Salata cu legume si maioneza de orez

Pentru ca nu am avut poze la aceasta salata,am omis postarea dar acum m-am gandit ca fiind post e bine de stiut cum se pregateste aceasta maioneza care este gustoasa doar ca noi fiind obisnuiti ca maioneza sa fie galbena,aceasta este alba dar cine doreste poate adauga putina pudra de curcuma si-si schimba culoarea
AVEM NEVOIE DE
2morcovi
250g ciuperci
1/2telina
4cartofi
4-5castraveti murati
sare
MAIONEZA DE OREZ
3linguri orez fiert
150ml lapte de orez
2linguri zeama de lamaie
1lingurita sare
250ml ulei
CUM SE PROCEDEAZA
Legumele curatate,spalate,se pun intr-un vas cu apa si sare la fiert
Dupa ce au fiert si racit putin,se taie cubulete si se pun intr-un castron impreuna cu castravetii de asemenea taiati cubulete
   Intr-un blender se pune orezul fiert si racit,laptele si se mixeaza la viteza mare pana rezulta o pasta fina,se adauga sare,zeama de lamaie,se mai mixeaza putin apoi se adauga tot uleiul odata sau de doua ori si se mixeaza doar 20sec
Se amesteca maioneza cu legumele oprind cateva linguri pentru a pune deasupra iar dupa omogenizare se pune salata pe un platou,deasupra maioneza oprita,se orneaza si se lasa la frigider pana in momentul servirii


 


0

Prajitura cu biscuiti

Cea mai simpla si gustoasa prajitura,as spune prajitura copilariei dar acum putin modificata ca deh,lumea evolueaza!
Sa nu radeti dar deasupra mi-am dorit sa pot face o inima din ciocolata dar nu mi-a reusit,la ornat prajituri am doua maini stangi si recunosc!😂😂😂😂
AVEM NEVOIE DE
3pachete de biscuiti simpli-300g
200ml suc de portocale proaspat stors
1borcan Nutella-200g
5linguri gem de caise
250g Mascarpone
400ml frisca lichida dulce
4batoane de ciocolata Lion

ornamente
CUM SE PROCEDEAZA
Intr-o tava sau un platou se pun biscuiti trecuti prin sucul de portocale
   apoi amestecul de nutella si gem iar dupa nivelare se acopera cu alt rand de biscuiti trecuti prin suc
Se amesteca mascarpone cu 200ml frisca batuta tare si 3batoane de ciocolata taiate marunt iar dupa omogenizare se pune peste biscuiti
Se acopera din nou cu un alt rand de biscuiti trecuti prin suc si deasupra se pune frisca ramasa batuta tare si se orneaza cu batonul de ciocolata ramas si taiat marunt
Se scoate inelul de la tava apoi se taie si se serveste
Sa va fie de folos!


 

0

Tort de ciocolata Dr.Oetker

Am cumparat o cutie de Mix pentru tort de ciocolata de la Dr.Oetker sa vad cum e si mi-a placut,a iesit foarte bun,foarte gustos!
AVEM NEVOIE DE
1cutie Mix pentru tort de ciocolata
3oua
100g unt
5linguri apa

CREMA
300ml lapte
1lingura zahar+pudra pentru crema din cutie
3linguri pepite de ciocolata
GLAZURA
3lingurite apa+pudra din cutie
SIROP
200ml apa
4linguri zahar
1fiola esenta de rom
CUM SE PROCEDEAZA
Intr-un castron se rastoarna pudra pentru blat,se adauga oua,untul moale si apa apoi se mixeaza totul cateva minute la viteza mica apoi 5minute la viteza mare
Se rastoarna in tava de 24cm cu hartie de copt si la cuptor va sta 30min la 170de grade
In acest timp se pregateste crema,se rastoarna in castron pudra pentru crema,se adauga laptele si zahar si se mixeaza bine totul5min

  Blatul dupa ce s-a copt si racit putin,se taie in trei foi cu ajutorul cercului pentru taiat
Se pune pe un platou inelul de la forma de tort,in interior cate o foaie,se insiropeaza cu siropul facut pe foc,se pun cate 2-3linguri de crema,oprind 3-4linguri,dupa ce se niveleaza  se acopera cu ultima foaie apoi se lasa deoparte

 Pentru glazura se pune in castron praful din dotare,se adauga apasi se amesteca bine cu telul iar la final se adauga pepitele de ciocolata
Se pune glazura pe ultima foaie si se niveleaza,se scoate cu atentie inelul apoi se imbraca pe margini cu crema oprita,se decoreaza cu ornamente Dr.Oetker apoi se lasa  la frigider pana in momentul servirii
Se taie si se serveste
Foarte bun,simplu usor de pregatit,aromat si chiar se merita cand nu ai chef de ceva mai complicat!


 

0

Tort cu crema de mascarpone

Un super delicios tort am facut,daca am mascarpone in frigider,nu exista reteta sa nu o pot face,o prefer pe ea in locul cremei de unt.
AVEM NEVOIE DE
BLAT
1pahar cu iaurt,125g
2pahare cu zahar
1pahar cu ulei
4pahare cu faina
3oua
1plic praf de copt
coaja rasa de lamaie
suc de portocale pentru insiropat
Se foloseste acelas pahar pentru toate ingredientele
CREMA
250ml frisca lichida +100ml
200g ciocolata neagra
350g mascarpone
200g ciocolata alba
CUM SE PROCEDEAZA
Pentru blat,se bat bine ouale cu zahar si un praf de sare pana rezulta o crema spumoasa,se adauga iaurtul,apoi ulei cate putin si se mixeaza energic,iar la final faina cu praful de copt si coaja de lamaie
Se rastoarna in tava cu hartie de copt (24cm) eu am avut tava in forma de inima si la cuptor va sta 30min la 180de grade
  

In acest timp,se topeste pe bain marie ciocolata neagra rupta in putina frisca iar dupa ce s-a racit foarte bine,se amesteca cu restul de frisca si se mixeaza  la viteza mare iar la final se amesteca cu mascarpone
Blatul racit se taie in doua foi,se pune inelul de la tava de copt pe un platou,se insiropeaza cu suc de portocala proaspat stors,apoi jumatate de crema,se acopera cu a doua foaie insiropata apoi restul de crema,se niveleaza si la frigider 2ore

 Dupa acest timp,se trece cu un cutit in jurul tortului,se scoate usor inelul si se lasa deoparte
Se topeste ciocolata alba in 100ml frisca,la final se amesteca energic iar dupa ce s-a racit se glazureaza tortul si se orneaza
Apoi se taie si se serveste
Sa va fie de folos!



0

Tarta cu branza si rosii cherry

Daca tot am branzeturi frantuzesti in exces,am facut aceasta tarta si a iesit super gustoasa
AVEM NEVOIE DE
1aluat de foitaj
300g rosii cherry
50g branza Albastra
50g branza Gorgonzola
50gbranza Brie
200g Mozzarella rasa
5oua
200ml smantana lichida
busuioc
piper
CUM SE PROCEDEAZA
Se pune foitajul in tava apoi branzeturile cubulete sau rupte daca e cazul,se acopera cu mozzarella rasa,se rastoarna amestecul de oua batute cu smantana,piper si busuioc apoi rosiile spalate si la cuptor va sta 30min la 160de grade
Sa va fie de folos!
  

0

Paste cu fructe de mare

Pentru ca sunt destul de scumpe,foarte rar cumpar fructe de mare chiar daca-mi plac mult si as manca in fiecare zi, iar acum dupa nu stiu cat timp,am facut achizitia si imediat le-am adaugat la paste,la ce altceva mai bun???😅😅
AVEM NEVOIE DE;
1cutie spaghete
1caserola mix fructe de mare
4linguri ulei de masline
3catei de usturoi
100g rosii cherry
50ml vin alb
busuioc
piper
CUM SE PROCEDEAZA
Se pune pe foc o tigaie cu ulei,se adauga usturoiul intreg si se scoate dupa ce si-a eliminat aroma fara sa fie ars apoi se adauga fructele de mare,rosiile intregi
dupa cateva minute vinul,busuioc uscat sau verde si se lasa pe foc 5min sau pana scade
Separat se fierb pastele dupa instructiunile de pe cutie,se scurg iar la final se amesteca cu fructele de mare
Se servesc imediat
Pofta buna!


  

0

Pulpe dezosate cu sos de rosii

Nu am cumparat niciodata astfel de pulpe si nici eu nu am dezosat cand am avut iar daca tot le-a adus sotul,mi-as fi dorit ceva mai altfel dar ideile mele erau blocate pe undeva,asa ca tot la clasica reteta cu sos de rosii am apelat!😅😅
AVEM NEVOIE DE
1kg pulpe dezosate
20ml ulei
1capatana de usturoi mica
1kg de rosii
1frunza de dafin
1lingurita ierburi de provence
50ml vin alb
sare
fulgi de chili
CUM SE PROCEDEAZA
Pulpele spalate,uscate,pudrate cu sare,se rumenesc putin in ulei
apoi se adauga sucul de rosii proaspat facut
frunza de dafin,usturoiul pisat,1lingurita rasa cu sare,1ceasca cu apa,apoi se lasa pe foc pana scade,se potriveste de gust,se adauga fulgii de chili,ierburile de provence apoi se opreste focul
Se serveste cu piure de cartofi si acritura de sezon,eu am avut varza rosie de la borcan

Pofta buna!

  


0

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme