tava rotunda unsa cu ulei
una langa alta fara sa acoperi mijlocul;ulrmatoarele bucati le pui deasupra dar nu una peste alta ci pe imbinarea dintre doua bucati de aluat,astfel rezultatul va fi de o floare
Ungi placinta cu ou batut,deasupra pui seminte si la cuptor lasi 45min la foc mediu fara sa deschizi usa in primele 20min
Dupa ce s-a racit o scoti din tava si tai



  

0

Paste cu trei feluri de sosuri

Aveam prin "depozitul"meu de produse cateva borcanele cu sosuri pentru paste de la copii primite  care asteptau sa fie aruncate luna viitoare,asa ca le-am executat odata pe toate!!
AVEM NEVOIE DE:
1punga cu paste
1borcanel cu sos de carne
1borcanel cu sos de trufe
1borcanel de sos pesto
parmezan
1lingura cu unt
CUM SE PROCEDEAZA:
Toata lumea stie cum se procedeaza in astfel de situatii;fierbi pastele dupa instructiuni,eu am avut paste din grau dur si au avut nevoie de mai mult timp,le scurgi le pui inapoi in vasul in care ai pus untul sa se topeasca,ai amestecat bine,apoi imparti pastele in trei boluri,adaugi sosurile,amesteci totul apoi servesti cu parmezan deasupra
 
 
0

Chec fara gluten cu ciocolata si fructe

Aceasta reteta e pentru concursul la Ciocolata Poiana dar daca tot am avut aceste mixuri fara gluten  de la Alimente speciale si pentru ca tot trebuia sa le folosesc,acum sunt bine venite!
AVEM NEVOIE DE:
1pachet mix pudra pentru chec fara gluten
1ciocolata Poiana cu lapte
2oua
185ml apa calda
60g margarina
1ceasca mix coacaze,albe,rosii,negre congelate
 CUM SE PROCEDEAZA:
Bati bine ouale cu margarina moale,adaugi ciocolata topita pe bain marie si racita,apoi mixul de chec,apa si mixezi 10min
Rastorni in tava mica de tort,18cm diametru cu hartie de copt,deasupra pui fructe din belsug si la cuptor la foc mic 40min
Dupa ce s-a racit scoti din forma,pui pe un platou,pudrezi cu zahar apoi tai


 

0

Supa de naut cu paste si spanac

Pentru ca analizele sotului meu au luat-o razna din nou,l-am pus la regim sub supraveghere pentru ca altfel face tot ce vrea el!!!
AVEM NEVOIE DE:
2linguri ulei de masline
1ceapa
1catel de usturoi
1lingurita maghiran
1/2lingurita rozmarin
500g spanac proaspat sau 250g congelat
1cutie cu naut Sun Food
1,5l bulion de vita(supa)
120g paste mici
piper
2linguri parmezan
CUM SE PROCEDEAZA:
In vasul cu ulei rumenesti ceapa,adaugi usturoiul zdrobit,maghiran,rozmarin,dupa 2min.adaugi spanacul(eu am avut congelat),dupa 5min timp in care amesteci mereu,adaugi nautul scurs si clatit,supa,mai lasi pe foc 5min apoi adaugi pastele
Dupa ce au fiert si pastele,condimentezi,potrivesti de gust,pui supa in boluri cu parmezan deasupra si se serveste imediat

  

0

Weekend cu spor parada lunii Martie

Am ajuns si la sfarsitul lunii,am facut si adunarea retetelor propuse de mine la aceasta minunata provocare culinara,sunt mai mult decat multumita,asta datorita faptului ca fetele au pregatit mai mult de doua retete,inclusiv reteta de suflet iar pentru asta va multumesc dragile mele si va imbratisez cu mult drag!!
Nu mai stiu care a fost ordinea dar sper sa nu se supere nimeni pentru asta,asadar sa incepem:
Acest frumos  COLAC CU MAC a fost pregatit de Laura Maria Din o prietena care cel putin pe mine,nu m-a dezamagit niciodata,multumesc draga mea!!
2-VIRGINICA,alias STRUMFII ALINA BUCATAR harnica si neobosita,a pregatit pentru ca tot suntem in post iar eu am propus printre altele si retete de post
TOCANA DE CARTOFI 
PILAF CU PLEUROTUS
GUACAMOLE
COZONAC LULU
Draga de ea,a si botezat cozonacul sa nu cumva sa se incurce cu alte retete de cozonac!!
3-Acum vine artileria grea DIANA NICOLETA ANTON, o fata draga mie care a pregatit cele mai multe retete,nu are blog dar important este sa ai placere,bunavointa si sa-ti rupi din timpul tau sa pregatesti pentru cei dragi o cu totul alta mancare decat si-ar fi dorit ei!!!;iti multumesc draga mea chiar mi-ai facut o mare surpriza si m-am bucurat mult!
PAINE MARGARETA
 PASTAI CU USTUROI
BORS DE LOBODA
TARTA APERITIV2
CHEC CU FRUCTE
SPANAC CU OREZ

4-Monicuta mea draga MONICA HOROIU,a pregatit o delicioasa supa crema care mie-mi place mult
SUPA CREMA DE ROSII CU OREZ 

 5-MOCANU NATALIA mama Virginicai,o femeie tare cumsecade si la fel de harnica,pai cum altfel sa fie fiica daca nu seamana cu mama nu???in limita timpului care-i permite,a pregatit si ea cate ceva,avand in vedere ca la tara ai multe alte treburi in gospodarie,eu am apreciat si m-am bucurat mult,multumesc draga mea!!
SPANAC CU OREZ 
6-A venit si randul Margaretei MARGARETA CISMASIU si m-a surprins cu aceste minunate painici care mi-au placut maxim si mie cand le-am facut,mai ales calde
PAINICI CU NUCA 
CHURROS
Eeeeei acum vin ciresele de pe tort cum se zice si anume reteta de suflet;a fost o reteta simpla,usor de pregatit dar pentru mine a fost ceva chiar de suflet si ma bucur pentru ca ati fost langa mine in acele momente de tristete si aducere aminte!!
1-VIRGINICA
TURTELE COPILARIEI 
2-NATALIA MOCANU
TURTELE COPILARIEI
3-DIANA NICOLETA ANTON
TURTELE COPILARIEI
4-MONICA HOROIU
TURTELE COPILARIEI 
Chiar ma gandeam cu tristete,de ce oare Monicuta mea nu a facut la copii niste turte sa se bucure ei dar mai ales eu,dar gandul meu nu a fost in zadar pentru ca pe ultima suta au aparut niste frumuseti de turte!! Multumesc draga mea si te imbratisez!! 
  Astea fiind zise si aratate,va multumesc din suflet doamnelor pentru tot ce ati facut,va imbratisez,va iubesc iar surpriza mea pentru voi va fi pe masura!!


 



 

1

Cozonac polonez

M-am bagat iar intr-un concurs la Ciocolata Poiana,parca vad ca voi fi dezamagita ca in Decembrie unde toate pozele erau cu dulciuri cumparate nu facute;imi pare rau ca nu am urmarit cine a castigat,sper sa fi fost corecti!
Nu mai conteaza acum,daca tot e o reteta noua,am facut-o pentru ca mi s-a parut un cozonac mult mai simplu decat al nostru si finalul este unul foarte bun!
 Reteta este de la prietena tuturor Violeta Postolache,ea fiind protagonista concursului,m-am apucat cu incredere de treaba dar am avut ceva probleme si nu stiu de ce, pentru ca nu a iesit cum trebuia dar pana la urma s-a rezolvat
AVEM NEVOIE DE:
600g faina
200ml apa
3oua+1galbenus
150g unt
100g zahar
1plic drojdie uscata
esenta de vanilie
coaja rasa de lamaie
UMPLUTURA:
80g ciocolata Poiana
80g unt
1lingura cacao
1cana muca macinata
CUM SE PROCEDEAZA:
Cine are,poate folosi masina de paine sau robotul,pui in cuva faina cernuta,1/2lingurita sare,drojdia amestecata cu putina apa calda si lasata sa dospeasca cateva minute,apoi apa calda in care s-a dizolvat zaharul,ouale batute,untul moale la temperatura camerei si aromele
Dupa 30min de procesat,rastorni aluatul intr-un vas cu peretii putin mai inalti si uns cu ulei,acoperi cu folie alimentara si lasi la frigider pana a doua zi.
Daca nu ai aceste aparate,pui faina intr-un castron,adaugi restul ingredientelor si framanti clasic,opresti putin unt sa-l folosesti la framantat adaugand cate putin iar la final acoperi cu folie si lasi la frigider.
A doua zi pregatesti umplutura,pui intr-un vas pe foc untul ci ciocolata rupta,dupa ce s-a topit amesteci cu telul,adaugi apoi cacao si nuca iar dupa omogenizare lasi deoparte sa se raceasca
Cand scoti aluatul din frigider il lucrezi imediat,este nelipicios si maleabil
Pe masa unsa cu putin ulei,faci un dreptunghi din aluat,pui umplutura si o intinzi pe toata suprafata
apoi rulezi strans,aici m-am chinuit foarte tare pentru ca aluatul meu a fost putin moale si nu mi-a iesit ce trebuia  si cum trebuia sa fac.
Dupa ce ai rulat,cu un cutit bine ascutit tai pe lungime ruloul apoi il impletesti si-l pui in tava cu hartie de copt
Tavile mele sunt mici,asa ca am taiat ruloul in doua apoi ungi cozonacul cu galbenusul ramas dizolvat cu o lingura apa
La cuptor vor sta 40min,depinde de cuptor dar nu inainte de a face testul cu scobitoarea
Cozonacul imediat cum l-ai scos din cuptor il insiropezi cu un sirop facut din apa si zahar,100ml apa si 2linguri zahar,iar dupa 20min il scoti din tava






   

0

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme