Cascaval de casa cu chimion










Am facut cascaval de casa simplu,acum am incercat si cu seminte de chimion;foarte bun a iesit dar din neatentie,mi s-a branzit  cand am pus branza  in lapte dar pana la urma gustul e acelas!!cu alta ocazie voi incerca si alte seminte. Ingrediente:500g branza proaspata,1l lapte,1ou,1pachet de unt,1lingurita rasa de bicarbonat,seminte de chimion

Branza proaspata,se pune in laptele care clocoteste si se opareste doar 2-3 min.se pune apoi intr-un tifon sa se scurga;in acest timp,intr-un vas se topeste untul,dupa 10min.de stat la scurs se adauga branza ,cu o lingura de lemn se amesteca continuu,se adauga oul si bicarbonatul,sare dupa gust si semintele de chimion;dupa ce branza a se desprinde de vas si se intinde cand vrei sa scoti lingura,se rastoarna intr-o forma sau vas,se da la frigider pana a doua zi cand este bun de servit cu rosii.
Sa va fie de folos!
2

Gogosi cu flori de salcam








Nu am facut niciodata,dar mi-am adus aminte ca a facut Ana cand eram in Franta si cum au inflorit salcamii,m-am pus pe facut gogosi;sunt grozave.
ingrediente:2oua,1lingura de zahar pudra,2-3linguri ulei,coaja de limetta,1/2lingurita bicarbonat,4linguri faina,lapte,putina sare,flori de salcam,ulei
Florile de salcam in ciorchine,se spala in apa rece,se tin intr-o sita sa se scurga bine;intr-un bol se bat ouale cu zahar,coaja de limetta,ulei,putina sare,bicarbonatul stins cu zeama de lamaie,faina,se amesteca bine apoi se adauga lapte cate putin amestecand continuu sa nu ramana cocoloase,pana se ajunge la consistenta unei smantani;se tin florile de codita,se trec prin acest aluat si se pun la prajit in mult ulei incins;se scot pe un prosop de hartie si se pudreaza cu zahar la servire.La prajit am avut ajutor,ca altfel nu se putea!!!
Bunica si-a invatat nepotica sa pregateasca gogosi!!
5

Tortelloni cu sos pesto





Nu stiam ca exista si pesto rosu(facut cu rosii) si daca tot am vazut in magazin,l-am cumparat,am cumparat si o punga de torteloni(asemeni tortelinelor dar mai mari)si le-am facut
Am pus la fiert pastele in apa cu sare si putin ulei de masline,dupa 10min le-am scurs,am amestecat cu sosul pesto,deasupra o mana buna de parmezan si putin busuioc din ghiveci si gata de savurat.
1

Mamaliga cu sos de carnati









Daca tot gasit intr-un colt in congelator cativa carnati facuti de mine, am pregatit o mamaliga in straturi super delicioasa,reteta fiind de la Mihaela mea din Italia!
Ingrediente:1mamaliga putin mai moale dacat o pregatim de obicei,4-5 carnati proaspeti,1cutie de ciuperci,1pahar suc de rosii,1ceapa,3linguri ulei de masline,parmezan si mazzarella
Carnatii prajiti apoi scosi;in uleiul ramas se caleste ceapa tocata foarte marunt,ciupercile feliate daca aveti proaspete,dupa 20min se adauga sucul de rosii,carnatii taiati rondele,se condimenteaza iar dupa 10min se opreste focul;intr-un vas termorezistent se pun 2-3linguri de sos,apoi jumatate din mamaliga(fierbinte fiind),se intinde pe toata suprafata,se presara mult parmezan,felii de mozzarella,urmeaza alte 2-3linguri de sos,restul de mamaliga,parmezan si mozzarella si restul de sos;se tine la cuptor 30min si se serveste calda.este foarte gustoasa dar eu am facut mamaliga prea mare si straturile au fost prea groase,aproape ca nu se observau carnatii;asta este mai mult o mancare de iarna,servita alaturi de muraturi si de un pahar de ceva....
1

Rulada de curcan









Ingrediente:carne de curcan(eu am avut 1pulpa),50g cascaval,2linguri mustar frantuzesc cu boabe,condimente pentru pui si praf de usturoi,1cutie de ciuperci,6felii subtiri de bacon
Carnea subtiata,usor batuta,condimentata,se unge cu 1lingura de mustar,deasupra se pun ciupercile scurse si taiate marunt,apoi feliile de bacon iar deasupra bastonase de cascaval;se ruleaza,se leaga cu ata alimentara(nu m-am priceput de loc la legat),se pune ruloul intr-o tava mica (de cozonac),se adauga 1/2cana de vin alb cu apa,se acopera cu folie de luminiu,dupa 30min se descopera sa se rumeneasca 5min,apoi se serveste taiat felii alaturi de salata sau chiar si o garnitura de orice.
0

Supa de praz







Ingrediente:1praz mare,1l supa de legume,1cartof,1cubulet de unt,sare marina,marar verde
Supa de legume se poate obtine sau din 2cubulete de concentrat de legume fierte putin intr-un litru de apa,sau daca aveti in casa tot felul de legume,se fierb intr-un litru de apa si se strecoara
Prazul spalat,taiat rondele,se fierbe in supa pana se inmoaie,impreuna cu cartoful taiat cubulete mici;se strecoara,se paseaza cu blenderul vertical,se subtiaza cu supa pana la consistenta dorita,se adauga untul,se condimenteaza si se serveste cu marar verde.
0

Ciuperci umplute cu fructe de mare







Ingrediente:4-5 ciuperci cu palaria mare,100g fructe de mare congelate,1ceapa mica,2catei de usturoi,2linguri ulei de masline,100g unt,100g cascaval ras,1ceasca vin alb,verdeata
In tigaia cu ulei se caleste ceapa tocata marunt,usturoiul,piciorusele ciupercilor,se adauga fructele de mare,vinul iar dupa ce s-a evaporat alcoolul,patrunjelul tocat si se condimenteaza daca e nevoie;se umplu palariile ciupercilor,deasupra cate un cubulet de unt,se pun pe hartie de copt in tava si se lasa la cuptor 30min;dupa acest timp se scot se presara cascavalul pe fiecare ciuperca si se mai lasa 5min;se servesc imediat.
0

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme