Rata confiata cu sos de parmezan

Aceasta este o reteta frantuzeasca,este incredibil de buna dar eu sunt sincera cu voi si va spun ca am trisat putin si in loc de rata am pus piept de pui fiert din doua motive:nu am avut rata si chiar daca aveam,nu dispuneam de atata grasime de rata sau gasca cat imi trebuia pentru a realiza un confit corect,insa ingredientele puse aici sunt corecte,doar rata am inlocuit-o cu pui;asa ca aveti incredere
Ingrediente:carne de rata confiata de la pulpe,1ceapa rosie,3linguri grasime,2cartofi mari,1leg.usturoi verde,sare,piper,cimbru uscat,4linguri pesmet,1lingurita oregano uscat,patrunjel verde
SOS:200ml smantana lichida,200ml vin alb,200g parmezan ras
Carnea maruntita,o punem in vasul cu grasime si o calim putin impreuna cu ceapa tocata marunt;separat,facem un piure de cartofi in care adaugam sare,piper,putin cimbru,putin patrunjel verde tocat marunt,usturoiul de asemenea si carnea;amestecam totul foarte bine apoi lasam deoparte
Intr-un bol amestecam pesmetul cu piper,cimbru si oregano;intr-o tava punem 2inele mari,in interior punem amestecul de cartofi si carne,nivelam suprafata,punem apoi deasupra pesmet,apasam putin si lasam la cuptor 40min;in acest timp facem sosul
Punem intr-un vas pe foc mic smantana,vinul,cand incepe sa fiarba adaugam parmezanul si amestecam bine apoi lasam sa se raceasca putin
Pe un platou,punem cu atentie(cu o paleta) piureul cu tot cu inel,dam de jur imprejur cu un cutit,scoatem inelul,facem o incizie in mijloc si turnam sos din belsug
Servim apoi cu salata verde stropita cu ulei de masline si otet balsamic.
Merita sa incercati,este mult prea delicioasa!!

0

Tarta cu budinca de orez si visine

Va recomand o delicioasa tarta!!
Ingrediente:1pachet de foitaj,1l de lapte,5linguri zahar,1cana orez,coaja de lamaie scoasa sub forma de spirala,1baton de scortisoara,4oua,150g branza proaspata(crema de branza)visine,1plic gelatina transparenta pentru glazura
Pregatim budinca;intr-un vas pe foc punem laptele,un praf de sare,zahar,coaja de lamaie,batonul de scortisoara iar cand incepe sa fiarba adaugam orezul spalat;amestecam continuu sa nu se lipeasca iar cand orezul este fiert si laptele a scazut,scoatem scortisoara,coaja de lamaie si lasam sa se raceasca 20min;dupa acest timp adaugam la orez branza,galbenusurile apoi albusurile spuma,amestecand usor;
Forma de tort capitonata cu foitaj,intepam fundul cu o furculita apoi lasam la cuptor 10min,scoatem forma,rasturnam budinca,nivelam suprafata si punem visine deasupra iar la cuptor la foc mic o lasam 1h;
Pregatim gelatina transparenta dupa instructiunile de pe plic si turnam peste tarta dupa ce s-a copt apoi o lasam la frigider pana a doua zi cand se taie si se serveste.

1

Pizza rapida

A postat intr-o zi Violeta Postolache pe FB aceasta reteta si mi-a facut o pofta nebuna!!!
Nu va spun dar dupa cateva ore eram si eu cu ea gata,asta pentru ca am avut ingredientele in frigider.
Simplu,rapid dar mai ales gustos.
La aspect seamana mai mult cu o tarta decat cu pizza
Mie mi-a iesit cam groasa dar s-a mancat nu a ramas nimic.
Ingrediente:200g sunca presata,200g branza proaspata,250g ciuperci,300g cascaval,1ardei gras rosu,2oua,200ml lapte,5linguri faina,sare,piper,1lingura oregano uscat
Sunca,100g cascaval,taiate cubulete;ciupercile fierte,scurse si ele de asemenea taiate marunt,adaugam in vas ouale batute,lapte,branza,sare,piper,oregano iar la urma cate putina faina,pentru a rezulta o compozitie mai groasa decat smantana;impartim compozitia in doua,rasturnam in doua forme cu hartie de copt,deasupra punem ciuperci,felii subtiri de ardei rosu,si restul de cascaval ras;lasam la cuptor pana se rumeneste apoi servim cu Ketchup.

5

Snitel in sos de ciuperci

Ingrediente:4buc.snitele de porc,3linguri faina,20ml ulei,sare,piper,250g ciuperci,1ceapa,3-4catei de usturoi,300ml smantana
Snitelele condimentate cu sare si piper,le trecem prin faina,le prajim in ulei incins cate 2-3min pe fiecare parte,le scoatem pe farfurie iar in uleiul ramas calim ceapa tocata marunt,la fel si usturoiul iar ciupercile feliate;dupa ce a scazut apa din ele,adaugam 1cana cu apa,1/2lingurita sare,carnea si lasam sa fiarba incet cu capac 30-40min;dupa ce carnea a fiert,adaugam smantana,amestecam usor sa se mai ingroase sosul,apoi servim
0

Prajitura cu visine3

Cate prajituri cu fructe am pe aici,mai merge inca una si cate fructe mai am la congelator,mama...mama!!!
Ingrediente:1cana faina,1cana zahar,4oua,1/2cana ulei,1plic zahar vanilat,visine
Frecam galbenusurile cu 2linguri zahar,zahar vanilat si cate putin ulei;albusurile batute spuma cu un praf de sare si restul de zahar,le adaugam la galbenusuri apoi faina cernuta amestecand usor cu o lingura;daca mai e nevoie mai adaugam putina faina,compozitia vtrebuie sa fie ca o smantana mai groasa.
In forma de chec unsa,rasturnam 1/3din aluat,deasupra punem visine bine scurse,acoperim cua doua treime de aluat,punem iar visine,apoi restul de aluat;nivelam suprafata si lasam la cuptor pana se rumeneste la foc mic,40-45min.depinde de cuptor.

0

Negresa cu ness si cocos

Ingrediente:6oua,200g unt,4linguri ness,200g faina,1cana zahar,1praf de copt,300ml lapte condensat,100g nuca de cocos
Facem o crema fina din unt la temperatura camerei si zahar,adaugam pe rand ouale amestecand energic dupa fiecare,apoi nessul si la urma faina amestecata cu praful de copt;intr-un bol amestecam laptele condensat cu cocos apoi intr-o tava cu hartie de copt,rasturnam aluatul,deasupra din loc in loc punem cu lingurita gramajoare de cocos,apoi cu un bat de frigarui,amestecam compozitia si lasam tava la cuptor 40-50min.
Dupa ce s-a racit,scoatem prajitura din tava si pudram cu zahar.
Trebuia sa-mi iasa interior alb de la cocos dar eu am avut o cutie de Dulce de leche si asta-i maroniu la culoare;dar in rest este foarte gustoasa si se simte aroma cocosului.

1

Painici umplute cu branza

Ingrediente aluat:3cani faina,1plic drojdie,3linguri zahar,sare,50g unt topit,1ou,1cana cu lapte cald
Umplutura:250g telemea de oi sau orice branza sarata,2oua
In plus:1ou,3linguri iaurt gros
Oul batut bine cu un praf de sare si zahar;drojdia inmuiata in putin lapte cald,rasturnam in vasul cu faina cernuta,impreuna cu oul batut;amestecam bine turnand cate putin lapte,pentru a rezulta un aluat de paine,apoi framantam cateva minute cu untul topit;formam o sfera,acoperim si lasam sa creasca30min;in acest timp,intr-un castronel amestecam branza rasa cu ouale batute,iar in alt castronel,iaurtul cu oul ramas;
Dupa ce aluatul a crescut,rupem bucati egale,aplatizam in palme,punem pe mijloc 1lingura de branza,strangem bine aluatul in jurul umpluturii,apoi punem painicile intr-un vas termorezistent uns cu unt;mai lasam 10min sa creasca apoi turnam deasupra iaurtul si lasam la cuptor40min pana se rumenesc;dupa ce s-au racit le scoatem pe un platou si le putem servi calde dar si reci sunt nemaipomenit de bune.

1

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme