Bors cu costita de porc

Sa va spun ce fel pregatesc eu acest bors;la aceasta categorie si nu numai, pe mama mea nimeni nu o egala;a fost o gospodina desavarsita de la care am avut ce invata(se vede,da???)
Acest bors se aseamana putin cu borsul rusesc,doar ca nu are sfecla rosie
AVEM NEVOIE DE
 500g costita de porc,1ceapa,1morcov,1telina mica,1dovlecel,500g rosii,2cartofi,1l de bors,1leg,patrunjel,1leg.leustean,1miez mic de varza verde,1ardei gras,1ardei iute
CUM SE PROCEDEAZA
 Costita portionata,spalata,o oparesc cateva minute in apa cu putina sare,apoi o scot,o spal si o pun in oala la fiert cu apa rece;cand incepe sa clocoteasca adaug ceapa si  ardeiii taiati marunt iar radacinoasele date pe razatoare;las cu capac sa fiarba incet30-40min;dupa acest timp afdaug rosiile date la blender si calite(fara ulei)doar cat scade apa din ele si ramane o pasta asemeni bulionului si cartofii sferturi sau cuburi mai mari si putin zahar;las din nou sa fiarba apoi adaug varza taiata fideluta,patrunjelul,dupa ce incepe sa fiarba adaug si borsul fiert in alt vas,potrivesc de gust si adaug leusteanul.

0

Chiftele cu carne legume si menta

De cate ori ne e pofta de chiftelute si nu am suficienta carne,pun tot ce inseamna leguma pe care o gasesc in frigider;la aceste chiftelute,noutatea este menta;am vazut la Marielena o blogherita cu valoare si am spus ca trebuie sa incerc;au un gust deosebit dar nu va dati seama ce e,cu conditia sa nu fie prea multa;
o alta noutate este sosul galben,adica sos facut cu suc de rosii galbene(facut de mine,vezi reteta);l-am incercat sa vad cum este si daca ramane galben,si va spun ca este ca orice suc de rosii iar culoarea galbena se pierde putin iar a treia noutate e ca am facut o garnitura de cus-cus cu menta si busuioc;toate puse pe farfurie,au fost o nebunie pentru papilele gustative!!!!
Ingrediente chiftelute:500g carne tocata,1morcov,1telina mica,1dovlecel,1ardei gras rosu,1leg.patrunjel,1leg.marar,1mana de frunze de menta,sare,piper,2felii de paine,1ceasca cu lapte,1capatana de usturoi,1ceapa mica,1ou,ulei,1ceasca cu faina
Ingrediente cus-cus:1ceasca apa,1ceasca cus-cus,50g unt,1lingura busuioc,1lingura menta tocate,sare
1cana de suc de rosii galbene,2frunze de dafin
Intr-un castron se pune carnea,morcovul,telina,dovlecelul curatate,spalate,date pe razatoarea mica,ardeiul de asemenea curatat,spalat,tocat foarte fin,painea inmuiata in lapte si bine stoarsa,verdeata spalata si taiata marunt,usturoiul curatat si tocat,ceapa tocata fin,sare,piper,putin cimbru,ou si se amesteca foarte bine cu mana pana la omogenizare;se fac chiftelute rotunde sau plate,se trec prin faina si se prajesc in mult ulei dupa care se scot pe servetele de hartie
Pentru sos se caleste ceapa tocata fin in 2linguri de ulei,se adauga sucul,foile de dafin,se potriveste de gust iar dupa cateva clocote se adauga chiftelutele iar dupa cateva minute se opreste focul.
Pentru cus-cus,intr-un vas mic se pune apa,untul,sare iar dupa ce a clocotit se adauga cus-cusul,se acopera si se lasa 10min,dupa care se amesteca cu o furculita si se adauga verdeata tocata fin.;
Se serveste pe farfurie cus-cus in forma de prezentare si alaturi chiftelutele cu sos.
0

Creme brulee cu iaurt si zmeura

Este cea mai simpla reteta de creme brulee,dar trebuie sa avem rabdare ca iaurtul cu frisca sa se intareasca putin la frigider,iar zaharul brun cand se presara,trebuie facut foarte usor sa nu se amestece cu crema in situatia in care nu s-a intarit;iar cine nu are pistol,poate folosi si aprinzatorul de la aragaz       .Ingrediente:300g zmeura(eu am pus de la congelator),200ml iaurt gras,200ml smantana lichida pentru frisca sau frisca lichida,5linguri zahar tos,1fiola de vanilie,3-4linguri zahar brun

Intr-un vas se pun zmeura si 3linguri cu zahar,se lasa pe foc mic pana rezulta o dulceata(aproape);se imparte in cupe si se da la frigider30min;in acest timp se amesteca iaurtul cu frisca,restul de zahar tos,esenta de vanilie si se bate cu telul pana se ingroasa putin;se scot cupele,se imparte si iaurtul in cupe deasupra zmeurei apoi se da din nou la frigider 1h;dupa acest timp se scot cupele se presara zahar brun deasupra apoi se arde cu pistolul special si se serveste.
1

Pui cu ciuperci

Ingrediente:1piept de pui,400g ciuperci,200ml smantana,2linguri ulei,condimente pentru carne de pui,500g cartofi,1lingura faina,300g cascaval,sare,patrunjel
In tigaia cu ulei se calesc ciupercile feliate,pieptul taiat julien,iar dupa ce a scazut apa lasata de ciuperci,se adauga smantana amestecata cu faina(se poate si fara faina) si se lasa pe foc 5min;intr-o tava de yena se pun cartofii fierti si taiati in cuburi,peste ei se presara patrunjel si jumatate din cascavalul ras,urmeaza puiul cu ciuperci,restul de cascaval,patrunjel deasupra si se da la cuptor 30-40min si se serveste calda.
4

Prajitura cu fructe si mac

Am foarte multe fructe la congelator,daca Ana a plecat am adus si de la congelatorul ei,asa ca m-am pus pe facut prajituri cu fructe,sa-mi mai eliberez sertarele ca acusi,acusi vine Craciunul!!!
Ingrediente:250g margarina,1cana cu zahar,350g faina,1praf de copt,5oua,50g mac,100ml lapte,vanilie,200ml frisca,fructe(eu am pus caise);stiu ca nu e sezonul dar v-am spus povestea
Margarina la temperatura camerei,se freaca cu 150g zahar,si un praf de sare,se adauga treptat cate un ou,se mixeaza pana rezulta o crema pufoasa,apoi se adauga laptele si faina amestecata cu praful de copt cernuta;dupa ce totul este omogenizat se toarna jumatate din compozitie in tava cu hartie de copt iar in restul se adauga esenta de vanilie,macul si rastorni peste prima compozitie;deasupra se pun fructele spalate si curatate de samburi,oprind cateva;se coace 30min facand testul cu scobitoarea;in acest timp,se amesteca frisca cu restul fructelor taiate marunt,se toarna peste prajitura racita si se da la frigider cel putin 3h
Eu nu stiu unde am gresit cu frisca de mi s-a lasat,cred ca nu am batut-o suficient,se ma intampla!!!
1

Piept umplut 2

Recomand tuturor aceasta reteta foarte delicioasa!!
Ingrediente:1piept de pasare,sos pesto rosu(din comert),100g ficat de pasare,2linguri sos worcester,sare,orez
Pieptul fara piele,i se face un buzunar lateral destul de adanc,in care se pune 1lingurita de sos pesto si 1-2ficatei si se inchide buzunarul cu scobitori;intr-un vas de yena se pune pieptul,deasupra se unge cu sos,printre ei ficatul ramas,se pudreaza cu sare,se adauga 1ceasca cu apa se acopera cu o folie de aluminiu(daca forma nu are capac) si se da la cuptor 30min;cu cateva minute inainte de a scoate tava se adauga sosul worcester
Se serveste pe farfurie pe o insula de orez fiert,deasupra pieptul taiat pe diagonala si sosul din tava.
1

Pui cu bere si cafea

Este o mancare cu un gust super deosebit(parerea mea)
Ingrediente:1piept de pui,1ceasca cu bere,1ceasca cu smantana,1ceasca cu cafea,1/2lingurita chimen,1lingura menta verde taiata,3linguri ulei
In tigaia cu ulei se caleste ceapa tocata marunt,se adauga pieptultaiat julien,dupa ce si-a schimbat culoarea se adauga berea,si se lasa la fiert 20min;dupa acest timp se adauga cafeaua,smantana,chimenul,menta,se lasa la fiert incet pana scade si sosul a capatat o consistenta potrivita;se serveste cu orez,legume sau ce doreste fiecare;eu am facut orez
Ingrediente:1ceasca cu orez,3cesti cu apa,3linguri ulei de masline,sare,2linguri boabe de porumb din conserva,2linguri stafide,1lingurita de sos worchester(sau mai mult dupa gustul fiecaruia)
Se pune orezul la fiert in apa cand clocoteste cu sare,ulei,iar dupa ce a fiert se amesteca cu stafidele,porumbul se potriveste de sare iar in momentul servirii se picura deasupra sosul worchester.
2

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme