Lasagna cu ciuperci

 Am gasit la Kaufland foi de lasagna proaspete si daca nu am mai facut de ani buni asa ceva,le-am luat si le-am umpluti cu ciuperci pentru ca si ciupercile galbiori le-am vazut si-mi plac mult,a iesit nebunie!

AVEM NEVOIE DE
500g ciuperci galbiori
foi de lasagna proaspete
1ceapa
4catei de usturoi
1cana suc de rosii
1ardei kapia rosu
50ml vin alb
4linguri ulei
200g cascaval ras
100g cascaval afumat
SOS BECHAMEL
50g unt
2linguri faina
800ml lapte
un praf de sare
nucsoara macinata
CUM SE PROCEDEAZA
In tigaia cu ulei se caleste ceapa si usturoiul taiate marunt,se adauga ciupercile curatate,spalate si taiate

 
 

Dupa ce a scazut apa din ele,se adauga sucul de rosii,vinul,aceeasi cantitate de apa,sare,piper,ardeiul taiat fasii si se lasa pe foc pana scade amestecand din cand in cand iar la final se adauga cubulete de cascaval afumat se amesteca usor apoi se lasa deoparte

Pentru sosul Bechamel,se pune untul intr-un vas cu faina si se amesteca,se lasa putin sa-si schimbe culoarea dar nu mult,apoi se adauga lapte si se amesteca cu telul sa nu ramana cocoloase

Se condimenteaza cu sare,piper alb si nucsoara apoi se lasa deoparte
Intr-o tava se pun cateva linguri cu sos,apoi foi

pe foi cateva linguri cu umplutura,deasupra 2-3linguri cu sos si cascaval ras

se acopera cu foi apoi din nou sos,umplutura,cascaval,si tot asa pana se termina,ultimul strat fiind foile
se rastoarna tot sosul ramas,se acopera cu folie de aluminiu si la cuptor va sta 40min la 170de grade

dupa acest timp,se scoate tava,se pune deasupra cascavalul ramas si se mai lasa 10min sa se gratineze



Dupa ce s-a racit putin se taie si se serveste


Pofta vuna!
0

Prajitura cu piscoturi

 Aceasta reteta am gasit-o intr-o fila de calendar,mi s-a parut interesanta dar mai ales usor de pregatit iar la final,gustul a fost senzational!

AVEM NEVOIE DE
BLAT
1pachet piscoturi(depinde de tava)
300ml lapte
CREMA
300ml frisca lichida
400ml lapte condensat(o cutie)
1/2cana zeama de lamaie(cana obisnuita de 250ml)
ORNAT
100g ciocolata neagra
100g ciocolata alba
4linguri smantana lichida
CUM SE PROCEDEAZA
Intr-o tava de chec se pune folie alimentara mai mare sa cada peste margini,in interior se pun piscoturi inmuiati in lapte acoperind toate golurile apoi se lasa deoparte

 
 
Pentru crema,se pun in robot sau se bat cu mixerul,frisca,laptele condensat,si zeama de lamaie

 dupa ce a rezultat o crema fina,se pune jumatate peste piscoturi si se niveleaza

 se acopera cu alt rand de piscoturi inmuiati in lapte,se rastoarna crema ramasa,se niveleaza,se acopera cu folia de pe margini si la frigider va sta pana a doua zi

 Se scoate tava din frigider,se scoate inelul apoi ajutandu-ne de folie,transferam prajitura pe platou si cu atentie indepartam folia
Pentru decor,in doua vase mici se topeste ciocolata pe bain-marie cu cate 2linguri de smantana lichida in fiecare vas,iar la final se amesteca energic

 


Dupa ce s-au omogenizat,intr-un pos se pun cu lingura intercalat cele doua ciocolati apoi se orneaza,eu nu am reusit ce mi-am propus dar nu a ramas nemancat




Sa va fie de folos!
0

Inghetata picanta cu sos de vin

 Am cumparat un pepene galben,nu a fost bun deloc si ca sa nu-l arunc,mi-am adus aminte ca am o retete de inghetata si astfel l-am scapat de galeata de gunoi!

AVEM NEVOIE DE
1pepene galben,1kg
250ml frisca lichida
100g zahar
1lingura vin alb de Porto
1/4lingurita boia iute
SOS
2galbenusuri
40g zahar
30ml vin rosu
CUM SE PROCEDEAZA
Pulpa de pepene taiata cubulete,se pune in blender cu zahar si boia,dupa ce a rezultat un piure cremos,se rastoarna intr-un bol,se adauga vinul,frisca,se mixeaza totul bine

 
 

Se rastoarna apoi in masina de inghetata,se proceseaza 30-40min si se serveste cu sos deasupra ornata cu un ardei mic rosu

 

 
Inghetata ramasa se pune intr-o cutie cu capac si se lasa la congelator iar la servire,se lasa cutia pe masa 5min apoi se serveste

 
Pentru sos,se mixeaza bine galbenusurile cu zahar,se adauga vinul,se pune vasul pe foc si se amesteca continuu 2min pana se ingroasa putin apoi se da deoparte

 



Pentru aceasta inghetata,sfatul meu e ca pepenele galben sa nu fie zemos
Sa va fie de folos!
0

Inghetata cu fructul pasiunii2

 Mai am o postare de astfel de inghetata dar facuta cu sirop,de aceasta data am achizitionat crema de fructul pasiunii super buna si in primul rand am facut aceasta inghetata cu un gust senzational,apoi mai vad eu ce mai pregatesc cu crema

AVEM NEVOIE DE
4linguri baza pentru inghetata,reteta o gasiti Aici
200ml frisca lichida
4linguri crema de fructul pasiunii
CUM SE PROCEDEAZA
Frisca se bate tare apoi se amesteca usor cu baza pentru inghetata,apoi cu crema de fructul pasiunii

 

 

Dupa omogenizare,se rastoarna in masina de inghetata,se proceseaza 20-30min apoi se serveste cu toping de ciocolata
Pentru cine nu are masina de inghetata,se rastoarna compozitia intr-o cutie cu capac de preferinta de plastic,se lasa la congelator 2h,timp in care din 30 in 30de min.se scoate cutia si se mixeaza energic pentru a se evita formarea acelor de gheata

Sa va fie de folos!
0

Pui si ciuperci la cuptor

 Cea mai simpla si gustoasa reteta pe care o fac de cate ori avem pofta de ceva bun
AVEM NEVOIE DE
4pulpe dezosate
150g ciuperci Shimeji
4catei de usturoi
1lingura condimente pentru pui
sare
piper
cimbru
100ml vin alb
1cana suc de rosii
2linguri ulei
CUM SE PROCEDEAZA
Carnea spalata,uscata cu prosoape de hartie,condimentate cu sare,piper,putin cimbru si condimentele pentru pui,apoi se pun in tava,deasupra se pun ciupercile cu partea lemnoasa taiata de la codite si spalate,usturoiul pisat,vinul,sucul de rosii,ulei,putina apa,se acopera cu folie de aluminiu si la cuptor va sta 40min la 180de grade

 
 


Dupa acest timp se scoate tava,se descopera si se mai lasa 10min

Se serveste cu piure de cartofi si salata de varza rosie

Pofta buna!
0

Chec zebra cu rubarba

 Imi plac checurile zebra pentru gust si pentru aspectul pe care-l au,de aceasta data l-am facut cu rubarba daca tot am avut-o

AVEM NEVOIE DE
6oua
1cana cu lapte
1cana cu ulei
1cana cu zahar
3cani cu faina
1plic praf de copt
1plicuri zahar vanilat
coaja rasa de lamaie
1lingura cacao
2tije rubarba
CUM SE PROCEDEAZA
Se bat bine albusurile cu un praf de sare si zahar,dupa ce a rezultat o bezea se adauga galbenusurile batute separat cu ulei apoi laptele,coaja de lamaie,zaharul vanilat si la final faina cu praful de copt,cernute
Se scot cateva linguri din acest aluat care se amesteca cu cacao iar in aluatul ramas se adauga rubarba taiata cubulete si se amesteca bine

 
 
In forma unsa cu ulei si tapetata cu faina,se pun intercalat cate doua linguri cu aluat,la final se bate usor tava de masa si la cuptor se lasa 30min la 180 de grade



Dupa ce s-a racit putin se scoate din forma pe un platou,se pudreaza cu zahar apoi se taie




Pofta buna!

0

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme