Chec cu migdale

Am primit o minunata forma de silicon drept preminu de la revista pentru copii Pap tot!! si daca tot am primit-o a trebuit s-o incerc nu??eu personal nu sunt multumita de rezultat,trebuie sa mai gadil putin aragazul,sa-l rog frumos sa nu-mi mai arda prajiturile ca nu am bani sa-mi cumpar altul!!!!
Ingrediente:200g unt moale,1cana zahar,150g faina,1plic praf de copt,sare,4oua intregi+4 galbenusuri,6linguri suc de lamaie,2linguri cacao,4linguri lapte,100g migdale,50g pudra de migdale,esenta de migdale
Sos de ciocolata:400g ciocolata alba,400ml frisca lichida,50g unt
Facem o crema pufoasa din unt,4galbenusuri si 3linguri suc de lamaie,adaugam ouale pe rand,apoi faina amestecata cu praful de copt,sare si laptele caldut.
Dam deoparte jumatate din aluat in care adaugam sucul de lamaie ramas,pudra de migdale,esenta de migdale(cateva picaturi) si migdalele tocate marunt(cu cutitul);in restul aluatului adaugam cacao.
In forma unsa bine cu o pensula cu ulei,rasturnam aluatul alb,apoi cel cu cacao,scuturam putin forma sa intre bine aluatul in toata forma si lasam la cuptor la foc mic 50min;dupa ce s-a racit turnam deasupra sosul de ciocolata alba apoi servim
Pentru sos,punem intr-un vas pe foc frisca si untul iar dupa ce a ajuns la temperatura de fierbere,adaugam ciocolata taiata marunt si amestecam pana se topeste.

0

Gogosari aperitiv

Ingrediente:3gogosari,100g branza telemea,100g Miez de lapte de la Delaco sau alta branza pe care o aveti dar sa nu fie sarata,100g salam(eu am avut cabanos),50g masline fara samburi,3oua,3linguri ulei,sare,piper.1lingura unt
Branza,salamul si maslinele taiate cubulete,le amestecam intr-un bol,punem in gogosari curatati de cotoare si seminte si spalati,pana la trei sferturi,continutul trebuie sa fie indesat;deasupra in fiecare punem cate o lingura de ulei,spargem apoi cate un ou,condimentam cu sare si piper,punem gogosarii intr-un vas termorezistent uns cu unt si lasam la cuptor pana se coaguleaza oul;servim pe farfurie ornat cu ingredientele ramase si salata verde.

1

Pasta de ardei

Imi place foarte mult aceasta pasta de ardei;anul asta am renuntat sa mai fac suc de rosii in favoarea acestei paste;inroseste mancarea si-i da si un aspect placut,la gust nu mai vorbesc;o folosesc in toate mancarurile,ciorbe,inclusiv in umplutura de sarmalute,mai putin in sosuri.
Pentru ca trebuie tinuta pe foc mai mult pana scade sucul din ardei,fac in cantitati mici sa nu se prinda de fundul vasului

Ingrediente:5kg de ardei kapia foarte copti si cu coaja subtire,sare
Ardeiii curatati de seminte si cotoare,ii dam prin masina de tocat carne cu sita cu gauri mici,punem rezultatul la fiert intr-o oala cu fundul gros,adaugam 5linguri de sare si lasam pe foc mic sa fiarba amestecand mereu,pana scade;punem apoi pasta in sticle mici sau borcane,infiletam capacele si le fierbem 1h;le lasam sa se raceasca in apa dupa care le depozitam la camara.
2018
Acum nu am mai respectat sfatul pe cale l-am dat la inceput,am facut cantitate mai mare si s-a schimbat culoarea pentru ca a stat prea mult pe foc


2

Placinta lipoveneasca

Aceasta placinta se aseamana cu Placinta Dobrogeana,doar ca e pusa in tava bucati taiate, are un gust minunat si-mi place mult mult la fel ca si Dobrogeana.Nu am luat reteta de pe Google pentru ca m-am lecuit de asa ceva;este o emisiune la tv pe National,nu stiu exact cum se numeste,e ceva cu Secretele bunicii si acolo au facut placinta asta;la felul cu arata,am spus ca trebuie sa fie buna si intradevar  a fost nu buna,ci extraordinar de buna,cel putin noua ne-a placut mult!
AVEM NEVOIE DE:500g faina,1cub de drojdie,2oua,1lingurita sare,100ml lapte caldut,4-5linguri cu iaurt natural,100g unt topit
UMPLUTURA:300g telemea de vaca sau orice alta branza sarata,200g branza proaspata de vaca,1ou intreg +1galbenus si mai avem nevoie de 2oua si 3linguri smantana pentru pus deasupra,care poate fi inlocuita cu iaurt dar nu prea acru iar aceasta umplutura de branza, sa nu fie prea moale pentru ca va curge,folositi exact cantitatile din reteta
CUM SE PROCEDEAZA:frecam drojdia intr-un castronel pana se lichefiaza,o rasturnam peste faina cernuta,adaugam sare,2oua batute,amestecam apoi cate putin lapte caldut si iaurt ,omogenizam bine totul apoi incepem sa framantam aluatul adaugand cate putin unt topit;dupa ce aluatul a devenit elastic,acoperim si lasam sa creasca pana-si dubleaza volumul;in acest timp,intr-un castron radem telemeaua,amestecam cu branza proaspata,oul intreg si galbenusul,omogenizam bine si lasam deoparte.Aluatul dupa ce a crescut,facem un sul sau doua,impartim in bucati egale si fiecare o intindem cu sucitorul intr-o foaie de placinta nu prea subtire;punem pe foaie 3linguri de branza,rulam apoi cu un cutit foarte bine ascutit taiem ruloul in bucati egale de 5cm fiecare pe care le punem intr-o tava sau forma rotunda unsa cu unt sau tapetata cu hartie,cu taietura in sus;procedam la fel pana umplem toata tava;cele 2oua le batem cu un praf de sare,amestecam cu smantana sau iaurt si turnam peste placinta;lasam la cuptor la foc mic 1h;dupa ce s-a racit se scoate pe un platou,se taie sau se rupe cum ne place noua s-o mancam,e buna rau!!
Eu,am pus toate ingredientele pentru aluat in robot,a framantat aluatul 10min,apoi cu lingura am pus unt topit mixand bine dupa fiecare lingura,dupa terminarea untului,am mai lasat 5minute sa framante apoi am scos aluatul intr-un castron uns cu unt si am lasat sa creasca acoperit
Din cantitatea de 500g de faina,dupa ce a crescut,am impartit in trei bucati si pe fiecare am intins-o cu sucitorul,nu trebuie sa fie o foaie prea subtire,am spus trei foi pentru ca facand aceasta placinta de foarte multe ori,am reusit sa-mi dau seama cum sa impart aluatul

Cele trei poze de la urma sunt de la masa de Revelion 2015!
2018
Tot 2018 in Italia
 Ne place atat de mult aceasta placinta incat as face-o in fiecare saptamana
Sa va fie de folos!
8

Friptura din carne tocata

Am facut friptura de oua,acum va explic cum e cu friptura de carne tocata;va spun eu ca e delicioasa rau!!
Ingrediente:5oog carne tocata,100g smantana groasa,eu am folosit crema de branza fina de la Delaco,2oua,100g pesmet,2cepe,5catei de usturoi,2linguri pasta de ardei,2linguri cascaval Delaco ras,sare,piper,maghiran,500g cartofi,2crengute de rozmarin,1lingura boia,ulei de masline
Carnea tocata o amestecam bine cu branza,ouale batute,pesmetul si o lasam sa se odihneasca 30min;adaugam apoi ceapa tocata foarte fin sau rasa pe razatoare,usturoiul pisat,sare,piper,1lingura maghiran uscat si pasta de ardei;omogenizam bine totul,punem carnea intr-un vas de yena uns cu ulei si-i dam forma unei franzele,acoperim cu folie de aluminiu,o gaurim din loc in loc si o lasam la cuptor sa se rumeneasca 40min;inainte de a opri focul,scoatem vasul punem deasupra cascavalul ras si mai lasam 10min sa se topeasca;pentru garnitura folosim cartofi curatati,spalati,taiati in sferturi sau cubulete,condimentati cu sare,piper,boia,putin cimbru uscat,2-3linguri de ulei de masline,amestecam bine si-i punem intr-o tava cu crengutele de rozmarin,acoperim cu folie de aluminiu si lasam la cuptor 30min
Servim friptura pe farfurie taiata felii iar alaturi cartofii la cuptor cu rozmarin.

1

Crap pe varza

De cate ori am cate un peste mare,ma gandesc la acest fel de mancare bun,bun de tot
Ingrediente:1varza de 2kg,1crap de 2kg,1ceapa mare,20ml ulei,1ceasca de bulion,1capatana de usturoi,crengute de cimbru,sare,piper si putina sare de lamaie(optional)
Pestele curatat de solzi,intestine si bronhii,spalat,bine scurs,condimentat cu sare,piper iar in burta punem cativa catei de usturoi apoi il lasam, deoparte.
Varza taiata fideluta,frecata putin cu sare de lamaie,o calim in ulei incins impreuna cu ceapa tocata marunt;dupa ce s-a inmuiat adaugam bulionul,1lingurita de sare,1ceasca cu apa,amestecam bine si dam vasul la cuptor 30min;dupa acest timp,scoatem vasul,potrivim de gust,mai adaugam sare si piper daca e nevoie apoi punem pestele deasupra iar pe langa el restul de usturoi ramas si crengutele de cimbru;lasam la cuptor 30-40min dupa care servim cu mamaliguta,cum altfel se poate manca asa ceva si ardei iute.

0

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme