Chec cu pere

Un chec simplu,aromat si ciocolatos dar si gustos!
AVEM NEVOIE DE:
150g faina
150g zahar
3oua
5pere
10g unt
20g pesmet
200g ciocolata
4linguri lapte
1plic praf de copt
un praf de sare
1lingura scortisoara
esenta de vanilie
CUM SE PROCEDEAZA:
Perele curatate,taiate cubulete,se pun intr-un bol si se amesteca cu scortisoara.
O forma rotunda cu diametru de 20cm,se unge cu unt,se tapeteaza cu pesmet apoi se rastoarna perele si se lasa deoparte
Se bat bine ouale cu un praf de sare,vanilie, si zahar,se adauga faina cu praful de copt iar dupa omogenizare se rastoarna peste pere
Se lasa la cuptor 40min la 180grade
Dupa ce s-a racit se rastoarna pe un platou,se toarna ciocolata topita in lapte si se orneaza cu para feliata


Pofta buna si sa va fie de folos!


  

0

Charlotte di pandoro

Dupa modelul retetei frantuzesti numita Sarlota,(am facut multe astfel de sarlote pentru ca-mi plac foarte mult mai ales vara),am facut aceasta reteta dar nu cu piscoturi cum e originala ci cu felii de cozonac Pandoro italian care mie nu-mi place si daca tot l-am primit,hai sa fac ceva cu el.
AVEM NEVOIE DE:
1cozonac Pandoro
250g mascarpone
250ml frisca lichida
50ml lapte
200g ciocolata
fructe de padure
4-5linguri lapte
CUM SE PROCEDEAZA:
In forma mica de tort de 20cm diametru de pune o felie taiata de la baza cozonacului groasa de 3-4cm,se insiropeaza cu jumatate din lapte apoi se lasa deoparte
Se amesteca branza  cu frisca batuta si vanilie,se pune in forma 1/2din crema,apoi fructe,se acopera cu restul de crema iar dupa ce s-a nivelat se acopera cu alta felie taiata din cozonac,se preseaza putin  si se insiropeaza cu restul de lapte
apoi se lasa la frigider 2-3h sa se intareasca putin crema
Dupa acest timp,se topeste ciocolata impreuna cu 5linguri lapte,se amesteca energic sa se lichefieze,se toarna peste ultima felie de cozonac,se niveleaza si se lasa la frigider pana a doua zi cand se pune pe un platou,se scoate cu atentie inelul si se orneaza cu fructe de padure!
apoi se taie si se serveste!
Pofta buna si sa va fie de folos!


  

0

Ciambela marmorizzata

Nu este nimic altceva decat checul tigrat in varianta italiana!
AVEM NEVOIE DE:
200g zahar
250g faina
4oua
30g cacao
80ml ulei
250g iaurt
2linguri lapte
1plic praf de copt
zahar vanilat
CUM SE PROCEDEAZA:
Se pregateste o crema fina di oua zi zahar,se adauga uleiul in fir apoi iaurtul,zahar vanilat iar la final faina cu praful de copt

Dupa omogenizare se rastoarna in tava unsa si tapetata 3/4din aluat,restul se amesteca cu cacao si 2linguri lapte si se rastoarna deasupra si se marmoreaza cu o furculita
  
Se lasa la cuptor 40min la 180grade
Se scoate din forma pe platou,se pudreaza cu zahar apoi se taie

Pofta buna si sa va fie de folos!

 
0

Prajitura cu mere

Multe retete de prajituri cu mere am, una mai buna decat alta,le fac dar nu le mananc pentru ca nu-mi plac merele daca ati mai pomenit asa ceva!!!
AVEM NEVOIE DE:
600g mere
3oua
100g unt
300g faina
3linguri zahar brun+4linguri tos
1lamaie
1plic praf de copt
125g iaurt
sare
esenta de vanilie
CUM SE PROCEDEAZA:
Merele curatate de casuta cu seminte se feliaza subtire,se pun intr-un castron,se amesteca cu coaja rasa de lamaie apoi se stoarce zeama si se lasa deoparte
Se bat bine ouale cu un praf de sare,4linguri zahar tos,vanilie,untul topit adaugat in fir,se amesteca bine apoi cu iaurtul si la final se adauga faina cu praful de copt.
Intr-o forma rotunda cu hartie,se distribuie merele felie langa felie,se presara peste ele zaharul brun,apoi se rastoarna aluatul
Se lasa la cuptor 40min la 180grade
Se scoate din forma pe platou,se pudreaza cu zahar iar dupa ce s-a racit se taie
Pofta buna!



  

0

Paste cu sos de ciuperci

Am gasit in congelator ratacita o punga cu ciuperci pleurotus si doar la paste m-am gandit sa le fac
AVEM NEVOIE DE:
300g ciuperci pleurotus
1punga mica de paste scurte
50g unt
sare
piper
busuioc uscat
oregano
100ml vin alb
2linguri bulion
1ceapa
4catei de usturoi

CUM SE PROCEDEAZA:
In cratita cu unt pe foc se pune ceapa taiata marunt,usturoiul de asemenea apoi ciupercile taiate si ele,se amesteca totul bine iar peste cateva minute se adauga vinul,aceeasi cantitate de apa si se lasa pe foc pana scade putin
Se adauga apoi bulionul,condimentele si ierburile aromate,se amesteca totul bine,se mai lasa pe foc 1-2min apoi se opreste
Pe farfurie se pun paste fierte si bine scurse,deasupra sosul de ciuperci
sau aceeasi farfurie cu parmezan deasupra,sau pastele amestecate cu sosul de ciuperci si servite tot cu parmezan;toate variantele sunt gustoase
Sa va fie de folos!


 

0

Prajitura cu faina integrala si nuci

Este o reteta italiana,foarte buna la gust datorita nucilor dar si sanatoasa
AVEM NEVOIE DE:
100g zahar brun
1ou
170g faina integrala
2linguri ulei
120ml lapte de soia
4linguri nuca macinata
50g unt
1plic praf de copt
1cana cu zmeura
CUM SE PROCEDEAZA:
Se bate bine oul cu zahar,se adauga faina cu praful de copt,ulei,se mixeaza totul bine apoi se adauga lapte cate putin si la final nuca
Se rastoarna in tava cu hartie de copt,deasupra de pune zmeura si la cuptor va sta 30min la 170grade
  Dupa ce s-a copt,se scoate si se pudreaza cu zahar
Sa va fie de folos!
 

0

Bavareza cu ciocolata

Mi-am adus din Italia muuulta ciocolata si acum am inceput s-o folossc in diferite dulciuri!!
AVEM NEVOIE DE:
200g ciocolata amaruie
240ml lapte
4galbenusuri
2linguri zahar
10g gelatina
200ml frisca lichida
1/2baton de vanilie
ORNAT:
biscuiti amaretti
zmeura
CUM SE PROCEDEAZA:
Intr-un vas pe foc se pune laptele,pastaia de vanilie,zahar iar cand incepe sa fiarba se adauga ciocolata rupta,se da vasul deoparte iar dupa cateva secunde se amesteca energic cu un tel,se adauga apoi gelatina hidratata in apa rece, iar dupa omogenizare se lasa sa se raceasca bine
Dupa ce s-a racit,se amesteca usor adaugand cate putin frisca batuta tare apoi se rastoarna intr-o forma in care s-a tinut apa rece
apoi se lasa la frigider pana a doua zi
Pentru a scoate bavareza mai usor din forma,se tine putin in apa calda1-2min,apoi se rastoarna pe platou si se orneaza cu amaretti si zmeura
Sa va fie de folos!


  


0

Tort cu mascarpone

E mai mult o prajitura decat tort dar de cand am fost in Italia la copii,acolo neavand decat o singura tava si aia prea mare,tot ce faceam puneam in forma de tort iar acum acasa,mai dureaza putin pana ma dezobisnuiesc si daca tot am facut in forma de tort,atunci s-o aranjez ca si un tort,zic!!😁😁😁
AVEM NEVOIE DE:
250g mascarpone
300g iaurt grecesc
150ml chefir
4-5linguri pepite de ciocolata
6foi de gelatina
1pachet mic de piscoturi
2banane
2linguri zahar pudra
esenta de vanilie
SIROP:
200ml apa
4linguri zahar
esenta de rom
GLAZURA:
200ml frisca lichida dulce
200g ciocolata
CUM SE PROCEDEAZA:
Se amesteca intr-un castron branza,iaurtul,chefirul cu zahar,vanilie,dupa omogenizare se adauga gelatina hidratata in 100ml apa rece apoi topita cateva secunde la microunde,dupa omogenizare se incorporeaza pepitele apoi se lasa deoparte
Intr-o forma cu fundul detasabil sau o tava,se pun piscoturi inmuiate in siropul facut pe foc apoi racit,se acopera toate golurile si se pune jumatate din crema de branza
peste crema se pun bananele intregi dar curatate,se pot pune si alte fructe,eu nu am avut la momentul respectiv si congelate nu am vrut
se acopera cu restul de crema,deasupra se pun restul de piscoturi si se lasa la frigider sa se intareasca putin crema
In acest timp se pune frisca intr-un vas pe foc impreuna cu ciocolata rupta iar dupa ce s-a topit se amesteca energic cu un tel apoi se rastoarna peste piscoturi si se lasa la frigider pana a doua zi


Eu initial am spus s-o las asa fara nici un alt decor si am facut cu furculita niste dungi dar dimineata cand am scos-o de la frigider parca era neterminata si am pus un trandafir si cateva bomboane Raffaello.
Dupa toata cosmetizarea,s-a taiat si s-a mancat,buuuun!!
Pofta buna si sa va fie de folos!



  

0

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme