Salata de rosii cu avocado

Salata gustoasa,usor de pregatit si sanatoasa iar daca aveam si putin piept de pui la gratar,era si mai bun!

AVEM NEVOIE DE:
1cutie mix de rosii cherry
1avocado
1ou fiert
50g branza feta
ulei de masline
CUM SE PROCEDEAZA:
Se pun intr-un castron rosiile spalate,taiate in jumatati sau intregi daca sunt prea mici,oul taiat si el cubulete,pulpa de avocado taiata felii,branza cubulete,
se amesteca totul,se potriveste de gust si sare apoi se adauga ulei si se amesteca din nou si se serveste

  

0

Somon cu sos de leurda si capere

Deliciu maxim si atat!!
AVEM NEVOIE DE:
1file de somon
2leg.leurda
5catei de usturoi
2linguri capere
200ml smantana lichida
sare
piper
4linguri ulei de masline
1lamaie
3cartofi
1lingurita boia dulce
1/2lingurita cimbru
1crenguta rozmarin

CUM SE PROCEDEAZA:
Bucatile de somon spalat,uscat,condimentat cu sare si piper,se pune pe o farfurie,se stoarce deasupra 1/2lamaie apoi 2linguri ulei si se lasa deoparte
Pentru sos,se pune ntr-un vas pe foc mic 2linguri ulei,usturoiul intreg curatat,iar dupa ce si-a eliberat aroma,se scoate,se adauga leurda spalata si taiata marunt,putina sare,dupa ce s-a inmuiat se adauga smantana si se lasa la fiert incet amestecand din cand in cand
Dupa ce s-a ingrosat,se adauga caperele se mai lasa 1clocot, se potriveste de gust apoi se da vasul deoparte
Cartofii curatati,spalati,taiati rondele fine,condimentati cu sare,piper,cimbru,boia,2linguri ulei de masline,sunt pusi intr-un vas termorezistent,se adauga putina apa,crenguta de rozmarin,se acopera cu folie de aluminiu si la cuptor vor sta 30min la foc mic
Pestele se pune pe gratarul Tefal bine incins si se lasa cate 1-2min pe fiecare parte
Se serveste pe farfurie pestele,alaturi cartofi iar deasupra sosul
Pofta buna!

 
 

0

Chec cu iaurt si pere

Un chec simplu,gustos si usor de pregatit!
AVEM NEVOIE DE:
350g faina
1iaurt mic(125g)
4linguri zahar
130g ulei
100g pepite de ciocolata
coaja rasa de lamaie
3oua
2pere
1plic praf de copt
sare
CUM SE PROCEDEAZA:
Se mixeaza o crema spumoasa din oua,un praf de sare si zahar,se adauga iaurtul,coaja de lamaie se mixeaza bine,apoi se adauga faina cu praful de copt,ciocolata iar la final perele curatate,taiate cubulete mici si totul se amesteca cu o lingura
Se rastoarna in tava sau o alta forma cu hartie de copt si la cuptor va sta 45min la 160grade





Dupa ce s-a racit putin,se rastoarna pe un platou,se pudreaza cu zahar apoi se taie
Pofta buna!

0

Plachie de peste

Daca noi suntem fan.peste,de cate ori fac astfel de plachie(am destule postate pe aici),trebuie sa mai adaug ceva sau altadata sa scot,in functie de gustul personal,acum de exemplu am adaugat putin vin iar gustul a fost WOW!!
AVEM NEVOIE DE:
1kg rondele de crap
3cepe uscate mari
1leg.ceapa verde
1leg.usturoi verde
2linguri pasta de ardei
1ceasca suc de rosii
1ceasca vin alb
1frunza de dafin
20ml ulei
sare
piper
patrunjel verde
1cana cu faina
CUM SE PROCEDEAZA:
Pestele curatat daca e cazul,spalat,uscat,pudrat cu sare,se trece prin faina apoi se prajeste in ulei incins pe ambele parti dar nu mult,apoi se scoate pe o farfurie
Intr-o cratita cu putin ulei se calesc ceapa uscata si verde,usturoiul,curatate,spalate si taiate marunt,se adauga si 1cana cu apa si se lasa la fiert incet cu capac,amestecand din cand in cand.
Dupa ce a scazut si ceapa s-a inmuiat,se adauga pasta de ardei,sucul de rosii,frunza de dafin,vinul iar dupa cateva minute se adauga si pestele,acum nu se mai amesteca cu lingura,doar se apuca vaul de manere cu o carpa si se misca sanga-dreapta!
Se condimenteaza ,se adauga patrunjelul apoi se opreste focul
Se serveste cu mamaliga sau dupa preferinte!
Pofta buna!

  

0

Miel cu stevie

Am cumparat miel pentru Paste si am oprit cateva bucatele si le-am facut cu stevie daca tot am avut-o
AVEM NEVOIE DE:
1kg carne de miel
1kg stevie
4legaturi leurda
1leg.ceapa verde
2linguri pasta de ardei
5linguri ulei
1leg.usturoi verde
sare
2oua
CUM SE PROCEDEAZA:
Carnea portionata,spalata,uscata,pudrata cu putina sare,se prajeste putin in ulei,
  se adauga apoi ceapa,usturoiul si leurda curatate,spalate si taiate marunt,amestecand din cand in cand
iar dupa ce s-au inmuiat se adauga stevia curatata,spalata,oparita si taiata,2cani cu apa si se lasa la fiert
Dupa ce a scazut si carnea este fiarta,se condimenteaza,se adauga ouale batute se amesteca apoi se opreste focul!
Pofta buna!


 

0

Curcan cu stevie

Intre spanac si stevie,aleg stevia pentru ca are un gust mai bun,putin acrisor in timp ce spanacul e prea dulce,uneori putin gretos,asta e parerea mea!!
AVEM NEVOIE DE:
1kg carne de curcan,eu am avut aripi
5leg.stevie
1leg.ceapa verde
2leg.leurda
2-3fire de usturoi verde
5linguri ulei
2linguri pasta de ardei
3linguri orez
sare
CUM SE PROCEDEAZA:
Carnea portionata,spalata,uscata,pudrata cu sare se prajeste putin in ulei dupa care se scoate pe o farfurie.
In uleiul ramas se adauga ceapa taiata marunt,stevia si leurda curatate,bine spalate apoi taiate marunt si se amesteca totul iar spre final usturoiul curatat si taiat marunt
Stevia mea a fost cam mare si de teama sa nu-mi fie mancarea amara pentru ca am patit-o,am oparit-o
se adauga si carnea,pasta de ardei,2cani cu apa si se lasa la fiert
Dupa ce carnea este fiarta,se adauga pasta de ardei, orezul iar dupa ce si acesta a fiert,se potriveste de gust si se opreste focul
De regula la aceasta mancare nu se pune orez,se lasa doar carnea cu stevie dar eu am gresit-o putin mai zemoasa,am crezut ca fierbe mai greu curcanul,asa ca am adaugat orez sa salvez situatia!!😀😀😀
 



Pofta buna!

0

Miel cu stevie









Aceasta mancare este preferata familiei dar nu neaparat cu miel,poate fi cu orice carne sau stevia simpla ca si garnitura la un gratar sau doar cu putin orez;este foarte sanatoasa iar mai nou,am citit ca se poate folosi si in curele de slabire;acum am facut-o cu miel pentru ca in mod special am oprit de la Paste ceva carne;
AVEM NEVOIE DE:1kg de carne de miel,1kg de stevie(eu am avut 1sacosa plina si am aproximat ca ar fi 1kg),1ceapa,1leg.de usturoi verde,2linguri de bulion,2oua,sare,50ml ulei
CUM SE PROCEDEAZA:carnea spalata,o calesc in ulei impreuna cu ceapa taiata marunt,adaug bulionul,2cani cu apa,pun capac si las sa fiarba incet;in acest timp,curat stevia de nervurile groase de la frunze,o spal bine in multe ape reci apoi o oparesc cateva min.o scurg iar dupa ce s-a racit putin o tai si o adaug la carne daca este fiarta;adaug si usturoiul taiat foarte marunt,condimentez dupa gust iar dupa ce a mai scazut amestec cu ouale batute.
Pofta buna!
0

Mini panetone

Am gasit aceasta reteta intr-o file de calendar si cum toate retetele gasite aici au fost foarte bune cand le-am incercat,am facut-o si pe asta!
Bune,foarte bune la gust si pufoase,trebuia mai multa ciocolata dar nu am avut.
AVEM NEVOIE DE:
80ml lapte cald
1/2lingurita zahar
1plic drojdie uscata
260g faina
1/2lingurita sare
coaja rasa de lamaie si portocala
esenta de vanilie
2oua
2lingurite cu miere
75g cuburi de unt rece
100g pepite de ciocolata
CUM SE PROCEDEAZA:
Se pun in masina de paine toate ingredientele mai putin unt,se programeaza pe framantare,
iar dupa 15min de framantat se adauga cate un cub de unt 
Dupa ce s-a terminat programul,se rastoarna aluatul intr-un bol,se acopera cu folie si se lasa la crescut
Se rastoarna aluatul pe masa de lucru,se intinde un dreptunghi cu degetele,aluatul fiind putin moale,se pun pepitele deasupra
Se suprapun laturile de mai multe ori si se framanta usor ca sa intre in aluat ciocolata,la final se formeaza un sul,se imparte in 4parti egale,se formeaza cate o sfera,se pun in forme unse cu unt si se lasa sa creasca apoi se ung cu galbenus
La cuptor vor sta 30min la 180grade
Dupa ce s-au racit putin se scot din forme pe un platou!
Pofta buna!




  

0

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme