Peste cu legume la cuptor

Peste si iar peste!! imi place la nebunie pentru ca am crescut cu peste;la noi in familie, in copilarie de 3ori pe saptamana aveam peste la masa pregatit sub orice forma si asta datorita faptului ca am trait intr-o comunitate de pescari!!!
Eram prea mica dar tare mi-ar fi placut acum sa pregatesc si eu ce bunatati ne facea mama!!
Am facut pestele asta numit chefal,pentru ca l-am mai gatit odata si mi-a placut foarte mult,este un peste alb si cu oase foarte putine ceea ce-mi place;l-am pus pe legumele gasite in frigider iar drept garnitura am facut paste cu hrisca,la fel de bune si sanatoase!
In concluzie,aici avem o farfurie foarte sanatoasa si gustoasa!!
AVEM NEVOIE DE:
1kg de peste (2bucati pentru 2persoane)
1ceapa
1morcov
2napi
1dovlecel
1ardei gras
1capatana de usturoi
1pahar cu vin
condimente pentru peste TAN-TAN un condiment marocan special pentru peste,achizitionat de pe sit-ul pastai de vanilie
ierburi speciale pentru peste
1ceasca cu ulei(50ml)
6-8rosii cherry
8-10masline fara samburi
1lingura capere
sare
paste de hrisca

CUM SE PROCEDEAZA:
Pestele curatat,spalat,uscat,condimentat cu ierburi si tan-tan,se lasa deoparte
Intr-o tava de yena,se pun:ceapa taiata pestisor,morcov,napi,dovlecel rondele fine,ardeiul fasii,rosiile jumatati,maslinele intregi daca sunt mici sau taiate,capere,vin,putina apa,sare,piper,usturoiul pisat apoi se amesteca totul bine
 Deasupra se pune pestele,se stropeste peste tot cu ulei,
se acopera vasul cu folie de aluminiu si la cuptor la foc mic 40min
Veti spune ca pentru peste este un timp foarte mare;nu este mare deloc pentru ca stiu ce fac si stiu ce fel de peste este,apoi trebuie sa se faca si legumele,de aceea trebuie acoperit vasul
Dupa acest timp,se descopera si se mai lasa sa se rumeneasca!
Pe farfurie se pune pestele intreg iar alaturi paste fierte doar 3min.apoi legume si sos
Super deliciu!!

 
 

0

Clatite cu flori de salcam

Cu flori de salcam nu am facut decat gogosi,acum clatite si nu mai stiu daca se mai face ceva cu ele,da checuri,briose si alte alea!!
De dulceata nu sunt curioasa pentru ca am cumparat un borcanel de la manastire cand am fost cu copiii si mai am si acum.!
AVEM NEVOIE DE:
2-3 inflorescente de salcam
3oua
putina sare
1cana cu lapte
1lingura ulei
esenta de vanilie
faina
dulceata de salcam
CUM SE PROCEDEAZA:
Se rup florile mici de pe ciorchine si se tin in apa rece;Intr-un castron se bat ouale cu un praf de sare,vanilie,lapte,se adauga faina cate putin amestecand cu telul pana ajunge la consistenta dorita iar la final se incorporeaza florile
Nu am facut multe,pentru ca nu am stiut ce va iesi
In tigaia termorezistenta se pune cate un polonic mic si se pregatesc clatitele.
Nu am vazut pe la nimeni,nu stiu ce fel trebuie sa fie astfel de clatite dar mie mi-au iesit ca si clatitele americane,nu pot fi rulate pentru ca sunt impiedicate de flori
Se umplu cu dulceata de salcam si se servesc calde,asa-mi plac mie clatitele




 
 

0

Inghetata cu capsune si iaurt

Vin caldurile peste noi,au inceput sa apara fructele,gata am scos masina de inghetata de la iernat,am pus cuva in congelator si pana la toamna acolo va sta!!!
Prima inghetata pe anul asta e buna,buna!!
AVEM NEVOIE DE:
500g capsune
400g iaurt grecesc sau cu fructe
200ml frisca lichida
150g zahar,depinde cat de acre sunt fructele
2-3linguri miere de albine
 CUM SE PROCEDEAZA:
Se pune in blender capsunile spalate curatate de codite,taiate,impreuna cu zahar si iaurt
Dupa ce se paseaza,
se rastoarna intr-un bol si se amesteca usor cu frisca batuta tare si mierea apoi se rastoarna in masina de inghetata,se proceseaza 40min
Daca nu s-a facut dupa acest timp,cum se observa si in poza,se tine cuva la congelator 30min apoi se amesteca din nou
Se pune inghetata intr-o cutie,se tine la congelator si se serveste la nevoie,dar se tine cutia la temperatura camerei(bucatarie)5-10min




 

0

Sirop de soc

Asa ceva nu am facut niciodata dar nici nu voi mai face,pentru ca rezultatul a fost,fara cuvinte de prost!!!
Stiu ca se obisnuieste sa ridici in slavi persoana de unde ai luat reteta,indiferent ca-ti place sau nu!!ei bine de aceasta data mie nu mi-a placut deloc pentru ca siropul la final a fost o apa foarte dulce-acrisoara cu ceva aroma de soc,ori nu se poate asa ceva;pana si siropul de tuse este putin mai gros decat ceea ce mi-a iesit mie dupa reteta unei doamne specialiste(nu dau nume)!sau poate nu stiu eu ce inseamna sirop!!!
AVEM NEVOIE DE:
1kg zahar
1lde apa
2lamai
multe flori de soc(30-40)
CUM SE PROCEDEAZA:
Se scufunda florile intr-un vas mare cu apa pentru a se spala de praf si sa fie eliminate musculitele ce se ascund in flori
Se pune pe foc o cratita mare cu apa si zahar,dupa ce s-a topit zaharul se da vasul deoparte se pun florile,se preseaza cu o lingura,la sfarsit se pun si lamaile taiate rondele,se preseaza si ele cu lingura apoi se acopera si se lasa la frigider 3zile,in care se scoate vasul si se mai preseaza cu lingura
Dupa acest timp se scot florile si lamaile,se strecoara siropul prin tifon,se pune in sticla de sticla si se lasa la frigider maxim 3saptamani.
se bea cu apa plata sau minerala si cub de gheata!


 
 

0

Socata

In fiecare an incerc tot felul de retete de socata pe care le vad la fete si la urma dau note!!😜😜😜
AVEM NEVOIE DE:
pentru un borcan de 5l
15-20flori mari de soc
500g zahar brut din trestie de zahar
3lamai
CUM SE PROCEDEAZA:
Se scufunda florile intr-un vas cu apa rece pentru a spala praful de pe ele si a scoate musculitele ce se ascund in flori
Se dizolva intr-un vas zaharul in apa
apoi se rastoarna in borcan peste flori,se adauga lamaile feliate si stoarse putin,apoi se completeaza borcanul cu apa
se acopera cu o farfurie mica si se lasa la soare,amestecand dimineata si seara
Dupa 3zile,doar daca a fost soare unde a stat borcanul,daca nu,se mai lasa,apoi se trage socata cu un furtun mic si se pune in sticle la frigider
Pentru cine doreste o socata acidulata,poate pune 1lingura cu boabe de orez



 
 

0

Miel la cuptor

In fiecare an in Sarbatorile Pascale,parca-mi vine sa pregatesc mielul putin mai altfel dar anul asta am avut si miel si ied,am crezut ca le fac o surpriza copiilor dar am luat plasa pentru ca Ana mea nu mananca decat bors de miel iar ginerele deloc,si uite asa am ramas eu cu carnea in congelator sa ma lupt cu ea s-o consumam!!!
Este adevarat am pregatit-o mai altfel dar nu suntem la Paste,suntem la ziua mea!
S-a consumat pana la ultima bucatica pentru ca a fost buna rau!!!
AVEM NEVOIE DE:
2pulpa de miel
condimente pentru miel Kotanyi
2leg.usturoi verde
1cana cu vin alb(nu mai pun niciodata vin rosu pentru ca-mi iese sosul inchis la culoare si nu-mi place absolut deloc,chiar daca este carne care necesita vin rosu!!)
50ml ulei de masline
1ceasca suc de rosii
sare
piper
oregano Kotanyi
GARNITURA:
1pahar cu orez salbatic
acelas pahar cu mazare congelata
1ceapa mica
20ml ulei
4pahare cu apa
sare
   CUM SE PROCEDEAZA:
Intr0un vas se pune carnea portionata,apoi se adauga,condimentele pentru miel,sare,piper,oregano,usturoiul verde curatat si taiat marunt,uleiul,vinul,sucul de rosii,se amesteca totul foarte bine,se acopera vasul si se lasa pana a doua zi,intorcand din cand in cand carnea
Se rastoarna in tava totul,se acopera cu folie de aluminiu si la cuptor la foc mediu 1h;dupa acest timp se descopera si se mai lasa 30min sa se rumeneasca
apoi se pune capac si se lasa deoparte.
Pentru garnitura in cratita cu ulei se caleste ceapa tocata marunt,se adauga 1/2lingurita cu sare,orezul spalat,mazarea,se amesteca apoi se adauga apa si se lasa la cuptor 30min,se scoate si se lasa pana in momentul servirii cu capac.
Pe farfurie se pune un inel cu orez,deasupra sos,putina lamaita verde si alaturi carne
DE_LI_CIU!!!


  
0

Panna cotta cu jeleu de fructe

Am facut acest desert pentru ziua mea,pentru ca musafirii mei sunt innebuniti dupa panna cotta si daca tot au aparut fructele(nu se stie de unde sunt!!) am pus si 2pete de culoare care spre dezamagirea mea nu mi-au iesit cum as fi vrut!!
AVEM NEVOIE DE:
200ml smantana lichida
200ml lapte
2linguri zahar
4foi de gelatina Dr.Oetker
esenta de vanilie Dr.oetker
Eu in loc de lapte am folosit tot smantana lichida de soia,iar zaharul l-am inlocuit cu indulcitor Green Sugar
JELEU:
400g capsune
3linguri indulcitor
50ml apa
5foi de gelatina

400g caise
3linguri indulcitor
150ml apa
5foi gelatina

TOPING:
100g ciocolata neagra
100ml lapte
1lingurita ulei de porumb
    CUM SE PROCEDEAZA:
Se pune intr-un vas pe foc smantana cu indulcitor fara sa se lase sa fiarba,dupa ce indulcitorul s-a topit se da deoparte,se incorporeaza gelatina hidratata 5min in apa rece,esenta de vanilie,se amesteca bine apoi se rastoarna intr-o forma de silicon unsa cu foarte putin ulei apoi se lasa la frigider sa se intareasca.
Capsunele spalate curatate,taiate,se pun intr-un vas pe foc impreuna cu indulcitorul,apa,dupa ce s-au inmuiat se da vasul deoparte,se paseaza bine, apoi se incorporeaza gelatina hidratata iar dupa ce s-a racit bine se rastoarna in forma peste panna cotta
Caisele spalate,curatate de samburi,taiate,se pun intr-un vas cu apa,indulcitorul iar dupa ce s-au inmuiat bine,se paseaza foarte bine cu blenderul verticat,se incorporeaza gelatina hidratata iar dupa ce s-a racit se rastoarna peste jeleul de capsuni
Se lasa la frigider cateva ore iar cand este foarte bine intarit se rastoarna pe un platou,desprinzand usor marginile formei de compozitie
Pentru toping se pun ingredientele intr-un vas mic pe foc,dupa ce s-a topit ciocolata se amesteca energic cu o lingura de lemn pentru a se lichefia,apoi dupa ce s-a racit se toarna incepand din mijloc peste prajitura.
Se orneaza cu felii de caisa si felii de capsuna




  



0

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme