Chec de post cu roscove

Doamne cat am de recuperat,aproape ca am si uitat de unele retete cum e si asta bineinteles!!
AVEM NEVOIE DE:
200g faina
120g zahar
1lingurita cu ness
20g pudra de roscove sau cacao
50ml ulei
270ml apa
1plic praf de copt
CUM SE PROCEDEAZA:
Pui intr-un castron zaharul,apoi restul ingredientelor uscate si cernute
Intr-un borcan de 800ml,pui apa si uleiul,acoperi cu capac bine infiletat apoi agiti borcanul pana rezulta un lichid albicios si rastorni in castron peste ingredientele uscate.
Mixezi totul foarte bine,apoi rastorni in tava unsa si tapetata sau orice alta forma are fiecare si lasi la cuptor 45min la foc mic
Dupa ce s-a copt si racit,rastorni pe un platou,pudrezi cu zahar,tai si servesti


 
 

0

Aripioare cu mazare

Cand nu mai stii ce sa gatesti,bagi capul in frigider,in congelator,scoti ce gasesti si-i imposibil sa nu rezulte ceva bun cum e si aceasta mancare facuta din ce am gasit!
AVEM NEVOIE DE:
500g aripioare
1punga mazare congelata
2cartofi
1ceapa
1cutie cubulete de rosii
1catel de usturoi
1frunza de dafin
marar
CUM SE PROCEDEAZA:
Varful de la aripi taiate apoi spalate,uscate,le prajesti in putin ulei apoi le scoti pe o farfurie
In uleiul ramas,pui ceapa tocata marunt,rosiile,cartofii cubulete,amesteci totul bine,dupa 2min adaugi 2cani cu apa,dafin,putina sare si lasi sa fiarba.
Dupa ce cartofii sunt aproape fierti,adaugi carnea,mazarea,usturoiul zdrobit si lasi pe foc pana scade,potrivesti de gust,adaugi mararul taiat marunt si opresti focul.
Servesti imediat cu paine prajita,un deliciu!
Farfurie din 2019,pentru ca este aceeasi reteta nu am scris-o
Nu stiu de ce fac aceasta mancare foarte rar pentru ca-i buna si ne place,acum suntem in 2021 cand mi-am amintit sa mai fac o mazare cu aripioare de pui!


  



0

Somon cu broccoli si conopida

Conopida foarte greu m-am invatat s-o mananc dar de brocoli nici nu vroiam sa aud,pana intr-o zi cand am vazut la vecina mea aceasta reteta iar dupa ce am terminat,mi-a parut rau ca nu am facut mai mult!!Un deliciu!!
AVEM NEVOIE DE:
rondele de somon(eu am facut doar o portie)
1conopida
1broccoli
sare
piper
condimente pentru peste Kamis
50ml vin alb
ulei de masline
zeama de lamaie
dulceata de ardei iuti
CUM SE PROCEDEAZA:
Pestele spalat,uscat,condimentat cu sare,piper dupa gust,condimente pentru peste,il pui in tava,deasupra pui pe fiecare putina dulceata de ardei iuti,alaturi,buchetele de conopida si brocoli spalate,le pudrezi cu sare,stropesti totul cu zeama de lamaie,ulei de masline,pui vinul in tava,acoperi cu folie de aluminiu sau capac,lasi la cuptor 20min apoi descoperi si mai lasi 5min sa se rumeneasca
 Servesti imediat!



0

Cheesecake cu banane

Am primit o rugaminte din partea nepoatelor din Italia,sa le pregatesc acest cheesecake,preferatul lor iar eu bineinteles ca m-am conformat!! ce nu face o bunica!?👭👭👭👵👵👵👵
AVEM NEVOIE DE:
400g biscuiti Oreo
150g unt
500g branza Mascarpone
5banane coapte
200ml frisca lichida
esenta de lamaie
4foi de gelatina

CUM SE PROCEDEAZA:
Pui in blender biscuitii,dupa ce s-ai maruntit,adaugi untul topit,dupa ce ai amestecat bine,rastorni in forma de tort mai mare(25cm diametru),tapetata cu folie alimentara iar dupa ce ai format blatul bine presat,lasi forma la frigider
  Pisezi fin bananele in blender,amesteci cu branza
 apoi usor cu frisca batuta tare,
esenta de lamaie,la final cu gelatina hidratata si dizolvata cateva secunde in cuptorul cu microunde,dupa ce totul este omogenizat,rastorni in tava peste blat,nivelezi si lasi la frigider pana a doua zi
 A doua zi,desfaci inelul de la forma,pui cheesecakul pe un platou,scoti cu atentie folia,ornezi cu rondele de banana stropite cu suc de lamaie sa nu oxideze,apoi tai si servesti.
 

0

Chec fara gluten cu ciocolata

Am pregatit aceasta reteta pentru un concurs la ciocolata Poiana dar cand am vazut ce retete fara un pic de bun simt sunt postate,m-au lasat fara cuvinte;pur si simplu chiar fara cuvinte ramai cand vezi cum o farfurie cu o prajitura cumparata langa care este pusa o ciocolata,o pozezi cu toti membrii familiei si neamuri apoi o postezi in concurs!!😡😡😡😡 oare cat tupeu poti avea sa faci asa ceva???incredibil dar stand si analizand,am ajuns din nou la concluzia ca doar traim in Romania!!!

AVEM NEVOIE DE:
200g ciocolata Poiana
150ml lapte de soia
150g unt
150g zahar
4oua
50ml suc proaspat de portocale
150g faina fara gluten
1lingurita praf de copt
coaja rasa de portocala
Glazura:100g ciocolata Poiana
Decor:felii de portocala,ciocolata Poiana alba rasa
CUM SE PROCEDEAZA:
Intr-un vas mic,pui pe foc ciocolata rupta,unt si lapte,dupa ce s-a topit,amesteci bine cu un tel apoi lasi sa se raceasca.
Faci o crema fina din oua batute cu zahar,adaugi ciocolata topita,sucul de portocale,coaja de portocala rasa,faina cu praful de copt,amesteci usor apoi rastorni in forma
  La cuptor va sta 40min la foc mic
Dupa ce s-a racit,rastorni pe un platou
si torni usor ciocolata pentru glazura,topita,ornezi cu felii de portocala iar la final,razi ciocolata alba cu aspect de ninsoare
La multi ani tuturor,pentru ca suntem in luna Sarbatorilor de iarna!

 

0

Cartofi cu mirodenii

Este o reteta din Grecia de la prietena mea Virginica;si eu fac ceva asemanator astfel de cartofi dar fara sa-i tin la congelator,sincer nu stiu care-i rolul congelatului dar rezultatul a fost bun!
AVEM NEVOIE DE:
8cartofi
1lingura boia dulce
1lingurita boia iute,optional
1lingurita oregano
1/2lingurita cimbru
sare
piper
1capatana de usturoi pisat
5linguri ulei de masline
1ceasca cu apa
CUM SE PROCEDEAZA:
Cartofii curatati si spalat,taiati rondele mai groase,pusi intr-un castron,amestecati bine cu restul ingredientelor 
apoi rastorni totul intr-o punga din plastic,legi bine punga la gura si lasi la congelator 30-45min
Dupa acest timp,scoti punga,o rastorni intr-un vas de yena cu capac sau daca nu are,acoperi cu folie de aluminiu

si lasi la cuptor 30min,descoperi si mai lasi 30min sa se rumeneasca apoi servesti calzi
Pentru ca in aceeasi zi am pregatit tot de la prietena mea si chiftelute de ciuperci,am pus langa cartofi si cateva chiftelute,un deliciu!


 

0

Salata mix de fasole

Particip la provocarea prietenilor de la SUN FOOD,in aceasta luna fiind si sarbatorile de iarna,sa gatim cu dragoste!!
Daca stau bine si ma gandesc,nu cred ca exista cineva care sa nu gateasca cu dragoste,pentru familie,copii,prieteni!!
AVEM NEVOIE DE:
1cutie cu fasole alba
1cutie cu fasole rosie,ambele de la Sun Food
1ceasca cu fasole neagra 
1cutie mica cu boabe de porumb
2legaturi ceapa verde
sare
1morcov mic
1ceapa
ulei de masline
otet de mere,eu am avut otet de gutui
CUM SE PROCEDEAZA:
Fasolea neagra spalata,o pui intr-un vas sa fiarba impreuna cu putina sare, morcovul taiat bucati si ceapa in sferturi
Dupa ce a fiert si boabele au pocnit,scurgi fasolea,scoti morcovul si ceapa,clatesti fasolea sub jet de apa rece apoi o lasi sa se scurga
Intr-un bol,pui fasolea neagra,apoi jumatate din boabele de porumb
Urmeaza fasolea alba rasturnata in supiera si clatita sub jet de apa apoi lasata sa se scuga,deasupra ceapa taiata marunt

acoperi cu fasolea rosie care de asemenea o rastorni,o clatesti si o lasi sa se scurga,apoi restul de porumb

deasupra pui ulei,otet,ornezi cu frunze de ceapa si servesti
Dupa cum s-a observat,eu nu am pus sare pentru ca nu a fost nevoie,daca cineva considera ca e nevoie dupa fiecare strat,presarati putina sare
La aceasta salata dragostea mea pentru sotul meu,s-a vazut in faptul ca nu am pus sare,avand probleme cu tensiunea dar nici eu nu sunt departe!!!

 
 
 

0

Toba de casa reinventata

In acest an nu am respectat propria-mi reteta din anii din urma,am incercat dar nu in totalitate sa fac o reteta frantuzeasca pe care am mancat-o si chiar m-a dat pe spate iar ea nu se numeste toba ci CAP PRESAT,se gaseste si la noi cap presat dar nu cunosc reteta ca sa pot face o comparatie
Eeee ce sa va spun,capul se fierbe intr-o combinatie de vin alb(ca si italienii,au vinuri speciale pentru gatit,albe,negre,roze,depinde ce gatesti),cu ceva tarie!!eu am adaugat la fiert doar o cana de vin si 1/2cana coniac,doar pentru aroma,nicidecum sa fiarba in ele,pentruca-mi trebuia toata rezerva de bautura a sotului!!😀😀😀
Trebuia sa mai adaug pentru pete de culoare si morcovi cu frunze de ceapa verde,ar fi iesit chiar o nebunie daca respectam reteta,dar si asa sunt foarte multumita de rezultat si nu numai eu!
AVEM NEVOIE DE:
1cap de porc,eu am avut porc vietnamez,cine cunoaste stie ca vietnamezul are urechile mai mici,asta ca sa nu spuna cineva ca vorbesc in necunostinta de cauza
4picioare(adidasi)
1kg sorici
1kg pulpa de porc
sare 4linguri
boabe de piper 2linguri
boabe de ienibahar 2linguri
frunze de dafin 8frunze
1cana cu vin alb(300ml)
1/2cana cu coniac(200ml,am mai trecut de la mine,hihi!)
1capatana de usturoi
stomac de porc sau fundac(eu folosesc mereu doar fundac pentru ca-i mai usor de manevrat si are doar o singura gaura pe unde introduci umplutura)
CUM SE PROCEDEAZA:
Portionezi capul,mai scoti din grasimea de la falci,apoi intr-o oala mare sau 2-3 mai mici,imparti toate ingredientele mai putin usturoiul,inclusiv sare si vin, acoperi cu apa si lasi la fiert incet
Cand se desprinde carnea de pe oase,adaugi usturoiul pisat,mai lasi pe foc cateva clocote apoi strecori totul sau scoti carnea cu o spumiera,apa de la fiert o strecori si o pui intr-un vas
Tot ce este fiert,incepi sa tai cubulete si le pui intr-un vas mai mare
Eu am avut si ajutoare pentru ca nu ma descurcam singura
Dupa ce totul este taiat,amesteci compozitia,adaugi sare si piper dupa gust,apoi incepi sa umpli stomacul sau fundacul bine spalat si frecat cu malai;nu va ingrijorati ca nu a disparut mirosul,pentru ca la fiert dispare;eu am vazut pe la diverse retete ca se freaca cu ceapa taiata,ei bine am facut si eu intr-un an si nu am putut manca pentru ca mirosea foarte urat.
Sa continuam,zic:odata cu umplutura introdusa in ce aveti voi,adaugi si cate o cana cu apa de la fiert apoi mai pui umplutura si tot asa;atentie tobele nu trebuie sa fie prea pline pentru ca la fiert vor pocni si trebuie sa contina suficienta zeama;pentru fete incepatoare,ca sa va dati seama cat de plina trebuie sa fie,atunci cand iei in mana o toba gata umpluta,trebuie sa se indoaie nu sa stea teapana in mana.
Bun,dupa ce au fost umplute,legi la gura cu ata alimentara sau ce ai si le lasi deoparte
Pregatesti acum un vas mare pe fundul careia pui o farfurie cu gura in jos,asta ca sa nu se lipeasca toba de fundul vasului si sa se rupa(tot patitu-i priceput!!),apoi adaugi dafin,putina sare,si boabe de piper si ienibahar,lasi sa fiarba iar cand incepe sa clocoteasca,lasi focul incet si cu atentie pui in apa doar o singura toba
La fiert nu lasi mai mult de 5-10min,timp in care atunci cand se ridica deasupra apei cate o umflatura,intepi cu o scobitoare in mai multe locuri asta ca sa se elimine aerul,altfel vor fi portiuni cu carne care se risipeste atunci cand o tai,deci e foarte important ca sa fie in interior suficienta apa de la fiert.
Dupa ce toba sta la fundul vasului,nu la suprafata(asta-i semnul ca trebuie scoasa),cu mare atentie si cu ajutoare,scoti toba,o pui pe un fund de lemn,deasupa pui un alt fund de lemn cu o greutate si lasi la rece pana a doua zi.
Toba daca ai facut mai multa decat una singura,o poti pune la congelator intreaga sau taiata cat se consuma odata
In situatia in care a ramas si umplutura si zeama,mai adaugi usturoi pisat,pui intr-o cutie cu capac si gata racitura!!
Sa va fie de folos reteta si Sarbatori linistite sa aveti in familie si nu numai!!







2

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme