Prajitura cu rubarba

De aceasta data m-am cam chinuit putin la copt pentru ca nu-i cunosc aragazul,(e pe curent)trebuia focul mic,eu am scos dupa timpul scurs,era moale,am pus tava din nou si uite asa am facut o prajitura coapta de doua ori!asta mi s-a intamplat pentru ca era ziua lui Costel,ma grabeam si mai aveam si alte treburi!!
Oricum,n-a ramas nimic!😃😃😃

AVEM NEVOIE DE:
BLAT:
200g faina
1lingurita praf de copt
1ou
100g unt
100g zahar
un praf de sare
1plic zahar vanilat
CREMA:
125g unt
250g zahar
coaja rasa de lamaie
3oua
50g faina
1pachet pudra de budinca de vanilie
1kg mascarpone
5linguri lapte
60g pudra de migdale
300g rubarba
CUM SE PROCEDEAZA:
Pentru blat,amesteci intr-un castron toate ingredientele,rastorni in tava si presezi aluatul in mijloc si pe peretii tavii,astfel formand blatul apoi lasi tava la frigider
Faci o crema din unt,zahar si un praf de sare,coaja de lamaie,ouale pe rand mixand energic dupa fiecare,apoi amestecul de faina,budinca si pudra de migdale,omogenizezi bine totul iar la final adaugi branza si amesteci usor cu o spatula  
Incorporezi acum rubarba spalata si taiata rondele mici,laptele,amesteci usor apoi rastorni in tava,nivelezi suprafata si la cuptor la foc mic 1h(merge mai bine de 1h)
Dupa ce s-a racit bine,tai si pui pe farfurie

 
0

Prajitura cu rubarba

Am facut si am mancat pentru prima data rubarba la copii in Franta  si niciodata nu mi-as fi imaginat cat este de gustoasa mai ales aceasta prajitura care este nebunie curata cum imi place mie sa spun!!
AVEM NEVOIE DE:
300g rubarba
270g faina
250g zahar pudra
200g unt moale
4oua
1lingurita praf de copt
esenta de vanilie
un praf de sare
2linguri zahar tos
CUM SE PROCEDEAZA:
Rubarba spalata,taiata rondele mici,le pui intr-un vas si le lasi deoparte
Mixezi bine untul cu zahar,adaugi ouale pe rand mixand energic dupa fiecare apoi faina cu praful de copt,sare,vanilie si mixezi in continuare
Rastorni aluatul in tava cu hartie de copt,deasupra pui rubarba din belsug apoi zaharul tos si la cuptor 45min la foc mic
Dupa ce s-a racit se taie,se pudreaza si se serveste


 
 



0

Rubarba la pahar cu crema de ciocolata

Acum vin cu cateva retete cu rubarba,aceasta planta de care eu nici nu voiam sa aud si nu stiu de ce;a trebuit sa ajung in Franta ca sa descopar cateva legume cat sunt de bune printre care si rubarba
Nu stiu din ce categorie face parte,fructe sau legume,nu am gasit dar deocamdata o numim planta!!
Aceasta reteta e putin mai complicata zic eu dar merita incercata
AVEM NEVOIE DE:
300g rubarba
1rodie
200ml frisca lichida Hulala
50g unt
150g ciocolata alba
100g zahar
8biscuiti roz
Fiind o reteta frantuzeasca,am folosit si ingredientele lor dar se poate folosi piscoturi de sampanie sau alti biscuiti
CUM SE PROCEDEAZA:
Rubarba spalata,taiata rondele,o pui intr-un vas pe foc impreuna cu zahar si o lasi pana scade sucul pe care l-a lasat apoi dai deoparte sa se raceasca bine
 Intr-un alt vas pe bain-marie pui ciocolata rupta,untul iar dupa ce s-a topit amesteci cu un tel sa se lichefieze si dai deoparte sa se raceasca bine
Rodia o tai in doua pe latime si o presezi la presa de lamaie ca sa-i scoti sucul rosu
Frisca rece de la frigider o bati bine pana se formeaza creste, o amesteci cu ciocolata topita dar atentie trebuie sa fie rece,altfel frisca se lasa
 Acum imparti rubarba in cupe,deasupra pui biscuiti rupti,apoi 1lingura suc de rodie,crema de ciocolata si un alt rand de rubarba,biscuiti,suc,crema si ornezi cu seminte de rodie
 
 

0

Inghetata de zmeura

Din toate fructele de padure,zmeura-mi place cel mai mult si daca tot am gasit la Kaufland mari si frumoase,am cumparat;nu sunt de la noi dar ce mai conteaza!!
Am inceput cu inghetata pentru ca e sezonul lor si de aceasta data am facut-o pe cea mai simpla,mai urmeaza si altele!!
AVEM NEVOIE DE:
250g zmeura
300g iaurt grecesc gras
1ceasca miere de albine(dupa gust)
CUM SE PROCEDEAZA:
Zmeura spalata,o pui in robot cu restul ingredientelor iar dupa ce procesezi cateva minute,rastorni intr-o cutie cu capac de preferinta rotunda,lasi la congelator 2h timp in care din 30 in 30 de minute scoti cutia si mixezi energic astfel se evita formarea acelor de gheata si rezulta o inghetata cremoasa iar daca mai e nevoie,o mai lasi 3omin sau cine are masina de inghetata,rastorni compozitia in cuva masinii care a stat la congelator cel putin 24h toata sau cu masina mergand adaugi cate 2linguri din compozitie,procesezi 30-40min apoi servesti
Atentie toate ingredientele sa fie reci de la frigider,mai putin mierea cine folosesteAlte dulciuri
Servesti in cupe ornata cu sos de zmeura si menta 
Sfatul meu:
Stiti probabil ca zmeura are niste seminte sau samburi foarte mici,nici nu stiu cum sa le spun,de aceea de cate ori o folosesc in diferite dulciuri,o pasez cu blenderul apoi o trec prin sita iar piureul rezultat il folosesc unde am nevoie,ei bine aceasta zmeura pe care am cumparat-o nu are acele seminte de care spuneam si nu a mai fost nevoie s-o pasez inainte dar pentru o inghetata fina,e bine sa fie trecuta prin sita atunci cand e nevoie
Sa va fie cu folos!
  

0

Marlenka

A fost cu ceva timp in urma, o mare febra pe FB cu aceasta prajitura;ma uitam la ea dar nu am facut-o pentru ca eu am o problema cu foile!!!  In tineretea mea nu erau dulciuri mai deosebite decat Alba ca zapada iar eu cred ca o pregateam aproape saptamanal,de aceea am putina repulsie cand vad prajituri cu foi!😞😞
Ei bine,cat am stat cu nepotii si le-am facut tot felul de dulciuri,parca mi-a revenit pofta de a pregati foi pentru prajituri cum a fost si aceasta
Marlenka este  de origine armeana,pe care cehii o pregatesc foarte bine si se pare ca este o reteta foarte veche;nu stiu cat de veche este dar laptele condensat a aparut pe piata mult mai tarziu,doar e o prajitura reinterpretata sau actualizata,zic; insfarsit oricum ar fi,are un gust senzational!!😋😋😋😋
AVEM NEVOIE DE:
FOI:
1cana cu zahar
80g unt
2oua
5linguri lapte
3linguri miere
1lingura cacao(optional)
600g faina
1lingurita bicarbonat
CREMA:
300g crema de lapte condensat dulce
2linguri miere
3oua
60g unt
150 nuca macinata,migdale sau alune,se pot pune si in amestec pentru un gust mai deosebit
GLAZURA:
75g ciocolata
25g unt
CUM SE PROCEDEAZA:
Pentru foi,amesteci faina cu bicarbonat intr-un vas si lasi deoparte;bati bine ouale,adaugi restul ingredientelor ramase,pui intr-un vas pe bain-marie doar cat se omogenizeaza compozitia iar dupa ce s-a racit,adaugi faina cate putin nu toata,pentru ca in functie de oua cat de mari sunt,s-ar putea sa mai ramana putina faina sau sa mai fie nevoie
Framanti apoi aluatul pana va fi usor de modelat,nu-l framanti prea mult pentru ca nu-i cozonac si va deveni prea vartos
Imparti aluatul in 5bucati,intinzi foi subtiri,dar nu prea subtiri,intepi foaia cu furculita pentru ca nu trebuie sa se umfle apoi le coci pe dosul tavii tapetata cu faina,eu am copt in tava de la aragaz cu hartie de copt
Nu va chinuiti sa fie foaia la milimetru,pentru ca la final prajitura va fi indreptata
Pentru crema,topesti untul si-l lasi deoparte, separat mixezi ouale,adaugi untul rece,mierea,laptele,pui vasul pe bain-marie si amesteci pana de ingroasa
Dupa ce s-a racit putin,umpli foile peste crema pui nuca macinata,peste ultima foaie pe langa nuca macinata,pui si bucatele taiate mici cu cutitul apoi lasi prajitura la frigider pana a doua zi
Tai marginile prajiturii sa fie dreapta,pui deasupra glazura cu ciocolata topita si amestecata cu unt,apoi tai si pui pe farfurie.

  

0

Flan frantuzesc fara gluten

AVEM NEVOIE DE:
1aluat de foitaj fara ou
900ml lapte de soia
100ml apa
125g faina fara gluten
150g zahar
50ml ulei
2linguri apa de flori de portocal
esenta de portocale
fructe uscate
CUM SE PROCEDEAZA:
Intr-un castron amesteci faina cu zahar si ulei apoi laptele cu apa adaugat cate putin,pui vasul pe foc mic si amesteci cu telul pana se ingroasa,lasi putin sa se raceasca apoi adaugi esenta,apa de flori de portocal,rastorni in tava tapetata cu aluat si deasupra pui fructele uscate apoi la cuptor 30min la 210grade
  

0

Chec cu ciocolata

Nu prea m-a tras inima sa fac checul asta pentru ca in poza din carte nu arata bine deloc dar Ana mi-a spus ca acolo majoritatea prajiturilor gen chec,asa arata ca un aluat necopt si totusi la mine aspectul a fost unul mai atragator!😄😄😄
AVEM NEVOIE DE:
200g ciocolata neagra
180g unt moale
250g zahar
4oua
un praf de sare
250g faina
2lingurite praf de copt
CUM SE PROCEDEAZA:
Topesti ciocolata rupta intr-un vas pe bain-marie,amesteci apoi lasi sa se raceasca bine
Intr-un castron bati untul cu zahar,sare,dupa ce a rezultat o crema fina,adaugi ouale pe rand mixand energic dupa fiecare iar la final faina cu praf de copt
Rastorni in tava cu hartie de copt si la cuptor 45min la 180grade
Dupa ce s-a racit scoti pe platou,pudrezi si se serveste
La mine nu s-a mai pudrat cu zahar pentru ca s-a terminat imediat,de parca nici nu ar fi fost
Se vede o manuta care abia asteapta!😄😄😄

  

0

Chec cu banane si cocos

Ma trezesc cu Costel intr-o zi de piata,ca vine cu o cutie cu banane cumparata la pret redus,adica 1euro cutia!!
Am mancat noi cat am mancat dar trebuiau consumate pentru ca nu degeaba a dat 1euro si atunci m-am pus pe prajiturit!!😋😋😋
AVEM NEVOIE DE:
4banane foarte coapte
150g faina
100g zahar
40ml ulei
2linguri lapte
1lingurita bicarbonat
1lingurita praf de copt
30g cocos
2linguri cacao
CUM SE PROCEDEAZA:
Intr-un vas amesteci bine zaharul cu ulei,adaugi bananele zdrobite cu furculita,apoi faina cu praf de copt,bicarbonat si un praf de sare iar la final cocosul 
Rastorni in tava de chec cu hartie de copt,opresti 3-4linguri si amesteci cu cacao si lapte,pui deasupra si la cuptor 45min la 180grade
Dupa ce s-a racit,scoti pe un platou,feliezi si ....a fost bun rau!!😉😉😉😉
  

0

Gateau au chocolat

Cat am stat la copii,am avut o grea misiune dar mi-am indeplinit-o cu multa placere,misiunea a constat in pregatirea unor dulciuri alese de nepotica Eva dintr-o carte sau revista
Ei bine vreau sa va spun ca a vazut o prajitura,a ales-o,am facut-o si i-a placut atat de mult incat am repetat-o de doua ori;intradevar a fost super buna!
AVEM NEVOIE DE:
FOI:
250g unt moale
250g zahar
4oua
200g faina
50g amidon
1lingurita praf de copt
CREMA:
125ml lapte
100g ciocolata neagra
200g unt
150g zahar
CUM SE PROCEDEAZA:
Pentru foi,faci o crema fina din unt si zahar,adaugi apoi galbenusurile pe rand mixand energic dupa fiecare,albusurile batute spuma tare iar la final faina cu praful de copt si amesteci usor cu o spatula.
Rastorni intr-o forma cu diametrul de 26cm unsa si tapetata cu faina cate 1/4 din compozitie(sa rezulte 4foi),nivelezi suprafata si coci la cuptor cate 7-8min fiecare apoi le depozitezi pe un platou cu hartie de copt intre ele
Pentru crema pui pe foc intr-un vas laptele,ciocolata rupta iar dupa ce s-a topit amesteci repede sa se lichefieze apoi lasi deoparte sa se raceasca
Faci din nou o crema fina din unt si zahar,adaugi ciocolata rece in fir mixand energic apoi lasi la frigider 1h

Pui foile pe un platou cu inelul de la forma de tort sau intr-un vas de aceeasi dimensiune cu foile,pui crema intre ele,acoperi cu crema,deasupra razi ciocolata alba si ornezi cu ce ai
Eu nefiind pe teritoriul meu,am gasit niste ousoare de ciocolata ramase de la Paste si le-am pus deasupra
Lasi la frigider pana a doua zi apoi tai si Pofta buna!
Cand am repetat prajitura,Eva a dorit s-o orneze ea!!




  

0

Andive cu jambon

Bine v-am regasit dragii mei cititori;am lipsit motivat,fiind plecata in Franta la copii,motiv pentru care o perioada voi posta retete super gustoase frantuzesti.
Andive nu am gatit niciodata dar nici nu am mancat pe undeva,pe la cineva dar daca le-a cumparat Ana(fata mea),am cautat reteta si le-am facut
Nu au fost pe gustul meu dar s-au mancat!
AVEM NEVOIE DE:
1kg andive
250g felii subtiri de jambon sau un alt preparat
SOS BECHAMEL:
50g unt
1lingura cu varf cu faina
500ml lapte
sare
piper
nucsoara
CUM SE PROCEDEAZA:
Se curata andivele de foile ingalbenite,se taie putin din cotor apoi se oparesc 2-3min in apa cu sare apoi se scot pe un platou sa se scurga si sa se raceasca
In acest timp,intr-un vas pe foc se pune untul,dupa ce s-a topit se adauga faina si se amesteca fara sa se arda,se adauga laptele cate putin amestecand continuu sa se formeze cocoloase dar daca totusi s-au format,se trece sosul prin sita(si eu am patit-o!) iar dupa de s-a ingrosat se opreste focul si se condimenteaza dupa gust
Se ia cate o andiva,se infasoara in felia de jambon,se pun intr-un vas termorezistent.deasupra se rastoarna sosul
apoi la cuptor se lasa 20min la 180grade
Pe farfurie se pun andive si sos deasupra;dupa gustul meu ar fi trebuit o salata dar nestiind gustul,nu am avut


 

0

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme