Paste cu sos de ciuperci

Ingrediente:1cutie paste vegetale,1ceapa,500g ciuperci,1pahar vin alb,50g unt,200ml smantana,sare,piper(in zilele de post,se poate folosi smantana vegetala)
Calim ceapa in unt,adaugam ciupercile curatate daca e nevoie si feliate,dupa ce a scazut apa din ele,adaugam vinul iar dupa 10min,smantana,sare si piper;lasam pe foc pana se ingroasa sosul si servim pe farfurie pastele iar deasupra sosul de ciuperci ornat cu busuioc.

0

Peste cu sos de rosii si ceapa

Este tot un fel de plachie,dar ceva mai usoara.
Ingrediente:1kg de peste,50g faina,2cepe,200ml ulei,1kg de rosii sau 1cutie mare de rosii in bulion,150ml vin alb,1lingura bulion,3ardei grasi,verdeata,sare,piper,frunze de salvie
Pestele curatat,portionat,spalat,condimentat,il trecem prin faina si-l prajim in ulei;separat calim ceapa si ardeiul taiate marunt,adaugam bulionul,rosiile zdrobite iar dupa cateva minute rasturnam peste peste in tava,salvia deasupra si dam la cuptor 20min iar spre sfarsit adaugam vinul si usturoiul pisat;mai lasam 5min dupa care servim cu mamaliguta.
Deliciu!!


0

Peste cu taitei

Ingrediente:file de peste alb(fiecare ce are)1ceapa,3-4rosii sau 1cutie de rosii in bulion,1lingura boia,4linguri ulei de masline,100ml smantana lichida,100g cascaval,sare,piper,1lamaie,marar,patrunjel,1punga cu taitei sau alte paste
In tigaie punem la calit ceapa taiata marunt cu rosiile zdrobite,adaugam boia,sare,piper,smantana amestecata cu cascavalul ras;intr-un vas de yena punem ulei de masline,bucatile de peste,deasupra sosul de ceapa si lasam la cuptor 15-20min.
Pastele fierte le amestecam cu unt topit,verdeata tocata marunt,sare,piper si putina zeama de lamaie.
Servim pe farfurie paste iar deasupra peste.
Are un gust incredibil de bun!!

0

Tort de orez negru

Dupa cum v-am spus la reteta de Budinca de orez negru,voi continua cu retete atat cat stiu si cat mi-ajunge orezul!!!Acest tort,este minunat cu un gust si o aroma.....
BLAT NEGRU:1ceasca orez negru,3linguri zahar,1anason stelat,3pastai de cardamom,1ceasca lapte,4foi de gelatina,un praf de sare
BLAT ALB:1ceasca orez alb cu bob rotund,3linguri zahar,1anason stelat,3pastai de cardamom,1lingura apa de flori de portocal,3cesti cu lapte,un praf de sare,50g merisoare uscate
CREMA:1plic budinca cu aroma de capsune,3foi de gelatina,3linguri zahar,500ml lapte
Mai avem nevoie in plus de capsune si 50g migdale taiate cu cutitul sau cumparate din comert gata maruntite
1-Orezul negru spalat,il punem intr-un vas cu apa si-l lasam pana a doua zi cand il scurgem si-l punem intr-un vas pe foc cu lapte,anason,cardamom,si un praf de sare;cand laptele a scazut de tot,dam vasul deoparte si adaugam gelatina care a fost hidratata in apa rece,amestecam bine sa se dizolve,scoatem anasonul si cardamomul apoi rasturnam in forma de tort mica unsa cu unt,deasupra presaram migdalele apoi dam la frigidrer.
2-Orezul alb spalat,il punem la fiert intr-un vas cu putina apa impreuna cu zahar,sare,anason si cardamom;dupa ce a scazut apa,adaugam cate putin lapte amestecand din cand in cand sa nu se lipeasca;dupa ce orezul este bine fiert,cu aspect de pasta,scoatem anasonul,cardamomul si adaugam apa de flori de portocal,amestecam cu merisoarele si rasturnam peste orezul negru,nivelam suprafata si dam la frigider
3-Budinca o pregatim dupa instructiunile de pe plic si cand este gata adaugam gelatina care a fost hidratata in apa rece;amestecam bine si calda rasturnam budinca peste orezul alb,nivelam suprafata si lasam la frigider 1-2h sau chiar peste noapte;dupa acest timp,scoatem tortul din forma,il punem pe un platou si-l ornam cu fructe apoi se poate servi.
Poate va intrebati de ce am folosit gelatina? pentru ca orezul negru este subtire asemanator cu orezul basmati,nu contine amidon sa se lege iar cand taiam felii,riscam sa se risipeasca;in orezul alb nu a fost nevoie iar in budinca,pentru a o intari.

4

Chec cu dulceata de nuci

Am prin camara niste dulceata de nuci,cred ca de 2ani asa ca am valorificat-o;am adaugat-o la acest chec si a iesit foarte delicios.
Imngrediente:4oua,4linguri cacao,100g unt,100ml lapte,1lingura zahar,150g faina,1/2plic praf de copt,1borcan mic cu dulceata de nuca si eu am folosit la servire,creme anglaise dar se poate si pudrat cu zahar pentru cine nu are
Intr-un vas pe foc punem laptele,unt,zahar cacao,amestecam bine iar cand incepe sa clocoteasca dam deoparte si adaugam faina cu praful de copt,galbenusurile,dulceata,amestecam bine sa nu ramana cocoloase iar la sfarsit incorporam usor albusurile batute spuma cu un praf de sare;rasturnam compozitia in tava cu hartie de copt si tinem la cuptor la foc moderat 30-40min,facand testul cu scobitoarea;dupa ce s-a racit scoatem din tava,indepartam hartia,taiem felii si pudram cu zahar sau dupa cum am spus,eu am pus crema englezeasca.
Un deliciu!!
Alaturi de un sirop de violete!!

0

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme