Supa de rosii

Supa de rosii,sanatoasa,te racoreste acum vara dar mai ales plina de vitamine!
AVEM NEVOIE DE:
2kg de rosii bine coapte
1ceapa
1morcov
1felie de telina
1dovlecel
cateva buchetele de conopida
cateva buchetele de brocolli
sare
3linguri ulei de masline
paste,eu am avut paste cu verdeturi
CUM SE PROCEDEAZA:
Rosiile spalate,le-am scospartea verde de la codita apoi taiate,le-am pus intr-un vas pe foc sa fiarba
Restul legumelor curatate,spalate,taiate,le-am pus intr-un alt vas impreuna cu o lingurita cu sare la fiert
Dupa ce totul este fiert,strecor ambele vase,apa de la fiert din ambele vase o pun in oala,toate legumele le pun in robot
iar piureul rezultat il adaug in oala,daca e prea groasa(nu mi-am propus sa fie supa crema),completez cu apa,las sa fiarba iar cand clocoteste adaug paste,la final potrivesc de gust,adaug ulei de masline si opresc focul.
Fiecare serveste dupa preferinte,mie-mi place supa fierbinte atunci cand opresc focul,apoi rece este un deliciu sanatos si racoritor!




  

0

Paste cu dovlecei

Am facut reteta dintr-o fila de calendar;am luat plasa de cateva ori cu astfel de retete dar cum imi place sa risc,am facut-o si mi-a parut bine pentru ca este o reteta super,super gustoasa!
AVEM NEVOIE DE:
2-3dovlecei potriviti
300g paste
3-4catei de usturoi
ulei de masline
1ardei iute mic
sare
piper
1lingura seminte de susan
Spaghetele fiind multe,nu am desfacut pachetul,asa ca am inlocuit cu alte paste
CUM SE PROCEDEAZA:
Dovleceiii curatati de coaja sau nu,taiati in fasii pe lung cu cutitul economic
Se pun in tigaie 2linguri ulei,se pun jumatate din fasiile de dovlecei la calit acoperite cu capac amestecand din cand in cand,dupa 2min se scot pe farfurie,se mai adaufa ulei si restul de fasii iar dupa ce s-au calit si ele se amestecacu restul fasiilor

 apoi se adauga usturoiul pisat,ardei iute taiat marunt,putina apa,sare,piper daca e nevoie,se amesteca cu pastele fiert si scurse iar dupa omogenizare se serveste cu seminte de susan presarate deasupra.
 
 
0

Chec marmorat

De cand a aparut aceasta metoda de marmorare a checului,doar asa le fac,pentru ca-mi place mult;aspectul e identic cu marea majoritate a retetelor de aici dar nu si ingredientele sau metoda de pregatire!
AVEM NEVOIE DE:
5oua
1cana cu zahar
1plic praf de copt
200g faina
50ml ulei
2linguri pudra de roscove sau cacao
2plicuri zahar vanilat
un praf de sare
CUM SE PROCEDEAZA:
Se bat albusurile spuma cu un praf de sare si zahar,se adauga amestecand usor galbenusurile frecate cu zahar vanilat si ulei cate putin,la final se adauga faina cernuta cu praful de copt apoi se amesteca cu o spatula in miscari verticale.
Se imparte compozitia in doua vase si intr-unul se amesteca pudra de roscove sau cacao
In tava de chec cu hartie de copt,se pun intercalat cate o lingura din aluatul alb si cel cu cacao
Dupa terminare,se bate tava de masa sa se uniformizeze aluatul
apoi se lasa la cuptor la foc moderat 30min sau pana trece testul cu scobitoarea.Se scoate din tava,se indeparteaza hartia iar dupa ce s-a racit se pudreaza cu zahar


 
 

0

Supa de vita

Imi place mult carnea de vita in general dar supa as manca non stop,de aceea de cate ori mi-e pofta,cumpar multe oase nu neaparat rasol,pot fi si goale si uite-asa imi fac pofta!
AVEM NEVOIE DE:
oase de vita(nu am cantitate pentru ca eu cumpar cate 3-4kg)
legume pentru supa(morcov,telina,patrunjel radacina)
sare
2cartofi
taitei
CUM SE PROCEDEAZA:
Oasele spalate,le pun in oala mare impreuna cu legumele curatate si taiate,umplu oala cu apa,adaug 1lingura rasa cu sare si le las pe foc pana scade apa la jumatate
Scot oasele,strecor supa,o pun din nou intr-o oala mai mica,pun cartofii sa fiarba curatati si taiati cubulete,scot de pe oase care au carne si o tai marunt,completez cu apa(nu multa pentru ca nu mai are acelas gust),iar dupa ce cartofii sunt fierti,adaug 1-2 cuiburi de taitei iar dupa cateva clocote potrivesc de gust apoi opresc focul
Serveste fiecare cum doreste dar mie-mi place fierbinte!se spune ca faci riduri daca mananci mancare fierbinte,ei bine mie nu mi-e frica de riduri si mananc asa cum imi place!
Un alt an 2018 un alt castronel,aceeasi reteta

 

0

Flan cu banane

Este o prajitura de post frantuzeasca,vegana mai pe limbajul nostru,iar aspectul nu e chiar ca o prajitura,ci mai degraba cu o budinca care se serveste cu lingurita;daca stiam,puneam compozitia in vase mici si se manca din ele.
AVEM NEVOIE DE:
2banane
200ml lapte de migdale
1cana faina de hrisca
1plic praf de copt
3linguri ulei de cocos
4linguri zahar brun
1lingurita scortisoara
1mar
2linguri stafide

CUM SE PROCEDEAZA:
Se pun in robot bananele curatate,taiate apoi restul ingredientelor mai putin marul si stafidele;
 Dupa omogenizare se rastoarna in forma de chec cu hartie de copt(daca-i de silicon,nu e nevoie de hartie de copt)
iar deasupra se pun stafidele si marul cubulete care in prealabil au fost amestecate cu putina faina
La cuptor se lasa 40-50min si se scoate din tava dupa ce s-a racit,se pudreaza cu zahar apoi se taie


 

 

0

Prajitura cu caise

Acum cand sunt caisele pe terminate,m-am gandit sa fac si eu o prajitura
AVEM NEVOIE DE:
4oua
1cana cu zahar
200ml iaurt
200ml ulei
400g faina
1plic praf de copt
coaja rasa de lamaie
un praf de sare
caise
CUM SE PROCEDEAZA:
Galbenusurile frecate cu zahar pana se albesc si au devenit pufoase,se adauga ulei cate putin apoi iaurt,coaja de lamaie,faina cernuta cu praful de copt iar la final,albusurile batute spuma tare cu un praf de sare
Se rastoarna compozitia in tava cu hartie de copt,deasupra se pun jumatati de caise spalate cu scobitura in sus iar in interior se pune miezul de la sambure intreg sau taiat cum am pus eu
  Eu nu am pus caisele prea una langa alta,dar printre ele am pus bucatele taiate cu caisele ramase
La cuptor la foc mic 40min sau depinde de cuptor
Se scoate din tava,se elimina hartia de copt,se pune prajitura pe un platou,se pudreaza cu zahar si se taie


 

0

Cartofi cu legume si costita la cuptor

Aceasta reteta mi-am dorit sa iasa cu totul altceva dar nici acest rezultat nu a fost rau!
AVEM NEVOIE DE:
500g cartofi
1ceapa
2dovlecei
1capatana de usturoi
500g costita de porc
sare
piper
cimbru
1borcan cu rosii cherry puse de mine,sau o cutie rosii cubulete
100ml vin alb
50ml ulei
boia dulce
CUM SE PROCEDEAZA:
Costita spalata,uscata,pudrata cu sare,boia si piper,se lasa deoparte pe farfurie 
Intr-un castron mare se pun cartofii cubulete(nu mai spun curatati si spalati ca fiecare stie sa faca acest lucru banuiesc!),dovleceiii la fel,ceapa taiata julien,sare,piper dupa gust,1lingurita cu cimbru,ulei,vin,se amesteca bine totul apoi se adauga rosiile scurse de apa.

Se rastoarna totul in tava
  deasupra se pune costita,se acopera cu folie de aluminiu si la cuptor la foc mic 1h
Dupa acest timp,se descopera,se incearca carnea cu o furculita iar daca intra greu,se mai lasa la cuptor tot acoperita tava 30min,dupa care se descopera,se mai lasa sa se rumeneasca
Se serveste cu acritura de sezon


 

0

Smoothie tricolor

Am raspuns la provocarea organizata de sit-ul vegis.ro  
 pentru a crea un smoothie colorat si sanatos cu ajutorul ingredientelor puse la dispozitie,din care fiecare-si alege ce doreste.
Cand am acceptat sa particip cu #mytastysmoothie 
m-am gandit in primul rand la sanatatea noastra si a copiilor nostri iar cea mai crunta boala la care privim neputiinciosi(chiar si eu!) cum ni se sting apropiatii dar mai ales copiii,este cancerul!!
Am cautat si am ales aceste ingrediente care sa se potriveasca dar mai ales sa fie benefice organismului,l-am facut si l-am numit tricolor,pentru ca sunt roman,imi iubesc tara,imi iubesc semenii si m-as bucura enorm ca toate persoanele suferinde sa-si permita daca nu zilnic,macar din cand in cand aceasta bautura tricolor sau chiar si o singura culoare.
PENTRU SMOOTHIE ALBASTRU AVEM NEVOIE DE:
1banana
5curmale fara samburi
1pastaie de vanilie
1lingura ulei de cocos
1lingura Blue Majik
un praf de sare marina
1lingurita miere de rapita
200ml lapte de migdale
Blue Majik,este un praf produs din alge marine care are in compozitie de 22de ori mai mult fier decat spanacul,de 6ori mai multi antioxidanti decat afinele si de 6ori mai mult calciu decat laptele matern si de vaca iar alte comentarii sunt de prisos!!
Laptele de migdale are un continut bogat in vitamine,antioxidanti,ce pot preveni cancerul
Curmalele,datorita vitaminelor,A,K,B6,cupru,magneziu,mangan,ajuta la prevenirea cancerului de colon,accidentelor vasculare cerebrale
Sarea marina,contine minerale si are toate beneficiile pentru piele,mentinand-o sanatoasa 
Se pun in robot banana curatata si taiata,curmalele taiate,ulei de cocos,pastaia de vanilie taiata marunt,miere,lapte si 2-3cristale de sare marina;se proceseaza bine iar dupa ce a rezultat o crema spumoasa,se adauga blue majik dizolvat in putin lapte,se adauga in robot,si se mai proceseaza cateva secunde pentru omogenizare

Cu o masura se pune intr-un pahar lung sau o cupa mai mare,apoi se lasa la frigider sa se intareasca putin
PENTRU SMOOTHIE GALBEN AVEM NEVOIE DE:
1banana
1avocado
2rondele de ananas
250ml lapte de soia
1lingurita miere de rapita 
Mierea de rapita contine enzima Q3,importanta pentru dezvoltarea oaselor,are actiune antibacteriana si protejeaza organismul de boli de ficat,pancreas,rinichi
Laptele de soia este ideal pentru persoanele cu colesterol sau boli cardiace,contine acizi grasi omega 3si 6 care protejeaza vasele de sange,le intareste si previne cancerul
Avocado este una din cele mai bune surse de grasimi sanatoase,este plin de vitamine si fibre iar acidul oleic din compozitie reduce inflamatia din corp,avand o influienta pozitiva asupra unor gene legate de cancer
Se pune in robot banana curatata si taiata,pulpa de la avocado,miere,rondelele de ananas,lapte si se proceseaza pana rezulta o crema spumoasa
Eu,pentru a intari culoarea galbena,am adaugat 1/2lingurita praf de curcuma,denumit si "Aurul Orientului"si pe langa faptul ca se foloseste in bucataria asiatica,are intrebuintari si in medicina,folosit ca antiseptic,antibacterian si cu efecte pozitive in lupta impotriva cancerului si a bolilor de ficat
Dupa omogenizare,cu aceeasi forma sau pahar mic,se adauga usor peste culoarea albastra si se lasa din nou la frigider
PENTRU SMOOTHIE ROSU AVEM NEVOIE DE:
200g fructe rosii
1banana
60g alune caju crude,tinute intr-un bol cu apa calda 1h
200ml lapte de orez
1lingura miere de rapita
1lingurita pulbere de aronia
Laptele de orez,nu are colesterol nici lactoza,contine fibre,proteine,calciu,ajuta la imunitate,imbunatateste digestia protejand flora intestinala
Alunele caju,contin fibre alimentare,acizi grasi care au rolul de a scadea colesterolul iar consumul de caju,reduce riscul de aparitie a bolilor de inima si cancer
Pulberea de aronia,este cunoscuta pentru continutul impresionant de antioxidanti care protejeaza celulele din corp si previn boli degenerative,precum cancerul si bolile de inima
Se pun fructele in robot,dupa ce a rezultat un piure,se trece prin sita pentru eliminarea semintelor apoi rezultatul se pune din nou in robot si se adauga banana taiata,alunele din apa,mierea,si laptele
Dupa procesare,se adauga pulberea de aronia iar dupa omogenizare,se adauga usor in paharul cu restul culorilor

Se lasa paharul la frigider inainte de servire
Multumesc vegis.ro
Multumesc #vegisro
Multumesc #mytastysmoothie
pentru oportunitatea de a avea posibilitatea sa creez o asemenea bautura pentru familie dar si pentru persoane cu nevoi!

 

Sfatul meu;daca culoarea de la baza paharului(albastra)este putin mai lichida,pentru a preaintampina situatia de a se amesteca culorile,se pune paharul la congelator pentru cateva minute.
 
 
4

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme