Prajitura cu caise

Am avut de la gradina caise bune,parfumate si aceasta reteta am repetat-o de 4ori pana nu am mai avut caise proprii,atat de buna a fost prajitura,pur si simplu se topea in gura,pufoasa,gustoasa si parfumata cu un gust dulce acrisor!
AVEM NEVOIE DE:
5oua
1cana cu zahar
1cana faina
5linguri ulei
un praf de sare
1plic praf de copt
1plic zahar vanilat
caise
CUM SE PROCEDEAZA:
Galbenusurile frecate bine cu zahar iar dupa ce a rezultat o crema spumoasa si albicioasa,se adauga uleiul cate putin apoi tot cate putin albus batut spuma tare cu sare si zahar vanilat iar la final faina amestecata cu praf de copt si se amesteca usor cu o spatula
Se rastoarna compozitia in tava unsa si tapetata cu faina,deasupra se pun jumatati de caise
Cele trei portii facute in zile diferite!šŸ˜…šŸ˜…
La cuptor vor sta 35-40min la foc moderat
Dupa ce s-a racit se scoate pe un platou,se pudreaza cu zahar si se taie
Sa va fie de folos!



 
 


0

Peste la cuptor cu rosii si masline

Mi-am adus aminte de aceasta reteta pe care o am de la Mihaela mea din Italia,am mancat acolo facuta de ea si mi-a placut maxim mai ales ca eu sunt mare fan peste!
Eu aici am facut-o cu peste proaspat caras da-i mult mai buna cu peste alb!
AVEM NEVOIE DE:
1kg de peste proaspat
1ceasca faina
ulei pentru prajit
1ardei gras
1ceapa
2cutii rosii cubulete Sun Food
 fulgi de chili
pudra de usturoi
100g masline
50ml vin alb
1crenguta de cimbru
1crenguta de salvie
1crenguta de oregano


 CUM SE PROCEDEAZA:
Pestele curatat,spalat,pudrat cu sare,se trece prin faina,se rumeneste putin in ulei apoi se scoate pe o farfurie
In cratita cu 3linguri ulei,se caleste ceapa taiata marunt,ardeiul suvite,dupa ce s-au inmuiat se adauga rosiile,vinul,1ceasca cu apa si se lasa la fiert 20min
Se adauga apoi maslinele,se mai lasa pe foc 10min,se adauga usturoiul fulgii de chili,sare daca e nevoie,apoi se rastoarna totul in vasul termorezistent peste peste
se pun deasupra crengutele de cimbru,oregano si salvie,apoi la cuptor va sta 20min
Se serveste cu mamaliga!
Pofta buna!




 

0

Dovlecei cu cartofi si rosii la cuptor

Zilnic imi aduce Costel de la gradina tot felul de legume dar cel mai mult dovlecei pentru ca ei zilnic trebuie recoltati,altfel se fac foarte mari
De aceasta data am facut ceva si frumos si gustos!
AVEM NEVOIE DE:
2dovlecei mai mari
3 rosii
3cartofi
250g parmezan ras
60g unt
oregano
cimbru 1crenguta
pudra de usturoi
fulgi de chili
sare
ulei de masline
pesmet
CUM SE PROCEDEAZA:
Cartofii curatati,spalati,taiati rondele nu prea subtiri,se pun la fiert pentru 5min in apa cu sare apoi se scurg si se pun pe o farfurie
Dovleceiii spalati,nu se curata de coaja,taiati de asemenea rondele,se pun pe o alta farfurie,de asemenea si rosiile tot rondele 
Intr-un vas termorezistent de preferinta rotund,sau o forma de tarta,unsa cu unt din belsug si tapetata cu pesmet se pun intercalat in pozitie verticala un rand de cartofi,apoi rosii,dovlecei si tot asa pana se termina
De preferat ar fi ca toate rondelele sa fie la aceeasi inaltime,care sunt mai mari se pot taia de la baza,nu este o regula,este doar pentru aspect
Deasupra se presara sare,usturoi,fulgi de chili,oregano,crenguta de cimbru,3-4linguri ulei de masline si parmezan din belsug
Se acopera vasul cu folie de aluminiu si la cuptor va sta 10min la 160grade,dupa acest timp se descopera si se mai lasa 10min la 180de grade sa se rumeneasca
Se serveste imediat,un deliciu!
Pofta buna!



  

0

Inghetata de vin alb

Am facut reteta dintr-o revista frantuzeasca din teancul meu de reviste si din cate retete de inghetata am facut,nu cred ca a fost una mai buna decat asta,cea mai simpla si cea mai buna!
Daca se pregateste cu un vin de calitate,cu aroma,veti observa cat de buna este iar cat despre alcool nu trebuie sa va faceti griji ca este inofensiv!
AVEM NEVOIE DE:
150ml vin alb de calitate
4linguri zahar pudra
300ml frisca lichida dulce
CUM SE PROCEDEAZA:
Intr-un vas se amesteca vinul rece de la frigider cu zahar bine pana se topeste,apoi se mixeaza incet adaugand frisca tot de la frigider, cate putin
iar cand incepe sa se ingroase,se rastoarna in masina de inghetata si se proceseaza 30min
Dupa acest timp,se pune inghetata in cupe si se serveste imediat
Nu trebuie sa zaboviti prea mult pana o savurati,pentru ca se topeste,fiecare dintre noi stiind ca alcoolul nu ingheata,in acest caz este inghetata doar frisca,de aceea se topeste repede
Eu la final am pus si cateva zmeurici pe care le aveam proaspat cumparate,am zis eu ca sa dea bine dar nu trebuia pentru ca in masina au inghetat pe locšŸ˜ƒšŸ˜ƒšŸ˜ƒ
Sa va fie de folos!




 

 

0

Pizza

Am gasit la Kaufland Kit pentru pizza si are un aluat super excelent si un borcanel cu sos urmand ca fiecare sa puna deasupra ce vrea
Foarte multumita am fost de blat si in general de toata pizza,mai ales ca a stat in frigider cred ca vreo saptamana,avand alte treburi,ma gandeam ca-l arunc dar nu a fost asa iar acum de cand l-am descoperit,in fiecare saptamana mancam pizza!
AVEM NEVOIE DE:
1kit pentru pizza
500g ciuperci
100g felii subtiri de salam sau ce preparat aveti prin frigider
100g mozzarella sau cascaval


CUM SE PROCEDEAZA:
Pe tava de la aragaz cu hartie de copt,se intinde aluatul din dotarea Kit-ului,se rastoarna borcanelul cu sos tot din dotarea Kit-ului,se intinde pe toata suprafata,apoi deasupra se distribuie salamul,ciupercile feliate si bucatele de branza
La cuptor se lasa 15min la foc mediu spre mare
Apoi se taie si se serveste cu ketchup
Pofta buna!


 
  
0

Paste cu sos de avocado

Imi place avocado nu numai pentru faptul ca este foarte sanatos,contine multe fibre si vitamine dar are un gust foarte bun chiar mancat asa simplu cu putina zeama de lamaie dar in combinatie cu alte fructe chiar legume,este super bun!
Reteta asta am gasit-o intr-un ziar de la Kaufland si eu cum sunt curioasa de felul meu,am gatit-o si bine am facut pentru ca a fost super buna!
AVEM NEVOIE DE:
1punga cu paste
3buc.avocado
100g muguri de pin sau miez de nuca,migdale,orice aveti la indemana
1mana frunze de busuioc
3linguri ulei de masline
sare
CUM SE PROCEDEAZA:
Se pun in blender pulpa de avocado,mugurii de pin,frunzele de busuioc,putina sare,ulei si se mixeaza pana rezulta un sos
SE rastoarna intr-un bol si se lasa deoparte
Pastele se pun la fiert in apa cu sare iar dupa 8min se scurg intr-o sita
Se rastoarna apoi intr-un castron,se adauga sosul de avocado,se amesteca  si se servesc imediat
Popfta buna!


  

0

Clafoutis

Nici nu le mai stiu numarul la cate astfel de retete am pe aici dar niciuna nu seamana cu alta,toate au ingrediente diferite si cantitati de asemenea
Imi place mult acest clafoutis se face usor,cu ingrediente la indemana tuturor si l-as manca oricand si la orice ora,francezilor pe timp de vara nu le lipsesc din frigider acest desert
AVEM NEVOIE DE:
150g zahar
300g faina
3oua
400ml lapte
un praf de sare
cirese amare 1cana
1lingura unt
CUM SE PROCEDEAZA:
O forma de tarta unsa cu unt si tapetata cu faina,se pun ciresele spalate si scurse apoi se lasa deoparte
 
Intr-un castron se amesteca ouale cu un praf de sare si zahar,se adauga laptele intercalat cu faina sa nu se formeze cocoloase iar dupa omogenizare se rastoarna peste fructe
La cuptor va sta 40min la 170grade iar dupa ce s-a racit se pudreaza cu zafar si se serveste cui ii place calda
Nu trebuie sa va ingrijorati ca este asa umflata,ea dupa ce se raceste se va lasa
Sa va fie de folos!



   
0

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme