Tarta cu praz si ceapa









Ingrediente:500g praz,2-3cepe mari,250g faina integrala(eu am avut faina dietetica cu tarate),100g unt sau margarina,3linguri smantana degresata,2oua,1/4lingurita praf de nucsoara,1/4lingurita piper de Cayenne(boia),sare marina,3linguri ulei de masline
Intr-un vas am pus faina,untul topit,oul,sare,am amestecat totul si am adaugat putina apa calduta pentru a rezulta un aluat;forma de tarta am uns-o cu unt,am pus aluatul,l-am modelat cu palmele pe toata suprafata formei,am intepat cu o furculita,am acoperit cu un prosop si am dat forma la frigider pana am fost gata cu umplutura;prazul si ceapa curatate si taiate marunt sau julien dupa preferinte,calite in ulei ,separat smantana amestecata cu al doi-lea ou,piper,sare,nucsoara,daca este prea groasa se mai adauga 1-2linguri de lapte dupa care se rastoarna peste praz;toata compozitia rasturnata in forma de tarta,apoi data la cuptor 40-50min.
Prazul si ceapa avand un gust destul de dulce,se serveste cu ketchup!
0

Pastrav mentolat







Ingrediente:1kg de pastrav,5linguri ulei de masline,1mana de menta verde
Salata:100g orez cu bobul lung,1cana supa de legume,1grepfrut mare,1/2ardei gras rosu,menta si patrunjel verde tocat
Se pune orezul la fiert in supa la foc mic;in acest timp,pestele curatat,spalat,crestat pe ambele parti,uns cu ulei si interior si exterior,condimentat cu piper,se pune in interiorul lui cate 1-2fire de menta,apoi pe gril 8-10min.pana se patrunde;intr-un bol,amesteci orezul fiert,cu felii de grepfrut taiate cubulete,ardeiul si verdeata de asemenea tocate,totul se amesteca si cu zeama de la fruct atunci cand s-a feliat;se serveste pe farfurie pestele alaturi de salata.
Ca un sfat,este o reteta foarte gustoasa si aromata,este bine sa folositi mai multa menta doar verde;eu am avut putina.
Dupa cum se observa nu se foloseste sare pentru ca este o reteta pentru dieta Anei!!!
1

Placinta cu fructe uscate







Ingrediente:1pachet de foitaj,1cutie lapte condensat,fructe si seminte uscate,eu am avut:papaia,ananas,curmale,alune de padure si caju,migdale,nuci,stafide,1galbenus,1plic zahar vanilat,alune maruntite
Aluatul intins cu sucitorul in forma de dreptunghi,se unge cu cateva linguri de lapte condensat,pe mijloc se pune amestecul de fructe si migdale maruntite,deasupra se mai pun cateva linguri de lapte(eu am exagerat si mi-a curs in tava),partile laterale se taie in fasii egale,iar umplutura se acopera cu fasiile impletite(trecute una peste alta);se pune placinta cu grija in tava cu hartie de copt,se unge cu galbenus,se pudreaza cu zaharul vanilat si nucile maruntite se preseaza usor;se da la cuptor 30min dupa care se serveste calda dar si rece este buna;la noi nu a mai apucat sa se raceasca.Poate va intrebati ce puteti folosi in situatia in care nu aveti lapte condensat;in nici un caz nu folositi lapte obisnuit,nu ca nu ar fi bun dar este subtire fata de cel condensat,asa ca puteti cumpara de la supermarchet,se gaseste in sticlute sau puteti folosi o smantana lichida
0

Cotlete de miel la gratar




Daca tot se face atata reclama la aceasta tigaie Dry Cooker,mi-am achizitionat si eu una iar acum am pus-o la treaba;rezultatul ma abtin sa-l comentez!!
Ingrediente:6cotletele de miel(pastrate de la Paste)1plin condimente pentru miel,praf de usturoi,4cartofi,1cubulet de unt,1ceasca lapte,salata verde,sare,4-5linguri ulei de masline
Cartofii curatati,spalati,taiati cubulete,i-am pus sa fiarba in apa cu sare pentru piure;cotletele condimentate din belsug,unse cu ulei,le-am mai lasat 30min dupa care le-am pus in tigaie;cat timp sfaraie,am facut piureul si salata verde;am servit cotletele pe pat de piure alaturi de salata;au fost foarte bune.
0

Pulpa de curcan umpluta








In ziua de Paste am facut senzatie cu aceasta reteta!!!
Ingrediente:2pulpe de cucan,6ciuperci sau 1cutie,2ardei kapia,2leg.de marar,2leg.de ceapa,200g branza proaspata bine scursa,1lingurita de seminte de chimion,condimente pentru pui,sare,piper
Am scos pielea de pe carne cu grija,carnea am tocat-o,am condimentat-o cu sare,piper,condimente de la plic,1legatura de marar,1legatura de ceapa taiate marunt,ciupercile scurse si taiate daca sunt mari si am amestecat bine totul;
branza,amestecata cu restul de verdeata tocata,sare si chimion am umplut ardeiii curatati de seminte;in piele am pus ardeiul pe mijloc apoi carne tocata in jurul lui pana am umplut toata pielea,am dat forma pulpei,apoi le-am pus in vas termorezistent impreuna cu 1/2pahar de vin si apa,apoi la cuptor 40min la foc mic;dupa acest timp,le-am scos,le-am pus in capacul de la vasul de yena si le-am mai tinut 4-5min sa se rumeneasca.
Se servesc drept aperitiv cu rosii sau salata.
Eu am ratat o piele si am taiat-o,asa ca nu arata prea bine!!!
5

Coronita de miel umpluta cu legume






Ingrediente:Coaste de miel,1plic condimente pentru miel,500ml vin rosu,praf de usturoi,salvie si rozmarin pudra,50ml ulei de masline,4cartofi,2morcovi,1dovlecel,am pus si 1/2 fenicul pentru ca-l aveam,4-5 ciuperci
Costitele condimentate din belsug,le-am pus intr-un vas,am rasturnat vinul si uleiul,am acoperit si am dat la frigider pana a doua zi;legumele curatate,spalate,taiate cubulete;intr-o tava sau alt vas am pus costitele vertical,le-am legat cu ata alimentara,in interior am pus legume,restul in tava si am rasturnat baitul;am acoperit cu folie de aluminiu si am dat la cuptor la foc mic 1-2h
dupa ce este gata se servesc taiate coastele cu legume alaturi si salata verde.
1

Drob retro








Pentru ca ginerele meu nu mananca organe,a trebuit sa-i fac si lui un drob;nu e cine stie ce reteta,dar o trec aici poate vrea cineva sa-si aminteasca vremurile cand nu aveam voie sa sarbatorim Pastele si inventam tot felul de retete sa simtim si noi sarbatoarea!!!!
Ingrediente:1pate cutie mare,eu am pus si 2cutii mici de ton,1cutie de ciuperci,2leg.ceapa verde,4leg de marar,1ceasca orez,4oua,sare,piper,2morcovi
Intr-un bol,amesteci conservele cu verdeata taiata marunt,ciupercile,orezul si morcovul fiert in supa de pui sau de legume,3oua,sare si piper,omogenizezi totul bine apoi rastorni intr-o tava cu hartie de copt,pe mijloc pui oul ramas fiert si morcovul taiat,nivelezi suprafata si dai la cuptor la foc mic 1h.
0

Icre de crap si somon



HRISTOS A INVIAT!!!Tuturor prietenilor care-mi trec pragul,doresc multa sanatate si sarbatori luminate in suflete!!Pentru ca am adus din Italia icre de somon(naturale) si nestiind ce sa fac cu ele si mai ales pentru ca am stricat un borcan de 400g,am facut o salata de icre de crap obisnuita iar la sfarsit,dupa ce am adaugat ceapa am amestecat si 2linguri de icre de somon;le-a schimbat si gustul si aspectul.
0

Tiramisu cu mango








Ingrediente:1cutie branza Mascarpone sau Philadelphia,1cutie mica cu iaurt(125g),6linguri zahar,1/2ceasca frisca,1/3ceasca suc de mango pur,1/4 ceasca rom,piscoturi,felii de mango,1baton de vanilie
Intr-un bol amesteci branza,iaurt,semintele de la batonul de vanilie si zahar;in alt bol pui sucul si rom;pe un platou sau o forma pui piscoturile inmuiate in suc,deasupra crema de branza apoi felii de mango,iar piscoturi,iar crema si ornezi cu felii mari de piscoturi dupa care dai la frigider pana a doua zi cand se serveste.
Fructul meu (al doilea)nu a fost prea copt,de aceea am taiat suvite si in interior si la ornat,de asemenea,reteta era cu ciocolata alba rasa deasupra,dar eu am renuntat la ea.
1

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme