Prajitura cu smochine

 Am gasit smochine la Kaufland,am cumparat cateva,am mancat din ele si mi-a trecut prin gand sa fac si o prajiturica pentru ca am vazut in "depozitul meu" o forma de silicon care de foarte mult timp nu am mai folosit-o

AVEM NEVOIE DE
200g faina
50g faina de migdale
1lingurita praf de copt
150g zahar
4oua
200g unt topit
150ml lapte
esenta de migdale
2-3 smochine
CUM SE PROCEDEAZA
Se pregateste o crema spumoasa din oua,zahar si un praf de sare,se adauga untul,lapte,faina cu praful de copt si faina de migdale si se mixeaza bine totul
Se rastoarna in forma,a mea fiind de silicon nu trebuie unsa dar pentru tava normala,se unge cu ulei si tapetata cu faina sau hartie de copt

 
 

Se pun deasupra smochine feliate apoi la cuptor 20min la 190de grade

Dupa ce s-a racit putin,se scoate,se pune pe platou,se pudreaza apoi se taie,eu am avut o ciocolata,am topit-o pe bain-marie si am pus desupra

Sa va fie de folos!

0

Pastrav somonat cu sos de citrice

 O reteta cu un gust senzational,nici nu stiti ce mancati!


AVEM NEVOIE DE
1pastrav somonat
2portocale
1lamaie
80g unt topit
1lingurita boia dulce
6catei de usturoi
2crengute de rozmarin
sare
piper
1ceasca cuscus pentru garnitura
CUM SE PREGATESTE
Se pune in blender untul topit,usturoiul,sucul de la o portocala,sare,piper,boia,crenguta de rozmarin taiata iar dupa ce a rezultat un sos se rastoarna intr-un bol
Pestele curatat,spalat,uscat cu prosop de hartie,condimentat cu sare si piper apoi se lasa deoparte
Se pune in tava hartie de copt mai mare pentru ca trebuie adunata peste peste,se taie felii lamaia si se pune in burta pestelui cu a doua crenguta de rozmarin,se pune pestele,se toarna jumatate din sos,se maseaza bine pe ambele parti

 
 
Se aduna apoi hartia si se sigileaza bine ca pestele sa se faca innabusit apoi la cuptor va sta 15min

 Dupa acest timp se scoate tava,se toarna deasupra restul sosului si se mai tine 5-6min apoi se opreste focul
Pentru garnitura se pune cuscusul intr-un vas cu 3cesti cu apa si putina sare,se lasa la fiert incet iar dupa ce a absorbit apa se opreste focul si se lasa 20min cu capac
Pe platou se pune pestele,alaturi cuscus si felii de lamaie si portocala

 Pofta buna!
 
0

Bors de miel

 Mai am o singura postare cu acest bors si face parte din primele postari de retete cand mi-am facut blogul de aceea m-am gandit s-o mai scriu odata
Borsul de miel este totul pentru mine in ziua de Paste,daca nu am asa ceva nu spun ca-i sarbatoare,nu vreau nimic altceva decat acest bors care mi-aminteste de mama,fiind reteta personala.
Am vazut ca acum toata lumea este impotriva sacrificarii meilor,de acord si mie mi-e mila de ei dar eu nu-l tai,eu cumpar carnea de la magazin,cine-l taie sa-si asume vina!!

 AVEM NEVOIE DE
carne de miel pentru bors
1ceapa
1morcov
1ardei gras
1tija Apio
1cartof
3linguri pasta de ardei
1cana suc de rosii
2leg.stevie
2leg.loboda rosie
2leg.leustean
1lingura orez
1lingura sare
1l bors


 

CUM SE PROCEDEAZA
Carnea portionata,spalata,se pune in oala cu apa si putina sare pe foc iar dupa ce a fiert si la suprafata a iesit spuma neagra,se opreste focul,se arunca apa,se clateste carnea sub jet de apa pentru a indeparta mai bine spuma,oala se spala si ea,apoi se pune din nou pe foc la fiert
Cand apa incepe sa fiarba,se adauga ceapa,tija de Apio si ardeiul taiate cubulete iar morcovul curatat si ras(eu asa procedez)

 



 Dupa 10min de fiert se adauga stevia,loboda si o legatura de leustean curatate,spalate si taiate marunt,dupa alte 10min pasta de ardei,sucul de rosii,cartoful curatat si taiat cuburi sau sferturi,1lingurita cu sare apoi se mai lasa 10-15min sa fiarba incet
Dupa ce carnea este fiarta,se adauga orezul,borsul fiert separat,se potriveste de gust apoi leusteanul ramas si dupa 2-3clocote se opreste focul.

 Se serveste cu ardei iute si pofta buna!

Sa nu va uitati dupa smantana,pentru ca eu nu folosesc la nici o ciorba,fac exceptie ciorba de burta si radauteana!
Sa va fie de folos!
Pofta buna!

0

Snitele cu cocos si sos de papaya

 Papaya denumit de Columb "fructul ingerilor" este un fruct exotic si este foarte bun pentru sanatate continand vit.C,D,acid folic,potasiu,fibre,betacaroten,flavonoide care protejeaza impotriva cancerului pulmonar,mentine sistemul imunitar sanatos si multe alte proprietati
Pentru ca am gasit acest fruct si am facut cu el diferite dulciuri,acum am incercat acest sos langa snitele dar sosul nu prea e sos care ar fi trebuit sa fie putin mai subtire,asta pentru ca l-am lasat peste timp dar nu a ramas nemancat!

AVEM NEVOIE DE
1piept de pui
3oua
sare
piper
100g fulgi de cocos
2catei de usturoi
1lingura faina
cimbru
oregano
ulei pentru prajit
SOS
1buc papaya
1ceapa mica rosie
1lingura ulei de masline
sare
piper
2linguri sos de soia
2linguri vin alb
1lingurita zeama de lamaie
1lingurita cu miere la nevoie
GARNITURA
1punga cu seminte de cereale,quinoa alba si rosie,boabe de fasole rosie
CUM SE PROCEDEAZA
Pieptul feliat,usor batut ,condimentat cu sare si piper,se lasa deoparte
intr-un castron se bat ouale cu sare,piper dupa gust,usturoiul bine pisat,putin cimbru,putin oregano si faina iar dupa omogenizare se lasa deoparte
intr-un alt castron se pune cocosul apoi se trec feliile de carne prin amestecul de oua,apoi cocos si se rumenesc in ulei dupa care se scot pe farfurie cu prosop de hartie

 
 



Pentru sos se pune uleiul in tigaie,se caleste usor ceapa taiata julien,se adauga feliile de papaya,se amesteca bine apoi sare,piper dupa gust,sosul de soia,vin,zeama de lamaie si se lasa pe foc 1-2min amestecand,se potriveste de gust,daca e nevoie se adauga si mierea iar dupa omogenizare se opreste focul




Pentru garnitura se rastoarna punga intr-un vas mic,se adauga 2linguri cu apa,se amesteca totul iar dupa ce semintele au absorbit tot lichidul se opreste focul,nu mai are nevoie de nimic pentru ca semintele sunt prefierte si au tot ce le trebuie


Pe farfurie se pun snitele,cereale si alaturi sosul de papaya
Pofta buna!


0

Pui asiatic

 Doamne ce bunatate am facut aici,nu ne  puteam satura

AVEM NEVOIE DE
1piept de pui
1ou
3linguri faina
3linguri amidon
sare
piper dupa gust
2fire ceapa verde
1ardei kapia 
4catei de usturoi
1ardei iute
sos soia dupa gust
50ml vin alb
50ml ulei
orez pentru servit
CUM SE PROCEDEAZA
Pieptul dezosat si fara piele,se taie fasii,se pune intr-un castron cu sare,piper,oul batut separat,faina si amidonul apoi se amesteca totul bine cu mana apoi se lasa deoparte 30min
Se rumenesc in ulei fasiile de carne apoi se scot pe o farfurie

 
 
Separat intr-o tigaie se pun 3-4linguri cu ulei de la prajit,se caleste ceapa taiata marunt si usturoiul,ardeiul iute,se amesteca totul apoi se adauga carnea,ardeiul gras fasii,vinul,se amesteca totul apoi se lasa pe foc sa scada putin

 

Se adauga apoi sosul de soia dupa gust dar sfatul meu daca nu e foarte sarat,se poate adauga mai mult pentru ca pieptul fiind amestecat cu faina,absoarbe foarte repede lichidul iar dupa 4min se opreste focul

Se pune la fiert o ceasca cu orez si 4cesti cu apa si putina sare,iar dupa ce a absorbit toata apa,se pune capac si se opreste focul
Pe farfurie se pune orez in inelul de inox,alaturi carne si sos apoi se serveste 

Pofta buna,un deliciu!
0

Prajitura cu dovleac si cocos

 Am cativa bostani din toamna de la gradina,pusi undeva la racoare si nu au patit nimic,i-am facut sotului copt,fiert in lapte dar si o prajitura delicioasa

AVEM NEVOIE DE
200g faina
250g pulpa de dovleac copt
150g cocos
200g zahar
100ml ulei
80ml lapte
3oua
coaja rasa de lamaie
1plic praf de copt

 CUM SE PROCEDEAZA
Pulpa de dovleac coapta,curatata de coaja,se paseaza bine in robot,se adauga apoi ulei,lapte,coaja de lamaie si se mixeaza totul bine

 
Se adauga apoi galbenusurile frecate separat cu zahar,dupa ce s-a topit se adauga cocosul,faina cu praful de copt adaugat in reprize iar dupa omogenizare se amesteca usor cu albusurile batute spuma cu un praf de sare

 Se rastoarna in tava cu hartie de copt si la cuptor va sta 35min la 180de grade
Dupa ce s-a copt,se lasa in tava sa se raceasca apoi se taie si se pudreaza

 



Sa va fie de folos!
0

Iepure cu cartofi la cuptor

 Aveam un iepure la congelator si daca am avut o reteta noua,am incercat-o si ne-a placut!

AVEM NEVOIE DE
1iepure
sare
6cartofi
MARINADA:
2cepe
4catei de usturoi
1lingurita cimbru
sare
piper dupa gust
1lingura oregano uscat
50ml ulei de masline
250ml vin alb
250ml apa
salata verde
CUM SE PROCEDEAZA
Iepurele portionat,spalat,uscat se pune intr-un castron si se lasa deoparte
Separat se toaca marunt ceapa,usturoiul zdrobit si se pune peste carne apoi se adauga,sare,piper,oregano,cimbru,ulei de masline,vin si apa apoi se amesteca bine,se acopera vasul si se lasa la frigider pana a doua zi
Se rastoarna apoi tot continutul in tava peste cartofii curatati si taiati in sferturi,se acopera cu folie de aluminiu si la cuptor va sta 45min la 170de grade

 

 
Dupa acest timp se descopera si se mai lasa 30min sa se rumeneasca apoi se serveste cu salata verde

 Pofta buna!

0

Budinca de tapioca

 De foarte multe ori am facut astfel de budinca dar cu lapte,ei bine de aceasta data am pregatit-o dupa reteta unei prietene din Grecia in cadrul unui concurs dar cu apa
Am fost putin sceptica la inceput dar rezultatul a fost unul deosebit

AVEM NEVOIE DE
1ceasca perle de tapioca
31/2cesti cu apa
un praf de sare
1lingurita scortisoara
esenta de vanilie
fructe

 
CUM SE PROCEDEAZA
Se pune tapioca intr-un vas cu apa pe foc,se adauga un raf de sare si tapioca,cu o lingura de lemn se amesteca continuu pana se ingroasa

 
 
La final se adauga scortisoara si vanilia apoi se imparte in cupe,deasupra se pun fructe taiate sau intregi daca sunt mici si la frigider vor sta pana in momentul servirii

 Sa va fie de folos!

0

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme