Zacusca de vinete cu legume

Aceasta zacusca are cel mai mare succes in familia noastra iarna;datorita legumelor,are un gust deosebit de bun
Ingrediente:3kg vinete,1kg ceapa,1kg morcov,1kg dovlecei,2kg ardei kapia,2ardei iuti,3kg rosii,3-4catei de usturoi,1lingura zahar,2linguri sare,1frunza de dafin,1cana cu ulei
In vasul de tuci;eu am acest vas ramas de la mama,este urat dar imi fac treaba cu el si e foarte bun mai ales pentru ca nu lipeste;deci,cum spuneam punem uleiul sa se incinga,adaugam ceapa tocata marunt,morcovul si dovlecelul date pe razatoarea mare,dupa ce s-au calit putin adaugam vinetel;e si ardeiii copti,lasate sa se scurga apoi date la blender,usturoiul pisat,ardeiii iuti tocati marunt,rosiile pasate,condimentam cu sare,adaugam zaharul si dafinul,amestecam totul bine si lasam la cuptor la foc mic 2-3h amestecand din cand in cand,sau pana iese uleiul la suprafata,dupa acest timp mai potrivim de gust,apoi punem zacusca in borcane curate fierbem borcanele 30-40min,le lasam in apa sa se raceasca pana a doua zi apoi le depozitam la camara.
1

Briose cu afine

Am facut multe astfel de briose,am incercat si reteta asta dar mi se pare ca toate sunt la fel
Ingrediente:100g unt,150g zahar,2plicuri zahar vanilat,250g faina,1plic praf de copt,400ml lapte batut,200g afine,2oua
Untul frecat bine cu un praf de sare,zahar,zahar vanilat,adaugi ouale pe rand,faina amestecata cu praful de copt,laptele batut cate putin iar la sfarsit incorporam afinele;repartizam aluatul in formele de briose si le lasam in cuptor 25-30min;dupa ce s-au racit le pudram cu zahar si le servim.

0

Prajitura pufoasa cu piersici

Ingrediente:150g unt,3oua,150g faina,150g zahar,coaja de lamaie,3linguri iaurt,1lingurita praf de copt,piersici
Facem o cema pufoasa din unt,zahar si coaja rasa de lamaie;adaugam ouale pe rand,iaurtul iar la final faina amestecata cu praful de copt;rasturnam in tava cu hartie de copt iar deasupra punem felii taiate de piersica;lasam la cuptor 45 min la foc mic,iar dupa ce s-a racit o pudram si o servim.

0

Tarta crocanta cu piersici

Am facut aceasta tarta crezand ca blatul,totusi se va inmuia dupa ce se raceste,ca si la alte tarte dar aceasta  isi merita numele pentru ca in zadar am asteptat,blatul tot crocant a ramas.
Ingrediente:200g unt,200g faina,1praf de sare,3linguri zahar,2galbenusuri,300g branza de vaci,1lingura suc de lamaie,2linguri gris,fulgi de migdale,esenta de vanilie,piersici sau alte fructe
Intr-un castron amestecam faina cu sare,zahar,unt rece taiat cubulete,2galbenusuri;dupa ce am obtinut un aluat,formam o sfera,o infasuram in folie alimentara si o lasam la frigidrer 30min;in acest timp pregatim umplutura;intr-un bol amestecam branza cu zeama de lamaie,1lingura de zahar,esenta de vanilie,gris,omogenizam totul si lasam deoparte.
Punem aluatul intre doua foi alimentare si cu sucitorul intindem o foaie pe care o punem in tava de tarta;in interior punem amestecul de branza iar deasupra dispunem jumatati de piersica si printre ele fulgi de migdale;lasam la cuptor 30min iar dupa ce s-a racit o servim.


0

Budinca de dovlecei

Ingrediente:1kg dovlecei,200g boabe de porumb fierte sau 2conserve mici,200g cascaval ras,3cepe,1ardei gras rosu,1ardei gras verde,4catei de usturoi,4linguri ulei,3oua,2linguri faina,30g unt,sare,piper,2leg.marar verde
Calim in ulei ceapa si usturoiul taiate marunt,adaugam ardeiii cubulete,dovleceiii rondele subtiri,dupa 2-3min adaugam 1ceasca cu apa si lasam sa fiarba 10min;dam vasul deoparte adaugam boabele de porumb,condimentam cu sare si piper dupa gust,iar dupa ce compozitia s-a racit putin,incorporam galbenusurile,cascavalul ras,faina si untul topit;la sfarsit batem albusurile spuma si le amestecam usor in compozitie impreuna cu mararul tocat marunt;rasturnam in tava unsa si tapetata cu faina sau pesmet,nivelam suprafata si lasam la cuptor la foc mic 40-50min.
Se poate servi simpla sau cu un sos de rosii picant.

0

Tava cu cartofi si pulpe la cuptor

Asta este modalitatea mea de a pregati cartofii la cuptor,simpli sau cu carne deasupra.
Ingrediente:1kg de cartofi,2pulpe,1ceapa,3linguri ulei,4catei de usturoi,2linguri bulion,sare,piper,cimbru uscat
Calim ceapa in vasul cu ulei incins impreuna cu usturoiul tocate marunt,adaugam bulion,sare,piper,putin cimbru uscat dupa care dam vasul deoparte;amestecam cartofii taiati felii mai groase cu ceapa,rasturnam intr-o tava,adaugam 1ceasca cu apa,deasupra punem pulpele crestate si condimentate,acoperim tava cu folie de aluminiu daca nu are capac si lasam la cuptor la foc mic 40min;descoperim tava,intoarcem pulpele si mai lasam 20min.
Servim cartofii calzi cu salata sau acritura de sezon.

0

Tarta cu struguri

Ingrediente:aluat de foitaj,1plic crema pentru tarte cu fructe,500g boabe de struguri aromati,1cana cu zahar,2pliculete cu gelatina,esenta de vanilie
Tapetam forma de tarta cu aluat,intepam cu furculita si dam la cuptor 10min;eu am avut resturi de foitaj asa se explica aspectul dupa ce s-a copt;pregatim crema dupa instructiunile de pe plic,din zahar si 1cana cu apa facem un siropgros,fierbem aici boabele de strugure spalate,doar 3-4min,le scoatem,in sirop dupa ce s-a racit putin amestecam esenta de rom si gelatina hidratata in apa rece.
In forma punem crema,nivelam suprafata,deasupra dispunem boabele de struguri,apoi turnam siropul cu gelatina;lasam la frigider cateva ore dupa care putem servi.

0

Gem de piersici cu prune

Pentru ca nu mi-a placut culoarea gemului de piersici albe,pentru ca eu sunt obsedata de aspect,piersicile care mi-au ramas,le-am amestecat cu cateva prune;sa nu va imaginati ca am fost multumita si cu acest aspect!!!!!dar...asa ramane,pentru anul urmator daca ajungem cu sanatate voi sti cum procedez de la inceput.
Ingrediente:3kg piersici,500g prune,3cani cu zahar,1lamaie
Fructele spalate,curatate de samburi,le punem pe foc impreuna cu zaharul amestecand mereu;dupa ce s-a topit zaharul mai lasam 30min sa fiarba;dupa acest timp,dam vasul deoparte si pasam cu blenderul vertical apoi dam vasul la cuptor pentru 30-40min;scoatem vasul,adaugam zeama de lamaie,amestecam,punem gemul in borcane,tinem borcanele cu capacele in jos pana se racesc putin dupa care le depozitam la camara.
Cine nu doreste nu trebuie sa paseze fructele;eu le pasez pentru ca asa cere"majoritatea"iar eu ma supun!!!

0

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme