Biscuiti Dr.Oetker

M-am jucat intr-o zi cu mixul sarat de la Dr.Oetker dar nu am facut nici saratele nici covrigei pentru ca mi-am incercat noile achizitii de taiat aluat pentru diferite alte specialitati,nu neaparat biscuiti
AVEM NEVOIE DE:
1punga Mix pentru ceva sarat Dr.Oetker
stafide
1galbenus
CUM SE PROCEDEAZA:
Intr-un castron se rastoarna Mixul apoi se urmeaza instructiunile de pe punga,se amesteca pana rezulta un aluat nelipicios,se infasoara in folie si se lasa deoparte 1h
Se intinde apoi o foaie nu prea subtire,se taie cu formele
Am si un sucitor cu diferite desene dar trebuia apasat mai tare ca nu prea se vede
se pun apoi toate in tava pe hartie de copt,se ung cu galbenus,se pune cate una sau doua stafide si la cuptor vor sta 20min la 180 de grade



  

0

Prajitura cu feijoa

Acum vin cu o ciudatenie cum ar spune unele persoane care nu sunt interesate sa cunoasca si altceva decat merele si perele autohtone,pe langa restul fructelor!
Cand merg la copii in Italia si Franta,ma opresc la raionul de fructe si legume si cu greu ma scoate cineva de acolo!!😅😅
Pe langa multe alte fructe care pe la noi nu le-am vazut a fost si acesta,am cumparat doar doua sa-i aflu gustul iar cand am vazut cat de bune sunt,m-am gandit sa mai cumpar si sa fac ceva dulceata,ar fi fost ceva inedit pentru toate prietenele dar mi-a trecut pentru ca intre timp am gasit dulceata gata facuta
Feijoa,este un arbust vesnic verde,provenind din America de Sud iar fructele coapte au o culoare de un verde aprins si gustul seamana cu amestecul de ananas,kiwi si capsune iar pentru ca ananasul si kiwi nu au o aroma prea pronuntata,in dulceata cumparata,predomina aroma de capsune dar la final,prajitura este super delicioasa iar cine doreste,se poate face cu orice alta dulceata sau gem mai bine pentru ca nu trebuie sa fie prea siropoasa
AVEM NEVOIE DE:
1pachet piscoturi
1cana cu cafea
50ml coniac(am pus coniac pentru ca a fost facuta de sarbatori si mi-am permis)
250g mascarpone
200ml frisca lichida
1borcan dulceata de feijoa
200g ciocolata
100ml smantana lichida
fructe

 CUM SE PROCEDEAZA:
Se pune pe platou inelul de la o forma de tort iar in interior se pun piscoturi inmuiate in cafea amestecata cu coniac
Intr-un castron se amesteca branza cu frisca batuta tare,dupa omogenizare se amesteca usor cu dulceata si se lasa deoparte
Peste piscoturi se pune jumatate din crema,se niveleaza,se pune un alt rand de piscoturi inmuiate in cafea apoi restul de crema iar dupa nivelare se lasa la frigider cateva ore
Se topeste pe bain-marie ciocolata intr-un vas cu smantana,se amesteca energic cu un tel,se trece prin sita apoi se toarna usor peste prajitura si la frigider pana a doua zi cand se scoate inelul cu mare atentie,se orneaza cu fructe apoi se taie si se serveste.
Deliciu maxim,aroma predomonanta de capsune iar la final vine piesa de rezistenta cafeaua cu coniac!
Sa va fie de folos!



 


0

Panna cotta cu litchi si mango

A venit Costel de la Kaufland cu multe litchi,nu am mancat niciodata vreau sa zic iar acum prima data am mancat una si mi-a placut gustul,bine.....am spus ca mi-a placut doar una nu mai multe😅😅 asa ca,am cautat pe Google ceva retete dar se pare ca lumea le consuma pentru ca foarte greu am gasit ceva care sa-mi placa dar si pe aceasta am modificat-o dupa gustul meu
AVEM NEVOIE DE:
200g litchi
1mango
400ml frisca lichida dulce
50ml lapte
2linguri zahar
2lingurite agar-agar
1/2baton de scortisoara
2pastai de cardamom
1buc.anason stelat
1plic zahar vanilat
1portocala 

CUM SE PROCEDEAZA:
Fructele curatate de coaja si samburi,se fierb cu 1lingura zahar,scortisoara,cardamom,ananas si un pahar cu apa
Dupa ce a scazut si sunt bine fierte,se scot scortisoara,anasonul si cardamomul,se  pun in blender si se paseaza bine,bine si pentru ca au mai ramas bucatele de pielita de pe samburi,se trece totul prin sita
 
 In piureul rezultat se adauga 1lingurita agar agar,se transfera vasul pe foc mic si se amesteca bine 1-2min apoi se lasa deoparte
Mango curatat de coaja,pulpa taiata se pune intr-un vas pe foc impreuna cu restul de zahar si sucul de la portocala iar dupa ce a fiert bine si a scazut,se rastoarna in blender,se paseaza bine,piureul rezultat se pune in vas pe foc,se adauga restul de agar-agar,se amesteca bine 1-2min apoi se lasa deoparte
 Intr-un vas pe foc se pune frisca,laptele,zaharul vanilat,se amesteca iar cand ajunge la punctul de fierbere se opreste focul apoi se imparte in mod egal cu piureul de litchi si de mango
Se pun in cupe cateva linguri de piure de litchi,se lasa la frigider 15-20min sa se intareasca
apoi acelas numar de linguri cu piure de mango deasupa si din nou se lasa la frigider si tot asa pana se tarmina.Eu nu am prevazut ca voi trece prin sita piureul de litchi si mi-a iesit mai putin iar in cupe nu am decat trei straturi
La frigider le-am lasat pana a doua zi pentru ca se facuse tarziu si nu trebuia pentru ca s-au intarit prea mult
La servire se orneaza cu fructe!

Sa va fie de folos!


 

0

Cupcakes cu aroma de trandafiri

Am cumparat anul trecut o carte pentru copii cu retete in limba franceza si pentru ca am vazut-o pe nepotica Eva din Franta ca-i plac dulciurile sa le manance dar si sa le pregateasca,i-am trimis-o impreuna cu alte minuni bineinteles
Am rasfoit-o si eu,am scris in caietul meu pe cele care mi s-au parut mai interesante si acum am inceput sa le fac.
Prima pe lista a fost asta cu dulceata de trandafiri pentru ca tot aveam un borcanel iar rezultatul a fost unul wow!
AVEM NEVOIE DE:
4oua
200g unt moale
4linguri zahar pudra
200g faina
1plic praf de copt
2linguri apa de trandafiri
2linguri lapte
2-3linguri dulceata de trandafiri
GLAZURA:
200ml frisca lichida dulce
2picaturi colorant alimentar rosu
CUM SE PROCEDEAZA:
Se face o crema fina din unt si zahar,se adauga cate putin din ouale batute separat cu furculita apoi faina cernuta cu praful de copt,laptele si apa de trandafiri
Dupa omogenizare se amesteca usor cu dulceata
Se pune apoi cate o lingura plina in formele de briose si la cuptor vor sta 20min la 180de grade
Cat stau la cuptor,se bate bine frisca,la final se amesteca cu colorant apoi se lasa la frigider pentru ca briosele trebuie sa fie reci cand se pune frisca,altfel se topeste,am patit-o!!

Dupa ce s-au racit,se pune pe fiecare cate o lingurita sau mai putin cu dulceata,iar deasupra rozeta cu frisca si se servesc imediat!
Eu am folosit la posh un dui care ramane gol in mijloc dupa ce ridic posh-ul de pe prajitura,sau poate nu stiu sa-l folosesc,dar nu-i nimic,de aceasta data mi-a prins bine pentru ca am ornat altele,am facut rozeta apoi in mijloc am pus dulceata!
Deliciu maxim!



  

2

Prajitura turnata cu dovleac

Am avut si am in continuare dovleac mult,nu stiu ce sa mai fac cu el pentru ca nici nu-mi prea place,am facut prajitura asta si da,mi-a placut
AVEM NEVOIE DE:
BLAT:
5oua
200g zahar
150ml ulei
200ml lapte
350g faina
1plic praf de copt
sare
esenta de vanilie
UMPLUTURA:
1,5kg dovleac
1lingurita scortisoara
100g zahar
un praf de sare
CUM SE PROCEDEAZA:
In primul rand se pune dovleacul in tava la cuptor si se lasa 1h sau pana devine moale la atingere
In acest timp,se mixeaza bine ouale cu zahar 5-6min,se adauga in fir uleiul apoi esenta de vanilie,laptele si se mixeaza bine in continuare iar la final faina cu praful de copt cernute
Dovleacul copt,se scoate pulpa cu o lingura,se pune intr-un castron si se paseaza bine,se amesteca pe foc cu restul ingredientelor iar dupa 3-4min se da deoparte

Se pune jumatate din cantitatea de aluat in tava cu hartie de copt,si la cuptor va sta 5-6min la 180 de grade
Dupa acest timp,se scoate tava si se pune dobleacul,se niveleaza,se acopera cu restul de aluat si la cuptor va sta 20min sau mai mult,depinde de cuptor
Dupa ce s-a copt,se scoate tava,se lasa putin sa se raceasca,se scoate pe un platou,se pudreaza cu zahar,se taie si se serveste
Sa va fie de folos!



  

0

Prajitura cu lamaie

O super prajitura,reteta frantuzeasca,gustoasa,pufoasa,aromata,se topeste in gura!
AVEM NEVOIE DE:
4oua
150g zahar
60g faina
80g unt
60g amidon
1plic praf de copt
110ml suc de lamaie proaspat stors
coaja rasa de la o lamaie
un praf de sare
CUM SE PROCEDEAZA:
Se pregateste o crema fina si pufoasa din galbenusuri si zahar,se adauga untul topit si racit adaugat cate putin si mixand continuu,apoi amestecul de faina,praf de copt si amidon
Dupa omogenizare se adauga sucul de lamaie iar la final albusurile batute spuma cu sare si se amesteca usor
Se rastoarna in tava cu hartie de copt si la cuptor va sta 30-40min la 150 de grade
Se scoate dupa ce s-a racit putin si se pune pe un platou,se pudreaza cu zahar se taie si se serveste
Sa va fie de folos!


  

0

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme