Prajitura cu sfecla rosie ghimbir si fistic

 Mmmm asa ceva le intrece pe toate si aspect,si aroma,de gust nu mai vorbesc!
Urmaresc sit-ul Stiri diaspora si acolo gasesc retete din toate colturile lumii inclusiv romanesti,nu le fac pe toate,doar pe cele care mi se par deosebite cum au fost aceste doua prajituri cu sfecla!
AVEM NEVOIE DE
200g sfecla rosie
125g faina
1plic praf de copt
2lingurite pudra de ghimbir
200g unt
3linguri zahar
2linguri pudra de fistic
3oua
2linguri stafide
miez de nuca
CUM SE PROCEDEAZA
Sfecla bine spalata,o fierbi in coaja pana intra furculita usor,o scoti iar dupa ce s-a racit cureti coaja cu cutitul si o pui in blender cuburi taiate impreuna cu ouale,untul moale,zeama de lamaie,zahar,un praf de sare si mixezi totul bine pana rezulta o crema fina
 

 
Rastorni apoi in castron,amesteci usor cu faina cernuta cu praful de copt,bicarbonat,ghimbir si fistic iar dupa omogenizare amesteci cu stafidele miezul de nuca si rastorni in tava unsa,deasupra pui fistic tocat marunt si la cuptor va sta 45min la 180de grade
 

 




 Dupa ce s-a copt si s-a racit putin,tai si servesti
 

 
Aici nu si-a pastrat culoarea rosie,pentru ca pudra de fistic a fost maro dupa cum se vede si in poza dar asta e mai putin important,gustul e senzatie!
Sa va fie de folos!


0

Prajitura cu sfecla rosie

 Am avut din belsug sfecla rosie adusa de la gradina si daca tot am dat peste cateva retete si daca tot nu am facut niciodata,am zis hai sa incerc,vedem la urma ce iese!
Ei bine,la urma aceasta prajitura a fost foarte,foarte buna!
 

AVEM NEVOIE DE
1sfecla rosie(180g)
1ou
2linguri zahar
11/2 cana faina
50ml zeama de lamaie
1lingurita praf de copt
1/2lingurita bicarbonat
un praf de sare
100ml ulei
coaja rasa de lamaie
2linguri stafide
miez de nuca taiat
CUM SE PROCEDEAZA
Fierbi sfecla in coaja bine spalata si o lasi pana intra furculita usor,o scoti iar dupa ce s-a racit putin o cureti de coaja cu cutitul
 
Aici sunt sfecle pentru doua prajituri
Dupa ce le-ai curatat,pui sfecla in blender taiata cuburi,oul,un praf de sare,zahar,ulei,zeama de lamaie,aromele si mixezi totul bine pana rezulta o crema spumoasa

 

 Rastorni in castron,amesteci usor cu faina cernuta cu praful de copt si bicarbonat,dupa omogenizare amesteci cu stafidele si miezul de nuca apoi rastorni in forma rotunda  de 20cm si la cuptor va sta 30min la 180de grade
 

 



 Dupa ce s-a copt si racit putin,scoti pe platou,pudrezi,tai si servesti!
Un deliciu maxim de pufos!

 
Sa va fie de folos!

0

Coltunasi prajiti

 Am gasit la LIDL coltunasi,am luat pentru ca-mi plac mult si ca sa-i fac eu.....imi trece pofta!!
Puteam sa-i fierb dar prajiti nu am facut,nu am mancat niciodata asa ca i-am facut prajiti,foarte buni au fost!!
AVEM NEVOIE DE
500g coltunasi din comert
200g branza Mozzarella
50g unt aromatizat cu ierburi
sare
CUM SE PROCEDEAZA
Intr-o tigaie pui untul iar dupa ce s-a topit,rastorni coltunasii si-i lasi sa se rumeneasca usor la foc mic,cu capac amestecand din cand in cand

 

 
La final scoti pe farfurie,deasupra pui mozzarella rasa si servesti imediat,super bun!
 

 Pofta buna si sa va fie de folos!


0

Conopida gratinata

 Nu prea-mi place conopida altfel gatita decat pane,dar cand aduce Costel de la gradina o fac mai mult pentru el!

AVEM NEVOIE DE
1conopida nu mare
50g unt
1lamaie
4catei de usturoi
10-12 rosii cherry
sare
GRATEN
6oua
200g cascaval
sare
piper dupa gust
100ml smantana lichida
1lingurita ierburi italiene
CUM SE PROCEDEAZA
Lamaia spalata apoi stearsa cu hartie de bucatarie,o tai rondele si le pui in tava unsa cu unt si printre ele,usturoiul taiat marunt apoi lasi deoparte
 
Conopida desfacuta buchetele,spalata sub jet de apa rece,le pui intr-o oala cu apa si sare cand clocoteste si le lasi 5min dupa care le scoti,le pui in tava,deasupra rosiile spalate si taiate in jumatati daca sunt mai mari apoi lasi deoparte

 

 
 
Pentru graten,bati ouale cu un praf de sare si piper,adaugi smantana,la final incorporezi jumatate din cascavalul ras si ierburile,amesteci cu o paleta,rastorni in tava peste conopida si la cuptor va sta 30min la 180de grade
 
Dupa ce s-a rumenit,scoti tava,opresti focul,pui deasupra restul de cascaval si lasi in cuptor pana se topeste
Scoti tava,lasi putin sa se raceasca apoi tai si servesti!
O poti taia si cubulete,puse pe platou,servite drept aperitive

 



Pofta buna si sa va fie de folos!
0

Prajitura cu mere

 Muulte retete de prajituri cu mere am pe aici,pe unde vad ceva apetisant si cu aspect,imediat o fac si daca e pe gustul meu o postez,daca nu,uit ca am facut un desert cu mere,spun asta pentru ca de multe ori mi s-a intamplat sa gasesc o reteta pe Google iar finalul sa fie oribil si tot de multe ori am mai adaugat in plus lapte sau faina pentru ca reteta era incompleta,am spus ca nu ma mai uit pe Google la retete ca doar am zeci de carti si mai vechi si mai noi daca vreau sa fac ceva,dar tentatia e mare!
 

AVEM NEVOIE DE
3oua
un praf de sare
4linguri zahar
2plicuri zahar vanilat
1lingura scortisoara
160g faina
1/2lingurita praf de copt
3-4mere mari
CUM SE PROCEDEAZA
In tava rotunda de 20-22cm diametru cu hartie de copt,pui merele curatate si taiate cubulete mici si amestecate cu scortisoara apoi lasi deoparte
 

 Bati bine ouale cu un praf de sare,zahar,zahar vanilat iar dupa ce a rezultat o crema fina si spumoasa,adaugi faina cernuta cu praful de copt si amesteci usor
 

 
 
Rastorni apoi in tava peste mere,bati tava de masa de cateva ori sa intre bine aluatul printre mere,deasupra eu am pus fistic tocat marunt apoi la cuptor va sta 30-40min la 180de grade,depinde de cuptorul fiecaruia
 
Dupa ce s-a racit putin,scoti pe platou,pudrezi cu zahar, tai si servesti
 

 


 


O bunatate,sa va fie de folos!

0

Placinta cu dovleac si mere

Mai am pe aici placinte cu dovleac si mere dar asta este altfel facuta fata de restul,in primul rand nu pun zahar,m-am obisnuit de ceva vreme sa nu mai folosesc zahar mai ales cand folosesc fructe sau diferite alte creme care sunt deja dulci iar rezultatul este foarte bun
 

 AVEM NEVOIE DE
1kg mere
2kg dovleac
100g unt
1pachet foi de placinta
1lingura scortisoara
100g nuca macinata
CUM SE PROCEDEAZA
Merele si dovleacul,curatate  si rase,le pui in cratita cu putin unt si amesteci, dupa ce a scazut apa din ele si s-au inmuiat,dai vasul deoparte si amesteci cu un praf de sare,scortisoara si nuca

 
 



In tava unsa cu unt topit,pui cate doua foi de placinta,jumatate din foi sa treaca peste marginile tavii pentru ca la final,acoperim placinta cu ele
Pui apoi cate 3-4linguri cu umplutura,nivelezi,acoperi cu alte doua foi dar de data asta foile sa fie indoite si sa acopere exact umplutura apoi ungi cu unt
 
Pui din nou umplutura si procedezi asa pana se termina umplutura,avand grija ca sa ramana doua foi
La final dupa ce s-a terminat umplutura,aduci foile de pe margin la interior sa acopere umplutura,ungi cu unt,si acoperi toata placinta cu cele doua foi oprite dar tot indoite,le ungi cu unt

 si la cuptor va sta30minute la 180 de grade iar dupa ce s-a racit,tai si optional pudrezi cu zahar pudra.

 
Sa va fie de folos!

 

 
0

Cozonac cu chefir

Cu ceva timp in urma,mi s-a facut pofta de cozonac si l-am facut imediat cu ajutorul dragului meu robotel!
Am folosit reteta fetelor din R.Moldova dar modificata dupa gustul meu si cu aceasta ocazie,vreau sa va spun ca am un mare,mare respect si admiratie fata de aceste gospodine dar cu adevarat gospodine,am facut multe retete de la ele dar la aluaturi nu le intrece nimeni iar acest cozonac,nu pot sa spun ca are un gust deosebit pentru ca toti cozonacii au acelas gust,in schimb iese in evidenta pufosenia!Degeaba se filmeaza unele doamne de la noi cu cozonacul care-l apasa ca sa vedem noi cat e de pufos,este adevarat ca atunci cand sunt scoase din cuptor toate aluaturile sunt pufoase,important dupa cateva zile oare tot atat de pufos e???
Ei bine acest cozonac este moale chiar si dupa o saptamana,am uitat o jumatate de cozonac in camara si am descoperit-o dupa o saptamana,am crezut ca s-a intarit dar nu,a fost foarte bun de mancat si moale! 

 

 AVEM NEVOIE DE
1kg faina de la Bunica
100g zahar(dupa gustul fiecaruia)
4galbenusuri
1lingurita rasa cu sare
2plicuri drojdie uscata
1lamaie rasa
esenta de vanilie
150g unt topit
700g chefir
lapte cald la nevoie
UMPLUTURA
3cani cu nuca macinata
2linguri cacao
2linguri zahar pudra
2plicuri zahar vanilat
lapte cald
CUM SE PROCEDEAZA
Faina cernuta de 3ori,o pui in cuva robotului apoi adaugi sare,drojdia,galbenusurile frecate bine cu zahar pana-si dubleaza volumul si omogenizezi usor cu carligul de la robot,adaugi apoi chefirul si-i dai drumul la framantat 10min
Adaugi daca e cazul 2-3linguri cu lapte cald,mai framanti 5min apoi adaugi cate putin unt topit si framanti in continuare pana se incorporeaza tot untul
Rastorni aluatul intr-un vas un cu unt si incepi sa-l framanti cu mainile doar prin pliere,exact cum sigilezi toate partile la un plic
Acoperi vasul si lasi sa creasca la loc cald
 

Aluatul trebuie sa fie putin moale nu mai adaugati faina
Dupa ce a crescut,rupi sau imparti aluatul in mici sfere(eu de ani de cand fac cozonac,nu mai impart aluatul stiu cati cozonaci trebuie sa-mi iasa dintr-un kg de faina)
Intinzi fiecare sfera cu palmele unse,pui cate 2-3linguri cu umplutura,rulezi,faci a doua foaie la fel,impletesti cele doua rulouri apoi in tava cu hartie de copt
 

 Pentru umplutura,amesteci intr-un castron toate ingredientele apoi lasi deoparte
Lasi tavile cu cozonaci sa creasca,ungi apoi cu pensula cu ou bine batut,presari deasupra seminte de mac si la cuptor vor sta 45-50min la 180de grade
 

 Scoti cozonacii sa se raceasca pe un gratar apoi depozitati unde crede fiecare
 

 Nu stiu cum sunteti voi,dar eu de fiecare data cand fac cozonac,trebuie rup si sa mananc cald

 




 Sa va fie de folos!
Am uitat sa specific,atunci cand vreti sa faceti cozonac,scoateti de seara toate ingredientele sa ajunga la temperatura camerei,este foarte important!
     
0

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme