Placinta cu mere si gris

Am mai facut placinta asta cu ceva timp in urma iar acum daca am avut mere din belsug,am dublat cantitatile pentru ca e bestiala.
AVEM NEVOIE DE:
2kg mere zemoase
1pachet de unt
1cana cu gris
1cana cu faina
1cana cu zahar
1fiola de esenta de vanilie
1plic praf de copt
1lingurita scortisoara,sau mai mult dupa gust
200g nuci taiate cu cutitul(eu am avut alune)
CUM SE PROCEDEAZA:
Se amesteca intr-un castron faina,gris,zahar,praf de copt si se lasa deoparte
Merele curatate de coaja si casuta cu seminte se rad
apoi se amesteca cu scortisoara si arome.
Se imparte untul in trei parti egale,apoi se pune in tava prima bucata taiata in cuburi;deasupra jumatate din amestecul de gris
peste gris jumatate din mere
apoi restul de gris,a doua bucata de unt taiat cubulete
se acopera cu restul de mere,restul de unt iar deasupra nuca din belsug.

Se lasa la cuptor 50-60min la foc mic
Dupa ce s-a racit foarte bine se taie;ei va dati seama ce miros era in bucatarie,nici nu a mai fost vorba de asteptat.




 
 

0

Crap pe varza

De cate ori am un peste mare,printre alte bunaciuni de retete,trebuie sa fac si varza asta care e o nebunie!!stiu,unii dintre voi veti spune ca n-ati auzit de asa ceva,nu-i nimic ati auzit,n-ati auzit,incercati doar o data si apoi veti vedea bunatatea!!

AVEM NEVOIE DE:
1crap de 2kg
1varza de 2kg
1ceapa
2ardei grasi
1ardei iute
1capatana de usturoi
1ceasca pasta de ardei
1ceasca pasta de rosii
1ceasca cu bors(daca va place ca varza sa fie dulce,eliminati borsul)
1ceasca cu ulei
sare
piper
cimbru
CUM SE PROCEDEAZA:
Pestele curatat,bine spalat,uscat,se condimenteaza cu sare,piper,cimbru,usturoi pisat pe interior si exterior,apoi se lasa la frigider.
Se pune in cratita ulei,ceapa si ardeiii taiati marunt,dupa cateva minute se adauga varza tocata fin,pasta de ardei,pasta de rosii,1lingura rasa cu sare,piper,cimbru,1-2cani cu apa si se lasa la fiert;dupa ce a scazut,se adauga borsul iar dupa 3-4min se opreste focul si se potriveste de gust.
Se rastoarna varza intr-o tava,se pune crenguta de cimbru,deasupra pestele indesandu-l putin in varza
Se lasa la cuptor 30-40min,apoi se scoate si se serveste cu mamaliguta.




0

Minitarte cu branza si struguri

Pentru provocarea Cutia misterelor,vin cu cea mai simpla si gustoasa tarta.
Aceasta provocare initiata cu ceva timp in urma de Cerasela Badr El-Din
iar in aceasta luna fiind gazda o tanara gospodina dar si bloggerita,pe nume
Mioara Mioara
Ei bine,Mioara in aceasta luna a spus hocus-pocus si a scos din cutia cu surprize un STRUGURE,pentru ca tot e sezonul lor.  
Cu acest fruct,foarte multe retete se pot pregati doar imaginatia sa functioneze,dar la mine in aceasta luna cam nu a functionat fiind putin(mai mult)bolnavioara!!
Mi-am adus aminte ca francezii,pe masa lor in zilele de sarbatoare sau orice alt prilej festiv,se gasesc tot felul de branzeturi dar nici strugurii nu lipsesc iar eu,dupa modelul lor, am combinat aceste doua si a rezultat o super delicioasa tarta,mai ales ca strugurii mei au fost aromati.
AVEM NEVOIE DE:
1pachet aluat de foitaj
2pachete cu branza
2ciorchini de struguri
 CUM SE PROCEDEAZA:
Se tapeteaza formele mici de tarta cu foitaj,branza cubulete se imparte in forme
deasupra se pun boabe de struguri spalate
apoi se lasa la cuptor 20-30min
Dupa ce s-au racit,se scot din forme,se pun pe platou si se servesc.



  

 
0

Chec cu struguri

Am incercat o reteta frantuzeasca pentru acest chec si e foarte buna,aromata si pufoasa!
AVEM NEVOIE DE:
2ciorchini de struguri aromati 
220g faina
120g zahar
90g unt sau margarina
1ou
1/2plic praf de copt
2linguri lapte
esenta de vanilie 
un praf de sare
 CUM SE PROCEDEAZA:
Se pregateste o crema fina din unt,un praf cu sare si zahar,se adauga oul, faina cernuta cu praf de copt cate o lingura si se mixeaza energic,apoi vanilia si laptele
  Dupa omogenizare se pune jumatate din compozitie in tava cu hartie de copt,deasupra boabe de struguri
se acopera cu restul de aluat,se niveleaza cu grija apoi se lasa la cuptor 30-40min
Dupa ce s-a copt,se lasa putin sa se raceasca apoi se scoate pe un platou,se pudreaza cu zahar,se taie si se serveste


 

0

Tocanita cu inimi si pipote de pui

De mult nu am facut asa ceva iar acum i-a venit randul;de regula noi mancam astfel de tocanita cu mamaliguta,dar acum mi-a fost prea foame ca sa mai astept!

AVEM NEVOIE DE:
500g pipote si inimi

1ceapa mare
1ardei gras
1ardei iute
2-3cartofi
500g rosii
50ml vin alb
3catei de usturoi
20ml ulei
sare
piper
cimbru
dafin
verdeata
CUM SE PROCEDEAZA:
Se pune in cratita cu ulei maruntaiele spalate iar dupa ce s-a evaporat apa din ele se adauga ceapa si ardeii taiati marunt,
cartofii curatati si taiati in sferturi sau cubulete
 apoi vinul,dupa 5-6min timp in care s-a evaporat lcoolul,se adauga rosiile pasate,2cani cu apa si se lasa pe foc 20min
Dupa acest timp se adauga sare si piper dupa gust,2frunze de dafin,putin cimbru,usturoiul pisat iar dupa ce a scazut,se adauga verdeata si se serveste.
Foarte des fac astfel de mancare pentru ca ne place iar cand rezulta ceva deosebit,pun poze aici pentru ca reteta e aceeasi.
An 2017
Tot 2017 dar de aceasta data cu mamaliguta si castraveti murati!

 

0

Supa de rosii cu galuste aurii

Le-am spus aurii,pentru ca am folosit oua de tara si au iesit galbene galbioare!!
De fapt si de drept,la supa de rosii nu se pune decat orez,nici galuste,nici paste nici cartofi!! asta a spus-o un bucatar cu acte in regula nu eu,dar pana la urma fiecare pregateste cum doreste ca doar nu mergem cu farfuria in fata respectivului bucatar; din cate am observat eu,nu toti bucatarii au facut aceeasi scoala de bucatari,pentru ca se contrazic in ceea ce fac,nu toti au aceeasi parere despre ceva anume!
AVEM NEVOIE DE:
500g rosii
1ceapa
1morcov
1telina mica
1cartof
sare
2linguri ulei
2oua
gris
CUM SE PROCEDEAZA:
Rosiile spalate,taiate,se fierb separat apoi se paseaza la blender
In oala se pun restul legumelor curatate,spalate,taiate si se lasa la fiert 30min
Dupa acest timp se scot legumele fierte fara sa se arunce apa,
se paseaza cu blenderul vertical iar piureul rezultat se pune in oala,se amesteca cu apa de la fiert si cu piureul de rosii
se completeaza cu apa daca e nevoie,se adauga uleiul,2crengute de telina,1lingurita cu sare iar cand incepe sa fiarba se pun galustele cu lingurita din amestecul de oua batute cu un praf de sare si cate 3linguri cu gris pentru fiecare ou+inca 1lingura iar daca ouale sunt de categoria M adica mari,se pun 4linguri cu gris +inca 1lingura;asta e metoda mea de galuste si-mi ies pufoase fara sa adaug bicarbonat,fara oua batute separat,fara unt sau ulei cum am vazut pe la doamne.
Cand s-au terminat galustele,se face focul foarte mic,se pune capacul si se lasa la fiert 5-10min.
Se potriveste de gust apoi se serveste imediat sau rece!





  

0

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme