Marinata de macrou

 Recomand aceasta marinata foarte buna dar nu pe termen lung;nu este o marinata pentru iarna;este pentru un sfarsit de saptamana,pentru zilele in care se mananca peste,de luat cu noi in vacante,de facut diferite salate(sa nu mai dam bani pe marinatele din comert).                                                           AVEM NEVOIE DE:macrou congelat,sare de bucatarie,otet,frunze de dafin,boabe de piper,boabe de ienibahar,1ardei iute mic,optional masline si ceapa
CUM SE PROCEDEAZA:Pestele dezghetat,curatat,bine spalat,taiat capul si coada,restul taiat in rondele groase de 2degete,il punem intr-un vas si masuram cu cana apa cat sa-l cuprinda;aceasta cantitate de apa in plus 1/2cana,o punem la fiert impreuna cu un pumn de sare,frunze de dafin,ardei iute,boabe de piper si ienibahar;dupa ce este rece(rece nu calda)o turnam peste bucatile de peste,dam cu mana prin ele,acoperim si lasam la frigider pana a doua zi.
Daca peste peste am pus 4cani cu apa,acum punem la fiert 2cani cu apa si 2de otet,impreuna doar cu mirodenii(fara sare) si lasam sa se raceasca foarte bine;scoatem pestele din saramura,il punem in borcane,intercaland cu masline si rondele de ceapa,apoi umplem borcanele cu otet,infiletam capacele si dam la frigider iar dupa 2- 3zile se poate consuma.
Pentru ca aceasta marinata sa reuseasca perfect,este foarte important ca apa care cuprinde pestele sa fie masurata,altfel daca este prea multa apa si doar un pumn de sare,nu mai are putere
De asemenea este foarte important ca apa si otetul sa fie RECI atunci cand este turnata peste peste;altfel otetul se va tulbura iar pestele va fi moale.
Pentru curiozitatea voastra,incercati doar un borcan sa-l pastrati mai mult timp dar in nici un caz nu va recomand sa-l fierbeti.
3

Tarta tatin

Ingrediente:1cana zahar,100g unt,6mere,1lingura scortisoara,4oua,4linguri faina,4linguri zahar,100g stafide
In cratita pe foc punem zaharul,dupa ce s-a topit adaugam untul,apoi merele curatate si taiate cubulete,stafidele,scortisoara,amestecam pana se inmoaie apoi dam deoparte;intr-un vas frecam galbenusurile cu zahar,adaugam faina apoi albusurile batute spuma cu un praf de sare;rasturnam compozitia peste mere si dam la cuptor 30min iar dupa ce s-a racit putin,o rasturnam pe un platou si servim simpla sau cu frisca;recomandarea mea e sa fie servita rece si tor recomandarea mea e ca sa se puna mai putin zahar!!!!

2

Turtata sandwich

Este reteta Anei Olson de pe Paprika;am vazut-o si mi s-a parut interesanta,de aceea am facut-o si eu pentru ca-mi plac provocarile,imi place sa incerc noutati care mi se par interesante dar si gustoase bineinteles!!!
Ingrediente:1paine toast alba,1paine toast intermediara
Salata de ou:4oua fierte,4linguri maioneza,50g masline verzi tocate,sare,piper
Salata de pui:1piept fiert,1catel de usturoi,4-5linguri smantana,sare,piper
SAlata de branza:1cutie crema de branza,1cutie smantana,1ceapa rosie,3linguri sos pesto
Feliile de paine le taiem cu o forma sau pur si simplu decupam coaja;cu aceste felii capitonam o forma de tort care in prealabil a fost ca[pitonata cu folie alimentara;feliile de paine vor fi intercalate,albe,negre iar golurile cu bucatele mici;adaugam salata de pui,nivelam suprafata,acoperim cu felii albe,apoi salata de branza din care oprim 3linguri pentru ornat),acoperim cu felii negre,urmeaza salata de ou,acoperim cu felii albe,adunam folia si o presam usor deasupra apoi dam tava la frigider pana a doua zi;
Scoatem turtata din forma,eliminam folia,apoi ornam cu un posh cu crema de branza oprita.
Se serveste simpla sau alaturi de o friptura rece.
Pentru salata de ou dam pe razatoare ouale fierte si amestecam cu restul ingredientelor si condimentam
Pentru salata de pui,tocam pieptul cat mai marunt,apoi amestecam cu usturoiul pisat,restul ingredientelor si condimentam
Pentru salata de branza,amestecam ingredientele intr-un bol,condimentam daca e nevoie,pentru ca sosul pesto e suficient de sarat.
Nu mi-am dat seama si abia dupa ce am terminat-o;feliile de deasupra trebuie sa fie de acelasi fel,sau albe sau negre,cum de altfel nici pozele nu sunt prea reusite pentru ca am intrat in noapte cu reteta!
0

Somon in sos de marar

Ingrediente:1kg de peste alb feliat,1ceapa,1pahar cu vin alb,1lingura cu mustar iute,250ml smantana,2legaturi marar,1lingura unt,sare,piper
Pestele spalat,uscat,condimentat,il punem intr-un vas termorezistent uns cu unt iar deasupra rasturnam sosul din smantana,amestecata cu vin,mustar,marar tocat marunt,ceapa de asemenea,sare,piper apoi dam vasul la cuptor 30min
Servim cald cu cartofi fierti;este delicios!!
Eu aici am redus ingredientele pentru 1persoana,pentru ca doar o bucata de somon am gasit prin congelator!!!!

0

Aperitive cu clatite sarate

Imi pare rau ca va trimit la reteta de Tort cu clatite sarate,stiu ca nu-i frumos dar...mergeti la reteta dand clic aici http://lulu-povestidinbucatarie.blogspot.ro/2013/03/tort-cu-clatite-sarate.html
Deci facem clatitele(mie mi-au ramas de la tort) si le tinem pe farfurie.
Ingrediente:clatite,1ceasca cu spanac congelat,2catei de usturoi,2lingurite unt,4linguri parmezan,1cabanos,4ciuperci1/2ardei gras colorat,rosii cherry,masline fara samburi,frunze de ceapa verde
1-In tigaia cu 1lingurita unt,calim spanacul taiat impreuna cu 1catel de usturoi de asemenea taiat marunt;dupa ce nu mai lasa apa,dam deoparte si adaugam 2linguri de parmezan,amestecam repede si punem continutul pe clatita si rulam cu cabanos;punem ruloul pe o folie alimentara si strangem bine dupa care dam la rece
2-Calim ciupercile taiate foarte marunt,impreuna cu usturoiul de asemenea taiat marunt;dupa ce s-a evaporat apa din ciuperci,dam tigaia deoparte si amestecam repede cu parmezan;punem umplutura pe clatita si rulam impreuna su suvite de ardei gras rosu;la fel ca si prima clatita,punem ruloul pe folie alimentara,strangem si dam la rece
Dupa 2-3h,desfacem rulourile,indepartam folia si taiem bucati late de 2degete;punem pe frigarui mici(sau le mai taiati),1maslina,un cubulet de ardei apoi clatita taiata;in alta frigaruie punem 1/2rosie,1cubulet de ardei si clatita taiata.
Pe farfurie intercalam frigaruile si ornam cu legume.
Aceste ingrediente ajung doar pentru 2clatite,atat mi-au ramas de la tort(au mai fost si rupte) si ca sa nu le dau la catei,am facut ce am facut!!!!

5

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme