Pui cu ciuperci

Ingrediente:1piept de pui,400g ciuperci,200ml smantana,2linguri ulei,condimente pentru carne de pui,500g cartofi,1lingura faina,300g cascaval,sare,patrunjel
In tigaia cu ulei se calesc ciupercile feliate,pieptul taiat julien,iar dupa ce a scazut apa lasata de ciuperci,se adauga smantana amestecata cu faina(se poate si fara faina) si se lasa pe foc 5min;intr-o tava de yena se pun cartofii fierti si taiati in cuburi,peste ei se presara patrunjel si jumatate din cascavalul ras,urmeaza puiul cu ciuperci,restul de cascaval,patrunjel deasupra si se da la cuptor 30-40min si se serveste calda.
4

Prajitura cu fructe si mac

Am foarte multe fructe la congelator,daca Ana a plecat am adus si de la congelatorul ei,asa ca m-am pus pe facut prajituri cu fructe,sa-mi mai eliberez sertarele ca acusi,acusi vine Craciunul!!!
Ingrediente:250g margarina,1cana cu zahar,350g faina,1praf de copt,5oua,50g mac,100ml lapte,vanilie,200ml frisca,fructe(eu am pus caise);stiu ca nu e sezonul dar v-am spus povestea
Margarina la temperatura camerei,se freaca cu 150g zahar,si un praf de sare,se adauga treptat cate un ou,se mixeaza pana rezulta o crema pufoasa,apoi se adauga laptele si faina amestecata cu praful de copt cernuta;dupa ce totul este omogenizat se toarna jumatate din compozitie in tava cu hartie de copt iar in restul se adauga esenta de vanilie,macul si rastorni peste prima compozitie;deasupra se pun fructele spalate si curatate de samburi,oprind cateva;se coace 30min facand testul cu scobitoarea;in acest timp,se amesteca frisca cu restul fructelor taiate marunt,se toarna peste prajitura racita si se da la frigider cel putin 3h
Eu nu stiu unde am gresit cu frisca de mi s-a lasat,cred ca nu am batut-o suficient,se ma intampla!!!
1

Piept umplut 2

Recomand tuturor aceasta reteta foarte delicioasa!!
Ingrediente:1piept de pasare,sos pesto rosu(din comert),100g ficat de pasare,2linguri sos worcester,sare,orez
Pieptul fara piele,i se face un buzunar lateral destul de adanc,in care se pune 1lingurita de sos pesto si 1-2ficatei si se inchide buzunarul cu scobitori;intr-un vas de yena se pune pieptul,deasupra se unge cu sos,printre ei ficatul ramas,se pudreaza cu sare,se adauga 1ceasca cu apa se acopera cu o folie de aluminiu(daca forma nu are capac) si se da la cuptor 30min;cu cateva minute inainte de a scoate tava se adauga sosul worcester
Se serveste pe farfurie pe o insula de orez fiert,deasupra pieptul taiat pe diagonala si sosul din tava.
1

Pui cu bere si cafea

Este o mancare cu un gust super deosebit(parerea mea)
Ingrediente:1piept de pui,1ceasca cu bere,1ceasca cu smantana,1ceasca cu cafea,1/2lingurita chimen,1lingura menta verde taiata,3linguri ulei
In tigaia cu ulei se caleste ceapa tocata marunt,se adauga pieptultaiat julien,dupa ce si-a schimbat culoarea se adauga berea,si se lasa la fiert 20min;dupa acest timp se adauga cafeaua,smantana,chimenul,menta,se lasa la fiert incet pana scade si sosul a capatat o consistenta potrivita;se serveste cu orez,legume sau ce doreste fiecare;eu am facut orez
Ingrediente:1ceasca cu orez,3cesti cu apa,3linguri ulei de masline,sare,2linguri boabe de porumb din conserva,2linguri stafide,1lingurita de sos worchester(sau mai mult dupa gustul fiecaruia)
Se pune orezul la fiert in apa cand clocoteste cu sare,ulei,iar dupa ce a fiert se amesteca cu stafidele,porumbul se potriveste de sare iar in momentul servirii se picura deasupra sosul worchester.
2

Pandispan

AVEM NEVOIE DE:5oua,5linguri zahar,5linguri ulei,5linguri faina
Glazura:50g unt,5linguri zahar,2linguri cacao,6linguri lapte,1foaie de gelatina
CUM SE PROCEDEAZA:Pentru blat galbenusurile se freaca bine cu uleiul turnat cate putin ca la maioneza si se da deoparte;albusurile se bat cu zahar si un praf de sare se adauga galbenusurile,se amesteca cu o spatula incet si de asemenea faina cernuta;se rastoarna in tava si se coace la foc mic 30min;in acest timp se pregateste glazura;pe foc se pune laptele cu unt,zahar,cacao cernuta si se tine pana se topeste zaharul,fara sa ajunga la punctul de fierbere;se ia vasul de pe foc si se amesteca cu gelatina care a stat in apa rece cateva min.
Dupa ce pandispanul s-a racit se toarna glazura si se pudreaza cu nuca de cocos.

Am facut acest pandispan pentru ca mi-am achizitionat aceste forme de silicon(inclusiv aceea patrata)si eram curioasa de rezultat.
Sa va fie de folos!
4

Prajitura cu crema de branza

Ingrediente:200g ciocolata alba,300g faina,4oua,250g zahar,1pachet de unt,4oua,150g iaurt,1praf de copt,3linguri lapte,300g crema de branza,100g zahar pudra,2foi de gelatina,ciocolata neagra pentru decor
Se freaca bine ouale cu zahar pana se obtine o crema albicioasa,,se adauga untul la temperatura camerei taiat,se mixeaza pana nu mai raman cocoloase de unt,se adauga apoi iaurtul,lapte,faina amestecata cu praful de copt si 100g ciocolata taiata cubulete;se rastoarna in tava patrata cu hartie de copt si se tine la cuptor 30-40min;in acest timp se pregateste crema;branza se amesteca cu zahar pudra si restul de ciocolata topita,de asemenea si cu foile de gelatina care au stat cateva min.in apa rece apoi amestecate pana se dizolva cu 2-3linguri apa calda.

Blatul dupa ce s-a racit suficient se taie in doua pe orizontal,se pune jumatate din crema iar restul deasupra apoi se rade ciocolata neagra;se da prajitura la frigider inainte de servire.
4

Tarta cu legume si carnati

Ingrediente:1pachet de foitaj,1ardei gras rosu,1ardei gras verde,1punga cu legume congelate,1ceapa,1-2carnati,100g cascaval,2linguri ulei
Poate fi considerata un foarte bun aperitiv,dar si un preparat de post,eliminand carnatii iar deasupra cascaval vegetal.

Tava de tarta se capitoneaza cu aluat de foitaj si se da deoparte;in tigaia cu ulei se caleste ceapa taiata pestisor,ardeiii cubulete mai mari,se adauga legumele congelate apoi carnatul taiat rondele;dupa ce a scazut apa lasata de legume se condimenteaza,se rastoarna peste blat,se acopera cu cascaval ras si se da la cuptor 30-40min la foc mic dupa care se serveste calda.
1

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme