Chiftelute cu sos marinat

Am facut aceasta reteta exact cum o facea mama si in timp ce stateam la masa,asa dor mi s-a facut de ea incat nu am mai putut manca!!
AVEM NEVOIE DE:500g carne tocata,1ceapa mica,5catei de usturoi,1ou,3felii de paine inmuiate in lapte,sare,piper,putin cimbru,marar,patrunjel,ulei pentru prajit,3linguri faina
SOS MARINAT:500g rosii bine coapte sau 1cutie mare de rosii in bulion,5foi de dafin,1/2lingurita zahar,doar in situatia in care sosul e prea acru
CUM SE PROCEDEAZA:Intr-un castron,amestecam carnea cu ceapa tocata marunt,usturoiul pisat,painea stoarsa de lapte,sare,piper,verdeata tocata,cimbru,ou,se amesteca bine cu mana,apoi se fac chiftele plate sau rotunde(eu le-am facut plate pentru ca am avut motiv)!!!
Dam chiftelele prin faina apoi le dam drumul in mult ulei incins;dupa ce sunt prajite pe ambele parti,le scoatem pe servetele de bucatarie.
Pentru sos,punem intr-un vas putin ulei de la prajitul chiftelelor,adaugam rosiile date la blender sau rasturnam cutia cu rosii,dupa ce a scazut,adaugam zaharul,frunzele de dafin,1cana cu apa si chiftelele;cand incepe sa fiarba si aromele s-au amestecat,condimentam dupa gust,mai lasam sa fiarba cateva minute apoi oprim focul si scoatem frunzele de dafin,apoi servim cu piure de cartofi,orez sau doar cu piure de cartofi sau cum se poate observa mai jos,sunt variante diferite de servire,inclusiv cu mamaliguta,varianta care ne place cel mai mult!!


Mai am o varianta de servit,cu cartofi fierti,taiati in sferturi;la aceasta varianta nu mai trebuie paine si mi se pare cea mai buna!!
Foarte des fac astfel de chiftelute si le mancam cu ce garnitura ne e pofta atunci pe moment
2018 cateva variante
cu piure de cartofi
cu paste
cu mamaliguta care este preferata noastra


 
                                                                                                                                    
0

Papricas de cartofi

Imi place foarte mult papricasul si de data asta l-am facut fara carne;a fost(ca s-a terminat foarte repede),super bun!!!
AVEM NEVOIE DE:500g cartofi,2ardei grasi colorati,3linguri ulei,1ceapa,2linguri paprika,3catei de usturoi,sare,piper
Galuste:1cana apa minerala,3linguri ulei,faina,sare,piper
CUM SE PROCEDEAZA:In cratita cu ulei calim ceapa taiata marunt sau fideluta,ardeiii taiati suvite,1lingurita sare,cartofii curatati si taiati cubulete,1-2cani cu apa cat sa cuprinda cartofii si lasam sa fiarba acoperit la foc mic;dupa ce cartofii sunt fierti,adaugam paprika,usturoiul pisat,condimentam dupa gust,adaugam galustele,mai lasam sa fiarba 5min,apoi se poate servi.
Pentru galuste,amestecam intr-un vas apa minerala cu ulei,sare,piper,faina,amestecam energic cu telul fara sa se formeze cocoloase;compozitia trebuie sa fie ca o smantana,putin mai groasa.
Luam cu lingurita din aluat si le dam drumul in vasul cu apa si vegeta care clocoteste pe foc;le lasam sa fiarba 15-20min apoi le scoatem cu spumiera si le adaugam in cratita cu cartofi.

0

Tort cu crema de capsune

Am facut acest tort pentru fata mea Mihaela,care implineste o frumoasa varsta si nu e langa mine ca s-o pot imbratisa, sa-i doresc tot binele din lume!!!......
LA MULTI ANI draga mea copila,sa fii fericita in mijlocul frumoasei tale familii!!!
Ingrediente blat:6oua,250g zahar,300g faina,10linguri apa,1praf de copt,sare
Ingrediente crema:500g capsune,5foi de gelatina,2linguri zahar,200ml frisca
Sirop:1cana apa,3linguri zahar,cateva picaturi de esenta de capsune
Galbenusurile batute bine cu zahar adaugand cate o lingura de apa treptat,adaugam apoi faina amestecata cu praful de copt si cernuta iar la sfarsit albusurile batute spuma cu un praf de sare,amestecand cu o lingura;rasturnam compozitia in forma de tort cu hartie,lovim forma de cateva ori de masa pentru a se elibera aerul ramas in aluat si dam la cuptor 30min;dupa ce am facut testul cu scobitoarea,oprim focul,lasam tava in cuptor dar usa o lasam intredeschisa pana se raceste.
In acest timp facem crema;capsunele spalate,curatate,taiate le punem intr-un bol si cu blenderul vertical facem un piure pe care-l punem intr-un vas impreuna cu zaharul si tinem pe foc doar cat se topeste;adaugam gelatina care a stat in apa rece 5min iar dupa ce s-a racit bine mixam impreuna cu frisca
Pentru sirop,punem intr-un vas apa cu zahar pe foc,lasam pana se topeste iar dupa ce s-a racit adaugam esenta
Pe un platou punem blatul taiat pe orizontala,insiropam,punem crema,acoperim cu a doua foaie insiropata,imbracam tortul cu crema si ornam cu fructe.

4

Marinata de macrou

 Recomand aceasta marinata foarte buna dar nu pe termen lung;nu este o marinata pentru iarna;este pentru un sfarsit de saptamana,pentru zilele in care se mananca peste,de luat cu noi in vacante,de facut diferite salate(sa nu mai dam bani pe marinatele din comert).                                                           AVEM NEVOIE DE:macrou congelat,sare de bucatarie,otet,frunze de dafin,boabe de piper,boabe de ienibahar,1ardei iute mic,optional masline si ceapa
CUM SE PROCEDEAZA:Pestele dezghetat,curatat,bine spalat,taiat capul si coada,restul taiat in rondele groase de 2degete,il punem intr-un vas si masuram cu cana apa cat sa-l cuprinda;aceasta cantitate de apa in plus 1/2cana,o punem la fiert impreuna cu un pumn de sare,frunze de dafin,ardei iute,boabe de piper si ienibahar;dupa ce este rece(rece nu calda)o turnam peste bucatile de peste,dam cu mana prin ele,acoperim si lasam la frigider pana a doua zi.
Daca peste peste am pus 4cani cu apa,acum punem la fiert 2cani cu apa si 2de otet,impreuna doar cu mirodenii(fara sare) si lasam sa se raceasca foarte bine;scoatem pestele din saramura,il punem in borcane,intercaland cu masline si rondele de ceapa,apoi umplem borcanele cu otet,infiletam capacele si dam la frigider iar dupa 2- 3zile se poate consuma.
Pentru ca aceasta marinata sa reuseasca perfect,este foarte important ca apa care cuprinde pestele sa fie masurata,altfel daca este prea multa apa si doar un pumn de sare,nu mai are putere
De asemenea este foarte important ca apa si otetul sa fie RECI atunci cand este turnata peste peste;altfel otetul se va tulbura iar pestele va fi moale.
Pentru curiozitatea voastra,incercati doar un borcan sa-l pastrati mai mult timp dar in nici un caz nu va recomand sa-l fierbeti.
3

Tarta tatin

Ingrediente:1cana zahar,100g unt,6mere,1lingura scortisoara,4oua,4linguri faina,4linguri zahar,100g stafide
In cratita pe foc punem zaharul,dupa ce s-a topit adaugam untul,apoi merele curatate si taiate cubulete,stafidele,scortisoara,amestecam pana se inmoaie apoi dam deoparte;intr-un vas frecam galbenusurile cu zahar,adaugam faina apoi albusurile batute spuma cu un praf de sare;rasturnam compozitia peste mere si dam la cuptor 30min iar dupa ce s-a racit putin,o rasturnam pe un platou si servim simpla sau cu frisca;recomandarea mea e sa fie servita rece si tor recomandarea mea e ca sa se puna mai putin zahar!!!!

2

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme