Fasole galbena cu legume

Este mancare de regim pentru sotul meu,dar poate fi mancata de oricine mai ales in zilele de post.
AVEM NEVOIE DE:
500g fasole galbena
1ceapa
1dovlecel
2morcovi
4catei de usturoi
4linguri ulei
300g rosii cherry
1leg.marar verde
sare
CUM SE PROCEDEAZA:
In vasul cu ulei si 2cesti cu apa,pui ceapa taiata marunt,morcovul rondele,dovlecelul cubulete mai mari,dupa ce s-au inmuiat,adaugi fasolea curatata si spalata,lasi sa fiarba cu capac,spre final adaugi rosiile intregi daca sunt mici sau jumatati,usturoiul pisat,putina sare iar dupa ce a scazut opresti focul.

0

Prajitura cu zmeura

Este o prajitura de post,iar zmeura da un gust extraordinar!
AVEM NEVOIE DE:
1cana cu zahar
1/2cana cu ulei
1cana cu apa minerala
2cani cu faina
1plic zahar vanilat
1plic praf de copt
3linguri fulgi de cocos
zmeura
CUM SE PROCEDEAZA:
In castron,amesteci ingredientele uscate,faina,praf de copt,zahar vanilat,nuca de cocos si un praf de sare
Cu lingura faci o groapa in mijloc,torni apa si ulei,amesteci usor,iar la final incorporezi zmeura
Rastorni in tava cu hartie de copt,deasupra mai pui cateva fructe si la cuptor lasi 40min
Dupa ce s-a copt lasi sa se raceasca in tava,apoi scoti,elimini hartia,pui pe platou si pudrezi cu zahar pudra
Tai cu atentie ca-i foarte fraged,pui pe farfurie apoi servesti!





  

0

Aripioare la cuptor

Imi plac mult aripioarele,chiar si fetele mici cand au fost la noi,imi spuneau sa le fac aripioare!!
AVEM NEVOIE DE:
1kg aripi de pui
sare
piper
putin cimbru
1lingura amestec de boia dulce si iute
4linguri ulei de masline
1ceasca cu vin alb
CUM SE PROCEDEAZA:
Aripioarele taiate,spalate,le pui intr-un vas si adaugi,sare,piper dupa gust,1/2lingurita cimbru,1lingura amestec de boia dulce cu iute,sau numai dulce,ulei de masline,vinul,amesteci bine totul,rastorni in tava sau un vas termorezistent,acoperi cu folie de aluminiu,apoi la cuptor 40min
Dupa acest timp,scoti tava,descoperi si mai lasi 5min.sa se rumeneasca apoi servesti cu piure de cartofi si castraveti murati.

   
0

Peste asiatic

Nu mai scriu nici o introducere pentru ca atunci cand e vorba de peste,nici cuvintele nu mi le gasesc!!
AVEM NEVOIE DE:
2rondele de somon
50g unt
100ml vin alb
3catei de usturoi
pastai mov
MARINADA:
20ml sos de soia
1lingurita ulei de susan
1/2lingurita usturoi granulat Kotanyi
1lingurita oregano
1lingurita menta verde
1/2lingurita pudra de ghimbir,toate de la Kotanyi
zeama de la 1lamaie verde
CUM SE PROCEDEAZA:
Intr-un castron amesteci toate ingredientele de la marinada,pui pestele,lasi deoparte 1h,timp in care il intorci se intre bine toate aromele in el.
Cat timp sta pestele la marinat,pastaile taiate mai mici
spalate,le pui in tigaie cu unt si usturoiul taiat marunt,dupa 2min.adaugi vinul si lasi sa fiarba cu capac
Dupa ce au fiert,condimentezi cu sare,putin piper,apoi lasi deoparte.
Scoti pestele il pui intr-o tigaie sa se friga pe ambele parti apoi il scoti pe farfurie
Pentru sos,rastorni marinada ramasa si sosul de la pastai in tigaia in care ai fript pestele
lasi sa fiarba 1min.apoi treci prin sita iar rezultatul il pui intr-un bol
Pe farfurie pui pestele,alaturi pastai iar deasupra sos.
Un deliciu!!







  
0

Inghetata de pepene galben2

Au inceput sa vina de la gradina pepenii si am facut cea mai simpla reteta de inghetata dar daca nu am avut cuva de la aparat la congelator,mi-a iesit ca un sorbet;acum am pus cuva in congelator
si n-o mai scot decat la iarna!!!
AVEM NEVOIE DE:
1pepene galben
3banane coapte
1lamaie
200ml frisca lichida
1lingura ulei de cocos
CUM SE PROCEDEAZA:
Pepenele feliat,curatat,taiat cubulete,se pun in robot impreuna cu uleiul de cocos,bananele si zeama de lamaie;dupa procesare,se rastoarna intr-un bol



 se amesteca cu frisca batuta separat
apoi se rastoarna intr-un vas si se lasa la congelator 4h,timp in care se acoate din 30 in 30min si se mixeaza energic
Se pune in cupe iar deasupra un sos de ciocolata sau caramel.

 


0

Cheesecake cu zmeura

Pentru ca frumoasa si talentata bloggerita Cristina Toth a implinit 7ani cu blogul Diva in bucatarie,am primit o invitatie sa particip la un concurs dar sa pregatesc si acest cheesecake.
Am avut toate ingredientele,mai putin zmeura proaspata,asa ca am facut o combinatie cu afine.
La multi ani draga Cristina,multa putere sa mai gatesti,sa mai postezi,sa ne mai uimesti cu bunatatile tale si sa ne mai intalnim si peste alti 7ani!!
AVEM NEVOIE DE:
BLAT:
160g biscuiti digestivi
80g unt topit
CREMA DE BRANZA:
500g branza Ricotta
50g zahar pudra
100ml frisca lichida
16g gelatina
100g zmeura
LEMON CURD
60ml suc de lamaie proaspat stoarsa
coaja rasa de lamaie
100g zahar
2galbenusuri+1ou
60g unt
CUM SE PROCEDEAZA:
Pentru inceput pregatim lemonul curd;se pun intr-un vas pe bain-marie oul intreg,galbenusurile,zaharul si sucul de lamaie,se amesteca continuu pana rezulta o budinca,apoi se lasa deoparte sa ajunga la temperatura camerei,apoi se incorporeaza untul taiat,se mixeaza energic si se lasa la frigider 30min
Pentru blat,se pun biscuitii rupti in robot,dupa ce s-au pisat se adauga untul topit si racit,apoi se rastoarna intr-o forma mica de tort(18cm diametru),se preseaza blatul cu ajutorul fundului unui pahar apoi se lasa la frigider;
Intr-un castron se freaca branza cu zahar pudra
se adauga frisca batuta separat
Dupa omogenizare se dau deoparte 4linguri cu crema de branza apoi in restul se adauga 80g lemon curd(eu am pus 3linguri)
Tot aici se adauga 12g gelatina hidratata in 50ml apa rece,apoi dizolvata pe bain marie impreuna cu 2linguri crema de branza oprita la inceput iar dupa omogenizare,se rastoarna peste blat
si se lasa la frigider sa se intareasca
In acest timp se hidrateaza restul de gelatina in 50ml apa,se dizolva pe bain-marie alaturi de cele doua linguri de branza ramase,se lasa sa se raceasca putin apoi se amesteca cu lemonul curd oprit iar dupa omogenizare se rastoarna peste crema de branza si imediat se pun fructele deasupra,apoi se lasa la frigider 30min.
Se scoate din forma pe un platou,se taie si se serveste.
Imi pare rau ca ouale mele nu au fost atat de galbene si lemonul curd este aproape albicios si de asemenea imi pare rau ca nu am avut zmeura proaspata si incepuse sa se dezghete dar una peste alta,gustul a fost unul super delicios!
Multumesc pentru reteta Cristina si inca o data La multi ani!!



0

Tarta cu mozzarella si rosii cherry

Mi-am amintit ca de mult nu am mai facut astfel de tarta si daca tot am cherry din belsug,printre altele,am facut si tarta!
AVEM NEVOIE DE:
1aluat de foitaj
200g mozzarella
400g rosii cherry
4oua
3linguri smantana
frunze de busuioc verde
sare
CUM SE PROCEDEAZA:
Se capitoneaza o forma de tarta cu aluat,
pe toata suprafata se pun felii subtiri de mozzarella
Intr-un castron se bat ouale cu un praf de sare,se adauga smantana
iar dupa omogenizare se rastoarna peste mozzarella
Se pun deasupra rosii,printre ele frunze de busuioc apoi la cuptor se tine 30min
Dupa ce s-a racit putin se scoate pe un platou apoi se taie si se serveste!








0

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme