Tocana de vinete cu ciuperci

Cine a spus ca din greseli iti iese o mancare mai buna,bine a zis! asa am patit si eu acum;as fi dorit o cu totul alta mancare dar pe parcurs am schimbat ideea,mi-a fost teama ca voi strica totul dar la final surpriza cea mare a fost ca rezultatul pur si simplu m-a dat pe spate,un gust incredibil de bun,cel putin pentru mine si Costel asa ca dupa ce am savurat cate o portie zdravana,ce a ramas am pus la borcan,le-am fiert 1h,le-am pus la camara, pentru ca cine stie daca a doua oara-mi va iesi la fel!!
Imi fileaza lampile nu???
AVEM NEVOIE DE:
1kg ciuperci galbiori
2kg vinete
2cepe mari
1kg ardei kapia
2kg rosii
1cana cu ulei
2-3ardei iuti
2frunze de dafin
sare
CUM SE PROCEDEAZA:
In vasul cu fund dublu se pune uleiul, ceapa,ciupercile spalate foarte bine si feliate,
adaugi apoi vinetele spalate si taiate cubulete mai mari,
ardeiii fasii,rosiile la fel spalate si taiate tot cuburi mai mari,1lingurita cu sare,ardeiul iute rondele,dafin,1cana cu apa apoi se da vasul la cuptor si se lasa pana scade,amestecand din cand in cand
 Dupa ce este gata,se serveste calda dar si rece este foarte buna si de asemenea este foarte buna de pus la borcan pentru iarna!
Pentru ca anul trecut ne-a placut tare mult,am facut din nou aceasta tocana si tot buna a iesit

 
1

Paste cu vinete si rosii

Mmmmm o alta reteta delicioasa cu vinete,ei de data asta asa ceva,nu  merge la borcan;se poate consuma si la pranz dar si la cina merge perfect.
AVEM NEVOIE DE:
1punga cu paste tubulare
2linguri ulei de masline
1vanata mare
3catei de usturoi
500g rosii
2linguri capere
1ardei iute
busuioc verde si uscat
ierburi italiene
sare
CUM SE PROCEDEAZA:
In tigaia cu ulei se pune vanata spalata,uscata si taiata cuburi,se condimenteaza cu sare,ierburi italiene,se amesteca,
dupa 5min se adauga usturoiul tocat marunt,rosiile cubulete,
apoi caperele,ardeiul iute taiat rondele,1lingurita de busuioc uscat,lasi pe foc 5min amestecand din cand in cand

Dupa ce a scazut putin,se adauga pastele
fierte si bine scurse,se potriveste de gust apoi se serveste cu busuioc verde ornata






0

Pilaf cu ciuperci galbiori si chiftelute

Este a doua oara cand cumpar astfel de ciuperci si-mi plac,de fapt toate felurile de ciuperci imi plac dar pe primul loc sunt ciupercile pleurotus
De cumparat le-am cumparat dar acum ce fac cu ele pentru ca mancare deja aveam si nu vroiam sa le pun la congelator si uite asa cu gandurile mele,hop mi-a sarit in minte acest pilaf care in general vorbind,este o nebunie,cel putin mie-mi place foarte mult;sa ai prin congelator stransa cum fac eu si ceva grasime de pasare,mmmm!!
AVEM NEVOIE DE:
Pentru chiftelute:
500g carne tocata
1ceapa
3-4catei de usturoi
verdeata
sare
piper
cimbru
2oua
1cartof fiert
2oua
1ceasca cu faina
ulei pentru prajit
 Pentru pilaf:
250g ciuperci galbiori
1ceapa
20ml ulei sau alta grasime de pasare
1ceasca cu orez
sare
CUM SE PROCEDEAZA:
Se amesteca bine carnea cu ceapa tocata foarte marunt,usturoiul bine pisat,cartoful bine fiert si pasat(nu-mi plac chiftelutele tari si pun un cartof fiert in loc de paine),apoi verdeata tocata marunt,sare,piper dupa gust,putin cimbru,ouale batute separat iar dupa omogenizare,se fac chiftelute rotunde sau plate,se trec prin faina si se prajesc in ulei apoi se scot pe hartie de bucatarie 
Pentru pilaf in cratita cu ulei se pune ceapa si ciupercile bine spalate si feliate,
dupa ce a scazut apa din ele se adauga 4cesti cu apa si se lasa pe foc 5min apoi se adauga orezul spalat,1/2lingurita cu sare,se lasa focul foarte mic si se fierbe cu capac 15-20min;dupa acest timp se mai potriveste de gust apoi se opreste focul
Se serveste pe farfurie un inel de pilaf si alaturi chiftelute si ardei copti





0

Sos de ardei cu rosii

In fiecare an imi vine in minte cate o metoda de pregatit conservele pentru iarna.
Uite asa si aceasta reteta am imbunatatit-o si anume,pana acum le treceam doar prin masina de tocat,ei bine acum le-am pasat si cu blenderul vertical,direct in vas si a iesit un sos de-l pui pe paine,bun,bun de tot.
AVEM NEVOIE DE:
ardei kapia
rosii bine coapte
ardei iuti rosii
aspirine
CUM SE PROCEDEAZA:
Ardeii spalati,curatati de seminte si cotoare,ardeiii iuti de asemenea,rosiile spalate,scoase partea unde sta codita apoi stoarse de zeama si seminte,le-am tocat la masina cu sita cea mai mica
 
 Totul pus in oala pe foc
Dupa 15-20min de fiert,dau oala deoparte, bag blenderul vertical si uite asa-mi rezulta o pasta fina;pun din nou pe foc si continui fierberea pana consider eu ca-mi place de gros sosul.
Eu de aceasta data nu am pus nici zahar,nici sare pentru ca avea un gust extraordinar si nu am vrut sa-l stric,asa ca am pus sosul in sticle
in fiecare am pus cate o aspirina,am infiletat bine capacele apoi am fiert sticlele 1h dupa care le-am racit in patura.
Nu am etichetat sticlele pentru ca nu fac in cantitati industriale si stiu foarte bine ce am in ele iar fetele nu vor asa ceva,doar suc de rosii!


 

0

Rata cu sos de rosii

Am avut o rata de la tara,din tacam am facut o supa iar pieptul si pulpele mancarica asta buna de tot.
AVEM NEVOIE DE:
Carne de rata,puteti pune chiar o rata ca nu sunt mari si daca sunteti mai multi la masa,e tocmai potrivita
500g rosii,eu daca am din belsug,am folosit cherry
1-2ardei kapia
4catei de usturoi
1ceapa
20ml ulei
sare
piper
putin cimbru
dafin
cartofi pentru servit
CUM SE PROCEDEAZA:
Se fierbe carnea 30-40min adunand spuma care se formeaza apoi se scoate pe o farfurie fara sa fie aruncata apa.Se prajeste putin pe ambele parti apoi se scoate iar in uleiul ramas se pune ceapa taiata marunt,ardeiul de asemenea,2polonice cu apa de la fiert si se lasa pe foc pana scade si ceapa este fiarta.
Se adauga apoi rosiile si usturoiul pasate la blender impreuna
carnea,se completeaza cu alte 2polonice cu apa de la fiert,sare,piper,dafin,putin cimbru si se lasa pe foc mic pana scade
In acest timp din cartofi se pregateste un piure dupa reteta clasica pe care o stie toata lumea,iar cand totul este gata,se serveste cu acritura de sezon.


 
 

0

Pizza pe bat

Multe mai vezi pe FB-ul asta,iar eu "pun botul"cum se zice la toate!! unele-mi ies,altele nu cum patesc eu de multe ori cand vad cate o reteta pe net,(persoane necunoscute dar si cu persoane cunoscute am luat plasa!!)
Nu ma invat minte deloc!!
De data asta mi-au iesit pizzetele astea dar nu stiu de ce le-o fi pus bete ca nu-si prea au rostul;ele sunt grele,betele sunt subtiri,doar daca erau pizzele mai mici si betele mai groase!!
Insfarsit,nu am facut multe ca doar un aluat cumparat am avut,dar in schimb au fost(ca s-au terminat foarte repede),chiar foarte bune!!
AVEM NEVOIE DE:
1aluat pentru pizza din comert
1ou
1ceasca sos de rosii
salam
cascaval
parmezan ras
oregano uscat
bete chinezesti
CUM SE PROCEDEAZA:
Aluatul impartit in foi mici si egale
se unge cate o foaie cu sos de rosii,se pune pe mijloc batul,apoi cate o felie sau doua de cascaval sau mozzarella cum am avut eu,deasupra cate o felie de salam,
se acopera cu alta foaie,se sigileaza marginile cu furculita,se unge deasupra cu ou batut,se fac cateva intepaturi cu cutitul,se presara oregano si parmezan,
se pun in tava cu hartie de copt si se lasa la cuptor 10min
Se servesc pe platou cu ketchup pus intr-un bol.




 
 

0

Rasturnata cu prune

Anul asta cam putine dulciuri cu prune am facut si uite acusica se termina.Intr-un tarziu m-am hotarat sa fac gem de prune iar de acolo am oprit cateva pentru prajitura asta.
Buna,pufoasa,aromata si un gust dulce-acrisor!
AVEM NEVOIE DE:
3oua
1pachet de unt moale
1cana cu zahar
300g faina
1plic praf de copt
1plic zahar vanilat
esenta de lamaie
2linguri zahar brun
1lingurita scortisoara
500g prune
CUM SE PROCEDEAZA:
Se unge o tava cu unt din belsug,se tapeteaza cu faina apoi se presara zaharul brun amestecat cu scortisoara si se pun jumatatile de prune cu taietura in sus.(eu am presarat si pe ele cu putina scortisoara),apoi se lasa deoparte
Se face o crema spumoasa din unt mixat cu un praf de sare,zahar si zahar vanilat,se adauga pe rand ouale mixand energic dupa fiecare,esenta de vanile,la sfarsit faina amestecata cu praf de copt si se amesteca cu o paleta usor.
Se rastoarne in tava peste prune,se niveleaza suprafata
apoi se lasa la cuptor 40min
Dupa ce s-a racit putin se rastoarna pe un platou,se pudreaza cu zahar
Se taie si se serveste.




 


0

Weekend cu spor luna Septembrie

STEFANIA ANASTASIU,in urma cu ceva ani,a initiat aceasta provocare culinara indragita mult de noi bloggeritele dupa cum am observat,mai ales de mine!
In fiecare luna cineva inscris in grup bineinteles,este gazda provocarii iar in aceasta luna,mi-a venit randul.
Cred ca fetele se gandesc cu groaza la faptul ca trebuie sa parcurga zecile iar in cateva grupe chiar sute de retete,dar asta sunt,nu am ce face alta ceva decat sa gatesc.Asa ca iertati-ma doamnelor ca va rapesc din timpul vostru pretios!
Pentru aceasta luna m-am gandit ca intram in toamna,copiii incep scoala,unii dintre noi au revenit din concediu si vor merge cu drag si spor la munca de aceea in ideea ca poate pregatiti un pachetel pentru copil chiar daca li se da ceva la scoala,sau poate va pregatiti si pentru voi un pachetel pentru munca.
Ca sa nu mai lungesc vorba,iata ce v-am pregatit:
1   MIC DEJUN 
2   PLACINTE 
3   LEGUME 
Dupa cum se poate observa,nu v-am recomandat carne in mod special dar cine doreste,poate gasi si la Mic dejun si la categoria Legume. 
Dati clik pe fiecare grupa in parte,selectati si gatiti! Va doresc sa aveti spor dar mai ales placere in ceea ce faceti din retetele mele!
In dorinta ca veti raspunde si la provocarea mea in numar cat mai mare,va imbratisez! 

3

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme